HABERLER>POLİTİKA
28 Kasım 2014 Cuma - 15:35

Yalova’daki katliama 'İnce' isyan: Fidan dikti

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Belediye Başkanı'nın ağaç katliamını Twitter'dan çok sert sözlerle eleştirdi. Daha sonra Yalova’da köprülü kavşak yapımı için ağaçların kesildiği bölgede inceleme yapan İnce, bölgede çınar ağacı fidanı dikti ve "Sadece Yalovalılardan değil, Türkiye’deki yurttaşlarımızdan değil, bütün insanlıktan özür diliyorum" dedi.

Yalova’daki katliama  İnce  isyan: Fidan dikti

Yerel seçimlerde CHP'li başkan adayının kazanması için kilit oynayan Muharrem İnce, Yalova'daki ağaç kıyımına çok sert sözlerle tepki gösterdi.
 
Mesajlarını Twitter üzerinden veren İnce, şunları yazdı:
Yalova'da ağaç kesimin imza, onay, karar, uygulama dahil bir aşamasında yokum. Ancak çınarın dalını kesmemek için köşkü yürüten Atatürk'ün kentinin ağaç kesilmesiyle anılması nedeniyle son derece üzgünüm. Bunun için sadece Yalovalılardan, Türkiye'den değil tüm insanlıktan özür diliyorum. Ben bu kentin milletvekili olarak Karayollarının tehdidine boyun eğerek işlem yapan Belediye'ye bunu telafi ettireceğim. Kesilen 18 çınar ağacının yerine 1800 çınar ağacı dikilecek.



Ağaçların kesildiği bölgede gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce şunları söyledi:
 
"Ben bu kararın ne imza atanıyım, ne uygulayanıyım, ne yapanı, ne keseniyim ama ben Yalova’nın milletvekiliyim. Belediye Başkamızla da aynı partinin üyesiyim. Dolayısıyla bir yetkim, imzam ve onayım olmamasına rağmen kendimi siyaseten sorumlu görüyorum. Sorumluluk bana aittir. Ben milletvekili olarak bunu bilmeliydim. Milletvekili olarak sorumluluğu üzerime alacağım, başka bir şansım yok.
 
Sadece Yalovalılardan değil, Türkiye’deki yurttaşlarımızdan değil, bütün insanlıktan özür diliyorum. Bir ağaç için gençlerimiz canını verirken, gözleri çıkarılırken, kafa travması geçirirken, Validebağ’da, Yırca’da insanlar direniş sergilerken, 200 metre mesafede bir ağacın dalı için köşkü yürüten Atatürk’ün kentinde, Yalova’da böyle bir olayla anılmak, Yalova’nın bu şekilde gündeme gelmesinden son derece üzgünüm. Karayollarının tehdidini ne yazık ki belediyemiz ciddiye almıştır. Bu tehdide belediyemiz ne yazık ki boyun eğmiştir. ‘Bunları kesmezseniz projeyi iptal ederiz’ bu tehdittir. Şık olmamıştır. Bunu telafi edeceğiz, başka şansımız yok."
 
1800 ÇINAR AĞACI DİKİLECEK
Kesilen ağaçların yerine yenilerinin dikileceğini de bildiren İnce, "Burada 18 çınar ağacı var, uzun ömürlü olarak kesilen. 168 ağaç değil. 18 çınar ağacı kesilmiş. 18 çınar ağacının yerine bin 800 çınar ağacı dikilecek bu şehirde. Ben milletvekiliysem, belediye de CHP’deyse bin 800 çınar ağacı dikilecek bu şehre. Hatta bugün hemen başlayacak, en az 5 yaşından büyük olmak üzere ağaçlar" diye konuştu.
 
Bu arada Karayolları tarafından Tomani Meydanı Köprülü Kavşağı projesi yapılırken raporlarda 30 çeşitten 158 ağacın kesileceği belirtildi.
 
AK PARTİ’Lİ COŞKUN: AĞAÇLARIN HEPSİNİN KESİLMESİ DOĞRU DEĞİL
Yalova’da Tonami Meydanı’nda yapılacak köprülü kavşak projesi kapsamında Yalova Belediyesi tarafından ağaçların kesilmesine tepkiler devam ediyor. AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun da "İşin içinde Yalova menfaatleri olunca, Yalova’nın olumlu anılmasını her şeyden öne tutuyorum" dedi. Coşkun, yaz aylarında oluşan trafik hacmini kentin kaldırmadığını; İzmit-Karamürsel, Adapazarı istikametinden gelen araçların Tonami Meydanı’ndaki sıkışmanın giderilmesi fikrinin uzun yıllardır var olduğunu kaydetti.
 
İktidar partisi olarak konuyu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile görüşüldüğünü ve burası için kavşak ve alt geçit projesi yapıldığını ifade eden Coşkun şöyle devam etti:
 
"Ancak karşılıklı bir ayağı da belediye olduğu için belediyenin de işe müdahil olması istendi. Fakat bu noktaya kadar geldi. Şimdi belediye bu alanı temiz hale getirdi. Ağaçların hepsinin kesilmesi doğru değil. İnşaatı yapacak, ihaleye hazır bir hale getirmesi lazımdı. Bu belediyenin uhdesinde olan bir olay. Yapılacak şey şuydu: Bu ağaçların tespitleri yapıldı. Daha sonra da ağaçların bir tasnifinin yapılması lazımdı. Yaşaması muhtemel olan ağaçlar, sökülüp de başka yere taşınması mümkün olan ağaçların taşınması gerekirdi. Zannediyorum belediye biraz hızlı bir şekilde, başkan yardımcısından öğrendiğime göre birkaç palmiyenin dışında hepsi kesildi. Bizden yardım isteselerdi biz söküm konusunda da kendilerine yardımcı olurduk."
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 28 Kasım 2014 Cuma 17:52

Ağaç kesmek moda oldu!

Yorumu oyla      11      5  
Işık Dikicigil 28 Kasım 2014 Cuma 16:05

AĞZINA SAKIZ VERMEK DEYİMİYLE ÖRTÜŞÜYOR. BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU DA DİYEBİLİRİZ.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Eker: Millet 150 yıldır AK Parti’yi bekliyordu
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, milletin 150 yıldır AK Parti’yi beklediğini söyledi.
Engin’den adaylık hakkında her şey: Kılıçdaroğlu ile ne zaman görüşecek?
Genel seçim öncesi milletvekili adaylığı için istifa etmeyi düşündüğünü ...
Ve Papa Saray'da: Erdoğan'dan ilk mesajlar
Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis, üç günlük resmi ziyaret için ...
 
CHP’de 25 Aralık trafiği: Kimler vekillik için istifa edecek?
Genel seçim öncesinde CHP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MYK) parti yönetimlerinde ...
Davutoğlu’ndan ilk tepki: Keşke Tuncelilerle…
Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Tunceli ziyaretini değerlendirdi.
Çelik'ten bedelli destek açıklaması
AK Parti Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Çelik bedelli askerliğe destek açıklaması yaptı.
 
Bahçeli Tunceli'de: O sözleri yineledi!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun hodri meydan ...
Davutoğlu’nun başdanışmanına AK Partililer’den tepki
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, başdanışmanlığa atadığı Etyen Mahçupyan'ın ...
MHP’li Tanrıkulu’ndan vagon ihalesi çıkışı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva