HABERLER>DÜNYADAN
8 Mayıs 2019 Çarşamba - 16:23

ABD Çin'e ek tarife getirdi

ABD, 200 milyar dolarlık Çin ürününe yönelik tarifeyi yüzde 10'dan yüzde 25'e yükseltti. Karar ABD'nin resmi gazetesi olan Federal Register'da yayınlandı. ABD Başkanı Donald Trump, twitter hesabından "Tarifelerden gelecek yılda 100 milyar doların üzerinde para ile mutlu olurum" diye yazdı

ABD Çin e ek tarife getirdi

ABD, 200 milyar dolarlık Çin ürününe yönelik tarifeyi  10 Mayıs'tan itibaren yüzde 10'dan yüzde 25'e yükseltti. Karar ABD'nin resmi gazetesi olan Federal Register'da yayınlandı. Karara göre, Çin'den ithalata ek tarifelerden bazı ürünler için muafiyet talebinde bulunacak bireyler  için süreci ABD Ticaret Temsilcisi belirleyecek.

ABD Başkanı Donald Trump kararın aradından twitter hesabından yaptığı açıklamada,  Çin Başbakan Yardımcısı Liu He'nin anlaşma yapmak için Washington'a geleceğini bildirdi.  Çinli heyetin.  Joe Biden ya da çok zayıf Demokratlardan biriyle müzakere etmeyi deneyebilecekleri ve ABD'yi yılda 500 milyar dolar kazıklamaya gelecek yıllarda da devam edebilecekleri mudunu taşıdıklarını ileri süren Trump, bunun gerçekleşmeyeceğini savundu. Trump twitter mesajında "Göreceğiz, ancak yıllık 100 milyar doların üzerindeki verginin ABD'nin sandıklarını dolduracağından dolayı çok mutluyum. ABD için harika, Çin için iyi değil!" diye yazdı.

 PAZAR AKŞAMI AÇIKLAMIŞTI
Trump, pazar akşamı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Çin'den ithal edilen 200 milyar dolarlık ürünün vergisi yüzde 10'dan yüzde 25'e çıkaracağını duyurmuştu. Trump, twit'inde ticaret görüşmelerinin çok yavaş ilerlediğinden, Çin'in birçok konuyu yeniden müzakere etmek istediğinden şikayet eden Trump, Çin'den ithal edilen bazı ürünler üzerindeki yüzde 10 vergi diliminin cuma günü yüzde 25'e çıkarılacağını bildirdi. Bu ürünlerin tutarı 200 milyar doları buluyor. Trump'ın çıkışı Çin heyetinin bu hafta yapmayı planladığı Washington'a ziyareti öncesinde geldi. Trump geçen cuma görüşmelerin iyi gittiğini söylemişti. Trump "Çin, 10 aydır ABD'ye 50 milyar dolar değerindeki yüksek teknoloji ürünlerinde yüzde 25, 200 milyar dolar değerindeki diğer ürünlerinde ise yüzde 10 gümrük vergisi ödüyor. Bu yüzde 10 da cuma günü yüzde 25'e çıkacak. Çin'den gelen 325 milyar dolar değerindeki diğer ürünler halen vergilendirilmiyor ancak yakında yüzde 25 olacak. ABD'ye ödenen vergilerin, Çin tarafından karşılanması sayesinde ürün fiyatları üzerinde çok az etkisi oldu. Çin ile Ticaret Anlaşması devam ediyor ancak tekrar müzakere etmek istemeleri nedeniyle çok yavaş ilerliyor." diye yazmıştı.

'ARTIK ÇİN'E KARŞI KAYBETMEYECEĞİZ'
Trump mesajında Amerikan ekonomisinde son zamanlarda görülen iyileşmenin, Çin'den alınan bu ek vergilerle sağlandığına dikkati çekmişti.  ABD Başkanı pazartesi günü de sabah saatlerinde attığı mesajda yine Çin'i hedef almıştı.  Trump bu kez "ABD, ticarette yıllardan bu yana, yılda 600-800 milyar dolar kaybediyor. Çin'e 500 milyar dolar kaybettik. Üzgünüm ama artık bunu yapmaya devam etmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

ÇİN HEYETİ ZİYARETE GİDİYOR
Öte yandan Çin Ticaret Bakanlığı, Başbakan Yardımcısı Liu He'nin ABD'li üst düzey yetkililerin daveti üzerine ikili ticaret görüşmeleri için 9-10 Mayıs tarihlerinde ABD'yi ziyaret edeceğini açıklamıştı.

 
AK Parti'de ilk Gönül Sofrası Aliağa'da kuruldu
 
Ses sanatçısından küçük çocuğa dayak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık Bakanı: Alkol ve sigara için, et yiyin!
Norveç Sağlık Bakanı Sylvi Listhaug, "İnsanların sigara içmesine, istediği ...
2 kişinin öldüğü kazayı fırsat bilip TIR'ı yağmaladılar!
Brezilya'da EC Bahia spor kulübünün U-15 takımını taşıyan tur otobüsü ...
İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den nükleer hamle!
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, zenginleştirilmiş uranyum seviyesini arttırabileceklerini duyurdu.
 
Dünyanın en küçük ordusu asker krizinde
Dünyanın en küçük ordusu olan, Papayı korumakla yükümlü 'İsviçreli Muhafızlar'a ...
Güney Kıbrıs'tan 'seri katil' özrü
Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Milli Muhafız Ordusu (RMMO) subaylarından ...
Belediye başkanına kedi saldırısı: 100 dikiş atıldı!
Belediye binasında bir kedinin saldırdığı belediye başkanı, vücudunun ...
 
İşte en uzun oruç tutulan kent
İslam alemi için kutsal ramazan ayında dünyanın farklı yerlerindeki Müslümanlar ...
Öldüren seçim: Sayı 500'ü geçti!
Endonezya Seçim Komisyonu, 17 Nisan'da yapılan devlet başkanı ve milletvekili ...
ABD'den İran'a uçak gemili mesaj
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İran'a mesaj vermek ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Dön evine bitsin bu çile' demek yeter mi?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Uzlaşma, akıl ve kızıl düve üzerine!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva