HABERLER>EKONOMİ
26 Kasım 2015 Perşembe - 16:03

Yıldırım’dan ‘tur iptali’ yanıtı: Dünyada 8 milyar…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Rusya ile ilişkilerin gerilmesinden dolayı olası yaşanabilecek tur iptalleri için, “Dünyada 8 milyar insan yaşıyor. Bir kısmının geçici olarak Türkiye’ye gitmesini caydıracak bir takım azmettirenler olsa da bütün dünyayı Türkiye’ye gitmeme konusunda herhalde hiç kimse ikna edemez” diye konuştu.

Yıldırım’dan ‘tur iptali’ yanıtı: Dünyada 8 milyar…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali yıldırım bakanlıkta önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Yıldırım’ın açıklamalarından satırbaşları: 
 
RUSYA’DA TUR İPTALLERİ SÖZ KONUSU MU?
Arkadaşlar tabi yani bir takım olumsuzluklar Türkiye’nin etrafında uzun süreden beri devam ediyor. Yeni bir şey değil. Güney sınırımızda 910 km Suriye, 350 km Irak başta olmak üzere Ukrayna’da Kırım’da yaşananlar malum. Bu ülkelerde iç karışıklıklar var. Bizim beklentimiz bu karışıklıkları o ülkenin kendi halkının iradesiyle çözülmesidir. Dışardan iradeler buraya müdahale ettiği zaman iş daha içinden çıkılamaz hale geliyor.
 
“RUSYA İLE ARAMIZ LİMONİ”
Geçtiğimiz bir iki gün önce yaşanan bir hadise var. Bu yüzden kuzey komşumuz Rusya ile aramızdaki ilişkiler biraz limonileşti diyelim halk tabiriyle. Şöyle düşünmek lazım, yani Suriye’yi örnek verelim. Suriye’de bir iç savaş yaşanıyor, bu uzun zamandan beri yaşanan bir iç savaş. Bunun milyonlarca mağduru var. Bizim ülkemizde sadece 2,5 milyon var. Ürdün’de Lübnan’da var, yerinden yurdundan olmuş yakınlarını kaybetmiş insan var. Burada çözümün sağlanması için gayret de var ama kafi gelmiyor. Başka ülkeler de gelip güya tekrar otoriteyi tesis etmek adına ne yapıyorlar? Bombardıman yapıyorlar, bir takım faaliyetler içerisindeler. Maalesef bazen günahsız insanlar da zarar görebiliyor. Biz ümidimiz bir an önce buradaki karışıklığın sona ermesi ve komşularımızda huzurun yeniden sağlanması. Allah kimseyi vatansız etmesin.
 
“TAVIR ALANLARIN ŞUNU BİLMESİ LAZIM”
Yani bize bu kuralların ihlalinden kaynaklı yaşanan bir olayda bize karşı tavır alanların şunu bilmesi lazım. Hiçbir ülke kendi ülkesi içerisinde bir başkalarının komşularında gelip komşusu diyelim herhangi bir ülkede kuzeyde bir ülkede, gidip başka bir ülkeye bombardıman yapmaya çalışsa, bu esnada da onun uçağı düşürülmüş olsa bundan herhalde hiç kimse mutlu olmaz. Türkiye topraklarını korumak mecburiyetindedir. Bizim başımıza gelirse biz ne yaparız sorusunu önce kendilerine sormaları gerekir.
 
TUR İPTALLERİ
Tur iptalleriyle ilgili konu şu. Bir talihsiz açıklama oldu “Türkiye Mısır kadar emniyetli” diye. Buna dünyada herhalde inanacak bir ülke yok. Bu herhâlde duygusal olarak verilen bir tepkidir. Rusya vatandaşlarından, 8 bin Rus vatandaşı sürekli kalmak üzere gayrimenkul almış yaşıyor. 8 bin aile demek bir ilçe demektir. Daha sorumlulukla açıklamaların yapılmasını bekleriz. Bu yaşanan olayın tarihten gelen ve gelecekte de devam edecek iyi komşuluk ilişkilerimizi zedelememesini ümit ederiz. Ve sükunetle komşumuzun hareket etmesini bekleriz.
 
“DÜNYADA 8 MİLYAR İNSAN VAR”
Tur iptalleri konusu geçmiş dönemde daha ağır savaş şartlarında bile olmadı Türkiye’de. Bu şartlar altında da olacağını asla düşünmüyoruz. Böyle bir algı oluşturulmaya çalışılsa bile biz bunun tedbirlerini alırız. Geçmişte de aldık, bundan sonra da alırız. Dünyada 8 milyar insan yaşıyor. Bir kısmının geçici olarak Türkiye’ye gitmesini caydıracak bir takım azmettirenler olsa da bütün dünyayı Türkiye’ye gitmeme konusunda herhalde hiç kimse ikna edemez. Çünkü Türkiye her bakımdan tarih kültür tatil imkanları bakımından da dünyanın en sayılı ülkelerinden bir tanesidir. Bu açıklamayı yapanlara da zararı var, tabi ülkemize de kısmen de olsa algı oluşturma anlamında olumsuz katkısı var.

 
Kadın forumunda erkekler konuştu
 
Flaş! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özür dilemeyeceğiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve ‘İzmir’in sembolü olmaya’ aday AVM kapınlarını açıyor
Point Bornova AVM kapılarını açıyor. 3 günlük açılış programı öncesi projenin ...
‘S’ plaka tartışması hortladı: Demirtaş’tan yeni çıkış!
300 adet ‘S’ plaka ihalesi sürecinde İTO ile EBSO ve Esnaf Odası arasındaki ...
Demirtaş’tan kabineye 15 maddelik liste, uçak krizine reçete!
Meclis oturumunda konuşan Başkan Demirtaş, ülkedeki sorunları sıralayarak ...
 
Benzine zam: İşte yeni tarife
Benzine 12 kuruş zam geldi. Yeni tarife yarından itibaren geçerli olacak.
Otelciler panikte: Zarar çok büyük!
Türkiye-Rusya gerginliği, Antalya bölgesindeki otellerin kış aylarındaki ...
EGİAD Başkanı Kaya'dan kabine yorumu: Beklentiler karşılanmadı
Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Seda Kaya, Davutoğlu'nun açıkladığı ...
 
Urla villalarına komşu balık çiftliğine ÇED vizesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen Urla Zeytineli ...
BASİFED’ten hükümete kadın cinayeti çağrısı
BASİFED Başkanı Levent Akgerman “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası ...
Meyve-sebzede de Rusya ambargosu kapıda!
Düşürülen uçak krizi sonrası iki ülke arasındaki gerilim ekonomiye sıçradı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva