HABERLER>EGE
5 Mart 2015 Perşembe - 14:15

Yıkım dehşeti! Bina çöktü: 1 ölü, 5 yaralı

Didim’de, belediye tarafından yapılan çevre düzenlemesi sırasında, yıkımı sırasında iki katlı binanın aniden çökmesi sonucu 3 işçi göçük altında, 3 işçi ise etrafa saçılan beton parçalarıyla yaralandı. Vinç yardımıyla göçük altından çıkartılan işçilerden Elektrik Teknisyeni Levent Bakay'ın öldüğü belirlendi. 2'si ağır 5 yaralı işçi ise ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Göçükte başka bir işçinin bulması ihtimaline karşı kurtarma ekiplerinin çalışması sürüyor.

Yıkım dehşeti! Bina çöktü: 1 ölü, 5 yaralı

AYDIN - Didim Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Altınkum'u Güzelleştirme Projesi' kapsamında bir süre öne eski binalar ya da kaçak yapılar için yıkım çalışması başlatıldı. Altınkum Sahili'nde süren çalışmalar sırasında bugün saat 11.30'da yıkımına başlanan iki katlı bina çöktü. İşçilerden Elektrik Teknisyeni 33 yaşındaki Levent Bakay ile Raşit Yıldırım ve Müslüm Karabulut balkonun beton parçalarının altında kaldı.
 http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_03/2015_03_05/61166887721dc9164e9a447bf4bf2a50.jpg


Vinç yardımıyla beton parçalar işçilerin üzerinden kaldırıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen acil yardım ekiplerinin kontrolünde işçilerden Levent Bakay'ın olay yerinde öldüğü belirlendi. Ağır yaralı Raşit Yıldırım ve Müslüm Karabulut ile etrafa saçılan beton parçalarının isabet ettiği işçilerden Bahattin Tokmak, Ahmet Zengin ve Hacı Darıcı ambulanslar ile Didim Devlet Hastanesi ile Söke Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
Yıkılan bina altında kaç işçinin kaldığının belirlenemediği bu nedenle AKUT ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
 
Evli olan Levent Bakay'ın kısa bir süre önce dünyaya gelen üçüncü çocuğuyla tekrar baba olmanın sevincini yaşadığı belirtildi.



"BİNANIN KOLONLARI ALINMIŞ"
Aydın'ın Didim İlçesi'nde, Altınkum İyileştirme ve Güzelleştirme Projesi kapsamında yapılan bina yıkım çalışmasında meydana gelen göçükle ilgili soruşturma başlatıldı. 403 Sokak 11 numaradaki Zeynep Bacı İşhanı içinde yer alan Melih Koyuncu'ya ait 50 yıllık iki katlı binanın bitişiğine yapılan, iki katlı ve tek odalı kaçak bölümü yıkılırken tavanın çökmesi sonucu göçüğün olduğu belirtildi. Olay yerinde inceleme yapan Didim Kaymakamı İskender Yönden, "Özel mülkün imara aykırı bölümlerinin yıkımı sırasında meydana gelen göçükte; belediye işçilerinden birisi yaşamını yitirdi. 5 kişi ise yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesinin olmadığını öğrendik. Bu öyle kaza olmuş diyerek geçiştirilecek bir olay değil. Binanın kolonları alınmış. Kolonları kim aldı, o binada yıkım çalışmasına nasıl izin verildi, bunların araştırılması için üç ayrı soruşturma açıldı. Sorumlular varsa mutlaka bulunacak ve en ağır cezayı alacak" dedi.
 
BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜYLE ÇÖKTÜ
Emekli bankacı 61 yaşındaki Ersin Öge, "Benim evim binanın hemen bitişiğinde. Büyük bir gürültüyle toz bulutu etrafı kapladı. Eski binanın tavanı çökmüş. Yıkıntılar altında can pazarı başlamıştı. Bir işçinin o anda yaşamını yitirdiğine tanık oldum. Binanın taşıyıcı kolonları sökülmüş. Odada yaşamını yitiren işçi balyozu vurduğu an, tavan ve duvar çökmüş" dedi. Olayla ilgili Didim Cumhuriyet Savcılığı, Kaymakamlık ve Belediye'nin soruşturma başlattığı belirtildi. (dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baraj kapakları açıldı: İki ilçede çiftçi perişan!
Denizli'nin Çivril İlçesi'ndeki Işıklı Barajı, yoğun yağışların ardından ...
Hayvan otlatma tartışması cinayetle bitti!
Aydın’ın Karpuzlu İlçesi'nde, arazide hayvan otlatma tartışmasında T.T., ...
Kayaköy'ün 'referandum' isyanı: Adı değişeceğine...
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde Rum köyü olarak anılan ve yılda yaklaşık ...
 
Sokak müziğinden gelen paralar çocuklara kitap oluyor
Denizli'de aralarında bir İranlı'nın da bulunduğu 5 amatör müzisyenin ...
Soma’da isyan ateşi sönmüyor!
Manisa’nın Soma İlçesi'nde, 301 kişinin öldüğü maden faciasının ardından ...
İşhanında korkunç son: Liseli genç kız…
Denizli'de, lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki B.Y., kendini bir iş ...
 
Üniversiteli Ersin'in acı sonu: Önce iple sonra...
Uşak'ta, bilinmeyen bir nedenle bunalıma giren üniversite öğrencisi 25 ...
Üç camili ve 53 mescitli üniversite!
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde mescit sayısı 53 oldu. Mevcut ...
Tavuk çiftliği devlete elektrik satacak
Aydın'ın Germencik İlçesi'nde, bir tavuk işletmesinde kurulan güneş panelleriyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva