HABERLER>DÜNYADAN
12 Ekim 2018 Cuma - 08:34

ABD'den Brunson ve Kaşıkçı açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, rahip Brunson'un duruşması öncesinde Amerikan yayın kuruluşu NBC'nin 'İki ülke Brunson'ın serbest kalması için anlaştı' iddiasıyla ilgili olarak konuştu. Sözcü Nauert, Kaşıkçı ile soruşturmasında ise ABD'nin Türk hükümetine yardım önerisinde bulundu.

ABD den Brunson ve Kaşıkçı açıklaması

NBC, iki ABD hükümeti yetkilisine dayandırdığı haberinde Beyaz Saray'ın Brunson'ın önümüzdeki günlerde serbest kalmasını beklediğini duyurmuş, iki ülke arasında varıldığı iddia edilen anlaşmanın ayrıntılarının net olmadığını ancak Brunson'ın serbest kalması karşılığında Türkiye üzerindeki ekonomik baskının gevşetilmesini kapsadığını ileri sürmüştü.

NBC'nin haberinde; Türkiye ve ABD arasında varıldığı savunulan anlaşma zemininin Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un Eylül ayında New York'ta yapılan BM Genel Kurulu kapsamında Türk yetkililerle yapılan görüşmelerde oluşturulduğu vurgulandı.

"HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR"
DHA'nın haberine göre; Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında rahip Brunson'ın duruşmasına değinerek, "Benim haberdar olduğum bir anlaşma yok. Hukuki süreç devam ediyor. Bu hükümetin yakından takip ettiği bir konu. Büyükelçilikteki arkadaşlarımız ailesine destek veriyor. Dışişleri Bakanımız Pompeo da geçenlerdeki açıklamalarında Brunson'ın çok fazla hapiste ve ev hapsinde tutulduğunu, serbest bırakılmasının insani açıdan doğru bir adım olacağını aktarmıştı" ifadelerini kullandı. 

Nauert ayrıca Türkiye'de tutuklu bulunan Amerikan vatandaşı ve NASA çalışanı Serkan Gölge ile diplomatik misyonun Türk çalışanlarına da değinerek, "Hepsinin durumunu yakından izliyoruz" diye konuştu.

"ABD, TÜRK HÜKÜMETİNE YARDIM ÖNERİSİNDE BULUNDU"
Nauert'in basın toplantısında İstanbul'daSuudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı da gündeme geldi. Nauert, Kaşıkçı ile ilgili soruşturmada ABD'nin Türk hükümetine yardım önerisinde bulunduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı görevlilerinin böyle bir soruşturmada yer almayacağını, konunun Adalet Bakanlığı'nı ilgilendirdiğini belirten Nauert, "Başından beri söylediğimiz gibi Cemal Kaşıkçı'ya ne olduğunu kesin olarak bilmiyoruz. Dışişleri Bakanı bu hafta bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili olarak ABD Başkanı Trump da, Başkan Yardımcısı Pence de açıklamalarda bulundu. Kaşıkçı'nın nerede olduğu ve kendisine ne olduğu ile ilgili çok büyük endişelerimiz var ama şimdilik buna ilişkin hiçbir bilgimiz yok. Haberlerde birçok spekülasyon ve dedikodu görüyoruz. Biz gerçekleri, elle tutulur verileri bekliyoruz. Şimdilik bunlara da sahip değiliz. ABD yönetimi, sağlam delillere dayalı bilgilere ulaşıncaya dek bu konuda yorum yapmaktan geri duracağız" şeklinde konuştu.

Nauert, Kaşıkçı konusunda şeffaf ve yansız bir soruşturmadan memnuniyet duyacaklarını ve bunu destekleyeceklerini de söyledi. Suudi Arabistan'ın ABD Büyükelçisi ile de iletişim kurduklarını belirten Nauert, "Büyükelçiye ABD'ye döndüğünde kendisinden olayla ilgili bilgi beklediğimizi ilettik" dedi. (DHA)

 
Erdoğan'dan 'bürokrasinin azaltılması' genelgesi
 
Doların gözü Rahip Brunson davasında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İntiharları Önlemekten Sorumlu Bakan!
İngiltere Başbakanı Theresa May, Sağlık Bakanlığı bünyesinde Jackie Doyle-Price’ı ...
ABD Münbiç'te YPG/PKK'ya iş makineleri gönderdi!
ABD'nin Münbiç'in çevresine çukur kazan YPG/PKK terör örgütüne yeni iş ...
Tecavüz iddialarına Ronaldo'nun eski sevgilisinden yanıt!
Cristiano Ronaldo ile bir dönem ilişki yaşayan İtalyan manken Raffaella ...
 
3 yıl önce kaybettiği köpeğini sokakta buldu
Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te cep telefonu kamerasında yansıyan bu görüntü ...
ABD'nin BM Büyükelçisi istifa etti!
ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley istifa etti. ...
Bulgaristan'da yolsuzlukları araştıran gazeteci öldürüldü
Bulgaristan'a yolsuzlukları araştıran gazeteci Victoria Marinova(30), ...
 
İdlib'de kritik süreç bugün tamamlanıyor!
İdlib'deki muhalif ve rejim karşıtı güçler, Türkiye-Rusya mutabakatı çerçevesinde, ...
AB ülkesinde seçimleri Rusya yanlıları kazandı
Avrupa Birliği (AB) ve Nato üyesi olan Kuzey Avrupa ülkesi Letonya'da ...
Hitler'in kayıp yeğeni ortaya çıktı: Göbek adı Adolf!
Almanya'nın çok okunan gazetelerinden Bild, Alman diktatör Adolf Hitler'in ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva