HABERLER>POLİTİKA
28 Ekim 2012 Pazar - 13:18

Yerel seçime doğru: Karabağlar'da aday bolluğu!

Yerel seçimlerden önce çıkartılan kanun ile oluşturulan İzmir’deki iki yeni ilçeden biri olan Karabağlar’da seçim heyecanı şimdiden yüksek ve aday adayı bolluğu yaşanıyor.

Yerel seçime doğru: Karabağlar da aday bolluğu!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yeni ilçe olduktan sonra ilk belediye başkanının  CHP’li olmasına karar veren seçmenin zaman zaman algısı değişiyor. Özellikle, Konak’a yakın olan bölgelerdeki oylarını koruyan CHP, belediyenin sosyal projeleri ile birlikte gelişmemiş yerlere ve göçle gelen insanlara ulaşmaya çalışıyor. Yerel seçimlerde özellikle Bahçelievler, Basın Sitesi, Poligon, Üçkuyular gibi mahallelerde yüksek oranda çıkan oylar gecekondu bölgelerindeki AK Parti yoğunluğunu eritmişti.  Genel seçimlerden sonra CHP ile AK Parti’nin arasındaki makasın daraldığı ilçelerden biri olarak ön plana çıkan Karabağlar’da CHP’li belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün gecekonduya yönelik çalışmalarını arttırmasında sonuçların önemi dikkat çekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 7,5 yıldır bitirilemeyen Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı’nın doğrudan olumsuz etkilediği Karabağlar seçmeni daha önceki seçimlerde durumunu sandığa çok da fazla yansıtmamıştı.  CHP’de genel seçimlerde alınan o bölgelerdeki oyun korunmasının rahatlığı gözlenirken özellikle belediyenin gıda bankası, sosyal işler müdürlüğü çalışmaları ve gecekondu bölgelerine yönelik projeleri üzerinden seçmene ulaşma girişimleri sürüyor. 

http://www.egedesonsoz.com/haber_images/3FE_karabaglar-meclis-11.jpg

Konak Belediyesi eski Başkanı Muzaffer Tunçağ’ın projelendirdiği Kürüm’ün başkanlığı döneminde başlayan ve bitirilme aşamasına gelen en önemli çalışmalardan biri olan Uzundere Rekreasyon Alanı her fırsatta anlatılıyor. Sokak aralarında kalan pazaryerleri için yeni çalışmalar yapan Kürüm’ün ayrıca gecekonduya yönelik semt merkezleri, parklar ve spor tesisleri de önemli projeler arasında gösteriliyor.  CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav’a yakınlığı ile bilinen geçmişte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bayrak açan yedi belediye başkanından biri olan, İl eski Başkanı Tacettin Bayır ile zaman zaman kavga eden Belediye Başkanı Kürüm’ün parti içinde getirilen ‘geçmiş ile barışma’ söylemleri kapsamında yeniden yoluna devam edebileceği ifade ediliyor.  Şimdilik parti içinde güçlü rakibi bulunmayan Kürüm’ün son zamanlarda özellikle genel başkan yardımcılarını ilçeye getirmesi, projelerini anlatması da dikkatlerden kaçmıyor. CHP’nin yeni Genel Sekreteri Adnan Keskin, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve diğer parti büyükleri ile kurduğu diyaloglar üzerinden yeniden adaylık için çabalayan Kürüm’ün son zamanlardaki ‘uzlaşmacı’ tavrı da gözden kaçmıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM FAKTÖRÜ
Karabağlar’da seçmen üzerinde etki yapması beklenen diğer bir durum ise kentsel dönüşüm projeleri. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’ya gönderdiği Bakanlar Kurulu’ndan onay alan Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı ilçe sınırlarında yer alıyor. Cennetçeşme gibi önemli bölgeyi içinde barındıran yine daha önce Kadifekale’den insanların taşındığı örnek projenin alanında bulunması Karabağlar’da yarışın kızışmasına neden oluyor. CHP genel başkan yardımcılarının geçtiğimiz günlerde İzmir’e gelerek seçim çalışmasını başlatması, kentsel dönüşümü anlatması Başkan Kürüm’ün elini güçlendirmişti. Kürüm’ün  inşaat mühendisi olması, geçmişte çok sayıda konutlar yapmış olması da parti içinde bu anlamdaki ağırlığını arttırıyor.

http://www.karabaglar.bel.tr/belpanel1/FCKEditor/editor/filemanager/connectors/aspx/uploads/image/Haber%20Foto%C4%9Fraflar%C4%B1/Her%20alanda%20daha%20aktif%20olun/karabaglar%27da%20ulusal%20genclik%20parlamentosu6(murat%20bakan)%20copy.jpg

Parti’nin Karabağlar’daki en güçlü aday adayları arasında gösterilen ismi Avukat Murat Bakan. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 397 yılla yargılandığı tarihi davayı sırtlayan isimlerden birisi olan Bakan, aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bizzat yakından tanıdığı bir isim olarak ön plana çıkıyor. Son tüzük kurultayında kabul edilen tüzüğü yazan sayısı isimlerden birisi olan Bakan, aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcülüğü görevini sürdürüyor.  Başkan Kocaoğlu ile yakın diyalogları olan Bakan’ın genel merkezin de desteğini arkasına alması halinde yarışı zorlayacağı ifade ediliyor.Öte yandan Bakan'ın adı Konak'ın elit seçmeni tarafından da kendi ilçesinde aday adayı olarak telaffuz ediliyor.

CHP’de ismi adaylar arasında ön plana çıkan diğer bir isim ise Savaş Akıncı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ilk döneminde CHP Grup Başkanvekilliği görevinde bulunan İl Yönetim Kurulu Üyesi Akıncı’nın adı aday adayları arasında yer alıyor.  Geçen dönem Balçova’dan meclis üyeliği yapan ANAP’ta görev aldığı dönemde aktif çalışmaları ile bilinen Akıncı’nın merkez sağ oyları alabileceği belirtiliyor.Daha önce SHP'nin kuruluşunda görev alan, gençlik kolları başkanlığı, Balçova Belediye Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunan Akıncı, ilçede adaylık için nabız yoklayan isimler arasında yer alıyor.

İlçede potansiyel adaylar arasında bulunan isimlerden birisi ise Kadir Sinan. İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve İzmir Ticaret Odası Meclis üyeliği görevlerine devam eden Sinan’ın parti içinde etkili olması adaylık şansını arttırıyor. Eski Genel Sekreter Önder Sav’a yakınlığı ile bilinen Sinan’ın adı ilçede aday adayları arasında yer alıyor.

İlçede adaylığı düşünen isimler arasında BİLSES (Bilimsel Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı) Başkanı Ali İhsan Yıldız da yer alıyor. Milletvekili Erdal Aksünger üzerinden çalışmalara başlayan Yıldız’ın delege seçimlerinde aldığı bazı mahallelerdeki etkinliğini koruyarak ağırlığını ilçe geneline yaymaya çalıştığı ifade ediliyor.

http://www.egedesonsoz.com/haber_images/857_akpinar.jpg

CHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar, bir yandan Konak için çalışmalar yaparken bir yandan da Konak ile bağlantılı mahalleler ve bölgeler üzerinden Karabağlar için çalışıyor. Genel Sekreter Adnan Keskin’in İzmir ziyaretinde yanından bir dakika olsun ayrılmayan isimlerden biri olan Akpınar’ın şansını bu ilçe için de zorlayacağı belirtiliyor.

CHP’de bir dönem Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliği yapan Murat Haluk Öncel’in de gönlünden geçen Karabağlar, oldukça bol aday adayı barındırıyor. Jeoloji Mühendisi Öncel bir yandan ‘kentsel dönüşüm’ çalışmaları üzerinden Bayraklı’ya hazırlık yaparken bir yandan da Karabağlar için planlar yapıyor. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile temaslarını sürdüren Öncel’in ofisini Karabağlar’a taşıması da durumunu ortaya koyuyor.

İlçede adı ön plana çıkan diğer bir isim ise Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun danışmanı Sehmus Kayapınar.  Anadolu Birliği eski Genel Başkanı da olan Kayapınar’ın özellikle Kocaoğlu-Yüksel yapısından destek bulması halinde adaylık için çalışmalara başlayabileceği ifade ediliyor. Bölgenin etkili isimleri ile temaslarını hiç kesmeyen Kayapınar’ın adaylık için nabız yokladığı biliniyor.

AK PARTİ’DE BÜYÜK YARIŞ
Geçen yerel seçimlerde CHP’li Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün karşısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Sıddık Topaloğlu’nu çıkartan AK Parti’de adeta aday bolluğu yaşanıyor. Yüzde 44,3 oy oranı ile 114 bin oy alarak başkanlık koltuğuna oturan Kürüm’ü yüzde 34,6 oy oranı ile 89 bin oyla takip eden Topaloğlu’nun yeniden aday adayı olup olmayacağı henüz netlik kazanmış değil. MHP’den geçen ve AK Parti’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan Murat Başesgioğlu, Ömer Dinçer gibi isimlerle birlikte aktif görev alan Topaloğlu, Bakan Faruk Çelik ile birlikte çalışmalarını sürdürüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da onayı ile geçtiğimiz yıllarda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’na atanan Topaloğlu iki görevi de aynı anda yürütüyor. AK Parti’nin 4. Olağan büyük kongresinin ardından seçilen MYK’ya giren ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine yeniden getirilen İzmir eski Milletvekili Prof. Dr. Hükhet Hotar’a yakınlığı ile bilinen Topaloğlu’nun adaylığa şimdilik sıcak bakmadığı, talep gelmesi halinde ‘hayır’ diyemeyeceği de ifade ediliyor.

http://www.yerelgundem.com/uploads/haberler/2011/04/09/ca4f4af_o.jpg

Karabağlar’da adaylık için ismi geçen kişilerden birisi de eski İlçe Başkanı Osman Sakman. Genel seçimlerde 1. Bölge 11. sıradan milletvekili adayı gösterilen Sakman’ın çalışmalara başladığı ifade ediliyor. Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar ve ekibinin de tam kadro destek verdiği Sakman’ın bir yandan Fethullah Gülen’e cemaatinin içinde aktif görevlerde bulunması da şansını arttırıyor. Milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu ve İlhan İşbilen gibi isimlerin desteğini alabilecek yapıda olması ilçede adının ön plana çıkmasına neden oluyor. Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar ve Teşkilattan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Bünyamin Demir’in de adı parti kulislerinde konuşuluyor.

Uzun zamandır parti içindeki çalışmalarda geri planda kalan ‘bekle-gör’ politikasını tercih eden Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Gülsüm Satoğlu da başkan adaylığı için çalışıyor. Partinin ‘bayan aday’ sistemi üzerinden çalışmalara ağırlık veren Satoğlu, İzmir’e gelen bakan ve üst düzey partilileri de yalnız bırakmıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dayısı Nazif Satoğlu’nun gelini olan Gülsüm Satoğlu’nun Gül’ün eniştesi Milletvekili Mehmet Tekelioğlu’ndan da siyasi destek alarak yola çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

http://www.izmirtime.com/images/haberler/nazmi_kalyouncu_sutumuz_bozuk_degil_h961.jpg

Karabağlar’da adaylık yarışına girmesi beklenen isimlerden birisi de İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu. AK Parti’de Ömer Cihat Akay’ın seçildiği il kongresi öncesinde gerçekleştirilen temayülde milletvekilleri ve parti yöneticilerine sorulan isimlerin başında gelen ve ilk dörde giren Kalyoncu yapılan değişiklikte aynı zamanda İl Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti. Başbakan’ın talimatının ardından Akay’ın yönetiminde ‘halkla ilişkilerden sorumlu’ il başkan yardımcısı olan Kalyoncu’nun adı adaylık için ön plana çıkanlar arasında yer alıyor.

Partide adı ön plana çıkan diğer bir isim ise Milletvekili Adayı Bilal Doğan. Anavatan Partisi’nde il başkanlığı yapan ardından AK Parti’de il başkan yardımcılığı görevinde bulunan Doğan’ın ilçede bir grup partili tarafından desteklendiği belirtiliyor. Özellikle doğu kökenli seçmenin oyunu alabilecek yapıda olan Doğan, aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görevler alıyor. Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyeliği gibi görevleri de devam eden Doğan’ın uzun aradan sonra parti faaliyetlerine katılması ve alanlara çıkması ise dikkatlerden kaçmıyor.

http://www.sondakika.com/haber-foto/953/siginak-yonetmeligi-degisikligi-ile-ulkemiz-2260953_5084_b.jpg

Genel seçimlerde milletvekilliği adaylığına soyunan isimlerin başında gelen Nasır Grup ve Özel Egepol Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Necip Nasır da ilçede başkan adayları arasında adı konuşulan isimlerden birisi. Genel seçimlerde “Siyasetin tek limanı ahlaktır” sloganı ile yola çıkan Nasır’ın, bir yandan aktif siyasette ilgilenirken kentsel dönüşüm projeleri ile birlikte ismi daha da ön plana çıkıyor. Müteahhitler Federasyonu Genel Başkanlığı görevini sürdüren Nasır’ın gecekondu bölgeleri fazla olan, kentsel dönüşüme en çok ihtiyaç duyan ilçede avantajının yüksek olduğu ifade ediliyor. Teşkilattan da önemli desteği bulunan Nasır'ın yakın çevresine 'yerel seçimde yokum' mesajı verdiği öğrenildi. Nasır'ın önceliğinin yerel seçimden çok İzmir Ticaret Odası seçimleri olduğu belirtiliyor.

AK Parti cephesindeki aday hareketliliğinin meclise yansımaları da kendini gösteriyor. Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emin Aşkın’ın adının ön plana çıktığı ilçede İl Genel Meclis Üyesi Ömer Kaplan’ın da adı konuşuluyor. Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği Başkanlığı görevini yürüten Ürdün Fahri Konsolosu Ömer Kaplan’ın özellikle EXPO sürecinde gerçekleştireceği kritik temaslar ve diplomatik görüşmelerinin adaylık şansının artmasına yardımcı olabileceği konuşuluyor.

Daha önce yerel seçimlerde aday adayı olan Mehmet Akdoğan’ın yeniden hazırlık yaptığı belirtiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura döneminde gerçekleştirilen Egekent ve Evka projelerinde toplu konutlar koordinatörü, Ege Şehir Planlaması AŞ Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunan Akdoğan’ın belediyecilik geçmişi nedeniyle tercih edilebileceği ifade ediliyor. 1999-2004 tarihlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Portaş A.Ş. Genel Müdürü olarak çalışan Akdoğan’ın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevi de bulunuyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda ‘müşavir’ kadrosunda görev alan Erzurumlu Akdoğan’ın yeniden adaylık çalışmalarına başladığı ifade ediliyor.

Öte yandan Numan Kurtulmuş’un AK Parti’ye geçmesinin ardından kendisini lağveden Has Parti’nin İzmir eski İl Başkanı Levent Peşker’in de Karabağlar Belediye Başkan Adaylığını istediği belirtiliyor. Geçtiğimiz günlerde toplu olarak AK Parti’ye geçen Has Partililer arasında yer alan Peşker’in bazı ilçelerde meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği sözleri aldığı da konuşuluyor.

MHP’DE ZEREK ÖN PLANDA
Geçtiğimiz yerel seçimlerde Konak Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Mehmet Aksoy’u ilçeden aday gösteren ve yüzde 10’nun üzerine çıkarak 28 bin seçmenin oyunu alan MHP’de farklı isimlerin adı konuşuluyor. Aksoy’un yeniden gündeme geldiği partide en güçlü aday adayları arasında Milletvekili Adayı Hasan Zerek yer alıyor. Petrol işleri ile uğraşan, uzun süre partinin farklı kademelerinde görev yapan Zerek, belediye başkanlığında adı en ön planda yer alan isim olarak duruyor. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 38 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ismail doğan 5 Aralık 2013 Perşembe 17:57

karabağların tek adayı SALİH ERKEK ten başkası alamaz

Yorumu oyla      25      13  
can dağ 24 Kasım 2013 Pazar 13:33

bağımsız aday erdal toprak

Yorumu oyla      12      8  
ahmetselik 10 Eylül 2013 Salı 00:52

necip nasır aday .....50000 fark...

Yorumu oyla      13      13  
memet 12 Ağustos 2013 Pazartesi 14:34

ben karabağlarda bağımsız aday olan erdal toprak destek verecem .çünkü bu bir iş adamı başarıları yaptığı destekleri çok yakında takip ediyorum genç işletme bilgisi olan karabağlara hayat verecektir.

Yorumu oyla      13      13  
ali aksoy 16 Temmuz 2013 Salı 05:03

karabağlarda sıtkı başkan yeniden aday olursa chp kayıbeder ben partiliyim kimse sallamasın gerçek partili birsi zaten sallamaz karabağlarda yatay ve dikeyin oyunu alacak tek aday var oda salih erkek buyrun hep beraber karabağları dolaşalım denemesi bedava zaten geçen seçimlerde sıtkı başkanı başkan yapanda salih erkek değilmi sağlam takip edenler bilir chp karabağları istiyorsa tek aday var SALİH ERKEK..

Yorumu oyla      33      23  
vatandaş 20 Kasım 2012 Salı 01:48

kimse yalakalık yapmasın izmire hangi parti ikdidar gelirse ona oy vermek gerekiyor hizmet bekliyorsak...?

Yorumu oyla      13      19  
gençlik Meclisi-YUSUF AKTUNA 1 Kasım 2012 Perşembe 09:56

Türkiyedeki gençlik toplantılarında öne çıkan tek isim KARABAĞLAR BELEDİYESİ,KaRABAĞLAR İLÇESİ.Ne zaman gençlik meclisi toplantı yapsa aldığımız herkararı düşünmeden onaylıyor başkanımız.'Gençler istiyorsa olur' diyor.BİZ İSTİYORUZ SITKI BAŞKANIM YENİDEN BAŞKANSIN YENİDEN BİZİMLE DESTEK OLACAKSIN.BİZE VERDİĞİN DESTEĞİ ASLA UNUTMAYIZ.KARABAĞLAR GENÇLİK MECLİSİ OLARAKTA GENÇLER OLARAKTA TEK ADAYIMIZSIN SEN.

Yorumu oyla      22      40  
uzundere sakini 1 Kasım 2012 Perşembe 07:47

Allahım Sıtkı Kürüme sağlık versin. Sıtkı Kürümün unutulan uzundereye yaptığı proje bölgemize hayat verdi. büyükşehir belediyesinin yapabileceği bu projeyi karabağlara ve izmire kazandıran sayın başkanı bir daha aday olarak görmek istiyoruz.

Yorumu oyla      20      45  
Ece 31 Ekim 2012 Çarşamba 23:29

Karabağlar gençliği olarak Sıtkı Başkanımızın sonuna kadar arkasındayız.İşini en iyi şekilde yerine getiren başkanımız bizi zaman kaybı olarak görmeyerek bizimle birebir iletişim halindedir.Seçim hakkı eğer bizdeyse biz Sıtkı Kürüm'ü istiyoruz

Yorumu oyla      20      43  
Derhan DARAOĞLU 31 Ekim 2012 Çarşamba 22:30

Eğer bu ülkede gençlerin düşüncelerine değer veriliyorsa, eğer biz Karabağlar'ın ismini dağa taşa yazmak istiyorsak Sıtkı KÜRÜM'ün karşısına rakip göremiyorum. Biz Karabağlar gençliği olarak Sıtkı KÜRÜM başkanımızın görevine devam etmesini istiyoruz. Bunu, Türkiye'nin parlayan yıldızı olan Karabağlar'ımız için her vatandaşın düşüneceğini umuyorum.

Yorumu oyla      22      42  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli yarın İzmir'e geliyor
MHP Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partililerle bayramlaşmak üzere yarın İzmir’e geliyor.
Yerel seçime doğru: Buca şimdiden kaynayan kazan!
Yerel seçim heyecanının yaşandığı ilçelerin en başında gelen yerlerden ...
Vekil oğluna 4, polise 8.5 yıl hapis!
Hatay Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde polisleri teşhis için sıraya ...
 
Şengül'den Kocaoğlu'na 'istismar' suçlaması
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, katıldığı bir toplantıda bütünşehir ...
Bakan anlatmak istedi, AK Partililer dinlemedi!
AK Parti'nin İstanbul İl Başkanlığı'ndaki bayramlaşma töreni ilginç görüntülere sahne oldu.
Susam'dan Ankara Valisi'ne 29 Ekim çağrısı
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’e ...
 
AK Partili Sait: Çaka Bey'in büstü nerede?
Dünya Türk İş Konseyi’nin (DTİK) davetlisi olarak Romanya’nın başkenti ...
29 Ekim için AK Parti'den farklı ses
Ankara'da 29 Ekim yürüyüşüne izin verilmezken Milli Savunma eski Bakanı, ...
Çıray’dan şok iddia: ''One mınute'' tekrarlanacak
Ödemiş’te ÇHP ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva