HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mart 2015 Pazartesi - 10:38

Yaşları küçük ama sorumlulukları büyük

Tarihi değerleri koruma ve yaşatma sorumluluğuna sahip, bilinçli nesiller yetiştirmek hedefiyle başlatılan ‘Kentin Kültür Elçileri’ adlı eğitim programını başarıyla tamamlayan Konaklı çocuklar sertifikalarını aldı.

Yaşları küçük ama sorumlulukları büyük

İZMİR - Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) işbirliğinde yürütülen ‘Kentin Kültür Elçileri’ adlı eğitim programı sona erdi. Konak Belediyesi’nin desteklediği, gelecek nesillerin kentlilik bilinci kazanmaları ve edindikleri bilgileri paylaşarak çoğaltmalarını hedefleyen projede görev alan 20 gönüllü çocuğa sertifikaları Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş tarafından verildi. Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Başkan Pekdaş’ın yanı sıra Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, Yönetim Kurulu Üyeleri, ÇEKÜL Vakfı’nın eğitmenleri ile aileler katıldı.



“TARİHİ KORUMAK GÖREVİMİZ”
‘Kentler Çocuklarındır’ sloganıyla başlatılan projeye katılarak, her biri gönüllü birer kültür elçisi olan çocukları kutlayan Başkan Pekdaş onlardan öğrendiklerini ailelerine ve çevrelerine öğretmelerini istedi. İzmir’in 8 bin 500 yıllık bir tarihi geçmişe sahip bir kent olduğunu belirten Pekdaş, “Bizim bu topraklarımızda farklı zamanlarda çok farklı medeniyetler birarada yaşamışlar. Bu şehre çeşitli zenginlikler katmışlar. Bu zenginliklerin üzerinde şimdi biz yaşıyoruz. Dolayısıyla bizim bu tarihi zenginlikleri korumak, kent kültürümüzün bunlardan oluştuğunu bilmek ve bunları gelecek nesillere aktarmak gibi bir borcumuz var. Bu görevi de sizler yapacaksınız. Bizler sadece bir köprüyüz, aracıyız. Ben sizlerin bunları çok iyi başaracağınıza inanıyorum. Göreviniz bundan sonra daha da ağır. Bu ağır sorumlulukla diğer arkadaşlarınızı, çevrenizi ve ailelerinizi eğitmek sizin göreviniz. Öğrendiklerinizi onlara aktaracaksınız. Şimdiden sorumlu bir yurttaş olarak, birer kültür elçisi olarak bizlere çok yardımcı olacağınıza inanıyorum” dedi.

UFUKLARI AÇILDI
Kentin Kültür Elçisi olan çocuklardan ortaokul öğrencisi Cansu Bayezit, üç gün boyunca İzmir’i ve Konak’ı daha yakından tanıdıklarını, müzeler ve tarihi mekanları gezerek kent tarihi hakkında önemli bilgiler edindiklerini söyledi. Bayezit, “Tarihi korumalıyız. Çünkü tarihini bilmeyen geleceğini yaşayamaz. Tarihi eserler bizim kültürümüzü yansıtıyor. Onlara değer vermeliyiz” dedi. Lise öğrencisi Tuğçe Güveli de İzmir’i ve Konak’ın tarihini öğrendiklerini belirterek, “İzmir denilince aklıma hemen Saat Kulesi ve deniz geliyordu. Bu eğitimler sonunda kentimizi daha iyi tanıdık. Daha çok köklerine indik. Kadifekale, Agora gibi pek çok yeri gördük. Şimdi İzmir denilince aklıma sadece deniz gelmiyor” diye konuştu.

HEM GEZDİLER HEM ÖĞRENDİLER
Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nden 20 çocuğun katıldığı ‘Kentin Kültür Elçileri’ adlı programın eğitimlerini ÇEKÜL Vakfı’ndan gelen eğitmenlerin yanı sıra İzmirli uzman eğitmenler verdi. Kültürel ve tarihi değeri bilen, bu değerleri koruma ve yaşatma sorumluluğuna sahip, bilinçli nesiller yetiştirmek hedefiyle hazırlanan programa katılan çocuklara algı yönetimini güçlendirici oyunların yanı sıra mimari, arkeoloji ve coğrafi özellikler konularında uygulamalı eğitimler verildi. Ayrıca seramik, resim, drama atölyeleriyle de bu eğitimler desteklendi. Mimari alanda Konak’taki hanlar, hamamlar, cami, kilise ve havralar, aile evleri olarak bilinen kortejolar, Levanten evleri, Tarihi Asansör, Alsancak ve Basmane Garı’nı gezerken, arkeoloji konusunda Agora, Yeşilova ve Yeşiltepe Höyüğü ile Bayraklı’daki Smyrna Örenyeri ile Kadifekale ziyaret edildi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
reco baba 2 Mart 2015 Pazartesi 13:59

adam olacak cocuklar bellidir zaten,aferin

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fuar İzmir’de son viraj: Mermerler geldi!
İzmir, Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar kompleksi için geriye ...
Karşıyaka sokaklarına estetik dokunuş
Kültürel ve sosyal projelerin yanı sıra altyapı yatırımlarına da ağırlık ...
Bornova’da internet hızında hizmet başlıyor!
Bornova Belediyesi, mümkün olan bütün hizmetlerini online ve mobil teknolojiler ...
 
Büyükşehir’den önemli uyarı: BİSİM hepimizin!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, büyük ilgi gören bisiklet kiralama sistemi ...
Berkin Elvan adı Güzelbahçe’de yaşayacak
Güzelbahçe Belediyesi’nin Yaka Mahallesi’nde yaptırdığı Berkin Elvan Çocuk ...
Urla Belediyesi'nden kritik kooperatifçilik buluşması
Urla’da kooperatifçiliğin gelişmesi, üreticilerin güçlenmesi ve kırsal ...
 
Başkan Soylu'ya en güzel teşekkür
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’ya, Özdere Şehit Hasan Özkapı ...
Dikili’de çarpık kentleşmeye geçit yok
Dikili Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren mimar, müteahhit ve mühendislere ...
Urla’da TEOG sınavının gururları Demirgüreş’ten
Butik bir okul olan, öğrenciler, veliler ve idari personel ile tek yürek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva