HABERLER>EKONOMİ
6 Aralık 2014 Cumartesi - 09:27

Yenice’den Mutlu’ya bombardıman: Belgelerle konuştu!

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı kendisi hakkında işyeri olmadığı gerekçesiyle üyelikten düşürülme kararı alan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı hakkında sert açıklamalarda bulundu. Yenice TESK’ten gelen yazıyı ve bir açılış fotoğrafını değerlendirmelerine kanıt yaptı.

Yenice’den Mutlu’ya bombardıman: Belgelerle konuştu!

EGEDESONSÖZ -  Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Aykut Yenice Ege TV’de katıldığı canlı yayında kent gündemine damga vuran iddia hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gelen şikayet üzerine yapılan inceleme sonucu İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından ticari sicili kayıtlı bir işletme sahibi olmadığı gerekçesiyle başkanlığının düşürülmesi kararını değerlendirirken Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu’yu topa tuttu!


Yenice yaşananların Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu kongresine dayandığını ifade etti. O dönem Egedesonsöz’e yaptığı açıklamayı hatırlatan Yenice üye sayısı toplamı İzmir’e denk düşen 8 ilden yönetim kuruluna temsilcileri girdiğini ve yeni yönetimde İzmir’de kimseye yer verilmediği için CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’ya yaptığı eleştirinin ‘başkanlıktan düşürülme’ vakasının zeminini oluşturduğunu söyledi.

Yenice, “Yönetim Kurulu’nda toplam üye sayısı İzmir’e eşit 8 şehir var. Ben bu verilere dayanarak İzmir’in yer alması gerektiğini düşündüm. Ama beni muhalif gören başkan ortalığı ayağa kaldırdı” dedi.

TESK KAYDI VAR DİYOR!
İESOB tarafından kendisine gönderilen tebliği gösteren Yenice, “Ben seçilmiş bir başkanım. Seçilmiş başkanı birlik başkanının görevden almak gibi bir yetkisi yok” diyerek söze başladı ve süreci şöyle anlattı:
Bir şikayet dilekçesi var. ‘Aykut Yenice’nin iş yeri yok, meslekle alakası yok’ diyor dilekçede… Dilekçeyi yazan üye aynı zamanda ayın 8’in de de TESK’e bir dilekçe yazarak şikayette bulunduğunu ancak bir cevap alamadığını, olumlu yada olumsuz bir yanıt beklediğini ifade ediyor. Hemen akabinde ayın 11’inde bana “Üyeliği düşürülmüştür” yazısı geliyor. Üstelik ‘2004 yılından bu yana aldığı maaşı da geri ödemelidir’ deniyor.
Halbuki TESK’in şikayet sahibine verdiği cevap aynen şu: Aykut Yenice’nin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda kaydı var ve aktif olarak bu işi yapıyor!
 
TEKİN’E SESLENDİ
Yenice sert açıklamalarını şikayet sahibi AK Parti’den CHP’ye geçen İzmir Lokantacılar Odası Eski Başkanvekili Doğan Kılıç’ı tetikçi olarak niteleyerek sürdürdü. Kılıç’ın CHP’ye üye olduktan hemen sonra anlaşma zemini olduğu halde odayı icraya verdiğini bildiren Yenice, “İzmir Esnaf Birliği CHP’nin arka bahçesi oldu dedik… İşte beni şikayet eden adam ortada… Buradan Kılıç’ın rozetini takan Gürsel Tekin’e sesleniyorum, sen görev yapmadığı odasını anlaşma zemini varken icraya düşüren şikayet eden bir adamı partide tutar mısın?” dedi.

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı, İESOB’un tebliğinde ‘2004 yılından bu yana’ ifadesine karşı bir de fotoğrafı kanıt gösterdi. Yenice canlı yayında ekrana 2007 yılında Fevzipaşa Bulvarı’ndaki restoran açılışında Mehmet Ali Susam ve Zekeriya Mutlu’nun da yer aldığı kurdele kesim töreninin fotoğrafını tuttu.

İZMİR’İ TERK EDECEĞİM!
“Dinime küfreden Müslüman olsa” çıkışı yapan Yenice sözlerini “Bu şehirde sayısız insan benim babamın elinden çorba işmiş, bizim lokantalarımızda yemek yemiştir. Benim için bu kararı çıkaran Başkanı (Zekeriya Mutlu’yu kastederek) tezgahın arkasında gören bir kişi varsa ben İzmir’i terk edeceğim” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şeref parlas 9 Aralık 2014 Salı 00:48

Sayın genel başkanım sizin başarınızı kıskanıyorlar camur at izi kalsın misali önünüze ne çeşit engeller çıkarsa cıksın sizin başarınızı cihanı alem çıksa engelleyemzler yolunuz açık olsun uşak ve türkiyenin dört bir yanında olan fedarasyonuna baglı olan herkes sizin yanınızda yolunuz açık olsun.

Yorumu oyla      13      6  
Salih usta 7 Aralık 2014 Pazar 23:18

Ahmet hakan ay 2010 yılında söylediklerini yazıyorsunda 2014 genel kurulunda kürsüye çıkıp biz bu Aykut Yenice'yi geç tanımışız bu büyük adam yeri burası değil daha üst makamları hak ediyor Tesk başkanı Olmalı diyen sen değilmisin ... Çok ayıp teşkilatımızın Başkanı'na kedi misali Çermik atanların safında olmak size yakışmıyor .. Fesatlığınızdan catlasanızda bu Adam'ı seviyoruz o adam gibi adam biri ... Yolun açık olsun Büyük Başkan Aykut yenice

Yorumu oyla      16      6  
şerafettin yuksel 7 Aralık 2014 Pazar 23:03

Buyuk başkanım televizyon programını izledim çok beğendim senin calışmalalarını frenlemeye çalışıyorlar neolursa olsun muafak olamıyacaklardır çunku senin yaptıklarını goruyorlar ve bundan sonra neler yapmak isteğini Bildikleri. için senidurdurmaya çalışıyorlar ama hiçbir zaman muhafak olamıyacaklar buyuk başkanım sen müşteri ol selamlar

Yorumu oyla      16      6  
O.T 7 Aralık 2014 Pazar 19:01

Meslek örgütlerine üyelik gönüllülük esasına göre olmalıdır. Gönüllü üyelik inancı ve dayanışmayı güçlendirir, çıkarcılığı gömer. Bu ve benzeri tartışmalar olmaz. Bu ve benzeri tartışmaların bugünkü muhattapları kendilerine koşacak yeni kulvarlar ararlar. Yüzlerine bakan olursa tabi.

Yorumu oyla      16      6  
Vahap Savaşan 6 Aralık 2014 Cumartesi 19:15

Sayın genel başkanım çok iyi söylemiş ve de çok güzel yorum yapmışsın.Ben seninle gurur duyuyorum.İlgoda yönetim kurulunda olmak bana gurur veriyor.Her zaman senin yanındayım.Yolun açık olsun. seninle gurur duyuyorum seninle birlikte olmak beni çok mutlu ediyor

Yorumu oyla      20      6  
tahsin Güzel 6 Aralık 2014 Cumartesi 13:15

sayın Aykut yenice merhum ismet ustanın çorbasını bırakın içenleri esnaf tadımına cuk oturan mesleğinde örnek olacak ustalığıyla da hizmet eden bir zat. Sadece izmire değil izmir i ziyarete gelen ve çorbasını içip yaşadığı kentte döndükten sonra çorbacı ismet ustayı örnek olarak marka olmuştur. Aykut yenicenin Esnaflığını tartışanlar önce kendilerine bakacaklar tezgahın arkası gibi kibar dil kullanmışsın bırak kibarlığı yumurtacı Birlik başknın sadece kâğıt üzerinde esnaf olmaktan başka pazar da yumurta sattığını gören bir kişi dahi çıkarsa izmiri terk ederim. kendi gözlerindeki oku görmeyen bu zat önce 200 bine yakın İzmir esnafına başında olduğu ve içi boşaltılarak İflası eden BESAŞ'da ki Kendi hisselerini yüksek rakamlara satıp yumurtacılık da kazanamadığı paraları kazanırken yine başkanı olduğu Birliğin Besaşda daki 1,5 milyon hissesini değerlendirmeyerek o kuruma verdiği zararın hesabını versin. söz konusu esnaf yasasına kılıf uydurarak idareciliği iş edinen kâğıt üzerinde esnaf olan o zat İzmir Esnaf birliğini kendi bıraksın onu da görevden ben aldım. bu son cümle ne kadar geçerliye adına teblğ edilen o müsbette de o kadar geçerlidir, yoluna devam et yolun açık olsun.

Yorumu oyla      30      8  
süleyman Begendi 6 Aralık 2014 Cumartesi 01:52

Sayın genel başkanımız aykut yenice bu açıklamaları yaptığında ege tv binasında yan odada tvden onu seyretdim kendisiyle kesinlikle gurur duydum..esnaf teşkilatı için kesinlikle bir kazanc..sayın başkanımın ilk başkan olduğu secimde Karşı listedeydim..şu an ne mutlu banaki beş yıldır ILGO yönetim kurulu üyesiyim..bugüne kadar odamızda alınan kararların altına tereddütsüz imza atdim bugunde yokarda yazilan aciklamalarin altina imzami atarim. Suleyman Begendi ILGO yonetim kurulu uyesi

Yorumu oyla      32      8  
İLYAS POLAT 6 Aralık 2014 Cumartesi 00:39

TÜZEL KİŞİLĞİ OLAN TÜM ANAYASAL KURULUŞLARIN,YÖNETİM KURULU ,MALİ KURULU,DENETLEME KURULUNA SECİLENLER,İLE SİYASİ PARTİLER KANUNU İLE,PARTİ TÜZÜKLERİNDE BU KURULLARA SECİLENLER **SEÇİLDİKDEN SONRA**ÜYE OLABİLİRLER MADDELERİ VARDIR,ESNF SAN.FED. TÜZÜĞÜNDEDE BÖYLE BİR MADDE OLMASA BİLE SONRADAN,İŞYERİ AÇAN VEYA,BU MAKSATLA VERGİ DAİRESİNE KAYITLI OLANLAR**YASA ÖNÜNDE GECERLİLİĞİNİ KORUMAKTADIR**BİR SANAT VEYA MESLEĞİ İCRA EDENLER**MESLEKİ SECİMLERİNİDE SECİLMİŞ OLANLARIN GECERLİLİĞİ VARDIR**BÖLGE İDARE MAH.BUNU İPTAL EDEBİLİR KANAATINDEYİM..GECMİŞ OLSUN BAŞKANIM..HAK YERİNİ BULULUR..SAYGILAR.

Yorumu oyla      32      7  
ahmet hakan ay 6 Aralık 2014 Cumartesi 00:15

24 ocak 2010 da söylemiştim belgesi yeni asir gazetesi.başkan hep belgeyle konusuyorya.kardeş boyle televizyonlara cikip şov la oda yoneticiligi olmaz.o gün genel kuruldada söyledim bu şov tüm oda üyelerine hayirli olsun demiştim.şov devam ediyor.inşallah yeniceye değil odanin geleceğine hayirli olur.bu arada baskanin belgelerine bayildim.

Yorumu oyla      13      24  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaçakçılığın faturası gümrükçüye: 4 bin 500 kişi...
Son günlerde gümrüklerde yaşanan kaçakçılığın faturası yetkilendirilmiş ...
Devlette çalışan anneye bakıcı desteği geliyor
SGK tarafından hazırlanan proje ile çalışan annelere evde çocuk bakımı ...
Altın ithalatı 6 yılın zirvesinde!
Altın ithalatı kasım ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100’ün ...
 
Basın Komisyonu’ndan Ethem Sancak’a sarı kart!
Sarı Basın Kartı Komisyonu, Akşam, Star ve Kanal 24’ün patronu olan işadamı ...
Ekonomi Üniversitesi’nde deprem: Demirtaş’a en yakın 2 isim…
İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Akın Kazançoğlu ile Jak Eskinazi, ...
Sabuncubeli’nde 4 aydır para alamayan işçilere büyük müjde
Hükümetin İzmir’e yönelik başlattığı 35 proje arasında yer alan Sabuncubeli ...
 
İş Kadınlarının Başkanı’ndan yerel yönetime Eskişehir göndermesi!
Türk Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı ...
Zeybekci’den Moody’s açıklaması: Negatif…
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bugün Türkiye değerlendirmesi yapacak olan ...
Barış sofrası: Yorgancılar’la Demirtaş’ı Kestelli buluşturdu!
Bir haftadır aralarında soğuk rüzgarlar esen İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva