HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Mayıs 2015 Pazartesi - 12:21

Yarımada’da ilk adım, Kocaoğlu’ndan çarpıcı açıklama: Giderken…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yarımada’nın kalkınması için hazırlanan stratejik planın ilk projesini hayata geçirdi. Bölgedeki tarım ve hayvancılığın desteklenmesi çalışmaları kapsamında, üreticilere ünlü Sakız Koyunu ve keçisi ile Karaburun yöresine özgü teke ve kıl keçisi dağıtımı başlatan Başkan Kocaoğlu, “Görevi bırakıp giderken İzmir'deki hemşerilerimin lokmasını ne kadar büyüttüysem, benim için başarı odur. Sırtımdaki heybede başka bir şey istemem” şeklinde konuştu.

Yarımada’da ilk adım, Kocaoğlu’ndan çarpıcı açıklama: Giderken…

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Çeşme, Karaburun, Urla, Seferihisar, Güzelbahçe, Menderes ve Selçuk ilçelerindeki ekonomik potansiyeli ve bölge halkının refah düzeyine artırmaya yönelik Yarımada Projesi hayata geçti.



Proje ile ilgili ilk somut adımı Urla’nın Kuşçular Mahallesi’nde atan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yarımada'da hayvancılığı desteklemek amacıyla 19 üreticiye bölgeye özgü, dünyanın sayılı süt ırklarından biri olan Sakız Koçu ve Koyunu ile Karaburun Keçisi ve Tekesi dağıttı. Proje kapsamında ilk etapta 153 üreticiye de arılı ve arısız kovan dağıtılacağı belirtildi.
 
HEDEFİMİZ KALKINMA
Kuşçular’daki sembolik dağıtıma İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar,   Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun, Ege Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Bülent Özkan ve Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç ile üreticiler katıldı.


 
Yarımada'nın kalkınması için en başta yarışma ve ardından stratejik planın yapımı ile devam eden sürecin tamamlandığını ve sonunda somut adımları atmaya başladıklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Stratejik Plan kapsamında 100'ü aşkın proje çıktı. Her beldenin, her köyün kendi özelliğine göre belirlemeler yapıldı. Hedefimiz kırsalın ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın kalkınması, tarım ve hayvancılığın gelişmesi. Ege Üniversitesi’ndeki hocalarımızın da desteği ile Yarımada'da tarım ve hayvancılığı geliştirmek üzere bir çalışma başlattık. Sebze fidanı, arı ve arı kovanı, keçi, koyun, teke dağıtıyoruz ve üreticilerimize eğitim veriyoruz. Sayı 75 koyun olur, 750 keçi olur, hiç önemli değil. Yeter ki, proje büyüsün; yeter ki, arkadaşlar bu projeye sahip çıksın. Deneyimini, tecrübesini birbirine aktarsın ve hep birlikte kalkınalım” dedi.


 
Başkan Kocaoğlu, “Görevi bırakıp giderken İzmir'deki hemşehrilerimin lokmasını ne kadar büyüttüysem, benim için başarı odur. Sırtımdaki heybede başka bir şey istemem” şeklinde konuştu.
 
BAŞKANIMIZLA GURUR DUYUYORUZ
Başkan Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından törende eşitliği sağlamak üzere kurayla koyun ve koç alacaklar belirlendi. Projeden yararlanan ve 5 koyun ile 1 koç alan Hilmiye Güna, 5 keçi ve 1 adet teke alan Ayşe Ekinci ile arı kovanı alacak olan Emine Gönlügür, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür eti. Kurslarda çok şey öğrendiklerini söyleyen Ayşe Ekinci, "Başkanım bu projeyi başlattığınız için sizinle gurur duyuyoruz. Hayvancılık yaparak evimin geçimini sağlıyorum. Aldığım hayvanlarla üretimimi daha da artıracağım için mutluyum" diye konuştu.
 
ARI KOVANLARI DA DAĞITILIYOR
Proje kapsamında Yarımada bölgesinde tarım ve hayvancılığın ıslahı ve yaygınlaştırılması amacıyla, dünyadaki sayılı süt ırklarından biri olan ve bölgeye özgü Sakız koç ve koyunu, Karaburun kıl keçisi ve tekesi, arılı ve arısız kovan ile üretim malzemeleri dağıtılıyor.
 
Proje kapsamında ilk etapta Urla ve Karaburun'da eğitimlerini tamamlayan 153 üreticiye ücretsiz 106 arılı kovan ile 53 arısız kovan, 16 üreticiye 16 sakız koçu ve 46 sakız koyunu, 3 üreticiye 44 kıl tekesi ve 9 kıl keçisi dağıtımı yapıldı. 2 yıl sürecek projeden eğitimlere katılmayı taahhüt eden, kontrol ve takip için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çalışacak üreticiler yararlanıyor. Her üreticiye 2 arılı ve 1 arısız kovan ile 10 başa kadar hayvanı olan üreticilere 1 koç veya teke, 5 koyun veya keçi, 25 başa kadar hayvanı olan üreticilere 2 koç veya 2 teke, 2 koyun veya 2 keçi, 50 başa kadar hayvanı olan üreticilere de 2 koç veya 2 teke desteği sağlanacak.  Arı üreticilerine Ege Üniversitesi Mordoğan üretim çiftliğinde eğitimler devam edecek. Yarımadanın diğer ilçelerinde eğitim ve tespit çalışmaları sürecek.


 
ORGANİK TARIMA DESTEK
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yarımada'da bugüne kadar 401 üreticiye organik tarım için teknik destek sağladı. 964 adet toprak analizi yaparak, 135 bin adet meyve fidanı ve 60 bin adet sebze fidesi dağıtımı gerçekleştirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir semalarında nefes kesen şenlik
Gaziemir’deki Havacılık Bilim ve Kültür Şenliği birbirinden renkli ve ...
Bir selfie heykeli de İzmir'de!
Amasya Belediyesi'nin öz çekim yapan şehzade heykelinin ardından öz çekim ...
Uğurlu’dan Kocaoğlu’na sitem: Ben de Kemalpaşa’nın verdiğini…
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ilçesinde her yıl gerçekleşen Kiraz ...
 
‘Sakin Şehir’ Roberto Carlos’u bekliyor!
Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Çocuk Futbol ...
Başkan Arslan Balatçık ve Yenimahalle pazarların gezdi
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan Balatçık ve Yenimahalle’deki pazar ...
Pekdaş Ege Mahallesi’e güne başladı: Her mahalleye eşit hizmet
Ege Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ...
 
Güzelbahçe'de trafolar rengarenk
Güzelbahçe'de kirli ve üzerlerine yazı yazılmış birer beton yığını gibi ...
Bornova'nın dost marketi dostlukla büyüyor!
Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerine özgürce ücretsiz alışveriş ...
Menderes'te çiçek festivaline toplu açılışla final!
Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Menderes Çiçek Festivali’nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva