HABERLER>POLİTİKA
5 Kasım 2019 Salı - 12:06

Açıklama geldi: Büyükşehir komisyonundaki 'LGBTİ istifası'nın arka planı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ için yapılan logo ve ardından gelen tartışmalar üç istifa getirdi. İstifa eden Meclis Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ, istifaların ardından yaptığı açıklamada toplumsal hassasiyetlerin, Türk milletinin manevi değer ve  ahlak anlayışının hiçe sayıldığı bir uygulamanın, bir ayıbın parçası olamayacaklarını vurguladı.

Açıklama geldi: Büyükşehir komisyonundaki  LGBTİ istifası nın arka planı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in komisyon logosunu meclis tarafından görevlendirilmiş komisyon üyelerinin görüşünü dahi almadan tek başına belirlediğini hatırlatan Büyükdağ, "Sayın Soyer, tüm Türkiye'de 'Kadın Erkek Eşitliği' adı altında hayata geçirilen komisyonun adını, 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu' olarak değiştirdi, şerh koyduk. Bu da yetmedi baktık ki yine bizlere sormadan hazırlattığı logo, toplumsal hassasiyetlerde karşılığı olmayan, aile birliğini zedeleyici grupların kurumsal logoları ile aynı. Buna da itiraz ettik ve değişiklik istedik. Ancak tüm çabalarımız havada kaldı.  Sayın Soyer bildiğini okudu ve İzmir'in dört bir yanını bu ayıpla donattı. Israrını, geri adım atmamasını, hatta buna karşı çıkan tüm kesimlere kulaklarını tıkamasını anlayamadık. Çünkü gerçekten dikkate alınmayacak bir mesele değil. Üstelik İzmirli hemşerilerimizin demokratik değerlerle birlikte ahlaki değerlere olan bağlılıkları da görmezden gelinmiş oldu.

Böyle bir zaafiyetin ve yanlışın içinde olamazdık. Bu nedenle de Meclis Üyesi arkadaşlarım Sema Yeşilçimen ve Çile Özkul ile birlikte komisyon üyeliklerimizden istifa ettik. Kimsenin yaşam tarzına ve tercihlerine karışamayız. Ama bunun kamu kurumu eliyle özendirilmeye çalışılmasına karşı çıkarız” diye konuştu.

CHP içinde de karşı görüşler var...
Yapılmak istenenin toplumsal sağlık ve huzuru tehdit eden aile kurumunu ve anne-baba-çocuk temelini sarsan yaşam şekillerini meşrulaştırmaya çalışmak olduğunu belirten AK Parti Meclis Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ, bu duruma CHP dahil olmak üzere, tüm partilerin tabanlarından ve temsilcilerinden de tepkiler geldiğini ifade etti. 

Büyükdağ sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz AK Parti Grubu olarak başından bu yana yapılmak isteneni gördük. Çok geçmeden Sayın Soyer'in bu güruhun sözde onur yürüyüşlerine destek vermesi de bizi doğruladı. Bu türlü yaşam şekillerini çarpık eğilimleri normalleştirmeye çalışmak, çözüm bekleyen bir sorunun da üstünü örtmek anlamına geliyor. Bu konuda kendi partisi olmak üzere, diğer tüm partilerden bizimle aynı görüşü savunanların sayısı hiç de azımsanmayacak düzeyde. Bu çok olağan. Çünkü hepimiz bu toplumun ortak ahlaki ve manevi  değerlerinin örgüsünde yaşıyoruz.  Bilerek ve isteyerek üstelik kendilerini haklı görerek önlem alınması gereken bir meselede, giderek büyüyecek bir sorun yumağı yaratıyorlar. Bir anne ve halkımızın temsil yetkisi verdiği  siyasetçiler olarak bu sorunu çözmek yerine, normalleştirmeye çalışanlara alet olmamız söz konusu olamazdı. Şimdiye kadar olduğu gibi, komisyon çalışmalarının yakından takipçisi olacak ve elbette gerekli tavrı koymaya devam edeceğiz. "

 
Mehmet Ali Erbil tekrar hastaneye kaldırıldı
 
Sağlık Bakanı Koca'dan 'ıspanak' açıklaması
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğulcan 6 Kasım 2019 Çarşamba 08:34

Nedir bu arkadaşların zoruna giden? Toplumsal eşitlik KADIN VE ERKEĞİN eşit olmasıdır. Yaşa, cinsiyete, cinsel yönelime, ırka v.b. unsurlara bakmadan EŞİT olmasıdır. Ha siz şeriat istersiniz o ayrı. O zaman yallah Arabistana

Yorumu oyla      5      5  
Engin 6 Kasım 2019 Çarşamba 03:17

Therin doğru tekdir.soyerin ana dilde eğitimi hükümete bırakmayacağız açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz gerçekten merak ediyorum.toplumsal huzursuzluk çıkaracak lgbt ye hoş görüyü ben hoş görmüyorum.sende görme

Yorumu oyla      4      5  
Therin 5 Kasım 2019 Salı 15:55

İbrahim bey . sanırım sizi artık herkes tanıyor. bir yazınızı hatırlıyorum akp olmadıgınızı söylüyorsunuz ama işiniz gücünüz tunç soyer haberlerine yorum yapmak . neden ? mesela neden iç ve dış politika,ekonomi vb. haberlerde sizi yorum yaparken göremiyoruz? yazık gerçekten yazık size.

Yorumu oyla      12      6  
ibrahim 5 Kasım 2019 Salı 13:25

bir belediye başkanı gelir işine dört elle sarılır, bunu gören seçmenler ya iyi ki oy vermişim derler, ya da oy vermedik ayıp ettik derler. ben adım gibi eminim ki Soyer'e oy veren İzmir'liler ilk günlerde zoraki destek oldular, durun bakalım adam yeni başlıyor dediler, ama aradan geçen 7-8 aylık dönemde çokça pişman oldular. Ben zamanıda Aziz Kocaoğlu için demediğimi bırakmadım, hem şahsi meselem yüzünden, hem toplumsal sorunlara yüzeysel çözümler üretmesi bakımından eleştiri getirdim. Ama bu Soyer bir başka. Bu asla ve asla iş yapmak üzere göreve gelmedi bundan artık eminim. Belli bir misyonu var, parça parça ortaya döküyor. Bir sonraki yerel seçimde kendi partisi dahil, değil aday yapmak, adını anmayacak. Arada bir yerlerde istifa ederse de şaşırmam. Hatta epeyce de mutlu olurum.

Yorumu oyla      10      15  
Mahmut 5 Kasım 2019 Salı 12:42

Bu eğitim seviyesi ile meclise girebilmek de takdir edilesi bir başarı. Tebrikler.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko'dan Bergama'da mesaj: Bölünürsek yok oluruz, birleşirsek iktidar oluruz
Bergama ilçe örgütünün düzenlediği üye katılım törenine katılan CHP İzmir ...
CHP'li Sındır’a NATO Parlamentosu’nda görev
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, NATO Parlamenterler ...
Karşıyaka’da muhalefetten gövde gösterisi!
Mavi liste taraftarlarının Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirdiği ...
 
Menemen’de maaş krizi: Belgen varsa savcıya git!
İzmir’in Menemen İlçesi’nde yerel seçim sonrası eski Başkan Tahir Şahin ...
MYK Karabağ ve Şahin için karar aldı: Biri YDK’ya, biri geriye!
İzmir İl Örgütü’nün kesin ihracı istenen Bayraklı Belediyesi eski Başkanı ...
CHP’li Vekil Sındır: Bizde kavga olmaz yarış olur!
CHP’de yaklaşan kongre sürecini değerlendiren İzmir Milletvekili Kamil ...
 
Türkiye'den Avrupa'ya net 'DEAŞ' mesajı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında Avrupa’ya ...
CHP'li Kılıç'tan Anayasa Mahkemesi'ne 'SGK primi' tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Sayıştay’ın ...
CHP’li Vekil Kılıç’tan kongre mesajı: Keşke kapılar seçimde çalınsaydı!
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç partide delege seçimleriyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva