HABERLER>POLİTİKA
23 Temmuz 2014 Çarşamba - 22:46

Yıldırım’dan ‘çatı’ çıkışı: Camiye hoca seçmiyoruz!

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve İzmir Milletvekili Yıldırım iftar buluşmasında yaptığı konuşmada ‘çatı’yı eleştirdi. Yıldırım, “İyi insan da camiye hoca seçmiyoruz” dedi.

Yıldırım’dan ‘çatı’ çıkışı: Camiye hoca seçmiyoruz!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir’in ‘Gönül Sofrası’ adıyla düzenlenen geleneksel iftar buluşması Genel Başkan Danışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın katılımıyla Kaya Termal Otel’de gerçekleştirildi.

- YILDIRIM’DAN ÇATI VE METRO SALVOSU…

İftar buluşmasına Yıldırım’ın yanı sıra İzmir Milletvekili İlknur Denizli, İl Başkanı Bülent Delican, AK Partili belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.



İftar sonrası partililere seslenen Genel Başkan Danışmanı ve İzmir Milletvekili Yıldırım, Gazze’deki insanlık dramı, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yerel gündem hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İNSANLIK ÖLÜYOR
Gönül Sofrası’na katılmaktan bahtiyarlık duyduğunu belirten Yıldırım, “Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi’nde tüm İslam Aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyorum. Maalesef herkes bizim kadar şanslı değil… Dünya’nın birçok yerinde sıcak bir tas çorbaya hasret olanlar var. Bırakın iftarı, iftar yerine bombalarla hayatını kaybeden kadınlar çocuklar var. İsrail öldürüyor insanlık ölüyor. Dünya adına söz söyleyenler mazlumun ezilenin yerinde olmaları gerekirken İsrail’in kendini koruma hakkı olduğunu dünyaya söyleyebiliyorlar. Bu artık sözün sonudur, söyleyecek başka bir şey yoktur! Allah bu mübarek günde o insanlara yardım etsin” dedi.  

Yıldırım, “Bizim görevimiz hakkı söylemek, mazluma destek olmak… Başbakanımız nasıl sessiz yığınların sesi olduysa yine öyle devam etmek… Türkiye güçlü olmak zorunda… Maazallah Türkiye’nin sesini kısmaya çalışırlarsa bu bölge artık yaşanmaz hale gelir. Maalesef malum güçler Türkiye’nin tekrar belirlenen gündemin bir figüranı haline gelmesi için oyunlar peşindeler. Yakın tarihimizde, 17 Aralık’ta yaşadığımız olaylar Türkiye’de milli iradenin demokrasinin galip geldiği bir dönem olmuştur. Bu büyük millet basiretini bir kez daha ortaya koymuş iç dış birlikçilerin gerçekleştirdiği projeyi alt üt etmiştir. Yine bir toplumsal mühendislik projesi devreye sokulmak isteniyor. Türkiye’nin bölgenin teminatı olması, bazı bölgeler üzerinde hesabı olanların hesabını bozuyor” ifadelerini kullandı.


 
İYİ İNSAN DA CAMİYE HOCA SEÇMİYORUZ
Genel Başkan Danışmanı ayrıca, Karabağlar Teşkilatı’yla yaptığı toplantıda olduğu gibi yine CHP ile MHP’nin ‘çatı adayı’ Ekmeleddin İhsanoğlu’na eleştiri getirdi. Yıldırım ülkede cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hep kriz olduğunu ve AK Parti iktidarının ‘367 krizi’nin ardından halk oylamasını getirdiğini söyleyerek, “Bugünkü ana muhalefet ve MHP buna karşı kampanya yürüttü. Halk da ‘Biz sizi nasıl seçersek Cumhurbaşkanımızı da seçeriz’ dedi. Şimdi bugünleri unutmuş gibi beyefendiler, halkın cumhurbaşkanı seçmesinin propagandasını yapıyorlar. Yapamıyorlar, kendi içlerinden birini çıkartamadılar, siyasetle ülkenin sorunlarıyla alakası olmayan birini aday yaptılar. İyi insan ama biz camiye hoca seçmiyoruz. Bu ülkenin zor gününde 7 düvele karşı mücadele edecek ülkenin birliğini kalkınmasını sağlayacak, siyasetin inişini çıkışını görmüş, muhtıra yiyince ceketini alıp gitmemiş dimdik durmuş bir lider seçeceğiz Türkiye’ye… Yeni Türkiye’de ileri demokrasi var. Refahın genişlemesi var” diye konuştu.  

TÜNEL SALVOSU
Yerel seçim sonuçları üzerinden bir İzmir değerlendirmesi yapan Yıldırım, “Hemşerilerimiz bize 30 Mart seçimlerinde bize büyük destek verdi. İzmirliler bizim oyumuzu yüzde 58 arttırdı. İzmir’de yerel yönetimlerin alternatifi olduğunu gördüler. Çıtayı yükselttik. Arkadaşlarımız İzmirlinin davasını doğru işler de yerel yönetimde takip ediyor. Doğruların yanındayız. Yanlışlarla da amansız mücadele ediyoruz. Hiç kimse İzmir’in geriye gitmesine yerinde saymasına rıza göstermemizi beklemesin” dedi. Damlacık’taki isyana ve Konak Tüneli’ne eleştirilere de tepki gösteren Yıldırım, “Şehrin trafiğini çözmek için Konak Tüneli’ni yaptı. Üçte ikisi bitmiş, yapay bir tartışma başladı. Her gün 15-20 kişi tünelin ağzında eylem yapıyorlar. Başlarında bir belediye başkanı, 100 gün de ne yaptın da yapılan işe taş koyuyorsun? Biz hizmetin derdinde olurken arkadaşlarımız da nasıl bu işi durdurur geciktiririz gayreti içerisindeler. Bunlar kendileri ortaya bir şey koymadıkları için engelleyip kıskandıkları faaliyetlerdir” dedi.



YILDIRIM’A ÖVGÜ-GÜNDOĞDU ÇAĞRISI
İftar buluşmasında AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da bir konuşma yaptı ve Yıldırım’ı övdü. Delican, “Bugün burada güzle bir insanla beraberiz. Türkiye Cumhuriyet tarihinin en yatırımcı en başarılı bakanlarından eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yanımızda… İzmirliler olarak çok şanslıyız. Çünkü Binali Yıldırım var. En icracı bakanlardan birinin İzmir milletvekili olması bu kent için büyük şans… Gönüllerde taht kurdu. Bakanımızın bu misyonu devam edecek ve ülkeye, İzmir’e hizmetleri devam edecektir. Yeniş bir görevi var. Kendisine bu görevinde başarılar diliyorum” diye konuştu.
 
10 Ağustos maratonu için de teşkilata mesaj veren Delican, “Millet Cumhurbaşkanını ilk kez kendisi seçecek. Bu kutlu yolda Başbakanımızın yanındayız. Sahip olduğunuz enerjiyi açığa çıkarma vakti. Yeni Türkiye hedefine doğru bıkmadan yorulmadan ilerleme vakti. Çok çalışacağız. Gece demeden gündüz demeden koşacak 10 Ağustos’ta Büyük Usta’ya en büyük desteği vereceğiz. 2 Ağustos’ta Başbakanımızı ağırlayacağız. Tüm İzmirlileri bekliyoruz. Gelin Gündoğdu meydanına tarihi günlerinden birini yaşatalım. Her zamankinden daha fazla sandıklarımıza sahip çıkacağız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ercan 24 Temmuz 2014 Perşembe 12:59

damlacıkta oturan vatandaşların durumuna bir gün inşallah düşmezsiniz. Biraz vicadan bile kalmamış. Bu tünel binali yıldırımın büyük bir fiyaskısudur. Bu tüneli aziz kocaoglu yaptırıp bu sonuçlar ortaya çıksaydı başta binali yıldırım çogu kimse aziz kocaoglunu yerden yere vurmuştu. Hızlandırılmış tren diyerek bir çok insanın ölmasine yok açan binali yıldırımı tüneldeki rezaletine bile onay verenlerin toplum mühendişleri tarafından bemce bir araştırılması gerekir diye düşünüyorum . Kalkmış metrodan bahsedip açılmaması gerektigini söylüyori.Bu kadar şeyden sonra da ben de bu kadar pişkinlige pes diyiyorum.

Yorumu oyla      13      7  
private35 24 Temmuz 2014 Perşembe 12:31

youtube yi açın ekmel beyin el cezireye ve diğer televizyonlara arapça, İngilizce ve farsça verdiği röportajları izleyin bakalım cami hocası mı aklını önde tutan siyaset ve devlet adamı mı? bize aklını önde tutan insan dinleyen adam azarlamayan, bölmeyen adam lazım.

Yorumu oyla      13      7  
EBABİL 24 Temmuz 2014 Perşembe 09:55

Cumhurbaşkanlığı seçiminde üzülerek söylüyorum ki RTE açık farkla tulum çıkaracak. Bu iş ekmeleddin' le , Selo Can Başkanla olacak işler değil. Üç aday içerisinde tek alternatif zorla da olsa RTE.' dir.

Yorumu oyla      17      12  
BUYURAN 24 Temmuz 2014 Perşembe 09:05

Tünel oluncamı damlacık aklınıza geldi şovmenler

Yorumu oyla      20      10  
TÜNEL 24 Temmuz 2014 Perşembe 08:57

O GECEKONDU TÜNELDEN Mİ BAHSEDİYORSUN. O SENİN AYIBINDIR. O TÜNELİN BEDELİ HUKUKİ YOLLA SORULACAKTIR.

Yorumu oyla      17      15  
24 Temmuz 2014 Perşembe 01:52

Aaa Binali Bey, unutmuştuk yahu.

Yorumu oyla      21      9  
24 Temmuz 2014 Perşembe 00:04

tüneli lütfen çabuk açın damlacıkta kokudan pislikten geçilmiyor

Yorumu oyla      20      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan ‘İstasyon’ mesajlar: Eyy Ekmel…
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana İstasyon Meydanı'nda ...
Kılıçdaroğlu: Venezuela yapıyor da Türkiye…
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "İsrail'le ilişkilerimizi, Gazze olayları devam ...
Demirtaş pedal çevirdi: İlk kez yakın koruma
Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Bisiklet ve Doğa Sporları ...
 
Ulema Kılıçdaroğlu’nun Kınık turunu Meclis’e taşıdı!
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, meclis kurulunda Kılıçdaroğlu'nun ...
Yaşlı kadından İhsanoğlu’na adaylık tepkisi
Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na, Mısır Çarşısı ziyareti sırasında, ...
'Yıldırım' mesajlar: Çatı ve metro salvosu!
AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve İzmir Milletvekili Yıldırım yoğun bir ...
 
AK Partili Dağ’dan ‘çatı’ bombardımanı!
AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili, İhsanoğlu’nun İzmir turunu ...
İzmir’de Demirtaş’da destek kuyruğu
İzmir’in Konak İlçesi'nde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, Cumhurbaşkanı ...
HDP’li Yüksekdağ: Hükümet IŞİD’e yardım ediyor
İzmir’in Aliağa İlçesi'ni ziyaret eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva