HABERLER>POLİTİKA
13 Ekim 2015 Salı - 08:24

Yıldırım'dan 'polemik' çıkışı: İzmir'in talihsizliği...

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım: İzmir’in talihsizliği; bu kent ile ilgili ne derseniz siyasi polemiğe dönüşüyor ve sorunun özü kayboluyor.

Yıldırım dan  polemik  çıkışı: İzmir in talihsizliği...

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım ETİK (Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalı Birliği)’in Mövenpick Otel’de düzenlediği toplantıda İzmir turizminin sorunlarını dinledi.

Terörün Türkiye’nin güven ve istikrarını hedef aldığını dile getiren Yıldırım, “Birlik ve beraberliğimizi hedef alıyorlar. Oyuna gelmeyelim” diyerek toplumsal ayrışmanın terörden daha tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı Binali Yıldırım 10 Eylül’de Ankara’da yaşanan hain saldırının Türk halkına yaşattığı acıyı dile getirerek “Tarifi zor bir acı yaşıyoruz. Terörün 95 vatandaşımızı hunharca katletmesinden dolayı büyük üzüntü içindeyiz. Hayatını kaybeden tüm masum vatandaşlarımıza, bu vesile ile Milletimizin birliğini beraberliğini sağlamak için dağda, bayırda hayatını ortaya koyan ve şehit olan askerlerimize, polislerimize, korucularımıza da Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“Terörün amacı ülkemizin huzurunu bozmak, moralleri düşürmek, içerde ve dışarıda ülkemizin itibarına zarar vermektir” diyen Yıldırım, “Tabii ki üzülüyoruz, ağır imtihandan geçiyoruz. Ama şunu unutmayalım ki üzüntümüzü bir husumete, ayrışmaya dönüştürmeye hayır diyoruz. Millet olarak üzüntümüzü bile paylaşamıyorsak terörden daha büyük bir acı ile karşı karşıyayız demektir. Toplumsal ayrışma terörden kat kat daha tehlikelidir. Terör acısı gelir geçer; ama ayrışma bu ülkeyi yıkar.” diyerek tüm vatandaşları aklıselim olmaya davet etti.

“TERÖRÜN OYUNUNA GELMEYELİM”
Terör olaylarından dolayı devleti, hükümeti hedef gösterenleri sorumsuzluk ile suçlayan Yıldırım “kim yaparsa yapsın büyük bir sorumsuzluk örneğidir. Ülkemizin istikrarından rahatsız olanlar boş durmuyor. Milletimizin selameti, barış ve kardeşlik için terör ile amansız bir mücadele içindeyiz. Gün, hükümeti ve ülkeyi yönetenleri yerden yere vurma günü değil, birlik ve beraberlik günüdür. Terörle mücadele ederken, terörün oyununa gelmeyelim. Acımızı bağrımıza basıp mücadeleye devam edeceğiz. Bir avuç terörist 78 milyon insanı esir alamaz. Birbirimize husumetle değil muhabbetle yaklaşacağız. Birliğimiz bozulursa bu ülkeyi hedef alanlar avucunu ovuşturur” dedi.



TURİZMCİLERDEN İZMİR’E SAHİP ÇIKIN ÇAĞRISI
Yaşanan acılara en güzel cevabın daha çok çalışmaktan geçtiğini söyleyen ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler Binali Yıldırım’dan İzmir turizmine sahip çıkmasını istedi.  Türkiye Turizmde son 10 yılda kendini 3’e katlarken, bütün zenginliklerine rağmen İzmir’in bereket çeşmesinden testisini dolduramadığını ifade eden İşler,  “Bizim sektöre ilişkin her türlü zenginliğimiz var, burada eksik olan bunları iyi pişirebileceğimiz bir ortam yok. Büyükşehir belediyesinden bile tanıtım payı ayrılmamakta, destek görmemekteyiz. Bize kim sahip çıkacak? İzmir zengin babanın oğluna devrettiği bir mirasın üzerinde yaşayan fakir bir genç görünümündedir. İzmir bunu hak etmiyor. Siz alanınızda Türkiye’yi dünya kriterlerine getirdiniz. Turizm bakanlığını da size bağlasınlar” diye konuştu.

“POLEMİK SİYASETİ İZMİR’İN TALİHSİZLİĞİ”
Türkiye’nin AK Parti iktidarında Turizmde 6. Sıraya yükseldiğini ve İngiltere’nin önüne geçtiğini hatırlatan Binali Yıldırım “İzmir sadece Turizmde değil birçok alanda geri kalıyor. Bulunduğu yer hiç birimizi memnun etmiyor. Bunun siyasi çekişmelerden azade ele alınması lazım. İzmir’in talihsizliği; bu kent ile ilgili ne derseniz siyasi polemiğe dönüşüyor ve sorunun özü kayboluyor. ‘Hizmet açığının bahanesi olarak Ankara’nın öne sürülmesini engelleyeceğim’ dedim kıyamet koptu. ‘vay suçunu itiraf etti, neden şimdiye kadar yapmadın?’ diye veryansın ettiler. Bu bile polemiğe dönüştü.” diyerek polemik siyasetinin İzmir’in kaybetmesindeki en büyük etken olduğunu vurguladı.

İzmirli turizmciler için umut ışığı yakan Yıldırım yeni dönemde İzmir turizmine destek vereceğini açıkladı. “Bu konuda İzmir’in yanında olacağız, bunu sizlerle birlikte yapacağız.” diyen Yıldırım “Bana ne kadar güç verirseniz o güç size misliyle döner. İzmir’e yakışan birinciliktir ama hayalci olmaya gerek yok. İstanbul birinci olacaksa İzmir hemen arkasından gelmeli. İstanbul ile yarışır konumda olmalıdır.” diyerek İzmirli turizmcilerden destek istedi.



İŞADAMLARINA ÇAĞRI: İSTİKRARA DESTEK VERİN
Kuzey Yunanistan Yunan- Türk Ticaret Odasının Swiss Otel’de düzenlediği toplantıya katılan Binali Yıldırım terörün küresel bir tehdit olduğunu altını çizerek, dünyadaki bozulan ekonomik dengeler başta olmak üzere terörün pek çok nedeni olduğuna dikkat çekti. Yunan-Türk komşuluk ilişkilerinin karşılıklı gerginlik üzerine kurulu bir geçmişi olduğunu ifade eden Yıldırım “Geçmişteki tehditler bu gün geçerli değil. Bugün işbirliğini ön plana çıkarma zamanıdır. Türk-Yunan ilişkilerini geliştirme iradenizi, bunu da İzmir’den başlatmanızı anlamlı buluyorum” diye konuştu
1 Kasım seçimlerine de değinen Yıldırım işadamlarına “Yunanistan istikrarın ne anlama geldiğini gördü. Biz de bunu 4 aydır görüyoruz. Bu seçimlerde milletimiz istikrara oy verecektir. Bu seçimlerde kararı siyasetçilere bırakmayın, nasıl yaparsanız yapın güçlü bir iradenin kararını siz verin” diye seslendi.
 

 
Göztepe Koca Kaptan'ını unutmadı
 
Levent Kırca'nın vasiyeti gerçekleşecek mi?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 Ekim 2015 Salı 15:58

Binalı Yıldırım dan yeni projeler bekliyoruz. Fuar alanına bir kongre merkezi olabilir. Metro hattı olabilir. Körfez geçiş projesi de önemli.

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Hükümetten Ankara saldırısı açıklaması
Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapab Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, ...
AK Parti İzmir’de koordinasyon zirvesi: Az zaman, çok iş!
AK Parti İzmir milletvekilleri adayları düzenlenen koordinasyon toplantısında ...
CHP’den açıklama: Mitingler iptal, istifa bekliyoruz!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim mitingleri perşembe gününe kadar iptal edildi.
 
Demirtaş: Bu saatten sonra büyük mitingleri…
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ben fikir olarak bu saatten ...
AK Parti’den flaş karar: Cuma gününe kadar…
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''Cuma gününe kadar mitingleri askıya aldık'' dedi.
Katliam Meclis’e taşındı: Balbay’dan 15 soru
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay Ankara Gar Meydanı’nda yaşanan ...
 
Seferihisarlı mandaline üreticisine 'Yıldırım' doping
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binalı Yıldırım’ın Seferihisar’a yaptığı ...
MHP İl Başkanı Karataş’tan AK Parti’ye yaylım ateşi
AK Parti’yi ve politikalarını topa tutan Karataş, “Gölge etmesinler başka ...
Flaş! Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’nun talebine ret
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, zamanlamanın uygun olmadığı gerekçesiyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva