HABERLER>POLİTİKA
19 Mayıs 2011 Perşembe - 09:11

Yıldırım: İzmir'de 100 bin binayı yıkacağız

Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, birinci derece deprem kuşağında yer alan İzmir’de yapıların yüzde 60’ının kaçak olduğuna dikkat çekti, “Yaklaşık 100 bin binayı yıkıp yeniden yapacağız” dedi.

Yıldırım: İzmir de 100 bin binayı yıkacağız

İZMİR - İzmir ‘çılgın projeyi’ beklerken, Hürriyet İzmir'den Mete Tamer Omur'un haberine göre; Ulaştırma eski Bakanı ve Ak Parti 2. Bölge birinci sıra adayı Binali Yıldırım’dan yaklaşık 7 milyar TL bütçeli ve 100 bin konutu ilgilendiren bir açıklama geldi.
 
Kentte büyüme alanlarının belirlenmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, bunun adresinin de ‘kentsel dönüşüm’den geçtiğini dile getirdi. İzmir’de bulunan yapıların yüzde 60’ının imarsız olduğunu belirten Binali Yıldırım, “Bunun ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu da yaklaşık bir hesapla 100 bin konutu ilgilendiriyor. Bunun için de 7 milyar TL’lik bir meblağ gerekiyor. TOKİ sekiz yılda 500 bin konut yaptı. Yani İzmir’deki bu konutların beşte biri kadar” dedi.

Bu projeyi tek başına devletin yapmasının da gerekmediğini de kaydeden Yıldırım, “Özel sektör de yer alır. Biz burada hak sahiplerinin haklarının ziyan olmamasını istiyoruz. Bu dönüşüm gerçekleştiğinde çok geniş bir alan ortaya çıkacak. Müthiş bir yeşil alan oluşacak. Bunun için özel bir yasa yapılacak. Bu konunu şimdiden kamuoyunda tartışılmasını istiyoruz” diye konuştu.
 
AY SONUNDA AÇIKLANACAK
Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın İzmir’e ilişkin açıklayacağı ‘çılgın proje’ hakkında da bilgi veren Binali Yıldırım, daha önce 4 Haziran’da paylaşılacağı bildirilen projenin tarihinin öne çekildiğini ifade etti. Yıldırım, “Başbakan bu ay sonuna doğru İzmir’le ilgili projeyi Ankara’da açıklayacak. Kentin ihtiyacı olan bir proje olacak. Daha önce dillendirilen bir konu. Ama bizim farkımız bunu hayata geçirecek olmamız. Bizim açıkladığımız 7-8 proje de daha önce dile getirilmişti. Ancak şu ana kadar hiçbiri hayata geçmedi. Hayata geçen birkaçında da biz yer aldık zaten” dedi.
 
İKİNCİ BÜYÜK KENT OLACAK
Binali Yıldırım, İzmir’le ilgili olarak, plakasından yola çıkarak 35 proje hazırladıklarını ve bunları “35 İzmir” şeklinde kitap haline getireceklerini de bildirdi. Yıldırım, “2023 hedeflerimiz arasında İstanbul birinci, İzmir ikinci şehir olacak. Yani 2023; 34-35. Bunun için İzmir’in her şeyi var” diye konuştu.
 
KARŞIYAKA VE İZMİR BARIŞACAK
Binali Yıldırım, İzmir Körfezi’ne yapılması planlanan tüp geçit ve köprü projeleri hakkında da bilgi veerdi, köprüden vazgeçildiği yönündeki konuya açıklık getirdi. Yıldırım, “Orada bir etüt çalışması yapıldı. Sonuç fizibıl çıkmadı. Şimdi yeni bir çalışma yapıldı, o daha iyi. Tüp geçit ve köprü her yönüyle yapılabilir gözüküyor. İkisi birlikte yürüyor. İki nokta arasındaki mesafeyi uzattık. Daha önce kısa bir güzergah olsun diye dışarıdan almıştık. Proje, Kaklıç-Sasalı civarından çıkacak. Bu projeyle Karşıyaka ile İzmir’i barıştıracağız” dedi.
 
YENİ BİR STAT MUTLAKA OLACAK
Son dönemde sıkıntı yaşanan sporla ilgili de konuşan Binali Yıldırım, şunları kaydeti: “Futbol konusunda İzmir’e daha iyi bir bakış açısı getirmek gerekiyor. Kentte 100 yıllık takımlar var. Burada kent takımı yok. Parçalı bir yapı var. Spor kentler için önemli. Her şey şehirlerle büyüyor. Bu konuda, ‘Kentimiz kendimizdir’ diyoruz. Stat konusunda da çalışmalarımız sürüyor. İzmirli olan federasyon başkanımız birtakım araştırmalar yaptı.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İSMET KORKMAZ 20 Mayıs 2011 Cuma 09:25

19 MAYIS 2011 GÜNÜ BAYRAKLI CHP MERKEZ SEÇİM BÜROSUNA GELEN ESKİ RAHMETLİ ERBAKANIN ARKASINDA YILLAR BOYU KOŞTUĞUNU SÖYLEYEN 75 YAŞLARINDA KARI KOCANIN TAYYİBE OY VERMEYECEĞİNİ SÖYLEYEREK BU SEFER OYUNU KEMAL KILIÇDAROĞLUNA VERECEĞİNİ SÖYLEYEREK BİZİ ÇOK MUTLU ETMİŞTİR.

Yorumu oyla      12      11  
gökhan 20 Mayıs 2011 Cuma 03:09

chp ye oy verenler izmire yazık eder, mhpye oy verin anlarımda bu kadar beceriksiz partiye niye oy verilir,adamlar kenti cepte görüyo ondan dolayı ön seçim bile yapmadılar, tayland modelı dıye kestırıyp attılar, candarlı lımanı bıle ızmır ıcın kazancıtr,chp olsa izmire onuda yapmazdı yeter artık chp chp

Yorumu oyla      16      7  
asker 19 Mayıs 2011 Perşembe 23:33

benim oyum meclise girmesini bütün kalbimle istediğim HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI SAYIN OSMAN PAMUKOĞLUNA . izmiri kökten yıksan yeniden yapsan işin içinden çıkamazsın .

Yorumu oyla      13      13  
HAZIR OL 19 Mayıs 2011 Perşembe 22:09

Sayın Bakanlar ve sevgili eski il başkanları , İzmir ve Türkiye AKP yi istemeyecek bu seçimde . hazır olun .

Yorumu oyla      19      13  
ali 19 Mayıs 2011 Perşembe 21:33

evet ahmetoglu. kendi kendine kutlarsın yine alamıyışınızı :)

Yorumu oyla      18      11  
HÜSETİN AHMETOĞLU 19 Mayıs 2011 Perşembe 21:20

DEĞERLİ ARKADAŞLAR ANLAŞILIYOR Kİ İZMİR ARTIK CHP KALESİ OLMAKTAN ÇIKIYOR.İZMİRİN TEK KALESİ VAR ODA KADİFEKALE.YORUMLARDAN DA ANLAŞILDIĞI ÜZERE CHP YANLILARI ÇOK AGRESİF DAVRANIYORLAR YORUMLARINI HAKARET DERECEDE YAPMAKTADIRLAR .BUDA SİZLER GİBİ İLERİ GÖRÜŞLÜ VE SOSYAL DEMOKRAT GEÇİNEN KESİME HİÇ Mİ HİÇ YAKIŞMAMAKTADIR.NEDEN BAZI ŞEYLERİ DE KABULLENMİYORSUNUZ.BAKIM SENLERDİR TÜM SOSYAL DEMOKRATLAR SOKAKLARDA İMF DEFOL DİYORDU DİYORDUNUZ VE SN BAŞBAKANIMIZ 80 YILDIR BU MEMLEKETİN BEKÇİLİĞİNE SOYUNANLAR BUNU BAŞARAMADI .SAĞOLSUN SN. BAŞBAKAN RECET TAYYİP ERDOĞAN BUNU GERÇEKLEŞTİRDİ.ALLAH AŞKINA BİR DE TEŞEKKÜR EDİN.AMA TASALANMAYIN KAYGILANMAYIN BU DEFA İZMİR DE AK PARTİNİN OLACAKTIR.KUTLU OLSUN İZMİR SANA İZMİR GÖZÜN AYDIN İZMİR.4 HAZİRANDA GÜNDOĞDU MEYDANINDA BULUŞUYORUZ

Yorumu oyla      20      14  
İzmir'e Yazık.. 19 Mayıs 2011 Perşembe 17:41

Sayın onurlu, Kimsenin reklamını yapmıyorum. Tavrınız çok yanlış. Sonuçta yorum yapıyorum, siz de yorum yapıyorsunuz. Yorum yapma hakkını sadece kendinizde nasıl bulabiliyorsunuz? Hangi hakla bana neyin düşüp neyin düşmeyeceğini sorgulayabiliyorsunuz? Kaldı ki benim yorumum kimseye ne bir hakaret ne de alay içermekte. Ama asıl problem ne biliyor musunuz? Asıl problem, işte bu tavrınız. Maalesef İzmir hep bundan kaybetti. İzmir'de kendini üstün görme şeklinde bir sorun var. İnsanlar kendilerini farklı, aydın, çağdaş ve moderen görüp; karşısındakini küçümsüyor, siyasi görüşüne bile saygı duymuyor.

Yorumu oyla      17      25  
Gavur İzmirli 19 Mayıs 2011 Perşembe 17:32

Seçimlerde İzmir’e şirin görünmek isteyen AKP’lilerin İzmir’e karşı tavırlarını bir hatırlayalım: İZMİRE GAVUR İZMİR DEDİLER İZMİR BELEDİYESİNİ ZORA SOKMAK İÇİN KİK METRO İHALELERİNİ İPTAL ETTİ İZMİR VALİLİĞİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ KARARLARININ ÇOĞUNU YARGIYA TAŞIYARAK İCRAATI DURDURDU.(15 milyonluk İstanbul’un Belediye meclisinin kaç kararı yargıya taşındı-RTE’nin Kadir Abisinin kararlarını hangi Vali yargıya taşır. Melih Gökçek’in karlarını hangi Vali yargıya taşır.) • İZMİRLİLER’E KORDONDAKİ ÇAY İÇME BALKONLARINI ÇOK GÖRDÜLER. YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR. • İZMİR VE ÇEŞMEDE UYGULAMAYA KOYDUKLARI GÖRÜLMEMİŞ ECRİMİSİL UYGULMALARI İLE KIYILARIN GÜZELLİĞİ OLAN İSKELELERİ HUNHARCA YIKTIRDILAR. • TÜM KENTİN KARŞI ÇIKMASINA RAĞMEN ÜÇÜNCÜ ÜNİVERSİTEYE ZORLA KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ADINI VERDİLER. • ANKARA BELEDİYESİ VE MELİH GÖKÇEK İLE İLGİLİ İDDDİALAR, KAYSERİ BELDİYESİ İLE İLGİLİ İDDİALAR-ÖZELLİKLE KAYSERİ STADININ YAPILMASI İLE İLGİLİ İDDİALAR, ELAZAĞ BELDİYESİ İLE İLGİLİ İDDİALAR AYYUKA ÇIKMIŞ İKEN, TÜRKİYENİN, EN DÜRÜST, EN ŞEFFAF BELEDİYESİNE BASKINLAR DÜZENLYEREK, TOPLUM YARAINA İŞ YAPMAYA ÇIKAN BĞÜROKRATLAR ÇETE MUAMALESİ YAPARAK ÖZEL MAHKEMELER ARACILIĞI İLE TUTUKLATTILAR. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELDİYESİNİ İŞLEMEZ DURUMA SOKMAYA ÇALIŞTILAR. BUNLAR MI İZMİRİN VE İZMİRLİLERİN HAYRINA İŞ YAPACAKLAR. İNANMAYIN

Yorumu oyla      34      13  
onurlu 19 Mayıs 2011 Perşembe 17:17

izmire yazık diyen vatandaş, AKP'nin reklamını yapmak sana mı dğştü. İzmirlileri sen mi yola getireceksin. . Ama İzmirliler ONURLUDUR. Kendilerini geçmiş seçimlerde erzak paketlerine satmadılar, bu seçimlerde de göz boyamalar aldanmayacaklardır.

Yorumu oyla      32      17  
hasan 19 Mayıs 2011 Perşembe 16:59

ben oy vermeyeceğim izmire yazık. ama sen ve senin gibi düşünenlerde var. siz oyunuzu atın hizmet gelsin. takmayın bu kadar kafaya. zaten seçilicekler. ondan sonra görücez çılgın izmir projelerini

Yorumu oyla      30      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Elinde kelepçe mi vardı da çılgın projeni yapmadın!'
CHP’nin Balçova’daki seçim bürosu açılışında konuşan il başkanı Bayır ...
Demirel o gün Erdoğan’a ne demişti?
Başbakan Erdoğan’ın CHP’ye "akıl hocalığı" yapmakla eleştirdiği 9. Cumhurbaşkanı ...
Ulema'dan şiddet gören kadınlara 'stüdyo ev' sözü
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Nesrin Ulema, çocukları ile ...
 
Kılıçdaroğlu: Ürdün’e neden gittin?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın yalanladığı 'Ürdün'e ...
DP adaylarından Kardak harekatı!
Demok Parti Genel Başkanı Zeybek’in İzmir mitinginde gündeme getirdiği ...
Yüksel: İzmir'de yüzde 70'i buluruz
Alaattin Yüksel İzmir’de CHP’nin oy oranının son anketlerde yüzde 63’e ...
 
Demirel’e destek için ortak miting
CHP, MHP, DP ve BBP Isparta’da Başbakan Erdoğan’ın miting meydanlarında ...
'O komutan ayağa kalkmadı bedelini ödedi'
Başbakan Erdoğan, 2004'te Çanakkkale’deki törende kendisini karşılamak ...
Tanrıkulu: Çiftçimizi bu plansızlıktan kurtaracağız
MHP’nin İzmir 2. Bölge Adayı A. Kenan Tanrıkulu’na Menemen’de seçim çalışmalarını ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva