HABERLER>EKONOMİ
30 Ağustos 2014 Cumartesi - 10:12

Yeni hükümetten çiftçiye elektrik müjdesi

Tarımsal sulamaya yönelik elektrik borcu olduğu için destekleme ödemelerinden yararlanamayan çiftçiye yeni bir fırsat geldi.

Yeni hükümetten çiftçiye elektrik müjdesi

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - Yeni hükümet, elektrik borcunun prim alacaklarından mahsup etme kararı aldı. Bu yıla ait tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilerin bu borçlarını 15 Eylül 2014 tarihine kadar ödememeleri durumunda, 2014 yılında bu çiftçilere yapılması gereken tarımsal destek ödemeleri, bu elektrik borçlarına mahsup edilecek. Mahsup işleminden sonra, çiftçilerin bakiye bir destekleme ödemesi alacağı kalır ise, bu bakiye tutar çiftçilere ödenecek. Uygulamadan İzmir ve Manisa'da 20 bine yakın elektrik borcu olan çiftçi yararlanabilecek.

Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki yeni hükümet, ilk düzenlemesini elektrik borcu olan çiftçilere yönelik yaptı. Hükümet, tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu olduğu için destekleme ödemelerinden yararlanamayan çiftçilere yeni bir fırsat getirdi. Hükümet, elektrik borcu olan çiftçilere prim ödememe kararını  esneterek, çiftçinin elektrik borcunu prim ödemeleriyle mahsuplaştırma imkanı getirdi. Bu imkandan elektrik borcu olan İzmir ve Manisa'daki 20 bin civarında çiftçi ailesi yararlanabilecek. Uygulama elektrik dağıtım şirketlerinin de elini rahatlatacak.

2014 Yılında Tarımsal Sulamaya İlişkin Elektrik Borcu Bulunan Çiftçilere Bu Borçları Ödeninceye Kadar Destekleme Ödemesi Yapılmamasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 29 Ağustos 2014 tarihli ve 12092 sayılı yazısı üzerine, 5488 sayılı Tarım Kanununun 19 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu, bu değişikliği yaptı. Bakanlar Kurulu kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla yürürlüğe girdi.

KALAN BAKİYE ÇİFTÇİYE ÖDENECEK
Kararla 2014 yılında tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilerin bu borçlarını 15 Eylül 2014 tarihine kadar ödememeleri durumunda, 2014 yılında bu çiftçilere yapılması gereken tarımsal destek ödemelerini, bu elektrik borçlarına mahsup etme kararı alındı. Mahsup işleminden sonra, çiftçilerin bakiye bir destekleme ödemesi alacağı kalır ise, bu bakiye tutar çiftçilere ödenecek.
Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tarımsal sulama nedeniyle elektrik borcu olan çiftçilerin elektrikleri, dağıtım şirketi tarafından kesiliyor. Bu nedenle çok sayıda çiftçi protesto gösterisi yapıyor. Gediz Elektrik yetkililerine göre İzmir ve Manisa'da 90 bin elektrik abonesi çiftçinin 20 bini borçlu. Çiftçinin elektrik borcu 24 milyonu bulurken, elektrik borcu olan 8 çiftçiden birinin elektriği kesik.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 30 Ağustos 2014 Cumartesi 10:33

Normalde verilmesi gereken destek şimdi elektrik faturasından mahsup edilerek verilecekmiş. Gerçekten çiftçiye destek olmak istiyorsanız elektrik faturasının tamamını sıfırlar ve desteğin de tamamını çiftçiye yansıtırsınız ayrıca çiftçinin kanayan yarası olan mazot fiyatlarında da hatırı sayılır bir indirime gidersiniz örneğin %50 destek indirimi gibi veya gübre desteği gibi gerçi hükümet çiftçiyi yeterince gübreliyor sanırım buna gerek yok!

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AVM'lerde yeni dönem: Anons reklam!
Sayıları 329’u bulan alışveriş merkezleri (AVM) reklamcıların yeni gözdesi ...
İzmir Fuarı 83. kez merhaba dedi
İzmir Enternasyonal Fuarı 83. kez kapılarını açtı. Kültürpark İsmet İnönü ...
175 mali müşavir ruhsat aldı
Zorlu bir eğitim sürecinin ardından sınavda başarı göstererek ruhsat almaya ...
 
İş dünyası yeni kabineden mutlu
İş dünyası yeni kabineyi memnuniyetle karşıladı. Ekonomi yönetiminin değişmemesinden ...
Ege-Koop'tan fuara özel iki muhteşem kampanya
25. Yıl ve Körfez Evleri gibi değerini sadece iki yıl gibi kısa bir sürede ...
TOBB'a İzmir'den istek yağmuru
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İzmir'deki ...
 
İzmirli firma Borsa'da rekor kırdı işleme kapandı!
İzmirli Ekiz Yağ'ın borsadaki hisseleri 10 gün içinde yüzde 70'e yakın ...
Optimum’da Zafer Bayramı coşkusu
30 Ağustos kutlamaları için özel bir program hazırlayan İzmir Optimum, ...
İzmir'den dünyaya mutfak ekipmanları satıyor
Endüstriyel mutfak sektöründe hizmet veren Diva mutfak, İzmir merkezli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva