HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
13 Şubat 2016 Cumartesi - 10:13

AASSM’de muhteşem program: Beethoven da var Mevlana da

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, ünlü Fransız piyano sanatçısı Jean Bernard Pommier’i Beethoven eserleri ile ağırlayacak. Ney sanatçısı Burcu Karadağ ise Mevlevi ayinleri ve tasavvuf müziğinden seçkin eserler seslendirecek.

AASSM’de muhteşem program: Beethoven da var Mevlana da

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Şubat ayının ikinci yarısında birbirinden değerli sanatçıları İzmirlilerle buluşturacak.

15 Şubat Pazartesi günü saat 20.00’da Küçük Salon’da Barok müziği sevenler bir araya gelecek. “Barok Tılsımlar” başlığı ile Ensemble Bendis, İzmirli sanatseverlerle buluşacak. Grup, İtalyan klavsen sanatçısı Paolo Corsi, Barok flüt sanatçısı Nihan Atalay ve Romanyalı  barok çellist Ciprian Campean’dan oluşuyor. Sanatçılar, Fransız Barok döneminden önemli eserler çalacak.

16 Şubat Salı günü saat 20.00’da Küçük Salon’da Bozok Quartet sahne alacak. Kemanda Tayfun Bozok ve Derya Bozok, viyolada Ali Başeğmezler, viyolanselde ise Münif Akalın L.Van Beethoven, A.Webern ve D.Shostakovich’in eserleriyle izleyici karşısına çıkacak.

18 Şubat Perşembe ve 22 Şubat Pazartesi günü Küçük Salon’da saat 20.00’da, ödüllü piyanist ve orkestra şefi Jean–Bernard Pommier, “Beethoven Piyano Sonatları” başlığı ile iki konser verecek. Sanatçı, 19 – 20 Şubat tarihlerinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ne başvuran piyona öğrencileri ile de bir araya gelerek deneyimlerini aktaracak.

Şems’in öğretileri bu konserde
20 Şubat Cumartesi günü ney sanatçısı Burcu Karadağ, “Şems’in 40 Kuralı” konseriyle Mevlevi ayinlerinden bölümler ve tasavvuf müziğinin seçkin eserlerini seslendirecek.  Yazar Elif Şafak’ın Hz. Mevlana’ya ilham kaynağı olan Hz. Şems-i Tebrizi’nin eserlerinden ve öğretilerinden derleyip düzenlediği “Gönlü Geniş ve Ruhu Gezgin Sufi Meşreplilerin Kırk Kuralı” adlı film de konsere eşlik edecek.

23 Şubat Salı günü saat 20.00’da Küçük Salon’da birbirinden başarılı beş genç müzisyenden oluşan “ İstanbul Wind Ensemble”  konser verecek.  Flütte Elif Yurdakul Baykurt, obuada Mehmet Seyid Mas, klarinette Ecesu Sertesen, fagotta Mert Kutluğ ve kornoda Sertan Sancar’dan oluşan grup, İzmirliler’e unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak. Aynı zamanda İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası sanatçısı olan grup üyeleri, Fazıl Say’ın “Yeni Şarkılar” albümünde yer alarak dinleyicilerin beğenisini kazanmıştı.

24 Şubat Çarşamba günü saat 20.00’da Büyük Salon’da soprano Selva Erdener, Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası ile birlikte konser verecek. Konserin şefliğini İbrahim Yazıcı yapacak. Konserde Erdener’e vurmalı çalgılarda Burak Çakır, kanunda ise Ahmet Baran eşlik edecek.

Mozart rüzgarı
27 Şubat Cumartesi günü, İzmir’de “Mozart” rüzgarı esecek.  Küçük Salon’da saat 20.00’da kemanda Esen Kıvrak, viyolada Efdal Altun, viyolanselde Çağ Erçağ, flütte Anıl Acun Kıvrak’ın yer aldığı “Bir Nefes ve Üç Yay” konseriyle yeni bir klasik müzik ziyafeti sunulacak.

Büyük Salon’daki konserler 20, balkon bölümü 10 TL, Küçük Salon’daki konserler 7.5 TL’den satışa sunulacak. Not:  Biletler www.aassm.org.tr ile www.izmir.bel.tr adresinden ve AASSM, İsmet İnönü Sanat Merkezi, İzmirSanat’tan temin edilebilecek.

Cuma günlerinin klasiği İzDSO konserleri
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçıları, 19 Şubat’ta şef Rengim Gökmen, 26 Şubat’ta ise şef Burak Tüzün yönetiminde Büyük Salon’da saat 20.30’da konser verecek. 25 Şubat Perşembe günü ise İzmir Devlet Opera ve Balesi, oda müziği konserinde İzmirliler ile buluşacak. Küçük Salon’daki bu konser de saat 20.00’da başlayacak. 

Sergiler
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ayrıca 15 Şubat tarihine kadar Yavuz Ayhan’ın “Denge” adlı resim sergisi, İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun 24 değerli fotoğraf sanatçısının eserlerini bir araya getirdiği “Ustlarımızdan…” başlıklı sergisi 27 Şubat tarihine kadar gezilebilecek.

 
Aşk hıyarların işi değildir!
 
Öykü Günleri’nden İzmir’e 14.Merhaba!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Harry Potter hayranlarına müjde!
İngiltere’nin başkenti Londra’da bu yaz perde açması beklenen “Harry Potter ...
Karabağlar’da Sevgililer Günü’ne özel tiyatro
Karabağlar Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle Yılmaz Erdoğan’ın ...
Bartholomeos İzmir’de 2 sergi açacak!
İzmir’de bulunan Patrik Bartholomeos, Belçika ve ABD’ye taşıdıkları “Rum ...
 
İzmir’in yeraltı edebiyatçıları Kanguru’da buluştu
Sıvadık Fanzin ve Mevzular Derin Fanzinin çağrısıyla yeraltı edebiyatına ...
Müziğin acı günü: Telli yaşamını yitirdi
Anadolu pop müziğinin kilometre taşlarından TPAO Batman Orkestrası'nın ...
Aydın’da 2 bin yıllık mask!
Aydın'da, Tralleis Antik Kenti sınırları içinde 1. yüzyılda yapıldığı ...
 
Ahmet Ümit İzmirli okurlarıyla buluştu
Konak Belediyesi'nin edebiyat tutkunları için başlattığı 'Kitap Kokusu' ...
Bostan, Devlet Resim Heykel'e geliyor
Ressam Faize Bostan'ın son üç yıllık çalışmalarından oluşan “Hissettiklerim" ...
Ünlü yazar Ahmet Ümit'in hikayesi Bergama'da hayat bulacak 
İstanbul Hatırası, Bab-ı Esrar, Beyoğlu'nun En Güzel Abisi, Elveda Güzel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva