HABERLER>POLİTİKA
7 Nisan 2012 Cumartesi - 09:31

Yıldırım: Danıştay kararı otoyol inşaatını durdurmaz

Bakan Binali Yıldırım, yürütmeyi durdurma kararının, ek tesisler için olduğunu ve İstanbul-İzmir otoyolu projesinin ÇED muafiyetini etkilemediğini söyledi

Yıldırım: Danıştay kararı otoyol inşaatını durdurmaz

İZMİR- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesiyle ilgili Başbakanlık Genelgesi'nin 9'uncu maddesiyle ilgili Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararının, projenin durdurulduğu anlamına gelmeyeceğini söyledi. Yıldırım, "Bu karar hiçbir şekilde projenin durdurulmasını gerektiren bir karar değildir" dedi. 

İzmir'in çılgın projesine yargı engeli... Haber için tıklayınız...

Yıldırım, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararının "projenin durdurulduğu" şeklinde yorumlanmasının yanlış olduğunu söyledi. Projenin belirlenen zamanda tamamlanabilmesi için 8 Aralık 2010 tarihinde yayımlanan Başbakanlık genelgesinin 9'uncu maddesinin projenin kendisiyle ilgili değil, projenin gerçekleştirilmesi için gerekli olan malzeme ocakları, bağlantı yolları, enerji nakil hatları, depo alanları, hazır beton tesisleri, asfalt plenti ile alt ve üstyapı imalatları için gereken üretim tesislerinin ÇED'e dönük olduğunu dile getirdi. Yıldırım, genelgede bu tesislerin ÇED Yönetmeliği'nden muaf tutulması gerektiğinin yer aldığını belirtti.

İTİRAZ EDİLECEK
Genelgenin 9'uncu maddesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Türkiye Mimarlar Mühendisleri Odaları Birliği Peyzaj Mimarları Odası ile Ege Çevre Kültür Platformu Derneği'nin açtığı davayı karara bağlayan Danıştay 14'üncü Dairesi'nin de yürütmeyi durdurma kararı verdiğini anlatan Yıldırım, "Aynı sivil toplum kuruluşları tarafından 14 Nisan 2011 tarihli ÇED Yönetmeliği'nin geçici 3'üncü maddesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması için açtıkları davada yürütmeyi durdurma talebi, aynı daire tarafından reddedildi" diye konuştu. Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararını 28 Aralık 2011 tarihinde verdiğini ve 2 Nisan'da Başbakanlığa tebliğ ettiğini söyleyen Yıldırım, "Başbakanlık, karara 7 gün içinde itiraz edecek" dedi.

YÖNETMELİĞE UYGUN
Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararının ek tesislere yönelik olduğunu ve projenin ÇED muafiyetini etkilemediğini belirten Binali Yıldırım, "Yönetmeliğe göre proje, ÇED yönetmeliğinin yayımlandığı 7 Şubat 1993'ten önce yatırım planına alınması ve 2015'ten önce yapımına başlaması nedeniyle ÇED yönetmeliğinden muaf. Proje gibi tesisler de ÇED kapsamı dışında. ÇED'den bu projeyi muaf tutan Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yönetmeliğinin geçici 3. maddesinin iptali için açılan davada, yürütmeyi durdurma kararı verilseydi proje duracak, ÇED işlemleri başlayacaktı. Bu karar projenin durdurulmasını gerektiren bir karar değil. Proje, bakanlığın yönetmeliğinin geçici 3. maddesinde belirtilen hükümlere uygun yapılmaya devam edecek. Mahkemenin kararı projenin yapımında ihtiyaç duyulabilecek tesislerin yine aynı yönetmelik çerçevesinde değerlendirilmesini öngören Başbakanlık genelgesinin 9. maddesinin uygulamasının durdurulmasına yönelik" dedi.(Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 8 Nisan 2012 Pazar 23:06

Sizin Adalete saygınız bumu sn. bakan, işinize geldimi adaletin verdiği karar bağlayıcı, gelmedimi bağlamaz. ileri demokrasi her halde böyle kafana göre yorumlamak oluyor.

Yorumu oyla      11      5  
ahmet 7 Nisan 2012 Cumartesi 10:45

Bazılarına yasa işlemez.Tren kazaları,yol kaymaları,uçak kazaları, onlarca ölü,onlarca yaralı kime ne oldu ? kim ceza aldı ?

Yorumu oyla      17      7  
Caner Vardarlı 7 Nisan 2012 Cumartesi 10:16

Niye dursun. Adamların mottosu. "Durmak yok yola devam" Nice generaller durdurmaya çalıştı durmadılar. Ak Parti Leo'nun dediği gibi. "I love you more than I can say" İyi ki varsın.

Yorumu oyla      14      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ak Parti Aydın'da taciz iddiası
Sözcü Gazetesi bugün manşetinden AKP'nin Aydın teşkilatında çalışan bir ...
Cemil Çiçek: Anayasa treni kaçmasın!
Cemil Çiçek, ESİAD’ın YİK toplantısında konuştu, “Türkiye bu anayasayı ...
CHP Gaziemir'e gençlerin adayı Tekin
CHP Gaziemir’de gençlik kolları başkanlığı dahil bir çok görevlerde bulunan ...
 
AK Parti'de İzmir'de 'Teşkilatın başkanı' kim olacak?
İl Koordinatörü Mehmet Erdem 12 Mayıs'ta yapılacak kongre öncesinde bu ...
CHP'nin meşaleleri bu kez Karşıyaka'da yandı
Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili ...
Baykal: Benim hesaplaşmam henüz bitmedi
12 Eylül’den sonra Zincirbozan’a gönderilenler arasında bulunan Deniz ...
 
Anayasa Mahkemesi'nden CHP'ye rekor ceza!
Anayasa Mahkemesi, CHP’nin hesaplarındaki toplam 3 milyon 372 bin 446 ...
CHP Bayraklı'da ilçe kongresi öncesi Güler sürprizi
CHP Bayraklıda sürpirz gelişme yaşandı. İlçe kongresi öncesi üç adaydan ...
Erdoğan'dan İran'a sert yanıt: Dürüst olun
Başbakan Erdoğan, nükleer müzakereler için İstanbul'u değil Şam veya Bağdat'ı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva