HABERLER>GÜNCEL
1 Nisan 2013 Pazartesi - 15:50

YGS’de kızların rekoru Ege’nin başarısı

ÖSYM Başkanı Demir, 8 bin 586 adayın sıfır puan aldığını, birincilerin Ankara ve İstanbul'dan olduğunu açıkladı. Sınava giren 10 kızdan 7'si 180 puanı aştı. Ayrınca en başarılı 5 il sıralamasına 2 Ege ili girdi. YGS sonucunu http://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

YGS’de kızların rekoru Ege’nin başarısı

ANKARA - 2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları sürpriz bir şekilde 9 günde açıklandı.
 
Adaylar, sonuçları http://www.osym.gov.tr veya http://sonuc.osym.gov.tr internet adreslerinden, TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek.
 
YGS sonuçları hakkında basın toplantısı düzenleyen ÖSYM Başkanı Ali Demir, 8 bin 586 adayın sıfır çektiğini açıkladı.
 
Demir, YGS'ye girenlerden 1 milyon 804 bin 891 adayın sınavının geçerli kabul edildiğini belirterek, ''Bu sınavda dört testten en az ikisinden 0,5 ve üzeri ham puanı olmayan aday sayısı 61 bin 36 olarak gerçekleşti. Testlerin hiçbirinde 0,5 veya üzeri ham puan olmayan aday sayısı 8 bin 586 olarak gerçekleşti. Değişik nedenlerle sınavı geçersiz aday sayısı 234'' dedi.
 
2417 ADAY MATEMATİKTEN TAM PUAN ALDI
Demir'in açıklamasına göre 809 aday Türkçe, 6 aday sosyal bilimler, 2 bin 417 aday matematik, 91 aday fen bilimleri sorularının tamamını doğru cevapladı.
 
EN BAŞARILI İLLER
YGS sonuçlarına göre, en başarılı il Ankara oldu. Ankara'yı Karabük, Denizli, Aydın ve Isparta takip ederken, başarı sıralamasının en sonunda Hakkari yer aldı.
 
BİRİNCİLER ANKARA VE İSTANBUL'DAN
ÖSYM Başkanı, YGS'de, Ankara TED Koleji Vakfı Özel Lisesi'nden Zeynep Nur Karagöz, İstanbul Lisesi'nden Hümeyra Çolak ve Kadıköy Anadolu Lisesi'nden Irmak Öziskender'in tüm puan türlerinde 500 puan alarak birinci olduğunu bildirdi.
 
YGS-1 puan türüne göre en başarılı adaylar, Ankara TED Koleji Vakfı Özel Lisesi'nden Zeynep Nur Karagöz, İzmir Fen Lisesi'nden Fatih Aslan, Kadıköy Anadolu Lisesi'nden Irmak Öziskender, Özel ÜFTADE Lisesi'nden Kübra Peker, Özel Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulu Özel Anadolu Lisesi'nden Bulut Aygüneş ve İzmir Fen Lisesi'nden Mert Mestanoğlu oldu.
 
YGS-2 puanına göre ise Ankara TED Koleji Vakfı Özel Lisesi'nden Zeynep Nur Karagöz, Özel ÜFTADE Lisesi'nden Kübra Peker, İzmir Fen Lisesi'nden Fatih Aslan, İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Onur Merzifonlu, Kadıköy Anadolu Lisesi'nden Irmak Öziskender dereceye girdi.
 
YGS-3 puan türünde ise İstanbul Lisesi'nden Hümeyra Çolak, Özel Amerikan Robert Lisesi'nden Furkan Savaş, Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nden Oğuzhan Özer, Özel TED Konya Kolejinden Deniz Han Alan, Akşehir Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi'nden Ahmet Niyazi Ülkü en başarılı öğrenciler oldu.
 
YGS-4 puan türünde en başarılı adaylardan İstanbul Lisesi'nden Hümeyra Çolak, Akşehir Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi'nden Ahmet Niyazi Ülkü, Özel Amerikan Robert Lisesi'nden Furkan Savaş, Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nden Oğuzhan Özer, Özel TED Konya Kolejinden Deniz Han Alan sıralamaya girdi.
 
YGS-5 puan türünde en başarılı adaylar ise İstanbul Lisesi'nden Hümeyra Çolak, Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nden Oğuzhan Özer, Özel TED Konya Kolejinden Deniz Han Alan, Kadıköy Anadolu Lisesi'nden Irmak Öziskender, Akşehir Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi'nden Ahmet Niyazi Ülkü oldu.
 
YGS-6 puanında da Kadıköy Anadolu Lisesi'nden Irmak Öziskender, Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nden Oğuzhan Özer, Özel TED Konya Kolejinden Deniz Han Alan, Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi'nden Muhammed Said Seferbey, Özel Üftade Lisesi'nden Kübra Peker sıralamaya girdi.
 
FEN LİSELERİ İLK SIRADA
YGS'de en başarılı okulların sıralaması; fen liseleri, özel fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, öğretmen liseleri ve askeri liseler şeklinde oldu.
 
10 KIZDAN 7'Sİ 180 PUANI AŞTI
Sınava giren kızların yüzde 89.5'i, erkeklerin ise yüzde 84.21'i 140 ve üzeri puan aldı. Sınava giren kızların yüzde 72.4 ile erkeklerin yüzde 65.3'ü ise 180 ve üzeri puan çıkardı.
 
'HESAP VERİLMEYECEK BİR ŞEY YOK'
KPSS soruşturmasına yönelik bir soruyu yanıtlayan Demir, ''Şu an itibarıyla ÖSYM'deki bütün çalışanlarımızın hesap veremeyeceği hiçbir boyut ve konu söz konusu değildir'' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kentin ‘akil adamı’ Özfatura’dan gündeme bakış…
İzmir’in iki dönem belediye başkanlığını yapan, zaman zaman hem İzmir, ...
Hükümlülere otel gibi eş buluşma odası!
Muş E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'ndaki hükümlülerin, eş ve aileleriyle ...
Suç makinesi hakim elinde silahla yakalandı
Cinayet, gasp ve fidye suçlamaları nedeniyle aranan Hakim Serhat T., İstanbul’da ...
 
‘Şanslı’nın isyanı: Çıkarın beni buradan!
İzmir’in Basmane semtinde, bir evin bahçesinde bulunan 'Şanslı' adlı köpek, ...
Bakanlıktan 'Çernobil'e önlem raporu: Telle çevirdik!
İstanbul Milletvekili Tüzel’in soru önergesi sonrası Gaziemir’de yer alan ...
“Devlet serbest bıraksa da İmralı’dan çıkmam”
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, teröre çözüm arayışında Abdullah Öcalan'ın ...
 
İzmir’deki ‘gizli belge’ davası NATO’ya sıçradı!
‘Gizli belge ve bilgi’ bulundurma davasına İstanbul’daki NATO Ordusu, ...
9 ay boyunca işkenceye 9 kuruş tazminat!
Örgüt üyeliği iddiasıyla 1983’te tutuklanan, 9 ay 29 gün cezaevinde işkenceye ...
KPSS'de kopya izine bilirkişi onayı!
KPSS’deki kopya skandalıyla ilgili soruşturmada soruların çalındığı ve ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva