HABERLER>POLİTİKA
23 Nisan 2014 Çarşamba - 10:40

Yusuf Kenan Çakar tatlı yedi acı konuştu!

AK Parti'den istifa eden 10 yıllık Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, istifası, sonrası ve seçim sürecini değerlendirdi sert açıklamalarda bulundu.

Yusuf Kenan Çakar tatlı yedi acı konuştu!

İZMİR -  İzmir’de AK Parti’nin kurucularından olan 10 yıldır partinin İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekilliği’ni sürdüren Kenan Çakar, partide yaşanan “Müteahhitler imar komisyonuna girmesin” tartışmasının ardından 14 Nisan’da AK Parti ile yollarını ayırdı. Müteahhitlik yapan Çakar, devletle ve belediyelerle iş yapmadığını, 10 yıl önce meclis üyesi olunca açıkladığı mal varlığının dertte bire düştüğünü söyledi. DHA'dan Elif Demirci'ye konuşan Çakar “Bu ilke kararı sadece müteahhitlerle sınırlı kalmamalı eğer varsa devletten ihale alan, belediyelere mali müşavirlik, avukatlık hizmeti veren  belediyelerle planlama ilişkileri içine giren milletvekili, il yöneticisi ve meclis üyeleri de istifa etmeli” dedi.

AK Parti’de yerel seçim sonrası başlayan imar komisyonu tartışmasının ateşi tarafların açıklamalarıyla yükseliyor. AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’ın mesleği müteahhit olanların imar komisyonlarına girmemesi yönünde görüş bildirmesi, partide 10 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekilliği yapan Çakar’ın “Bize potansiyel hırsız gözüyle bakılması doğru değil” diyerek partiden istifa etmesine neden olmuştu. AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül de Çakar için “Söyledikleri doğru da olsa partide kalıp mücadele etmeliydi. O zaman meclis üyeliğinden de ayrılsın. Ertuğrul Günay’dan ne farkın kaldı” demişti.

“MALVARLIĞIMIN DÖRTTE ÜÇÜ SİYASETTE ERİDİ”
İstifasının üzerinden 10 geçen geçen Çakar, tehdit telefonları aldığını öne sürerek, tartışmanın sadece müteahhitler üzerinden yürümesine tepki gösterdi. Çakar, devletten ve belediyeden iş almadığı gibi 2004 yılında meclis üyesi olduğunda açıkladığı mal varlığının dörtte bire düştüğünü, beş yıldır işlerini tasfiye ederek, tüm mesaisini siyasete verdiğini anlattı. Çakar, şöyle konuştu:  “Eğer varsa devletten ihale alan, belediyelere mali müşavirlik, avukatlık hizmeti veren belediyelere planlama yapan milletvekili, il yöneticisi, meclis üyelerinin de istifa etmeleri gerektiğini belirterek, “Seçilmiş ve yönetici pozisyonunda olan tüm siyasiler için bu kriterlerin geçerli olması gerekir. Herkes bu konuda kendini bir kere daha muhasebeden geçirsin. Böyle bir pozisyonları varsa bu siyasi pozisyonlarından çekilmeliler. Etik değer bunu gerektirir. Parti içinde yetkili etkili temsil noktasında olan herkes için bu değerler konmalı. Parti içinde milletvekillerinden bazıları İzmir’in patronu olma mücadelesi veriyor. Birbirlerinin arkasından birbirlerinin aleyhine konuşarak mücadele veriyor. Bunu benim üzerimden yapmayın çıkın mertçe kozlarınızı paylaşın.”

AYDIN ŞENGÜL’E REST ÇEKTİ
Çakar, kendisini meclis üyeliğinden de istifaya çağıran Aydın Şengül’e şu resti çekti: “Ben meclis üyeliğinden çekilmeye hazırım. Ancak belediye ve devletle iş ilişkisi içinde olan siyasi yöneticiler de istifa etmeli. Bu kritere uyan varsa bunlar siyasi pozisyonlarından çekilirse ben de meclis üyeliğinden çekilirim. Meclis üyelerinin kişiliklerinin bir anlamı yoksa oyu parti alıyorsa o zaman listeler neden titizlikle hazırlanıyor. bu anlayış geçerli olsaydı 100 adayın adı torbaya atılır, tombala çekilirdi” dedi. 



“TEMSİL ETME TESLİM OL DİYORLAR”
İzmir Büyükşehir Belediyesi bağımsız Meclis Üyesi Çakar, Şengül’ün “Partide kalıp mücadele etseydin” önerisinin samimi olmadığını öne sürerek, “10 yıldır parti içinde mücadele ediyorum ama geldiğimiz noktada bize dayatılan “farklı bir görüşün varsa söylemeyeceksin susacaksın teslim olacaksın ancak böyle partili olursun'. Temsil değil teslim olmayı önümüze koyuyorlar. Benim karakterimde teslim olmak yok. Daha fazla orada kalıp parti içinde huzursuzluğa neden olmak istemedim. Bir yandan da parti içinde kayıp da fikirlerini açıkça kamuoyuyla paylaşanlara “beğenmiyorsan istifa et' diyorlar” dedi. 

“ERTUĞRUL GÜNAY’A BENZETİLMEK BENİM İÇİN ONURDUR”
Kenan Çakar, Kültür ve Turizm eski Bakanı, İzmir bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay’a benzetilmekten onur duyduğunu dile getirerek, “Günay fikirlerini net bir şekilde ortaya koyar ve hiçbir şaibe içinde olmayan bir devlet adamıdır. Geçmişte CHP’de AKP’de milletvekilliği ve bakanlık yapmış saygıdeğer biridir. İyi ki beni ona benzetmişler. Bir gün önce söylediğini ertesi gün inkar eden kişilere benzetselerdi daha çok üzülürdüm. Günay gibi bir devlet adamı olabilmeyi isterim” dedi. 

“AKP İZMİR’DE HÜSRANA UĞRADI”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin en deneyimli isimlerinden biri olan Çakar, AK Parti’nin yerel seçimde İzmir’de hüsrana uğradığını öne sürerek, şöyle konuştu: “AKP İzmir’de seçimden gerçek bir başarısızlıkla çıktı. “Bir belediyeyi altıya 23 meclis üyesini 50’ye çıkardık' demek her halükarda başarı söylemini geliştirmeye yönelik bir anlayıştır ki doğru değildir. 2011 yılında 12 ilçede birinci parti iken 12 ilçenin tamamında seçimi kaybediyor olmak açık başarısızlıktır. Seçimlere giderken “Buca, Karabağlar, Bayraklı garanti. Bornova’yı kazanma ihtimali yüksek. Konak’ta oylar bölünür biz aradan çıkarız' diyen bir yapı, bunların tamamını kaybetti. Kiraz garanti iken kaybedildi. Aliağa’da Hakkı Ülkü gibi bir siyasi figürün sol oyları bölmesine rağmen seçim kaybedildi. 2011 genel seçimlerine göre Kiraz’da 16, Balçova’da 6, Güzelbahçe’de 12, Foça’da 16, Menemen’de 4, Tire’de 7 puan kayıpla seçimden çıkılıyorsa buna başarı demek mümkün değil. AKP, merkezdeki ilçelerde tamamen hüsrana uğradı. Kazanılan altı ilçe bir Buca bir Karabağlar yapmıyor.”(dha) 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TESBİT 23 Nisan 2014 Çarşamba 22:02

"farklı bir görüşün varsa söylemeyeceksin susacaksın teslim olacaksın" diyor sayın Çakar... İşte ileri demokrasi... en azından sen farkettin sayın Çakar... söylüyorsun da üstelik...

Yorumu oyla      13      5  
Enes YALÇIN 23 Nisan 2014 Çarşamba 15:04

Ak Partinin izmirde başarısız olduğunu ben soyleyeyim ama sen söyleme.Sen yerel yönetimler başkanı idin.AKAY la beraber bu başarısızlığın mimarısın.Pes!Bir bitseniz rahat edeceğiz!

Yorumu oyla      16      12  
Yorumcu 23 Nisan 2014 Çarşamba 13:31

İşlerine gelmeyince durumu makam bulamamaya bağlamak çok etik değil.Önemli olan sayın çakarın dikkat çekmek istedikleri.Çok doğru söylüyor.Bu güne kadar neden bunları söylemedin? demek gerçekleri göz ardı etmek olur.Akpartinin gerçeklerini gözler önüne serenlere saldırmak suçluluk psikolojisi içinde bir davranış şeklidir.

Yorumu oyla      20      6  
izmir 23 Nisan 2014 Çarşamba 13:14

dün dündür bu gün bugündür işte siyaset meftaları bunlara bunun gibilere güvenmeyin içini boşalt herşeyden istifa et göreyim delikanlıyı

Yorumu oyla      15      11  
sevgi 23 Nisan 2014 Çarşamba 12:05

tebrik ediyorum.

Yorumu oyla      24      7  
Cüneyt 23 Nisan 2014 Çarşamba 11:18

Düne kadar iyiydin de bugün bu öfke niye. Köşende otur artık.

Yorumu oyla      19      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Akay'dan 23 Nisan mesajı: Atatürk'ün önderliğinde...
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay 23 Nisan mesajı yayınladı.
CHP'li Yüksel'den Berkin Elvan'lı 23 Nisan mesajı
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ‘Berkin’li 23 Nisan mesajı yayınladı.
Karataş: Egemenlik Türk Milleti’nindir, tartışılamaz
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş 23 Nisan Milli ...
 
161 bin seçmen yeniden sandığa gidecek!
2 il ve 6 ilçede 1 Haziran günü yeniden seçim yapılacak. Toplam 161 bin ...
CHP Gaziemir'i sarsan haber: Fikret Kar hayatını kaybetti
CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı İşadamı Fikret Kar hayatını kaybetti.
Kılıçdaroğlu: Rıza Sarraf'ın heykelini dikmek lazım
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
Erdoğan'dan sendikalara: Taksim'den ümidinizi kesin
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Taksim'de ...
CHP Konak'ın görevden alınan başkanı seçim sonrası patladı!
Seçim öncesinde MYK kararı ile görevden alınan CHP Konak eski İlçe Başkanı ...
Bahçeli: Abdullah Gül kardeş kazığı yedi
MHP lideri Devlet Bahçeli, parti grubunda yaptığı konuşmada cumhurbaşkanı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva