HABERLER>GÜNCEL
30 Temmuz 2012 Pazartesi - 13:12

Yatağıyla cezaevine girmeyi bekliyor!

Kısa süren evliliği sonrası, kayınvalidesini yaralamaktan 3 yıl cezaevinde yatan ve kuzenini kaybettiği trafik kazası sonrası felç olan Devrim, 6 ay daha kalan cezası için yatakla cezaevine girmeyi bekliyor.

Yatağıyla cezaevine girmeyi bekliyor!

İZMİR - Devrim As, evlendikten 68 gün sonra boşanma kararı aldığı eşinin yakınlarının kendisini dövmesi üzerine öfkesine hakim olamayıp, kayınvalidesini tabancayla yaraladı. 3 yıl cezaevinde yatıp tahliye olan As, kuzeninin öldüğü trafik kazasında yaralanıp göğüsten aşağısı felç kaldı. Yargıtay'ın 'yaralama' suçundan olan cezasını onamasıyla yaklaşık 6 ay daha cezaevinde yatması gereken As, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup yazarak affedilmesini istedi. Tek şansı af olan As, "Polisin beni bu halde cezaevine götürmesini endişeyle bekliyorum" dedi.
 
Balçova İlçesi'nde market işleten 36 yaşındaki Devrim As, 2003 yılında mutluluk hayalleri kurarak evlendi. Ancak evliliğinin istediği gibi gitmemesi üzerine, 68 gün sonra konuştuğu eşiyle ayrılık kararı aldı. İddiaya göre bunu kabullenemeyen eşinin yakınları, Devrim As'ı hastanelik edinceye kadar dövdü. Dayak yemeyi hazmedemeyen Devrim As da kayınvalidesini tabancayla yaraladı. Tutuklanan As, cezaevine konuldu.
 
KUZENİNİN KAYBETTİ, YATALAK KALDI
İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıp, 7 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Devrim As, hakkındaki karar Yargıtay tarafından usul yönünden bozulunca, ikinci yargılama sırasında tahliye edildi. Market işletmeciliğine devam eden As, 2009 yılının Eylül ayında Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda, kullandığı motosikletle bariyerlere çarpınca, kendisi ağır yaralandı. Arkada oturan kuzeni Birol Özener ise yaşamını yitirdi. Aylarca hastanenin yoğun bakım ünitesinde kalan Devrim As, yaşama tutundu, ancak göğsünden aşağısı felç kaldığı için de yatalak oldu.


YARGITAY KARARI İKİNCİ ŞOKU YAŞATTI
Göğsünden aşağısını oynatamayan, yatağında yan bile dönemeyen, ancak annesi Suzan As'ın yardımıyla yaşamını sürdüren Devrim As, Yargıtay'ın geçen aylarda verdiği kararla sarsıldı. Mahkemenin verdiği aynı ceza kararının Yargıtay'ca onanması üzerine Devrim As'ın geriye kalan 5 ay 24 günlük cezasını tamamlaması için hakkında yakalama emri çıktı.

Devrim As ve annesi, savcılığa durumu gösteren raporları gösterdikten sonra ancak 6 aylık erteleme kararı çıkartabildi. Bu süre içerisinde de af için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e başvuruldu. Kararın incelenmesi sırasında Devrim As, kendisinden istenen sağlık raporunu Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alıp İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Ancak kurum, incelemesini henüz tamamlamayıp sıraya koyması üzerine de As'ın aldığı 6 aylık ceza erteleme süresi doldu.

YATAKLA CEZAEVİNE GİRECEK

Verilen sürenin bitmesi nedeniyle iki haftadır kaçak durumda olan Devrim As, her an polisin kapıyı çalacağı endişesiyle yaşamaya başladı. As, polisin kendisini yakalaması durumunda yatalak olarak cezaevine konulacak. Geriye kalan 5 ay 24 günlük cezasını da bu şekilde tamamlamaya çalışacak. Yaşadıklarına anlam veremediğini söyleyen Devrim As, "Kararın biran önce verilmesini istiyorum. Her an polis gelecek endişesini yaşıyorum. Ben yanımda annem olmadan vücudunu bile oynatamıyorum. Nasıl cezaevinde yaşayacağım" dedi.
 
Anne Suzan As ise "Oğlum cezasını çeksin tamam ama evde ya da hastanede çeksin. Beni de yanına alacaklarsa cezaevine de girsin. Ben yanında olayım yeter. Ben yanında olmazsam oğlum mikrop kapar ve ölür" dedi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal-İzmirli 30 Temmuz 2012 Pazartesi 16:02

Yatağıyla cezaevine girmeyi bekliyor!....TEMENNİMİZ CUMHURBAŞKANIMIZIN AF ETMESİDİR.

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu haberi okuyun hayatınızı gözden geçirin
Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde görev yapan 31 yaşındaki Nurullah ...
'Adaylığının engellenmesi Gül'ü çok kırdı'
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ahmet Sever yeniden aday olmasının engellenmek ...
Evden kaçan eşini ve sevgilisinin boğazını kesti!
Bornova’da şiddet gördüğü için evden kaçtığı ileri sürülen 37 yaşındaki ...
 
Akıl hastanesinde boş yatak kalmadı!
İnsanların artık yardım alma konusunda zorlanmadığını vurgulayan Ayer, ...
İzmir trafik ajanları bugün işbaşında
Bir dönem çok şikayete konu olan Fahri Trafik Müfettişliği sistemi yeniden ...
Son sözü Tekirdağ'dan geldim oldu!
Aliağa ‘da yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarptığı 57 yaşındaki ...
 
Teşhis ettiren müdüre terfi kıyağı
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan ...
Askeri araç devrildi: 2 asker şehit
Şırnak'ın Silopi ilçesinde devrilen askeri araçta iki asker şehit oldu.
Sahurda korkutan gerginlik: Davul kavgası
Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde sahur vaktinde evlerinin önünde davul ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva