HABERLER>DÜNYADAN
27 Temmuz 2016 Çarşamba - 06:14

ABD Genelkurmay Başkanı: Akar beni iki kere aradı!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’de çıkan ABD’yi suçlayıcı haberler, Washington’da ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ve Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’ın önceki gün düzenlediği basın toplantısında gündeme geldi.

ABD Genelkurmay Başkanı: Akar beni iki kere aradı!

Darbeyi Amerikalı bir emekli orgeneralin organize ettiği iddialarını kesin bir dille reddeden General Joseph Dunford geçen hafta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın kendisini iki kere aradığını, Türkiye’nin taahhütlerine bağlı olduğu mesajı verdiğini söyledi.

Dunford, önceki gün hükümete yakın bir gazetenin gündeme getirdiği, 15 Temmuz darbesinin planlayıcısının Mayıs’ta görevinden emekli olan, ABD’nin Afganistan’daki kuvvetlerinin komutanlığını yürütmüş Orgeneral John Campbell olduğu yönündeki haberle ilgili şunları söyledi: “O haberi gördüm. Orgeneral Campbell’ın cevabını da gördüm. Başka biri daha iyi cevap verebilir miydi emin değilim. Orgeneral Campbell’in bir şekilde böyle bir şeyin içinde olduğunu dile getiren absürd bir haber. Kendisi benim dostum ve şu anda birçok şey yaptığını fakat bunların arasında Türkiye’de bir darbe planlamak olmadığını biliyorum. Bu haberin nereden geldiğini de gerçekten bilmiyorum.”

ETKİSİNİ AZALTMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Dunford, darbe girişiminin başta IŞİD’le mücadele, iki ülke arasındaki askeri ilişkileri nasıl etkileyeceği konusunda ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın kendisine geçen hafta iki kere telefon ettiğini ve Türkiye’nin hem IŞİD karşıtı koalisyona hem de daha geniş çaplı bir işbirliğine olan taahhütlerine bağlı olduğunu belirttiğini ifade ederek, “Türkiye’den yürüttüğümüz operasyonlar neredeyse normale döndü (16 Temmuz’da İncirlik Üssü’nde kesilen elektrik 22 Temmuz’da geri geldi). O yüzden geçen hafta yaşanan şeyin Türkiye içinde etkisi olacaktır. Fakat biz elimizden geldiğince bunu azaltmak için yakın çalışacağız” dedi.

IŞİD’LE SAVAŞ AKSAMAYACAK

Dunford’ın ardından konuyla ilgili yorum yapan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter da, geçen hafta kendisinin de mevkidaşı Savunma Bakanı Fikri Işık’la telefonda görüştüğünü belirtip “Her ikisi de (hem Genelkurmay Başkanı Akar hem de Bakan Işık) IŞİD’le olan savaşın aksamadan devam edeceği taahhüdünü yinelediler” dedi.

O ABD’Lİ GENERAL İDDİALARI REDDETTİ

Yeni Şafak gazetesinin başarısız darbe girişimini organize edenler arasında olduğunu ileri sürdüğü ABD’li emekli general John Campbell iddiaları reddetti. Amerikan Wall Street Journal gazetesine konuşan emekli general Campbell, “Bu tamamen saçmalık” diyerek, “olayın yanıt bile gerektirmediğini” söyledi.

Geçtiğimiz mayıs ayına kadar Afganistan’daki ABD liderliğindeki koalisyonun (ISAF) komutanlardan olan Campbell emekli olmuştu. Yeni Şafak gazetesi, darbe sürecinin arkasında ISAF Komutanı General John F. Campbell’ın bulunduğu ve darbeye destek amacıyla Nijerya’da bulunan UBA Bank şubesinden Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) aracılığı ile yüklü miktarda para akışı sağlandığını öne sürmüştü. (Hürriyet)

 
İzmir ve Ege nöbette: Demokrasi şöleninde neler yaşandı?
 
'Pişman oldum' demişti, rehin alan çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rusya'dan flaş 'Türkiye'ye vize' açıklaması
Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Moskova'da Türk heyeti ile ...
Japonya'da bıçaklı dehşet: 19 ölü
Tokyo'nun Sagamihara bölgesinde engelli merkezinde bıçaklı saldırı yaşandı. ...
FT: Türkiye’nin kaderi Erdoğan’ın elinde!
İngiliz Financial Times gazetesi, ''Türkiye'nin kaderi Erdoğan'ın elinde'' ...
 
Flaş! Erdoğan Rusya'ya gidiyor, Putin'le görüşecek
Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
"İade etmeyin" çağrısı: Batı'nın hizmetindeyiz
FETÖ lideri Fethullah Gülen ABD'ye çağrı yaparak, 'Beni Türkiye'ye iade ...
ABD’de gece kulübüne silahlı saldırı: 2 ölü
ABD'nin Florida eyaletindeki bir gece kulübünde düzenlenen silahlı saldırıda ...
 
ABD Gülen’e en yakın 2 ismi Beyaz Saray’da ağırladı!
Fethullah Gülen'in iadesini isteyen Türkiye'nin bu talebine henüz net ...
AB'den Türkiye'ye 'idam yasası' resti!
Juncker, “Türkiye'nin idam cezasını geri getirmesi durumunda AB, üyelik ...
Suriyeli sığınmacı palayla saldırdı: 1 ölü
Almanya'da 21 yaşındaki Suriyeli sığınmacı kavga ettiği bir kadını pala ile öldürdü.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva