HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Şubat 2013 Perşembe - 09:57

Yerli tohumculara Bornova desteği

Facebook’ta ‘Ulusal Tohum Takas Merkezi’ kurarak Anadolu’ya özgü tohumların yaşaması için mücadele eden yerel tohumcular Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde biraraya geldi. Toplantıya Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da katıldı. Başkan Sındır, geçen yıl Bornova’da yapılan Tohum Takas Şenliği’nin bu yıl Kemalpaşa’da iki belediyenin işbirliği ile yapılacağını söyledi.

Yerli tohumculara Bornova desteği

İZMİR - İnternette örgütlenen yerel tohumcular, Bornova Belediyesi’nin katkılarıyla önemli bir organizasyon gerçekleştirdi. Facebook’ta “Ulusal Tohum Takas Merkezi” ismiyle grup kurup birbirleriyle paylaştıkları tohumların yaşaması ve gelecek nesillere aktarılması için mücadele eden yerel tohumcular Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde buluştu. Toplantıya Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Özkaya, TEMA İzmir İl Temsilcisi Yardımcısı Merih Akın Yücel, grup üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
 
“Tarımda bilişim” konusunda ders veren ilk akademisyenlerden biri olan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yerel ve doğal tohumu yaşatmak amacıyla gerçekleştirilen organizasyonu ''e-takas'' olarak nitelendirirken bazı öneri ve uyarılarda bulundu. Başkan Sındır, ''İnternet üzerinden bilgi paylaşımı ve takas yaparken mutlaka bir filtrasyon olmalı. Tohum GDO'lu mu? Bir hastalık taşıyor mu? Bu ve bunun gibi sorular karşılık bulduktan sonra paylaşım yapılmalı. Ayrıca, söz konusu tohumun hangi coğrafi ve fiziki şartlarda yetişeceği de kesinlikle belirtilmeli'' diye konuştu.
 
Bornova Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl ilk kez Kemalpaşa Belediyesi'nin de katılımı ile ''Tohum Takas Şenliği'' düzenlediklerini hatırlatan Başkan Sındır, ''Çok güzel bir etkinlikti. Bu yıl da Kemalpaşa'da yapmayı planlıyoruz. Sizler çok önemli bir organizasyonu gerçekleştiriyorsunuz. Kutluyorum ve her türlü desteğe hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum'' dedi.
 
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Tayfun Özkaya ise özellikle Amerika'da yaygın olan kent bahçelerinin önemine değinerek, Pınarbaşı'ndaki BMC Fabrikası'nın arkasında yer alan arazide benzeri bir çalışma yapılması önerisini getirdi. Özkaya, ''Maaşlarını alamayan işçilerin içerisinde olacağı bu çalışma ile oradaki hak arayışı mücadelesine de destek vermiş oluruz.'' diye konuştu. TEMA İzmir İl Temsilcisi Yardımcısı Merih Akın Yücel son çıkan tohum yasalarını eleştirirken, grup adına konuşan Ali Özırmak, Teoman Açıkbaş ve Mete Diren yaptıkları çalışma hakkında bilgiler verdi. Toplatının sonunda katılımcılar ücretsiz olarak dağıtılan yerel ve doğal tohumlardan aldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Artık komşudan değil SMS’ten öğrenin!
İZSU Genel Müdürlüğü’nün Mobil Bilgilendirme Servisi’ne kaydolan İzmirliler, ...
Konak'ta dönüşüm zirvesi: Kocaoğlu'ndan 'ince' mesaj
Karşıyaka, Bayraklı, Buca, Bornova, Gaziemir ve Karabağlar’dan sonra Konak’taki ...
Buca De Jongh Köşkü 49 yıllığına Şifa’nın!
Yerel basının defalarca gündeme getirdiği, Cemil Şeboy’un başkanlığı döneminde ...
 
Kemalpaşa'da din görevlileriyle kahvaltılı buluşma
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa ilçe merkezi, ...
Büyükşehir’de dava etkisi: Sabuktay’a sürpriz görev
Mahkeme süreci sonrası Büyükşehir Belediyesi kadrolarda hareketlilik başladı. ...
İzmir'in çehresini değiştirecek marina yola çıkıyor!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İzmir Körfezi’nin farklı ...
 
CHP'li Başkan'dan cami müjdesi
İlçe Merkezine modern bir cami yapımı için harekete geçen Kemalpaşa Belediye ...
Gaziemir Belediyesi patron yaratıyor
Gaziemir Belediyesi ile KOSGEB işbirliğiyle yürütülen girişimcilik eğitimlerine ...
Başkan Sındır’a ‘çevre’ onuru
Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne imza atarak ilçedeki karbon salınımını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva