HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Kasım 2012 Perşembe - 09:15

Yekta Güngör Özden: Atatürk’ü savunmak zorundayız

Konak Belediyesi ve 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu’nun konuğu olan, Atatürkçülüğü ile bilinen Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, “Vatana ihanet edenler kendilerini yargılayacak ‘Vatana İhanet Yasası’nı ortadan kaldırdılar” dedi.

Yekta Güngör Özden: Atatürk’ü savunmak zorundayız

İZMİR - Konak Belediyesi ile Uluslararası Lions Kulüpleri118-R Yönetim Çevresi Federasyonu, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden’i ‘Atatürk’ konulu konferansta konuk etti. Konferansa lionslar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat  Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe 118-R Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Banu Dündar ev sahipliği yaptı. Özden, Atatürk’ü minnetle, şükranla, sevgiyle, özlemle andığımızı ifade ederek, ülkemizin siyasi karanlıklar içinde bulunduğu bu günlerde İzmir’de Atatürk’ü anmaktan mutlu olduğunu söyledi. Yekta Güngör Özden, Atatürk’ü karalamaya çalışanların Atatürk’ü, laiklik ve cumhuriyetin ne olduğunu bilmediklerini söyledi. Özden, “Atatürk hepimizin en büyük değeridir. Üniversiteler, aydınlar, medya olarak Atatürk’ü savunmak zorundayız. Yandaş medya ve hainler Atatürk’ü karalamaya çalışıyorlar. Yanlış amaçlar içindeyken Atatürk’ü doğru anlamak mümkün değil. Cumhuriyet bilinci olan çok az insan var. Bugün Sivas, Samsun Atatürk şehri olmaktan çıktılar. Ama İzmir Atatürk’üne hep sahip çıktı. O nedenle İzmir’e hep koşarak geliyorum. Ben ya Atatürk’ü ya da İsmet İnönü’yü anlatırken öleceğim” diye konuştu.
           
Atatürk’ün Türklüğü ulusal yapıya kavuşturan büyük bir lider olduğunu kaydeden Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, “Türkiye’de yaşayan nüfustan Türk Milleti, Ermeni Milleti, Yahudi Milleti diye söz edilirdi. Atatürk milleti ulus yaptı. Dinsiz diyorlar, Türkiye Büyük Millet Meclisini açarken dualarla açtı. Dinsiz olsa bunu yapmazdı. Annesinin Karşıyaka’daki mezarını ziyaret ederken ‘Allah’ın adıyla’ diye ziyaret etti. Fatih’i, Kanuni’yi öven bir insandı. Ölmeden önce de her şeyini Türk milletine bağışladı. Şimdi saltanat ve hilafeti getirmek amacında olan siyasiler saray yaptırmak için Atatürk’ün emaneti olan Atatürk Orman Çiftliği’ndeki ormanı katletti. 3 bin ağaç kestirip saray yaptırıyorlar ve hiç kimse buna ses çıkarmıyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Özden, bazı yasaların kaldırılmasına da değinerek, vatana ihanet yasasının kaldırıldığına dikkat çekti. Yekta Güngör Özden, hükümete yüklenerek; “Vatana ihanet, vatan hainliği meşru egemenlik organını devirmeye veya otoritesini yıkmaya, bağlı olduğu devlete karşı savaşmaya veya düşmanla işbirliği etmeye yönelik eylemleri kapsayan suç türü. Tarih boyunca birçok hukuk sisteminde tüm suçların en büyüğü olarak değerlendirilmiştir ama şimdi bu yasa ortada yok. Vatana ihanet edenler kendilerini yargılayacak yasayı ortadan kaldırdılar” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal-İzmirli 15 Kasım 2012 Perşembe 20:41

. Özden, “Atatürk hepimizin en büyük değeridir. Üniversiteler, aydınlar, medya olarak Atatürk’ü savunmak zorundayız...... ATATÜRKÜN SAVUNULMAYA İHTİYACI YOKTUR Sayın Özden.. toplum bindiği dalı kesmeye devam ediyorsa bırakın kessin kendi düşen ağlamaz.ha o gemide bizde varız diyorsanız bizlere hiçbir şey olmaz.BAKINIZ YAKIN VE UZAK TARİH.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de ulaşım artık daha pahalı: Zam Meclis’ten geçti
İzmir Büyükşehir Belediyesi artan benzin fiyatları, vergiler ve toplu ...
Bayraklı’da sular kesiliyor
İZSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Bayraklı bölgesine 16 Kasım ...
Türkiye’de bir ilk: İki belediye eğitim için tek yürek
Büyükşehir Belediyesi ile Menderes Belediyesi Türkiye’de ilk olan projeyi ...
 
Kocaoğlu ‘kanunu’ Gül’e ihaleyi Kılıçdaroğlu’na anlatacak
ESHOT’un yaptığı ihalede yaşanan kriz devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye ...
Bornova Belediyesi şeffaf yönetime örnek
Her yıl ekonomik açıdan zor durumdaki binlerce aileye başta erzak paketleri ...
Karşıyaka’da yelkenler fora: Yat limanına onay
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Karşıyaka’da yapılacak ...
 
Gaziemir'den en neşeli yetenek keşfi
Avrupa ve ABD’de 4-6 yaş arası çocukların hangi spor dalına eğilimli olduğunu ...
Çocuklar Konak'ta Atatürk’ü anlattı
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Atatürk’ün Çocukları Atatürk’ü Anlatıyor” ...
Aliağa’da kadınlara ücretsiz sağlık eğitimi
Aliağa Belediyesi, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı işbirliğiyle ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva