HABERLER>POLİTİKA
5 Mart 2015 Perşembe - 12:35

Yıldırım’dan ‘İzmir listesi’ yorumu: Başvuru sayısını…

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği İzmir’de değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, milletvekili aday adaylığı için başvuru sayısını daha yüksek beklediğini söyledi. Danışmanı Ömer Sertbaş için “200 isimden birisidir, özel müdahalem olmaz” dedi. Yıldırım, Konak ve Sabuncubeli Tünelleri ile ilgili de değerlendirme yaparken AK Partili başkanların “adalet” çağrısını da destek verdi.

Yıldırım’dan ‘İzmir listesi’ yorumu: Başvuru sayısını…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım İzmir’e geldi. Partililer tarafından havalimanında karşılanan Yıldırım daha sonra İzmir İl Özel İdaresi tarafından Konak’ta imam hatip okuluna verilen binaya gitti. Yıldırım daha sonra yapımı devam eden Konak Tünelleri’nde incelemelerde bulundu.
 
Ardından İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Yıldırım burada gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Yıldırım, AK Parti’den İzmir’de milletvekili aday olmak için yapılan başvuruları ve temayülü değerlendirdi.



Yıldırım, “Ben daha fazla başvuru bekliyordum. Daha fazla olmasının bir zararı yok. Şimdi temayül yapıldı. Temayülde kim hangi sırada, nasıl kazandı bunları sorgulamak görevimiz değil. Gereği de yok. Kazanan arkadaşlar için bu daha ilk aşamadır. Temayül her şeyi belirleyen bir süreç değildir. Mülakata alınacaklar. Değerlendirmeler yapılacak. Ara komisyonlar toplanacak. Tekrar görücüye çıkacaklar. Sonra üst komisyonda nihai liste şekillenmiş olacak. 7 Nisan’da liste Yüksek Seçim Kurulu’na verilecek” dedi.
 
ETKİM OLMAZ
Yıldırım, danışmanı Ömer Sertbaş’ın İzmir aday adaylığı ile ilgili de, “Ömer Sertbaş benimle çalışan vekillik sırasında görev yapan arkadaşımız. O da 200 aday adayından bir tanesidir.  Hepsine başarılar dilerim. Özel bir etkim olmaz. Mekanizma bellidir. Önce temayül, komisyon ve üst komisyona herkes girecek. Boy gösterecek, marifetini anlatacak. Karar vericilerin ikna olmasını sağlayacak.  Kişilerin fiziğine fiyakasına göre karar verirsek o zaman İzmir’e haksızlık yapmış oluruz. İzmir’e nasıl katkı sağlar, kadın erkek temsilinde şartlar oluşmuş mu, mesleki dağılımlar gibi birçok konu milletvekili aday değerlendirmelerinde etkili olur.  Partimizin yetkili kurulları var. Yetkili kurullarda hiçbir görevim olmadığı için konulacak adayların kimliklerini, detaylarını paylaşamam. Böyle bir şey yakışık almaz. Bizim amacımız İzmir’de alabileceğimiz en yüksek sonucu alacak listeyi hazırlamaktır” diye konuştu.


 
ARA KARNE VERİLECEK
Yıldırım, genel seçim ve yerel seçimin farklı olduğunu ifade ederken çıkacak sonuçları belediyelerin çalışmalarının etkileyeceğini söyledi. Yıldırım, “Mutlaka yerel seçimler genel seçimler birbirinden ayrı özelliktedir. Neticede tamamen kopuk ve bağımsız düşünülemez. Yerel seçimlerde yerel sorunlar ön plana çıkar, görüşülür. Adayların kimlikleri daha fazla gündeme gelir ama 30 Mart seçimlerinde yerel seçim olmadı. Curcuna, kavga yaşadık. Kampanya dönemi geçirdik. Bana göre İzmir için talihsiz bir seçim süreciydi. Duygusal bir mod ile seçime gidildi. Partiler yerel genel düşünmeden performanslarını daha ileriye götürmek için çalışacaktır. AK Parti de en iyi sonucu almak için çalışmalarını sürdürecektir.  2011 seçimlerindeki durum ortada. İl Başkanımızın ve ekibimizin görevi bellidir.  İlçelerin çoğunun partimizden olmamasının bir dezavantaj olarak görmüyoruz. Seçim ilçe belediye başkanlarının da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de performansının ölçüleceği bir yer olacak. Vatandaşlar bir ara karne verilecek” dedi.
 
ŞİKAYET VAR
Yıldırım, AK Partili belediye başkanlarının kendi arasında toplanması, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan adalet istemesi ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara’da yaptığı toplantıdaki sözlerini değerlendirdi. Yıldırım, “Belediye başkanlarımız bir şey var ki söylüyorlar. Ankara’ya dertlerini tabi ki anlatacaklar. Aziz Kocaoğlu da anlatıyor. Bir belediye başkanı seçilinceye kadar partisinin propagandasını yapabilir. Ama sonrasında rozetini çıkartmalıdır. Köyde, kabada nerede yaşarsa yaşasın. Büyükşehir Belediyesi’nin imkanları yeni yasal düzenleme ile çok oldu. Hizmetleri oy verdi, vermedi gibi bir bakış açısı ile kullanmaya kalkarsa yapılan İzmirlileri cezalandırmak ve adaletsizlik olur. Herkesin dikkatli olması lazım... Parti ayrımı olarak söylemiyorum ama en büyük sorumluluk burada Büyükşehir Belediyesi’nindir. O anlamda diğerlerinin abisi konumundadır. İzmir’in mahallelerine eşit hizmeti götürmesi lazım... Sahada var olan bir gerçek var. Şikayet var. Öncelik kendi partisine mensup belediye başkanları hizmet ettiği yönünde bir şikayet var. Buna tepki göstermek marifet değil. Ciddiye alıp burada ne var ne yok diye bakılması lazım. Onu yapacağına inanıyorum” dedi.
 
AYRIM YAPMADIK
Yıldırım, bu güne kadar hiçbir şekilde ayrım yapmadıklarını da ifade ederken, “Biz her zaman İzmir’e hizmetten yana olduk.  Yapılan projelere bakarsanız hiçbir partizan yaklaşım yok. İzmir’in daha güzel yaşaması için çalışıyoruz. Ben de bu çerçevede Bütünşehir, ilçe belediyeleri ile ayrım yapmaksızın çalıştım. Bütün ilçelerde üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapması İzmirlilerin beklentisi olduğunu düşünüyorum. Biz de Ankara’daki sorunları takip etmeyi birinci derecede görevimiz olarak görüyoruz. Bunlar yapılmaz, ayrımcılık yapılırsa İzmir çaresiz olmaz, tedbiri da alırız. Düzenleme yapılır, Gelmeyen kaynaklar öbür tarafa yapılır” diye konuştu.


 
TÜNELLERDE SORUN YOK
Yıldırım, hükümetin genel seçim öncesinde 35 projesi arasında yer alan ve yapımı devam eden Konak Tünelleri’nde çalışmalarda aksama olmadığını söyledi. Yıldırım, “Konak Tüneli Mayıs ayı itibariyle açılışa hazır hale getirilecek. Her iki tünelin kazma işlemi bitti. Işıklar göründü. Üzerinin beton kaplamaları yapılıyor. Yol ve alt-üst temel çalışmaları bitiyor. Hem Yeşildere Yolu hem de sahil tarafından sahil bağlantılarına da çalışmalarına girildi. Toplam 840 üzerinde mezarlık nakledilecek. Yahudi Mezarlığı cemaate teslim edilecek. Gecikme yok” dedi.
 
Yıldırım, Manisa ve İzmir arasında ulaşımı sağlayacak olan fakat çalışmaları duran Sabuncubeli Tüneli’ndeki süreci de yakından takip ettiklerini söyledi. Yıldırım, “Müteahhidin genel anlamda yaşadığı mali sıkıntılar dolayısıyla proje etkilendi. Başka yerlerdeki sorunlar nedeniyle projede duraksamaya geçildi. İzmir’e Manisa’ya sözümüzdür ve çalışmalar devam edecektir. Kalan kısmı olabilirse aynı müteahhit, olmadı bakanlık yeni bir planlama yaparak projeyi tamamlayacak.  Detayları bakanlık açıklar” diye konuştu.
 
BİZE YAKIŞMAZ
Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait metroda yaşanan sorunlar ve yürüyen merdiven kazası ile ilgili bir soruya da, “Kazanın olması arzu edilmez ama kazadan fırsat çıkarmak bize yakışmaz. Teknik insanlar inceleyecek. Tedbirler alınır ve gereken yapılır. Kazalar üzerinden siyasi rant peşinde olmayız” dedi.
 
Öte yandan bir cenazeye katılacak olan Yıldırım ardından MHP’den AK Parti’ye geçen Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül’ü makamında ziyaret edecek. Yıldırım, burada AK Partili belediyeler ile koordinasyon toplantısına katılacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sema dursun 8 Mart 2015 Pazar 19:01

Mehmet bayindir in durumu ne olacak sayin bakanim istifa etti müracaat edemedi. 2011 DE BIRINCI OLDU LISTEDE YER VERILMEDI Secmen istedi istiyor mehmet bayindir ikinci bolgeden aday olsun biz kosup terleyelim gerektiginde yurumeyelim koşalım Milletvekili secimi ise millet vekilini kendi secmek istiyor

Yorumu oyla      11      5  
deli bekir 6 Mart 2015 Cuma 09:06

istanbul a 3. geçit düşünülürken, izmirin üvey evlat olması yakışmıyor.

Yorumu oyla      14      5  
Ayırım Yapmıyormuşlar? 5 Mart 2015 Perşembe 23:58

İzmirinÖzel dare Malları ne oldu? İstanbul'a Metro, Marmaray, Tüneller, Ankara'ya metro, Antalya'ya Metro. İzmir'e nasihat. Neymiş "AYIRIM YAPMIYORLARMIŞ". Siz İzmirlileri saf mı, aptal mı sanıyorsunuz ?

Yorumu oyla      15      5  
OSMAN KORKMAZ 5 Mart 2015 Perşembe 15:59

BİNALİ BEY İZMİRLİ OLMAYAN AKRABANIZI BURDAN VEKİL YAPMAYA ÇALIŞMANIZ HİÇ YAKIŞIK ALMADI.İZMİR BABANIZIN ÇİFTLİĞİ DEĞİL.ÖZEL BİR ETKİM OLAMAZ LAFI TAMAMEN HİKAYE....

Yorumu oyla      22      7  
İzmirli Vatandaş 5 Mart 2015 Perşembe 13:13

Sayın Binalı Yıldırım,'İzmir için ayırım yapmadıklarını ve İzmir için hep hizmeti ön planda tuttuklarını' beyanında bulunmuş.Peki,bir vatandaş olarak soruyorum İstanbul,Ankara ve Antalya metroları hükümet yapıyor,belediye seçimlerinde söz verdiğiniz halde 35 proje içinde bulunan ÜÇKUYULAR-NARLIDERE ve HALKAPINAR-OTOGAR metro hatları neden yapılmıyor.

Yorumu oyla      27      14  
ercan 5 Mart 2015 Perşembe 13:04

Aziz kocaogluna akıl verene bir bakın.Blediye başkanı seçildikten sonra rozetini çıkarmalıymış Ya verdigin ögüdü önce siz uygalyın sayın yıldırım.Ne oldu izmire yapcagınız mjetro hattına.İstanbul ankara antalya sizn partinizin belediyeleri diye bir sürü metro hatı yapıyorsunuz.İzmire gelince su yok.Kalkmışsın bir de bu lafları ediyorsun.Ne oldu izmire söz verdigin metro hattı.Önce ona bir cevap ver.Rozetmiş.Hadi canım sizde.

Yorumu oyla      27      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’li Tanrıkulu: Gemicikler finanse mi ediliyor?
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, iktidarın Bakanlar ...
Bomba iddia: Abdullah Gül o ilden aday olacak!
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyasete döneceği ve İstanbul 1. Bölge'den ...
Erdoğan 'sigara' için mahalle baskısı istedi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sigara alışkanlığıyla mücadelenin, ...
 
MHP'li vekilin 'yorgan' benzetmesi ortalığı karıştırdı
TBMM Genel Kurulu'nda, İç Güvenlik Paketi'nin görüşmeleri sırasında MHP ...
Kılıçdaroğlu’ndan bomba iddia: Bir kitap yazılıyor…
Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK canlı yayında Tarafsız Bölge programında gazetecilerin ...
CHP İzmir’in gençlerinin yeni başkanı belli oldu
Sarıküse’nin aday adaylığı başvurusu için istifasının ardından koltuğa Mustafa Evsen atandı.
 
Oktay Vural'dan MHP'yi kapatma iddialarına çok sert yanıt
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP ve MHP'nin kapatılmak istendiği ...
MHP’li Vekilden ‘acil müdahale’ cevabı: Öcalan bile…
MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri, Meclis'teki uygulamalı kalp masajı eğitiminde ...
MHP İl Başkanı Karataş’tan 7 Haziran mesajları!
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş aday adaylığı belirleme sürecinde ilişkin ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva