HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
7 Ekim 2016 Cuma - 09:32

AASSM'de muhteşem gala: Dany Brillant rüzgarı

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, sezonun açılış konserinde ünlü Fransız şarkıcı Dany Brillant’ı ağırladı. İzmir seyircisini çok farklı ve çok sıcak, Adnan Saygun’u ise akustik anlamda muhteşem bulduğunu söyleyen Brillant, renkli sürprizleriyle hayranlarını gülümsetti.

AASSM de muhteşem gala: Dany Brillant rüzgarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), 2016-2017 sezonuna unutulmaz bir konserle başlangıç yaptı. Akdeniz’in romantik sesi Dany Brillant, İzmirlilere soyadının anlamına yakışan “parlak” bir sahne şovuyla sıradışı bir gece yaşattı.

Brillant’dan Türkçe “Sizi Seviyorum”
Tunus asıllı Brillant, kültür mozaiği Akdeniz ülkelerinin tüm ritimlerini derlediği Fransızca, İngilizce, İtalyanca, salsa, cha cha cha, rock’n roll ve slow şarkılarından oluşan geniş bir repertuarla seyircisiyle buluştu.

Sahneye seyircilerini Türkçe “iyi akşamlar, teşekkür ederim, sizi seviyorum” cümleleri ile selamlayarak çıkan Dany Brillant, konser boyunca sık sık neşeli anekdotlar paylaştı. İzleyicilere kendilerini adeta stand-up gösterisinde hissettiren sanatçı, sürprizleri ile gece boyunca yüzleri gülümsetti.

Bu şarkılarda dansa davet var
1965 doğumlu Dany Brillant parçalarıyla dinleyicilerine doyumsuz bir müzik ziyafeti sunarken, dans performansıyla da gözleri kamaştırdı. “Tant Qu’Il Y Aura Des Femmes” şarkısı sırasında zaman zaman sahneden inerek seyircilerin arasına karışan ve onlarla dans eden Brillant, “Sway” parçası ile dans etmek isteyen tüm seyircilerini bu kez sahneye davet etti.

İki saate yakın süre sahnede kalan ünlü sanatçı, “Quand Je Vois Tes Yeux” ve “Une Histoire d’Amour” gibi bilinen şarkılarının yanı sıra “Le Dernier Romantique” isimli yeni albümünden seslendirdiği seçki ile sevenlerine unutulmaz anlar yaşattı.

Dany Brillant’ın İtalyanca seslendirdiği “Come Prima” isimli slow şarkıda sanatçıya zarif danslarıyla eşlik eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu, seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı.

“Adnan Saygun muhteşem”
Klavye, davul, kontrbas ve saksafondan oluşan 4 kişilik orkestrası ile kulaklarda uzun süre silinmeyecek iz bırakan Dany Brillant, konserin finalinde kendisini bırakmak istemeyen seyircilerine 3 bis parçası seslendirdi.

Konserin ardından basın mensupları ve imza almak isteyen sevenleri ile buluşan Brillant, daha önce İstanbul, Bodrum ve Antalya’da konserler verdiğini ancak İzmir seyircisini çok farklı, çok sıcak, Adnan Saygun’u ise akustik anlamda muhteşem bulduğunu ifade etti.

İzmir’i yeterince gezemediğini ve yerel lezzetleri tadamadığı için üzüldüğünü aktaran Brillant en kısa sürede kenti keşfe çıkacağını belirtti.

Son zamanlarda dünya gündeminin ve özellikle Suriye’de yaşananların kendisini çok üzdüğünü aktaran Dany Brillant, hayata ve insanlara duyduğu sevgiyi canlı tutabilmek için radyo ve televizyon açmadığını vurguladı.

Bilet bulamayanlar için dev ekran kuruldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, biletleri bir saat içinde tükenen konseri izlemek isteyenler için, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin bahçesine dev ekran kurdu.  Konseri salon dışında izleyen sanatseverler, bu hizmetten çok mutlu olduklarını ve konserden büyük keyif aldıklarını dile getirdi. Salondan ayrılan seyirciler ise bu unutulmaz bir konseri Adnan Saygun gibi büyüleyici bir ortamda izlemenin büyük şans olduğunu söyledi.

Dopdolu Ekim
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 10 Ekim’de İzmir Oda Müziği Topluluğu, 18 Ekim’de Anadolu Solistleri, 24 Ekim’de Emel Mathlouthi ve 25 Ekim’de Semplice Quartet’i sanatseverlerle buluşturacak.

 
İzmir'de 'ağabey-abla' operasyonu: 20 gözaltı
 
Fırat Kalkanı'nda 49 hedef imha edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de bulundu: 2 bin yıllık çengel bulmaca!
İzmir İkiçeşmelik'teki Smyrna Agorası'nın Bazilika bölümündeki duvarlarda ...
Folkart sponsorluğunda İzmir senfonisi!
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası 2016/2017 Sezonu Ana Sponsoru Folkart ...
KODA yeni sezonda da fark yaratacak!
Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası, 2016-2017 Sanat Sezonunu 10 Ekim ...
 
AASSM'de Ekim ayında konser yağmuru!
Ahmed Adnan Saygun’un Ekim ayı konser dizisinde Danny Brillant’ın açılış ...
Büyükşehir'den Brilliant hayranları için LED jesti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Fransa’nın kadife sesli şarkıcısı Danny Brilliant’ın ...
İzmir’deki kazılarda ortaya çıktı: 2200 yıllık kira sözleşmesi!
Teos antik kentinde sürdürülen çalışmalarda gün ışığına çıkarılan 2200 ...
 
Yazar Evi'nin yeni konuğu Akcan
Temmuz ayında Şair Cihat Duman’ı, Ağustos ayında da bol ödüllü Yazar Yavuz ...
Çocukların gözünden Doğal Yaşam Parkı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 4. kez düzenlediği “Renklerle Doğal ...
İzmir'in dört bir yanında 1 TL'ye tiyatro şöleni!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında toplam 17 tiyatro oyununa evsahipliği ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva