HABERLER>SEÇİM 2015
29 Mayıs 2015 Cuma - 16:02

Yıldırım göçmenlere seslendi: Çocuklarınıza anlatın…

AK Parti İzmir Milletvekili Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Eski Bakanı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım seçim çalışmaları sürdürdüğü İzmir'de Balkan Federasyonu ve dernekleri ile bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıda göçmenlere seslenen Yıldırım “Çocuklarınıza AK Parti iktidarı öncesini anlatın” dedi.

Yıldırım göçmenlere seslendi: Çocuklarınıza anlatın…

“Biz iktidara geldiğimizde 5-6 yaşında olan evlatlarımız bugün oy kullanacak yaşa geldiler. Onlar AK Parti’den öncesini bilmezler. Onlar bir gecede 26 bankanın nasıl battığını ülkenin yüzde 50 fakirleştiğini hatırlamazlar” diyen Yıldırım o dönemde döviz ile borçlananların bugün halen belini doğrultamadığını hatırlatarak “Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Sanki o günleri hiç yaşamamışız gibi vaat yarışa çıkmışlar biri diyor 1400… diğeri diyor 1500… biri hızını alamıyor 1800.., diğeri vitesten atıyor 5 bin TL.asgari ücret vereceğim diyor. Çocuklarınıza AK Parti İktidarından önceki o batak günlerini anlatmak sizin göreviniz” diye konuştu.



Zulüm gören halkları da gündemine alan Yıldırım, “İzmir Türkiye’nin özetidir. 81 ilden gelen ve Evlad-ı Fatiha’nın torunlarının yurt edindiği, sevgi, saygı ve samimiyet şehridir. İzmirliyim demek gurur vericidir ancak geldiğimiz yeri de hiçbir zaman unutmadık. Unutturmayacağız. Bugün dünyaya demokrasi dersi vermeye çalışanların kardeşlerimize yaptığı katliamlar onların sırtlarında bir kambur gibi durmaktadır. Bizler mezhebine, ırkına etnik kökenine bakmadan dünyanın neresinde olursa olsun zulüm gören kardeşlerimize kucak açtık. Tarihte de bu böyleydi. Şimdi de böyle. 12 yıllık iktidarımızda balkan ülkelerindeki kardeşlerimize o kadar çok hizmet yaptık ki. Kosava’yı ilk tanıyan ülke Türkiye’dir. Makedonya’nın bağımsızlık mücadelesini ilk tanıyan ve destek veren ülke yine Türkiye’dir ” ifadesini kullandı.

“HER GÜZEL HİZMETTE AK PARTİNİN İMZASI VAR”
İstanbul’ un fethinin yıldönümüne de değinen Yıldırım şöyle konuştu: Bu aziz şehri bize kazandıran atalarımızı ve onun askerlerini rahmetle anıyoruz. Fatih Sultan İstanbul’u fethederken gemileri karadan yürüttü, onun torunları Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım da denizin altından tüneller açıp trenleri geçirdi. İki kıtayı birbirine denizin altından bağladı. İzmir’de 35 proje dediğim zaman gülüyorlardı, Konak Tüneli dediğim zaman olmaz dediler. Tüm engellemelere rağmen konak tüneli yaptık, bir buçuk dakikada bir uçtan bir uca geçiyoruz. Biz verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Türkiye’de milletimizin hayatını kolaylaştıran ne varsa altında AK Parti’nin imzası vardır.”

“ELDEKİ KUŞ DALDAKİ KUŞTAN İYİDİR”
Bizde laf yok. İktidar olamayanlar konuşmada uzmanlaşıyor. Onların uzmanlık alanı laf üretmek, bizim uzmanlık alanımız hizmet üretmektir. Seçime günler kala vaatler havada uçuşuyor. İktidar umudu olmayanlar bol keseden atar tabi. Onların vaatleri daldaki kuş gibidir. Bir ses gelir semadan tüm kuşlar uçar gider. Onların vaat diye sunduklarını AK Parti çoktan yaptı. Bir maaş ikramiye dediler biz her ay 100 TL verdik zaten yılda bir maaş ikramiye yapar. Eldeki kuş daldaki kuştan her zaman daha iyidir. Onlar 7 Haziran’a kadar üflesinler bakalım, sandıkta millet nefeslerini keser”

FATURAYI KENDİMİZE KESERİZ
Balkan derneklerine ve göçmenlere bir çağrıda bulunan Yıldırım, “birlikten kuvvet doğar. Ayrı gayrı olmadan birleşin. Tek ses olun” önerisinde bulundu ve” İzmir’in makus tarihini birlik beraberlik ile yenebiliriz, milletin kararına hep saygı duyduk, istediğimiz sonucu elde edemediğimiz zaman bile faturayı İzmirliye kesmedik, kendi eksiklerimize baktık” şeklinde konuştu.

“BOŞYERE HEVESLENMEYİN”
Balkan dernekleri ile buluşmanın ardından Ulukent’te seçim bürosunu ziyaret eden Yıldırım vatandaşlara birlik beraberlik vurgusu yaptı.” İzmir’de farklı Doğuda farklı konuşanlar var. Bu millete şirin görünmek için doğuda farklı batıda farklı konuşanların, seçim arifesinde ağzından bal damlıyor. Ama biz 6-8 ekimde Diyarbakır’da onların gerçek yüzünü gördük. İzmir, Türkiye bu oyuna gelmez, bu millet tek vatan, tek devlet, tek millet, ayyıldızlı bayrak ilkelerinden taviz vermez. Koalisyon umudu ile daha iktidar ihtimali yokken menfaat pazarlığına tutuşanlar boşyere heveslenmesinler” dedi.

 
CHP'li Başkan'dan Denizli Büyükşehir'e fosseptik suçlaması
 
25 askerin şehit olduğu depo taşınıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir adayı Hamza Dağ liman yolunu inceledi
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, Aliağa Belediye ...
CHP İzmir rekor peşinde: ‘En büyüğü olacak’
İzmir Cumartesi günü CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırlayacak. Mitingle ...
AK Partili Sürekli'den esnafa güvence
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli dolmuş duraklarını ...
 
Vatan adayı Cevizoğlu 'engelsiz' ailelerle buluştu
Vatan Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Gazeteci Hulki Cevizoğlu, ...
Şoför esnafı CHP Adayı Bakan’ı bağrına bastı
İzmir Şoförler Odası Yönetim Kurulu, CHP İzmir Milletvekili Adayı Murat ...
MHP adayı Onar’dan kıdem tazminatına devlet sözü!
MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Av. Ali Onar seçim çalışmalarına ...
 
Bakan Eroğlu EGE-GEP’i anlattı, CHP’yi bombaladı!
AK Parti’nin genel seçim öncesinde duyurusunu yaptığı Ege Gelişim Projesi’nin ...
CHP’li Çıray’dan YSK’ya bombardıman!
Cumhurbaşkanı Erdoğan için Anayasa Mahkemesi’ne başvurma nedeninin YSK’nın ...
AK Parti Adayı Hotar’ın Yarımada mesaisi tam gaz
Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva