HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ekim 2015 Salı - 09:43

Yerel kalkınmaya Büyükşehir damgası

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem geliştirdiği “Topraksız Tarım” projesi hem de hazırlanmasına destek verdiği 5 farklı “yerelde kalkınma” projesiyle, İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) hibe programlarından destek almaya hak kazandı.

Yerel kalkınmaya Büyükşehir damgası

İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) 2015 yılı destek programı kapsamında ilan ettiği “İlçeler Arası Gelişmişlik Farkının Azaltılması Mali Destek Programı” ile “Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek Programı”nın değerlendirme sonuçları açıklandı. İZKA'nın açıkladığı sonuçlara göre, toplam 108 başvurunun yapıldığı iki hibe programında,  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı “Topraksız Tarım” projesi ile hazırlanmasına destek verdiği 6 projeden 5’i hibe desteği almaya hak kazandı.
 
KOOPERATİFLERE BÜYÜK DESTEK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun talimatı üzerine, bu hibe programları döneminde bir yandan Belediye'nin başvuru sahibi olduğu "Topraksız Tarım" projesi kaleme alınırken, bir yandan da açılan hibe programlarına başvuru yapmak isteyen tarımsal kooperatiflere projelerini geliştirmeleri ve yazmaları için belediye bünyesindeki “AB Hibe Projeleri Müdürlüğü” tarafından destek verildi.
Tarımsal kalkınma konusunda attığı adımlarla Türkiye'de öncü konumda bulunan ve kooperatiflerle yürüttüğü sözleşmeli üretim modeliyle örnek olan Büyükşehir Belediyesi, proje yazım desteği vererek hibe almalarına yardımcı olduğu kooperatiflere, projeleri kapsamında ayni yardımın yanı sıra, eş finansman aracılığıyla mali destek de sunacak. Bu kapsamda kooperatiflerin her bir projesi için değişen miktarlarda eş finansman desteği verilecek. Kurumsal, yönetimsel ve teknik kapasitelerini ve mali yapılarını iyileştiren kooperatifler, böylece yerel kalkınmanın itici gücüne dönüşebilecek.
 
PROJE YAZMA EĞİTİMİ VERİLDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZKA, proje yazma konusunda geçtiğimiz Şubat-Nisan ayları arasında ortak çalışma gerçekleştirdi. Söz konusu hibe programlarına hazırlık olması amacıyla, 8 ilçede kamu ve özel sektör temsilcilerine proje yazma eğitimi verildi. Hibe sisteminden proje döngüsüne, paydaş, sorun, hedef ve strateji analizlerinden teknik ve mali değerlendirme kriterlerine kadar birçok konuda detaylı ve uygulamalı eğitim alan, grup çalışmalarına katılan toplam 130 katılımcıya, İzmir Kalkınma Ajansı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan "Proje Yazma  Eğitimine Katılım Belgesi" verildi.
 
“TOPRAKSIZ TARIM” DİKİLİ’DE HAYATA GEÇECEK
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu “Kent Koleji Topraksız (Sanayileşmiş) Tarım: Kalite ve İstihdama Yatırım" projesi, “İlçeler Arası Gelişmişlik Farkının Azaltılması Mali Destek Programı, Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar” bileşeninden destek almaya hak kazandı. Dikili ilçesinde proje kapsamında kurulacak tam otomasyonlu topraksız tarım eğitim ve uygulama serası ile İzmir'de tarımsal üretim kapasitesinin, tarımsal ürünlerin kalitesinin ve katma değerinin arttırılması,  topraksız tarımın yaygınlaştırılması ve bu yolla dezavantajlı olan ilçeler başta olmak üzere istihdam ve gelir düzeyinin artırılması hedefliyor. Proje kapsamındaki hizmetlerden Dikili'nin yanı sıra, Kınık ilçesi de yararlanacak.  Dikili Belediyesi ile Ege Üniversitesi Güneş Enstitüsü, proje ortağı olacak.
 
http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s172633.jpg

BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEKLEDİĞİ PROJELER:
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İZKA'nın hibe programları döneminde, yazım desteği de sağladığı, ortak veya iştirakçi olarak yer alarak ayni ve maddi katkı sağladığı projeler ise şunlar:
 
* S.S. Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi  “Yarımada Çiçek Açıyor”  projesinde Yarımada bölgesinde mevsimlik/kesme çiçek ve endemik bitki üretim sürecinin modernize edilerek yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
 
* Kuşçular Köyü S.S. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi "Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Çok Amaçlı Soğuk Hava Deposu" projesi ile tarımsal ürünlerin üretim kapasitesinin artırılması ve üreticilerin bu konudaki eğitimi hedefleniyor.
 
* S.S. Kınık İlçesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin başvuru yaptığı "Süt Soğuk Zincirinin Mobilize Edilmesi" projesinde sütlerin üreticiden zamanında ve sıhhi nakil ile getirilmesi ve bu noktalardan pazara yine sıhhi ve zamanlı araçlarla ulaştırılması; bu sayede sütün daha kaliteli ve istikrarlı şekilde satılması ve üreticiye katma değer kazandırılması sağlanacak.
 
* S.S. Hıdırlık Tarımsal Kooperatifi'nin “Seferihisar Yerel Üzümünün, Pekmez Üretimi ile Katma Değerinin Artırılması, Satış Pazarlama olanaklarının Geliştirilmesi" projesi,
bölgedeki en değerli ürünlerden biri olan üzümün değerlenmesi için pekmez üretim hattının yapılması ile kooperatife yeni tesis kazandırılmasına hizmet edecek.
 
* Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılık Derneği'nin başvurusunu yaptığı "Urla Bağ Yolu" projesinde Yarımada’nın sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel yapıyı da kapsayarak bağ yollarının belirlenmesiyle bölgenin ulusal ve uluslararası düzeyde bir bağ rotası olarak markalaşması ve bir turizm destinasyonu haline gelmesine katkı sağlanacak.

 
AK Parti Adayı Kalkan: Terörün kökünü kazıyacağız!
 
O projede son viraj: Kasaplar Meydanı yeniden doğacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geleceğin sinemacıları Bornova’da yetişiyor
Bornova Belediyesi’nin büyük ilgi gören kurslarından olan Dijital Film ...
Karşıyaka barış şehitlerini unutmayacak!
Karşıyaka Belediyesi; Ankara'da meydana gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan ...
Büyükşehir Meclisi’nde teröre tepki ve ‘Kiraz’ cevabı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclisinde Ankara'da gerçekleştirilen ...
 
Gaziemir amatörüne can suyu
Gaziemir Belediyesi kentte faaliyet yürüten spor kulüplerine 50 bin liralık ...
Bergama’ya bir kardeş kent daha
Uzun yıllardır çok sayıda kent ile kardeş şehir olan ve kültürel anlamda ...
Foça 'Ankara'nın yasını tuttu
Foça 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Ankara’da meydana gelen bombalı terör katliamı kınandı.
 
Bornova'da kadınlara sağlık eğitimi
Bornova Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi iş ...
Dikili'yi karıştıran arazi krizine Kocaoğlu müdahalesi!
Dikili Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Tosun’un Ankara’da kurulan bir ...
İzmir'in kadın itfaiyecilerinden büyük başarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Kadın Olimpiyat Takımı, Bulgaristan’da ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva