HABERLER>GÜNCEL
18 Kasım 2012 Pazar - 09:10

Açlık grevleri 68 gün sonra sona erdi

İmralı'dan açlık grevlerinin bitirilmesine yönelik gelen dünkü çağrının ardından bugün tüm cezaevlerinde açlık grevleri sona erdi.

Açlık grevleri 68 gün sonra sona erdi

İZMİR - Abdullah Öcalanı'ın açlkı grevinin cezaevindekiler değil, dışarıdakiler yapsın çağrısı sonrası ilk eylem bırkma kararı İzmir'den geldi. Buca 1 ve 2 No'lu Cezaevleri ile Aliağa Şakran Cezaevi'nde bulunan 520 tutuklu ve hükümlünün açlık grevine son verdikleri kaydedildi. Akşam saatlerinde avukatlarıyla görüşen tutuklu ve hükümlüler, açlık grevini sonlandırdı. Bunun üzerine cezaevlerine giden İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin sağlık kontrolüne başladıkları belirtildi.

İmralıdan açlık grevini bitirin çağırısı

GAZİANTEP'TE DE SONLANDI
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker de, gece saat 02.00 den itibaren cezaevindeki 25 mahkumun açlık grevini sonlandırdığını açıkladı.İzmir ardından Gaziantep'te de sonlanan açlık grevlerin bugün sabah itibariyle tüm cezaevlerinden sona erdirildi.

BÜLENT ARINÇ’TAN İLK AÇIKLAMA
Manisa'da bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bölücü terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi aracılığıyla gönderdiği "Açık grevleri bitsin" mesajının ardından sona eren açlık grevleriyle ilgili, "Ben eylemin bu şekilde sonuçlanmış olmasından dolayı milletimize geçmiş olsun diyorum" diye konuştu.
 
BDP'DEN AÇIKLAMA
Açlık grevlerinin sona ermesinin ardından BDP’liler de konuyla ilgili açıklama yaptı.


İşte açıklamalardan satır başları…

Aysel Tuğluk:
İmralı ve Kandil’e rağmen bir çözüm çabasının sonuç vermeyeceği ortaya çıkmıştır. Ortaya koydukları talepler demokratik taleplerdi. Barış talebiydi, müzakerelerin başlaması talebiydi. Bizler de bu taleplerin anayasal güvenceye kavuşması temelinde mücadelemizi yükselterek devam edeceğiz. Halkımız yine bu sürecin barışa verilmesi için demokratik meşru iradesini ortaya koyacaktır.

Bir kez daha gördük ki bu eylem sürecinde Kürt halkı kendi mücadelesinde kendi değerlerinde kenetlenmiştir. Bütün kendisine uygulanan baskıya zulme rağmen alanlara çıkarak kendi evlatlarının yanında olduğunu, barışı istediğini bir kez daha ortaya koymuştur. Bundan sonra da bu mücadele daha da toplumsallaştırılarak ve Türkiye’deki devrimci güçlerle ortak mücadeleye dönüştürülerek devam ettirilecektir. Hepinize teşekkür ediyoruz. Açlık grevleri boyunca katkı sunan herkese teşekkürlerimizi iletmeyi borç biliyoruz.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER: 68 gün süren bu direniş eyleminde, kulaklarımızda sürekli 12 Eylül ve hayata dönüş operasyonunun mimarlarının sesi çınladı. Kenan Evren ne diyor idiyse, hikmet Sami Türk ne diyor idiyse bu görkemli direniş karşısında devletin çıkardığı seste bu tür homurtulardan ibarettir. İnsani tek bir tını göremedik. Ruhunu bu karanlığa kiralamış bir çok kalem de bilim insanı da iştirak etti ne yazık ki. Bugün Türkiye’de olan Tahrir’in bizzat kendisidir fakat Tahrir cezaevidir. Kürt halkının evlatları cezaevlerini Tahrir’e döndürmüşlerdir. Niye böyle olmuştur? Bunu görmek için son bir hafta Diyarbakır sokaklarında sadece beş dakika gezmek yeterlidir. Ancak bir işgal hukuku ancak işgalci bir kuvvet bir kentin ana caddelerine tankları, her sokak çıkışının başına dizmek suretiyle önlem alabilir. Bir devlet kendi halkına karşı böyle önlem alamaz.
(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
haydi Türkiye yeniden 20 Kasım 2012 Salı 00:19

sağlıkçı ercan kardeş zaten bu ülkede vatan hainliği entellektüellik göztergesi olmuş ama Bilal İzmirli and içtğin chp li vatandaş sodep lilerdeki shp liler birden havay uçmadılar chp içinde siyaset yapıyorlar mhp nin başı devlet bahçeli olduğu müddetçe bu iş olmayacak yeni milliyetçi halk partisi olacak parti kurulacaktır

Yorumu oyla      11      5  
İZMİRLİ... 18 Kasım 2012 Pazar 20:03

Artık Türkiye Cumhuriyetinin gündemine abdullah öcalan damgasını vuruyor adam içerden talimatlarla örgüt üyelerini yönlendiriyor gelinen son nokta. Açılım...:(

Yorumu oyla      14      5  
sağlıkçı ercan 18 Kasım 2012 Pazar 16:54

bu mahkumlara gösterilen ilgiyi kimseye göstermiyorlar.tabipler odası ve halk sağlığındaki yöneticiler bunlar için kendilerini parçalıyorlar.yazıklar olsun

Yorumu oyla      12      5  
Bilal-İzmirli 18 Kasım 2012 Pazar 15:34

SIRRI SÜREYYA ÖNDER: 68 gün süren bu direniş eyleminde,...Flaş! Hakkari'de 5 asker şehit oldu....YA SİZ BAŞKA ÜLKENİN VEKİLİSİNİZ YA BU MEHMETÇİKLER ....ANT OLSUN Kİ BU MİLLET BİZLERE YETKİ VERMESİN MEHMETÇİĞE ATEŞ EDENLER VE DESTEK OLANLARI YERYÜZÜNDEN SİLMEK BOYNUMUZUN BORCU OLSUN.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      15      5  
ahmet sami serdaroğlu 18 Kasım 2012 Pazar 10:48

Bu iş çok garip açlık grevini öcalan,Suriyedeki gazeteciyi CHP kurtarıyor.Burada BDP ile hükümet ne yapıyor .herkes düşünmeli bence

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmralı'dan 'açlık grevlerini bitirin' çağrısı
İmralı'dan açlık grevlerinin bitirilmesine yönelik bir çağrı geldiğini ...
İzmir’de açlık grevine kefenli eylem
Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) İzmir İl Örgütü üyeleri, cezaevlerindeki ...
İzmir Emniyeti’nden çevre mesaisi
Gürültü ve çevre kirliliği oluşturan ''açık egzozlu'' araçlara yönelik sıkı denetimler yapılıyor.
 
CHP Gazeteci Ünal’ın 90 günlük esaretine son verdi
3 aydır Suriye'de rehin tutulan gazeteci Cüneyt Ünal CHP’nin girişimleriyle ...
“28 Şubat ezber bozan bir darbedir!”
Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma ...
Tunceli'de operasyon: 24 terörist yakalandı
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde iki gündür devam eden operasyonlarda 24 terörist ...
 
Ve ‘dehşet saçan polis’ hakim karşısında...
İzmir’de yaklaşık 3 ay önce polis ekip otosuna çarpan otomobildeki Emrah ...
'Odatv' davasında yine tahliye yok
Odatv davasına bakan mahkeme, Soner Yalçın, Hanefi Avcı ve Yalçın Küçük'ün ...
İzmir’deki bara silahlı baskın: 1 ölü, 1 yaralı
İzmir’in Selçuk İlçesi'nde, bir bara düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva