HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Temmuz 2015 Cuma - 09:25

Yerelde kalkınma harekatında son nokta: Mısır tarlasında...

Yıllardır toprağa yatırım yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez bambaşka bir alana, tatlı su balıkçılığına el attı. Tarımsal kalkınma kooperatiflerinden sonra ilk defa bir su ürünleri kooperatifi ile protokol imzalayan Büyükşehir Belediyesi, tarlaları Beydağ baraj gölünün altında kalan üreticilere balıkçı teknesi, motoru, ağ malzemeleri, soğutma konteyneri ve buz makinesi verecek. Daha önce silajlık mısır üreten eller, şimdi ağda balık çekecek.

Yerelde kalkınma harekatında son nokta: Mısır tarlasında...

İZMİR - Türkiye’de  “sözleşmeli üretim” modelini uygulayan ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerli üreticiye verdiği destekleri her geçen gün çeşitlendirerek artırıyor. Ücretsiz dağıttığı meyve fidanı, sebze fidesi, arılı–arısız kovan, kıl keçisi–tekesi, sakız koyunu–koçu; bedelsiz yaptığı toprak analizleri ve organik tarım destekleriyle toprakla çalışan üreticinin yüzünü güldüren Büyükşehir Belediyesi, şimdi yeni bir açılımla balıkçılık için önderlik ediyor. Beydağ Su Ürünleri Kooperatifi ile protokol imzalayan Büyükşehir, bugüne kadar destek verdiği alt gruplar listesine şimdi su ürünlerini de ekliyor.
 
http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s696352.jpg

“VİRA BİSMİLLAH” DİYECEKLER
Beydağ Barajı altında kalan tarım arazilerindeki üreticilere yeni iş alanı ve üretim imkanı yaratmak amacıyla kurulan “Beydağ Barajı Su Ürünleri Kooperatifi” daha önce silajlık mısır ürettiği toprakları “baraj gölü avlak alanı” olarak Tarım İl Müdürlüğü’nden 5 yıllığına kiraladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi de, bölgede oluşan bu yeni üretim deseninin desteklenmesi amacıyla balıkçı teknesi, motoru, ağ malzemeleri, soğutma konteyneri ve yaprak buz makinesi gibi ekipmanların temini için kooperatif ile protokol imzaladı.  Söz konusu protokol, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde görüşülerek karara bağlandı. Büyükşehir’in bu desteğiyle avlanmak için donanımlarını tamamlayacak ve ürünlerin muhafazasını sağlayabilecek olan kooperatif üyeleri, önümüzdeki günlerde sezona “vira bismillah” diyecek. 
 


SAĞOLASIN AZİZ BAŞKAN!
Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinden dolayı minnettar olduklarını belirten  Beydağ Barajı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Saydam şunları söyledi:
“Büyükşehir Belediyemiz kooperatifimize ekipman, malzeme, soğuk hava deposu ve tekne alımı için yardımcı olacak. Süreç başladı. Sabırsızlıkla bekliyoruz. Biz elimizde yeterince ekipman ve malzememiz olmadığı için sezona başlayamadık. Göl avlak sahasını Tarım İl Müdürlüğü’nden 5 yıllığına kiraladık. Burada balık avcılığı yapıyoruz ve pazarlıyoruz.  Bu gölde sürdürülebilir bir yeni sektör yaratma azmindeyiz. Umarım başarırız. Ekipman, malzeme bizim işimizin olmazsa olmazımız. Gölde tekne olmadan avcılık yapılamıyor. Soğuk hava deposu olmadan balığı koruyamıyoruz. Verdiği desteklerden ötürü  Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Kendisinin bir şiarı var. ‘Kalkınma yerelden başlar’ diye. Biz bunu gerçekleştirmek için yanımızda Büyükşehir Belediyemizi gördüğümüz için çok mutluyuz. Üyelerimizle birlikte bu amacı gerçekleştirmek için çalışacağız.”
 
AYNALI SAZAN, LEVREK..
Beydağ Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Kooperatif 2. Başkanı Ünal İçmesu ise tarım alanlarının baraj alanında kalmasından dolayı büyük arazi kaybı yaşadıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin yanlarında olmasının kendileri açısından hayati önem taşıdığını vurgulayan İçmesu, “Burası dünyanın üç büyük en verimli ovasından bir tanesiydi. Bu değerlerimizi yitirdik. Şimdi su ürünleri kooperatifimiz sayesinde elde edeceğimiz balık geliri ile bu bölgede kalan insanlarımıza hizmet verebilirsek çok mutlu oluruz.  Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Göl avlak alanının oldukça verimli olduğunu belirten Kooperatif üyesi Hüseyin Çolak da, “Yardımlarını esirgemeyen Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bizim buradan tuttuğumuz balıklar çok değerli balıklar. Sazan, aynalı sazan, tatlı su levreği çeşitlerimiz var. Bu destekle ileride daha iyi koşullara kavuşacağız” şeklinde konuştu.
 

 
Hafızasını kaybeden eşi için yeniden düğün yapıyor!
 
Büyükşehir’den ‘aile boyu’ spor imkanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk’ta sosyal market bayram öncesi hizmete başlıyor
Selçuk Belediyesi sosyal sorumluluk projelerinden birini daha hayata geçiriyor. ...
Güzelbahçe’de yaz sıcağında serinleten eğitim
Güzelbahçe Belediyesi Yaz Spor Okulları bünyesinde açılan yüzme kursu ...
Karabağlar’da emeklilere özel gece
Karabağlar Kent Konseyi Emekli Meclisi tarafından Dünya Emekliler Günü ...
 
Urla'da Kabotaj Bayramı coşkusu
Türk denizcilik tarihinin dönüm noktası olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj ...
Ödemiş’te kritik zirveye yeni yer: Gözler Başkan Badem’de!
Ödemiş’te AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Badem’i çılgına döndüren ...
Alsancak hafta sonu susuz kalacak!
Yol, kaldırım ve yağmur suyu kanalı çalışmaları nedeniyle hafta sonu su kesintisi var.
 
Deniz Baykal Karşıyaka’da yaşarken ölümsüzleşti!
Kültür ve Sanat Kenti olma hedefine her geçen gün bir adım daha yaklaşan ...
Buca TİM 'Hızır' gibi: 14 ayda 12 bin 746 çözüm!
Kenti vatandaşlar ile birlikte yönetme anlayışı ile çalışmalarını sürdüren ...
Kocaoğlu: Bizim sınıftan bir başkan, bir de rektör çıktı
Gediz Üniversitesi'nin iftar yemeğine katılan İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva