HABERLER>EKONOMİ
1 Kasım 2014 Cumartesi - 10:58

Yeni Başkan'da A'dan Z'ye: Sakız'dan davet var

Türk turistlerin gözde tatil yöresi haline gelen Sakız Adası'nın çiçeği burnundaki Belediye Başkanı Emmanouil Vournous, adalarına daha çok Türk turist istediklerini söyledi. Sakız'ı planlı bir şekilde turizmde canlandırmak istediğini belirten Vournous, "Türk turistlere kapımız sonuna kadar açık" dedi.

Yeni Başkan da A dan Z ye: Sakız dan davet var

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - Çeşme'nin hemen karşısında yer alan Sakız Adası, artık Türkler'in 'çat kapı' gittiği bir turizm rotası oldu. Bu küçük Yunan adasını her yıl 80 bin Türk ziyaret ediyor. Hem dokusunun korunmuş olması hem de uygun konaklama ve yeme-içme mekanları ile Sakız Adası'na yönelik ilginin daha da artması bekleniyor.

İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen 2. Levanten Sempozyumu için İzmir'e gelen Sakız Belediye Başkanı Emmanouil Vournous ile Sakız'a yönelik ilgiyi sorduk. Çiçeği burnundaki Vournous, oldukça genç, 42 yaşında başkan seçilmiş. Sakız'ı planlı bir şekilde turizmde canlandırmak istediğini belirten Vournous, "Türk turistlere kapımız sonuna kadar açık" dedi.



BAĞIMSIZ BAŞKAN
2014 mayıs ayı sonunda adada seçimlerin yapıldığını belirten Vournous, "Biz görevi 1 Eylül'den itibaren üstlendik. Seçimler için bağımsız bir grup oluşturduk. Partilerden bağımsız olarak seçime girdik. Oluşturduğumuz grubun içinde çeşitli partiler ve bağımsızlar vardı. Çoğunluk hiçbir partiye mensup olmayan kişilerden oluşuyordu. Bu  bir bireysel girişim değil birlikte girdiğimiz bir seçimdi. Ben sadece bu gruba başkanlık yapıyorum" diye konuştu.
Göreve geldiklerinde Sakız'da büyük bir planlama eksikliği olduğunu gördüklerini dile getiren Vournous, sadece inşaat anlamında değil turizm, ekonomi ve diğer alanlarda planlama eksikliği olduğunu söyledi. Vournous, hedeflerinin hem adayı planlı şekilde kalkındırmak hem de insanların evinde uyguladığı kuralları kamu alanında da uygulamalarını sağlamak olduğunu kaydetti.


TÜRKLER'E YAYA TURİZMİ
Ada için Türk turistin çok önemli olduğunu ifade eden Vournous, "Diğer adalardakilerin örneğin Mikanos'un aksine Sakız'a ilginin az olduğu bir dönemde Türklerin adamıza ilgisinin artması bizim için çok önemli. Artık Sakız'da bir broşür önce Türkçe, sonra İngilizce basılıyor. Şu an daha çok gelip güzel bir yemek yiyorlar, etrafı gezip sonra gidiyorlar. Biz bunu daha da geliştirmek, turizmin diğer alanlarında da işbirliği yapmak istiyoruz. Örneğin yaya turizmi denen bir organizasyonu hedefliyoruz. Türk turistlerin düzeyinin yüksek olduğunu görüyoruz. Daha farklı turizm şekillerine açık olduklarına inanıyoruz" şeklinde konuştu.



'KAPIMIZ AÇIK'
Yılda 80 bin Türk'ün Sakız'a geldiğini dile getiren Vournous, bu sayıyı hiçbir şekilde sınırlamayı düşünmediklerini aksine daha fazla Türk turist gelmesini istediklerini söyledi. Vournous, "Gördüğüm kadarıyla adaya gelen Türk turistler ile Sakızlılar çok iyi anlaşıyor, çok iyi ayrılıyorlar. Adamızın gelecek yıllarda da Türklerin en çok tercih edeceği rota olacağına inanıyoruz" dedi.

Şu ana kadar Sakız'a Türk yatırımcısının geldiğini duymadığını belirten Vournous, gelenlere de kapılarının açık olduğunu, sadece Avrupa Birliği prosedüründen kaynaklanan kısıtlamaların olabileceğini dile getirdi. İzmir'e gelmesinin nedeninin Sakız ile Çeşme ve İzmir arasında yeni bağlantılar kurmak olduğunu açıklayan Vournous, bunun için daha çok çalışacaklarını söyledi.

SİESTA ESNAFIN KARARI
Türk turistlerin en çok şikayet ettiği konunun mağazaların açılış ve kapanış saatleri olduğunu belirttiğimiz Vournous, şu yanıtı verdi: "Esnafımız kurallarını tamamen kendisi koyuyor. Bu mağazaların, dükkanların bağlı bulunduğu bir birlik var. Mağazaların açılış kapanış saatlerine onlar karar verecek. Mağaza sahiplerini toplayıp görüşüp çıkacak görüşü tartışabiliriz. Belediye mağazalara bir baskı uygulayamaz. Yapacağımız şey planlamalar doğrultusunda esnaf birliğini teşvik etmek olabilir. Yapılacak olan değişikler adamızın yapısını değiştirecek adımlar olmayacak".

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dış ticaret açığı geriliyor
Türkiye'nin ihracatı eylülde, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 artarak ...
İzmir'de üniversite ve sanayicilerden ortak işbirliği
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) üniversite- sanayi işbirliğini geliştirmek ...
İzmirli Levantenler köklerini arıyor!
İzmir'deki Levantenlerin torunları, köklerini aramak için İzmir Ticaret ...
 
Android’in mimarı Google’dan istifa etti
Bugün milyonlarca akıllı telefon ve tablette kullanılan Android işletim ...
Borsa İstanbul tavan yaptı!
Borsa İstanbul 100 endeksi, Japonya Merkez Bankası'nın sürpriz genişleme ...
Ve ‘liman’da yeni tartışma demir aldı: Esnaftan Başkan’a veto!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kruvaziyer limanının ...
 
Dünyanın gözü bu fuarda: Travel Turkey’e büyük ilgi
Turizm sektöründe yeni iş birlikleri ve ülke tanıtımına katkıda bulunmak ...
Bakanlıktan Çalık’a Karaburun vizesi: RES’e onay
Çevre Şehircilik Bakanlığı Çalık Enerji tarafından Karaburun’a yapılması ...
EGİAD’ta Başkan Kaya yeniden aday
Ege Genç İşadamları Derneği'nin 8 Kasım'daki seçimlerinde yeniden aday ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva