HABERLER>SEÇİM 2015
27 Mayıs 2015 Çarşamba - 11:33

Yıldırım’dan tünel çıkışı: CHP klasiği, ilk onlar geçti!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım canlı yayında önemli mesajlar verdi. Konak Tüneli ile ilgili tartışmalara da yanıt veren Yıldırım “Tartışmalar CHP klasiğidir. Proje başlarken bazı sivil toplum örgütleri ile koordineli olarak başlar. Tünel önünde canlı yayın yaparken CHP ye ait seçim aracının tünelden geçtiğini gördük” dedi.

Yıldırım’dan tünel çıkışı: CHP klasiği, ilk onlar geçti!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım katıldığı bir televizyon programında gündeme dair soruları yanıtladı.

12 yıl kesintisiz Ulaştırma-Haberleşme Denizcilik Bakanlığı görevini yürüten Yıldırım en uzun süre bakanlık yapan siyasetçi unvanına sahip olan, 7 Haziran’da da milletvekili adayı olmaması nedeniyle helallik isteyen Yıldırım “Helallik istemek bir veda değil. Bu seçimlerde vekil olarak görev almayacağım için geçmiş süreçte bilmeden kırdığım, üzdüğüm taleplerini karşılayamadığım vatandaşlarımız var ise onlara karşılık söylenmiş bir sözdür” dedi

İZMİR’E ÖVGÜ DOLU SÖZLER
“İzmir benim evim“ diyen Yıldırım “İzmir’de 81 vilayetimizden gelip yerleşen insanlar var, İzmir bir eritme potası gibi bir buçuk yıl içinde insanlar İzmir’in kimliğini benimsiyor, değerlerini kabul ediyor. Bu gurur vericidir. İzmir’in sevilecek çok yönü var. İklim olarak tabiat olarak zenginliği çok fazla olan insanlarında bağnazlık yok. Burada herkes kendine yaşam alanı buluyor. Kimse kimsenin yaşam şeklini yadırgamıyor. Bunun adı hoşgörü ve samimiyettir. İzmir sevgi saygı ve samimiyet şehridir. Bu şehrin vekiliydim, burada başkan adayı oldum. Bunun için İzmir’i önceledim. İzmir’i ön plana çıkardığımı söyleyenler oldu ama ben İzmir’i tanıtmayı görev bildim” diye konuştu. 



“KARŞI ÇIKTIKLAR TÜNELDEN İLK GEÇENLER OLDU”
İzmir’de yapılan icraatları anlatan Yıldırım son olarak Başbakan tarafından açılışı yapılan Konak Tüneli’ni anlattı. “Hayal edip, planlayıp, yapıp, bittiğini gördüğünüz eser sizin ellerinizde büyüyen bir yavrunuz gibi oluyor” diyen Yıldırım “Kendi adıma çok mutlu, oldum İzmirliler adına gurur duydum. İzmir’e kalıcı bir eser kazandırdık. Mustafa Kemal sahil bulvarından Eşrefpaşa caddesine çıkış iki dakika sürüyor. O varyantı dolaşmak keskin virajlardan çıkmak yerine şehrin kalbine girmeden gideceğiniz yere rahatlıkla gidiyorsunuz. İzmir’in yaşam alanı tüm canlılığını barındıran bu bölge egzoz dumanı, trafik gürültüsü olmadan daha fazla insana hizmet edecek “ dedi.

Konak Tüneli ile ilgili tartışmalara da yanıt veren Yıldırım “Tartışmalar CHP klasiğidir. Proje başlarken bazı sivil toplum örgütleri ile koordineli olarak başlar. Tünel önünde canlı yayın yaparken CHP'ye ait seçim aracının tünelden geçtiğini gördük. İlk geçenler yine karşı çıkanlar oldu. Bu çok güzel, aklın yolu birdir. Bu proje adres verirken İzmir’i anlatırken İzmir’e renk veren şekil veren imza atan projeler olarak anılacak” diye konuştu.

“SEÇMEN KARARINI VERDİ”
Konuşmasında seçim çalışmalarını değerlendiren eski Bakan Binali Yıldırım, “Bu seçim durgun gidiyor. Bunu şöyle okumak lazım; 1 yılda 3 seçim oldu. Bunun verdiği bir kanıksama var. Diğer taraftan halk kararını vermiş diye düşünüyorum ”dedi.  Seçimlerde İzmir hedefini açıklayan Yıldırım “Türkiye genelinde aldığımız oy oranı ile karşılaştırırsak İzmir hep gerisinde kaldı. Ancak İzmir’de %17 ile başladığımız oy oranımız son seçimlerde % 37 ye kadar yükseldi. Hedefimiz bir adım daha ileri gidip çok daha iyi bir sonuç almak. Sonuç ne olursa olsun faturayı İzmir’e kesmeyiz. Ne karar verirse başımızın tacıdır. Bu bir demokrasi yarışıdır” şeklinde konuştu.
 
“ŞÜPHEMİZ YOK TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAĞIZ”
Genel siyaseti de değerlendiren Yıldırım şöyle konuştu : “Cumhurbaşkanımız güçlü iktidara ve istikrara vurgu yapıyor. Baktığınızda tek parti dönemlerinde Türkiye atılım yaparken koalisyon dönemlerinde tüm kazanımlarını kaybetmiştir. Atılımların en büyüğü AK Parti Recep Tayyip Erdoğan döneminde oldu. 2002 öncesine bakarsanız dünyanın hiçbir yerinde yokken Türkiye’de kriz olmuş ülke allak bullak olmuştur. Onun için kim olursa olsun tek başına iktidar olsun diyoruz. Parlamenter sistemde ilahi nahiye mümkün değildir. AK Parti 3 dönemdir yapıyor bu dönemde tek başına iktidar olacak. Orada hiç şüphemiz yok. Ancak eskisinden daha güçlü gelmeyi istiyoruz. Geçmiş dönemde halkımıza verdiğimiz sözlerimiz var, kalkınma, eğitim, sosyal devlet olma ile ilgili vaatlerimizi yerine getirdik, projelerimizi yaptık. Ancak yargı ile ilgili sorunlarımız ve çözüm süreci devam ediyor. Bunların çözümü için Türkiye’de istikrar şart.”
                                                                           
“MUHALEFET TATLI HAYAT YAŞIYOR”
400 vekil söylemine karşı çıkanları eleştiren Yıldırım “Onlar bir şekilde milletvekili olalım, grup olarak mecliste var olalım ama iktidar sorumluluğunu almayalım diyorlar. Sorumluluk olmadan kurumsal kimliği elde ediyorlar. Onlar tatlı hayat yaşıyorlar. Onların böyle iddialı bir hedefi göze alamadıkları için karşı çıktıklarını düşünüyorum. Yoksa vatandaşın buna itirazı yok. Vatandaş huzur ister, istikrar ister, geleceğe güvenle bakmak ister kendi planlarını hedeflerini uzun vadeli yapmayı ister. Yarınını öngöremezse mutsuz olur.” Dedi. Kendisine yöneltilen “kimlerle koalisyon yaparsınız?” Sorusuna “Biz rahatız eminiz, bunca yıl hizmet ettik, vaatlerimizi yerine getirdik yapamayacağımız sözler verip altında kalmadık. Bu dönemde tek başına iktidar olma konusunda hiç tereddüdümüz yok” yanıtını veren Yıldırım koalisyon tartışmalarının gereksiz olduğunu söyledi.

“AİLEMİ İHMAL ETTİM”
“Benim için yeni bir dönem başlıyor. 12 yıldır göz gözü görmedi, eve gidemediğimiz zamanlar oldu. Çocuklarımız evlendi torunlarımız oldu. Hakikaten çok çalıştık, çok iş yaptık. Ailemizi ihmal ettik. Ben torunlarımın elinden tutup Marmaray’ı, Avrasya tünelini, 3. Köprüyü, havaalanlarını, bölünmüş yolları, hızlı trenleri gösterip bunların hikâyesini anlatmayı hayal ediyorum. Biraz daha fazla aileme zaman ayırabileceğimi düşünüyorum. Ancak vekil olmadım diye siyasetten uzak kalmayacağım. AK Partinin kurucularındanım, Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bu yola çıktım. O siyasi hayatta var olduğu sürece biz de var olmaya devam edeceğiz. “ dedi ve seçimlerden sonra Cumhurbaşkanını İzmir’e tekrar getirmeyi planladıklarını ilçe bazında ziyaretler yapmayı istediklerini söyledi.

 
AK Parti Adayı Sürekli: İzmir sanayinin odak noktası olmalı
 
İzmir’in hastanelerine ambulans dopingi
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Göçebe 28 Mayıs 2015 Perşembe 00:32

Çed raporu nerde? Monoray onayı nerde? İzban'ın Bergama'ya uzatılması neden planda yok? Efemçukuru'nda madene neden izin verdiniz? Tcdd'nin kapatılmış Buca hattını neden vermiyorsunuz? Konak tünellerinde projeler neden gecikti? Kemalpaşa demiryolu neden çalışmıyor? Kemalpaşa lojistik merkezi ne oldu?

Yorumu oyla      12      6  
HARİKA BİR PROJE 27 Mayıs 2015 Çarşamba 23:09

EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN ŞİRİNYERDE OTURAN BİRİ OLARAK TÜNELLERDEN ÇOK MEMNUNUM İYİ Kİ YAPILDI MESAFEYİ ÇOK KISALTTI.GÜZEL YAPILAN İŞE GÜZEL DEMEYİ ÖĞRENELİM ARTIK AKP YAPTI DİYE BAHANE ÜRETMEKTEN ÇAMUR ATMAKTAN VAZGEÇELİM ARTIK..

Yorumu oyla      12      6  
ılgın 27 Mayıs 2015 Çarşamba 16:36

güzel bir proje izmir e yapılan her hizmet i kim olursa olsun desteklemeli...

Yorumu oyla      23      13  
bülent ışık 27 Mayıs 2015 Çarşamba 16:09

Eşrefpaşa caddesi değil 2 dakika olan Yeşildere caddesi.İki araç aynı anda birisi tüneli kullansın diğeri Varyant'ı Eşrefpaşa'ya Varyant'tan çıkan araç daha çabuk gider.

Yorumu oyla      19      6  
ali 27 Mayıs 2015 Çarşamba 15:07

Tunel güzel olmuş bucada oturan biri olarak çok sevdim damlacıktaki evlere gelince boşaltılabilir bugüne kadar yol geçecek diye kaç bina boşaldı gel bak işçievlerine

Yorumu oyla      19      9  
asikız 27 Mayıs 2015 Çarşamba 14:58

Yaptığınız yoldan da mı geçmeyelim? O nasıl bi demeç ya!! CHP aracıda olsa oda bi araç sonuçta. Vah eski ulaşım bakanı vah CHP liler o yolu kullanmasın diyosun yani??

Yorumu oyla      26      17  
erdem 27 Mayıs 2015 Çarşamba 14:26

AKP ye karsı bir kiso olarak tüneli çok begendim ve kullanıyorum. Allah razı olsun. Keske bunu büyüksehir yapsaydı ama onlarda bu vizyon yok. Bunun icin iktidar olamazlar. Tunele karsı cıkanlar kullanmasın.

Yorumu oyla      23      19  
Sinan Öztan 27 Mayıs 2015 Çarşamba 14:19

Tünel apar topar açıldı.Üst geçit yapılmadı.Konak^ta karşıdan karşıya geçme imkanı kalmadı tel örgü ile kapatıldı.Millet burnundan soluyor.CHP'liler meraklarından geçmişlerdir.Ya DAMLACIK semtinin durumu nasıl.Evler birer birer dökülüyor.Tüm itirazlara rağmen yasal prosedür yerine getirilmeden inşaat kaçak olarak yapıldı.Bunun övünülecek bir tarafı olamaz.

Yorumu oyla      26      15  
27 Mayıs 2015 Çarşamba 13:15

TÜNELE KİMSE KARŞI DEĞİL TÜNELİN SONUCUNA KARŞI OLUNDU BAKALIM BU TÜNEL KONAK TRAFİĞİNİ NE YAPACAK

Yorumu oyla      26      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Adayı Sürekli: İzmir sanayinin odak noktası olmalı
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, Menemen ilçesinde ...
CHP’li Çıray: Çarklara yağ damlatacağız!
Yurttaşların AKP'nin görmediği kutusu dinlemediği rezilliğinin kalmadığına ...
Necip Nasır: Türkiye'nin İzmir'e ihtiyacı var
AK Parti İzmir 25'inci Dönem Milletvekili Adayı Necip Nasır, İzmir’in ...
 
Şeboy ‘dönüşüm teklifi’nin detaylarını açıkladı
İzmir’de kentsel dönüşümün acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan ...
CHP Adayı Bakan DTO’da: Neta açık, rota iktidar!
CHP İzmir Milletvekili Adayı Murat Bakan, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir ...
Davutoğlu’ndan İzmir adayına özel görev: Ayaklandır!
Başbakan Ahmet Davutoğlu genel seçim öncesinde Balkan göçmenlerine yönelik ...
 
MHP Adayı Savaşan pedal çevirerek oy istedi!
Savaşan, girişimcinin alametifarikası olan sepetli kırmızı bisiklet ile ...
CHP adayları projelerini İTB’ye anlattı
İzmir Ticaret Borsası Mayıs ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Borsanın ...
İzmir basını sordu, AK Parti Adayı Turhan yanıtladı: Uzattığımız elin…
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı İbrahim Turhan, İzmirlinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva