HABERLER>SEÇİM 2015
16 Ocak 2014 Perşembe - 13:08

Yıldırım’dan Kocaoğlu’na ‘Ne yaptın’ yanıtı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, rakibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sürekli kendisine “İzmir için ne yaptın?” diye sorduğunu hatırlatarak, “Başkan bu ara 'sen ne yaptın' lafına çok sarıldı. Orada biz çok sağlamız. Onun çetelesini dökeriz, orada da mahcup olabilir” dedi.

Yıldırım’dan Kocaoğlu’na ‘Ne yaptın’ yanıtı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, DHA’yı ziyaretinde rakibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sürekli kendisine “İzmir için ne yaptın” diye sorduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: “Başkan bu ara “sen ne yaptın' lafına çok sarıldı. Orada biz çok sağlamız. Onun çetelesini dökeriz, orada da mahcup olabilir. Ben Kocaoğlu ile tartışma programına katılmayı düşünmüyorum. Kendim çıkar anlatırım da, prensip olarak karşılıklı çıkmam. Biz daha ziyade projelerimizi anlatacağız. Ama o 'sen ne yaptın' diyor. Bu kavga bana anlamlı gelmiyor. O ne yaptıysa biz ne yaptıysak devletin milletin parasıyla yaptık. O, Bornova’daki dükkanın hasılatı ile yapmadı, onun da parasını devlet veriyor. Bir şeyin cevabını vermesi lazım. Ben 2002 yılından beri bütçelerini gördüm. Gerçekleşmesi hiçbir zaman yüzde 100 olmamış. 2011’den sonra ancak yatırım bütçesinde yüzde 65’e yükselmiş. Sen elindekileri harcamamışsın ondan sonra 'Hükümet bana destek olmuyor' diye sızlanıyorsun. Bu doğru bir şey değil. Bağlı şirketlerine her yıl 250 milyon lira veriyorsun. Onların zararını kapatıyorsun. Bunları zarar etmek için mi kurduk? Onun yerine ne kadar iş yaparsın.”
 
HİÇBİR İLÇEYE 'KAZANAMAYIZ' DÜŞÜNCESİYLE YAKLAŞMIYORUZ
Binali yıldırım, İzmir’de hiçbir ilçeye 'kazanamayız' düşüncesiyle yaklaşmadıklarını belirterek, “Bizim için önemli, önemsiz ilçe yok. Siyaseten söylemiyorum her ilçe önemli. Her ilçeye kendimizi ifade edeceğiz, düşüncelerimizi anlatacağız. Gerçekçiyiz, nerede hangi gücümüz olduğunu yarışa nereden başladığımızı biliyoruz. Ama hiçbir ilçeye 'kazanamayız' düşüncesiyle yaklaşmıyoruz. Hepsini kazanmayı hedefliyoruz” dedi.


 
İTHAL BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYI OLMAYACAK
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ithal belediye meclis üyesi adayı göstermeyeceklerini, geçmişinde şaibe olan sorun çıkaracak kişilere listelerde yer vermeyeceklerini belirtti. Yıldırım, “Belediye meclis üyelikleri çok önemli hale geldi. Bütün bütçeyi meclis belirleyecek. TBMM neyse İzmir yerel meclisi de o hale gelecek. O ilçede oturanları tercih edeceğiz. Bize yük getirecek değil, yükümüzü alacak adayları tercih edeceğiz. Geçmişinde sorun şaibe olmayan yapabildiğimiz kadar. Mutlaka herkes eşini dostunu tanıdığını sokmaya çalışacak, ama izin vermeyeceğiz. Listelerin 18 Şubat’ta teslim edilmesi gerekiyor. Belediye başkan adaylarını belirledikten sonra oturacağız göreve talip olmayan ama ehil olan kişileri de değerlendireceğiz. Kırgınlığa ayrışmaya mümkün olduğu kadar izin vermeyeceğiz” dedi.
 
BAŞARI SIKINTILARI YOK EDER
Binali Yıldırım, çalışıp başardığı zaman yorgunluk hissetmediğini belirterek, “Sizi heyecanlandıran bir meşgale bulursanız diğerleri teferruata dönüşür. En çekilmez ağrınız bile aklınıza gelmez. Yorgunluk nasıl olur? Moral çöküntüsü yaşarsanız o, fiziksel çöküntüyü de beraberinde getirir. Uğraştığım bir işin projenin şekillendiğini, ortaya çıktığını gördüğüm zaman onun bana verdiği mutluluk herşeyi unutturuyor. Başardığınız zaman her şeyi unutursunuz. Bütün sıkıntılarınız bir anda yok olur gider. Ben hep proje üzerinde çalıştım, hep ürettim birşeyler yapmaya çalıştım, o tempoyu kaybetmek istemiyorum” diye konuştu.
 
PARFÜMÜN HİKAYESİ
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, seçim kampanyasında İzmirli seçmene dağıtılan “Binali Yıldırım' markalı özel üretim kadın ve erkek parfümlerinin kendi düşüncesi olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu: “Bundan benim haberim yok. Bir işadamı geçen seçimde de yapmış ve dağıtmış. Adamı tanımıyorum. Bu seçimde de dediler ki 'aynı adam yine geldi'. Benim hemşehrimmiş Erzincan Kemahlı. 'Ben sizi çok seviyorum. İzmir’e geldim, burada bir ev tuttum' dedi. 'Üç gün İstanbul’da olacağım, dört gün burada duracağım. Sizin kampanyanızda çalışmak istiyorum' dedi. 'Ya kardeşim bunlar geçici işler gözünü seveyim işinden gücünden olma, git' dedim. 'Yok bana bunu yapma bakanım. Ben size ayak bağı da olmayacağım. Parfümleri getirdim onları dağıtacağım' dedi. 'Olur mu böyle şey, nedir maliyeti para verelim' dedim. 'Yok' dedi. Böyle bir adam. Parfüm işi yapıyormuş.”
 
Binali Yıldırım seçim çalışmasını cuma günü Karaburun, Urla ve Çeşme ile sürdürecek. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 29 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İthal ve şaibeli olmayacak(mış) !!! 17 Ocak 2014 Cuma 10:57

Hımmm... Çok manidar oldu ! Belediye meclis üyeleri için koyduğunuz 2 kriteri kendiniz için sorgulamanızı istesek çok şey mi istemiş oluruz Binali bey? "Çeteleyi dökeriz, mahçup olur." demişsiniz de, o kadar laf salatasının içinde çetele dökmeyi unutmuşsunuz! Bu da manidar... "Hemşehriniz" Erzincanlı vatandaşın içinden gelmiş adınıza parfüm yaptırmış, bacanağınızın işlerinden haberiniz olmadığı gibi bundan da olmamış demek. Pek bi manidar oldu! Siyaset er meydanıdır söylemleri dillerden düşmüyor, ama (demokratik ülkelerde gelenek olan) tüm adayların katıldığı açıkoturum/tartışmalardan kaçılıyor... En manidarı da bu herhalde.

Yorumu oyla      14      6  
Deniz 17 Ocak 2014 Cuma 10:02

İzmir artık chp den sıklıdı bu sefer akp yi değilde sn Bakanı sececek cünki caresiz kaldı bu güzel memleketin insanları utancımızdan ölüyoruz otogardan karabağlara gelinceye kadarki görüntüden iki çeşmelik deseniz osmanlıdan kalma metro deseniz Aziz beyin deyimiyle bir gün bi uyanmışsınız metro bitmiş İZMİRLİ bu seçimde ne kadar aydın ne kadar yenilikçi ve çağdaş olduğunu gösterecektir

Yorumu oyla      16      9  
ado 17 Ocak 2014 Cuma 06:50

serkan bey aynen katılıyorum bucalı olarak koca bi köy

Yorumu oyla      17      10  
chpli 17 Ocak 2014 Cuma 05:16

chpliyim oyum binali yildirima izmir duzelsin biraz ne bu her yer cukur ve yagmurda yuzuyoruz ...binali demenmeli 4 sene daha cekmeyin

Yorumu oyla      15      11  
17 Ocak 2014 Cuma 01:31

havalimanı yid modeli ile yapılıyor.kamu yatırımı değil.izban zaten ortak.çevre yolu da daha bitmedi.konak tüneli de bir bakıma ortak.uçan yolu ve devamını belediye yapıyor.yaklaşık 9 km.adamlar ist-ankara ya milyarlar harcıyor bizimkiler bak bunu bunu yaptı diye saf saf seviniyorlar.yazık!

Yorumu oyla      20      11  
öz izmirli 17 Ocak 2014 Cuma 00:40

kimin parasıyla yaptı vatandaşın deprem vergileri ile yaptı. izban ı yaptı diyen zihniyet izmirde yaşamıyor herhalde hazır olan tcddnin demir raylarını tahsis etti onun haricinde ne yaptı elinizi vicdanınıza koyun açıklamalar çoook manidar

Yorumu oyla      20      12  
ali çelik 16 Ocak 2014 Perşembe 23:37

Binali bey izmire ne yaptı: 1.alsancak liman viyadüklerini bitirdi, 2.çiğli bornova otobanını yaptı, 3.konak tünelleri yapılıyor 4.izbanı yaptı 5.yeni havaalanı yaptı yetmezmi,seni seviyoruz bakanım, İzmir seni istiyor

Yorumu oyla      27      37  
şakir turan 16 Ocak 2014 Perşembe 22:54

hayatta ne iyi insanlar var yaaa,canı istemiş parfüm dağıtıyor.hayırseversen erzakta dağıtırsın kömürde parfümde... chp gibi rozet dağıtmaktan hayırlıdır.

Yorumu oyla      25      17  
KRAL ÇIPLAK 16 Ocak 2014 Perşembe 22:52

Binali Bey'in İzmir'e yaptıklarının haddi hesabı yok. Sadece Aziz Bey'in bir türlü akıl edemediği, topu karayollarına attığı viyadük ayaklarının limana ve gar önüne indirilmesi bile İzmir'e yeter. Hergün insanlar daracık yoldan limana inmek için çile çekiyordu. Nankörlük yapmayın... İzmirli kendine hizmet edeni seçer... Köy bırakanı değil

Yorumu oyla      25      35  
serkan 16 Ocak 2014 Perşembe 22:11

izmiri Karşıyaka bostanlı hatay Göztepe Bornova olarak görenler ... Toros buca bayraklı eski izmir gibi yerler hizmet yok köy köy köy

Yorumu oyla      27      26  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar aday adayı Doğan: Marka mobilya kent vurgusu
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bilal Doğan, İzmir Mobilyacılar ...
CHP Bayındır adayını çapraz bağları yaktı!
Başkan Kocaoğlu ve Tire Belediye Başkanı Çiçek’le birlikte adı açıklanan ...
CHP’de kritik gün: İzmir’in gözü Ankara’da
MYK toplantısı sona erdi. Parti Meclisi isimleri oylayacak. İzmir’de metropol ...
 
Talak: Çiğli İzmir’in yeni buluşma noktası olacak
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çiğli Belediye Başkan aday adayı Ali Talak, ...
Kocaoğlu: Adayların belirlenmesi ne kadar gecikirse…
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi öncesi yapılan Grup Toplantısı'nda konuşan ...
CHP İzmir’de ‘eğilim’ krizi: Başkanlardan imza hareketi
CHP’de yerel seçim öncesi alınan eğilim yoklaması kararına gelen tepkiler ...
 
Yıldırım’a özel parfüm: Kadınlara orkide, erkeklere paçuli!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın seçim ...
Karataş’tan seçim raporu: İzmir’in MHP’si var!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “İzmirli ...
Baytekin’den ‘yaşanabilir Torbalı’ için tam gaz mesai
CHP Torbalı Belediye Başkan aday adayı Eğitimci Yıldırım Baytekin, seçim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva