HABERLER>POLİTİKA
13 Ekim 2015 Salı - 13:37

Vural’dan tabletli salvo: İstifa etseler ne olacak ki?

MHP Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Oktay Vural Ankara'da yaşanan patlamada yaşanan güvenlik zafiyetini eleştirerek, "Bir hakem çıktı. Yanlış düdük çaldığı için ağlaya ağlaya istifa etti. Ankara’nın göbeğinde 98 kişi öldü istifa yok. İstifa etseler ne olacak ki? Önemli olan zihniyet değişikliğidir ama gerçekten terör örgütlerine masalar kuran, İmralı yolunu peygamber yolu gibi gösteren, Suriye politikasını terör örgüleri ekseninde dizayn edenler onlardan medet umanlar maalesef asıl zemin bu zemindir" ifadelerini kullandı. Hükümeti sert sözlerle eleştiren Vural, tabletinden yararlanmayı unutmadı.

Vural’dan tabletli salvo: İstifa etseler ne olacak ki?

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Milliyetçi Hareket Partisi TBMM Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Oktay Vural partisinin il binasında gündemle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Milletvekili adaylarının ve partililerin katıldığı basın açıklamasında Vural, yine tabletini çıkardı ve hükümeti eleştirdi. Vural katılımcılara sık sık videolar izlettirerek AK Parti’yi topa tutarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştirdi.



TERÖR KARANLIK YÜZÜNÜ GÖSTERDİ
Ülkenin yeni bir terör olayıyla karşı karşıya kaldığını söyleyen Vural, Ankara'da terörün karanlık yüzünü gösterdiğini söyledi. Vural, "97 vatandaşımız katledildi. Allah rahmet eylesin. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yine PKK tarafından iki askerimiz Erzurum'da, bir askerimiz Şırnak’ta olmak üzere şehit edildi. Levent Kırca vefat etti. Milletimizin başı sağ olsun. Yakınlarına sabırlar diliyorum” dedi.

CİRİT ATTIKLARI YER HALİNE GELDİ
Yaşanan olayların teröre açık bir ülke haline gelindiğini gösterdiğini söyleyen Vural, "Serbest bir terör bölgesi haline geldik. Her hanemiz, Türkiye'nin her bölgesi cenaze evine ve taziye evine dönmüştür. Aslında bu zemin terörü hazırlayanlar neticesinde meydana gelmiştir. Öncelikle terörü hazırlayan hususları ele almak gerekir. Türkiye Cumhuriyeti içerde dışarıda terör örgütlerinin hedefi haline gelmiştir. Cirit attıkları yer haline gelmiştir. Sorgulanması gereken öncelikli konular bunlardır. Terör örgütünü cesaretlendiren, destekleyen politikaların müelliflerinin sorgulanması gerekir. Bu bataklığın kaynağı bunlardır. Terör örgütü eylemleriyle amacına ulaşmak isterler. Bu amaca ulaşmak içinde her tahrik terörü güçlendirmiştir ve Türkiye bu noktaya gelmiştir. Sorulması gereken sorular bu zemini hangi politikalar hazırlamıştır? Eğer Türkiye Cumhuriyeti yönetenler terörle mücadele yerine muhatap alırsa, teröre çözüm bulmak yerine müzakere etmeye başlarsa, bu zemin içinde güçlenirler. Türkiye'nin adeta bir terör bölgesi haline gelmesindeki sebep ülkemizi yöneten zihniyetin teröre karşı bakış açısı en önemli sorundur" diye konuştu.

SINIRLARIMIZI KEVGİRE DÖNDÜRENLER...
Eleştirilerine devam eden Vural, "Bugün Ankara'da tren garında meydana gelen IŞİD terör örgütüyle bağlantılı olduğunu söyleyen gelişmeleri dikkate aldığımızda hem PKK, hem de IŞİD iki noktada AKP'nin kılavuzlarını iç ve dış politikalar olarak ortaya koyduğu açıktır. Sayın Başbakan 8 Ağustos 2014'te ‘IŞİD'in içinde Araplar, Kürtler, Türkler var’ diyerek meşrulaştırırsa o zaman sizin terörle mücadele etmek gibi bir niyetiniz yoktur. Terörün ırkı milliyeti mi olur? Nasıl böyle masumlaştırılır. Terör örgütünü öfkeli insanlar olarak görüyorlar. Bombalar patlatılıyor, 97 vatandaşım yaşamını yitiriyor. Ama öfkeli insan olarak nitelendiriliyorlar. Bunlar basiretsiz yöneticilerin hazırladığı dış politikalarla Türkiye'yi savaşın hedefi olacak hale gelmiştir. Kobane'de ölenlere kahramanca savaşarak ölmek için götürüldüklerini söylüyor. Eğer siz YPG ve PYD unsurlarını kahramanca olarak nitelendiriyorsanız, IŞİD içinde aynı şey vardır. PKK ve IŞİD'e bakış açılarında benzerlikler var. Terör örgütü geliyor, benim vatandaşımı esir alıyor. "Teslim olduk elhamdülillah" diyorlar. İşte böyle bir zihniyet bunlar. 49 vatandaşımızı kime güvenip de teslim ettiniz. Ama anlaşılan arada bir ilişki var. Türkiye sınırı kevgire dönmüş vaziyette. "Öfkeliler, masum insanlar onlar. Onlarda o kadar ızdıraptan dolayı bunları yapıyorlar" diyerek masumlaştırdılar. Hakimiyet alanı oluşturdular. Sonra başbakan çıkıp ağlıyor. Teslime ttikleri egemenliği geri almak için mesafe kat ettikleri zaman seviniyorlar. PKK terör örgütü meşru görüldü. Sınırlarımızı kevgire döndürenler, meşrulaştıranlar hepiniz bunun sorumlususunuz" dedi.

MASUM İNSANLARI KILIF OLARAK KULLANMIŞLAR
Ankara Tren Garı'na giden insanların bir vesile için orada olduklarını söyleyen Vural, büyük bir oyunun içinde olduklarını söyledi. Vural, "Gencecik insanların cenazelerinin üzerine PKK paçavrasını asarak kendi amaçları için masum insanları kılıf olarak kullanmışlardır. Kendilerini haklı çıkarmak için algı operasyonu yaratmak istiyorlar. O babanın, o çocuğun haykırışları, yazıklar olsun. Terörist başının posterlerini kullananlar aslında hangi amaçları olduğunu net şekilde ortaya koyuyor. Silahın egemenliğini değil, milletin egemenliğini savunmamız lazım. Muhakkak suretle gündemden çıkartmak ve karar oluşturmak lazım. Biz bunları daha önce söylediğimizde bize paranoyak dediler. Ama bugün geldiğimiz nokta çok üzüntü verici olduğu kadar ülkeyi yönetenlerin bu süreçleri terörize edip kullanarak, siyasi rant elde etmek istiyorlar" dedi.

KURTULMUŞ'U ELEŞTİRDİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un açıklamalarına da değinen Vural, Kurulmuş'un olanları başarı gibi anlatmasını eleştirdi. Vural, “Bombalama olmuş insanlar hayatını kaybetmiş yaptıklarını büyük bir başarı ile anlatıyor. ‘Ailelerine bakıyoruz, bütün tedbirleri aldık’ diyor.  Asıl tedbirleri ölmeden önce o eylem olmadan önce aldın mı diye sormak gerekiyor. ‘Bomba saldırısı Türk milletinin tamamınadır’ diyor. Günaydın, terörün hedefi millettir. Biz size ‘Kürt sorunu değil terör sorunudur’ dedik. Hani terör Kürt sorununun yansımasıydı. ‘Terör insanları birbirini kırdırmak amacıyla kimlik bölünmesi meydana getirmek için yapılıyor. Teröre karşı ortak cephe oluşturmak lazım’ diyor. Yıllarca ‘onlara hain diyemeyiz onlar sadece suçludur’ diyenler terörist başını aktivist olarak görenler siz ne yaptınız? Lafla değil dille değil gönülleymiş. Hayır. Elimizle, elimizle. Terör örgütünü gerçekten defetmek istiyorsak gücümüzle elimizde defedeceğiz. Devletten beklenen sahip olduğu güçle terörü defetmektir. Terör örgütünü elinizle defetmek konusunda neler yaptınız?” dedi.

HANİ ORTADOĞU’DA BİZDEN HABERSİZ KUŞ UÇMAZDI
Vural, Suruç olayıyla bağlantılı olduğunu iddia edilen Ankara'daki patlamanın izini sürmemekle hükümeti eleştirdi. Vural, "Barış ve kardeşlik bloğu oluşturmalıyız. Teröre karşı dimdik ayakta durmalıyız’ diyor. Terör örgütünü besleyen alanlarla ilgili politikaları desteklemek olmaz. Dış politikanızı gözden geçireceksiniz. ‘Suruç’la aynı’ diyor. Suruç’la aynı ise Suruç gibi bir örnekle yola çıkarak Ankara’ya kadar neden izini süremediniz? Sonuç aynı ama yapanlar yine bulunamadı. Terör örgütü o kadar güçlü ki diyor istihbarat ilişkileri çok iyi organize edilmiş bir saldırı’ diyor. 98 vatandaşımızın canını almış çok iyi organize edilmiş diyerek, devleti acz içinde bırakan bir zihniyet. Terörle böyle mücadele edilmez. Hani Ortadoğu’da bizden habersiz kuş uçmazdı” dedi.

TAKİP ETMEKTEN ACİZ MİSİNİZ?
Vural Başbakan'ın sözlerini hatırlatarak, “Canlı bomba olduğunu biliyoruz yakalayamıyoruz. Hukuk devleti var demokratik hak ve özgürlükler var’ diyor. Takip etmekten aciz misiniz? Bırak tutuklamayı da önleyici gözaltını çıkaran makul şüphe diyorsunuz. Bunlar makul değil mi makbul mü? Eyleme geçmeden tutuklayamıyormuş. Zihniyete bakın ya. Eyleme geçtikten sonra yakalayacaklar. Bunların anladığı canlı bomba ölüyor ve adalete teslim ediliyor. Biliyoruz ama katliamı yapmadan yakalayamıyoruz. İçişleri Bakanı ‘güvenlik zafiyeti’ yok diyor. Bir hakem çıktı. Yanlış düdük çaldığı için ağlaya ağlaya istifa etti. Ankara’nın göbeğinde 98 kişi öldü istifa yok. İstifa etseler ne olacak ki? Önemli olan zihniyet değişikliğidir ama gerçekten terör örgütlerine masalar kuran, İmralı yolunu peygamber yolu gibi gösteren, Suriye politikasını terör örgüleri ekseninde dizayn edenler onlardan medet umanlar maalesef asıl zemin bu zemindir" ifadelerini kullandı.



DAVUTOĞLU İMAJ PAZARLIYOR
Vural Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun randevusuna ret yanıtı vermesine ise, "Aslında Davutoğlu’nun açıklamaları neden ret yanıtı verildiğini ortaya koyuyor. Başbakan sorunda kendi sorumluluklarını gözden geçirmek yerine, bunu tek başına iktidar olmamakla irtibatlandırması her şeyi apaçık ortaya koyuyor. Bir araya gelelim mesajları imaj pazarlamadır. Hangi yanlışından döneceğini söyledin sen? ‘Gel elini taşın altına koy terörle mücadele edin diyoruz. Gelseydi zafiyet göstermeseydi’ diyor. O zaman adam gibi gelseydin de terör örgütünü güçlendiren terör örgütünü sonlandıracağım diye koalisyon kursaydın. Böyle ikircikli davranış olmaz. Sen Türkiye’nin milli menfaatleri yerine Suriye’nin içişleri ile ilgilenirsen PKK’nın ilkeleri çerçevesinde Dolmabahçe’de 10 maddeme mutabakata varır da MHP’nin dört maddesini reddedersen MHP ile bir araya gelemezsin. Çözüm sürecini bitir’ dedik. ‘Hayır’ diyen sensin. MHP ‘yi hayırcı diye şikayet eden de sensin. Boş boş konuşma. Teröre kökünden karşıyız. MHP sizin imaj yenileme parçanız değildir eğer bir araya gelinecekse samimi bir şekilde gelinirdi" yorumunu yaptı.

‘BEN HERKESLE GÖRÜŞEN LİDERİM’ DEMEYE ÇALIŞIYOR
MHP’li Vural, Davutoğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadroğlu görüşmesini de değerlendirerek, “Görüştü ne oldu? Birbirini suçlamaya başladılar. O samimi değil diyor o böyle söylüyor. Bu konuda bir irade oluşacaksa önce samimiyet olmalı. Güven yok, sorumluluğu başkasına atıyorlar. Deklarasyon dediler. Deklarasyon yerine irade gerekir dedik. CHP deklarasyona evet demişti o da imzalamamış. Taktik olarak seçimlere endeksli görüşmeler. Kılıçdaroğlu durumdan vazife çıkarıp ‘ben herkesle görüşen liderim’ demeye çalışıyor. Kılıçdaroğlu mesele sadece iki bakanın istifası değildir terörle mücadele zihniyetinin olmasıdır” dedi.

MÜSAMEREDE DEĞİLİZ SAYIN BAŞBAKAN
Hükümet Sözcüsü Ömer Çelik'in Cuma gününden sonra birlik, dirlik, kardeşlik mitinglerine başlayacaklarını açıklamasına ise, “Bu yeni akıllarına geldi. Milli birliği üniter devleti koruyalım dediğimizde, 2013 yılında milli değerleri koru ve yaşat mitinglerini düzenlediğimizde bize ‘neden’ demişlerdi. ‘Huzur ortamını bozuyor’ demişlerdi. Bu mitingleri görmezden gelenler şimdi seçim öncesinde birlik, dirlik kardeşlik diyor. Hangi değerlerle bunu sağlayacaksınız? 36’ya bölerek mi? MHP- CHP hükümete girseydi ve sorumluluk alsaydı diyen Başbakan kendini yine aklama çabasına gidi. Ey Davutoğlu, MHP ve CHP’yi hükümete girmeme konusunda suçluyorsun. Genel başkanımız, ‘MHP bu hükümette olmayacak’ dediği zaman ‘bu siyasi partilerin görevi değil ben milletvekillerine teklif yapacağım’ diyen sen değil misin? Ne yaptığını bilmeyen bir başbakan. Müsamerede değiliz Sayın Başbakan. Hep birbirlerini suçladılar" diye konuştu.

SEDAT PEKER TEPKİSİ
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, basın mensuplarının sorusu üzerine Sedat Peker’in ülkücü işareti yaparak AK Parti’ye oy istemesini şu sözlerle değerlendirdi:
“Diğer eliyle de Rabia işareti yaptı. Ülkücü hareketi temsil eden irade bellidir. MHP’nin siyasi iradesini ve ülkücü iradeyi temsil eden ülkü ocaklarıdır. Böyle biri ülkücüleri ve MHP duruşunu ifade etmekten uzaktır. Böyle bir işaretten hareket ederek yargılamada bulunmak haksızlıktır. Nedense bunu görenler Rabia işaretini görmüyor. Bunu görenler kimin için oy istediğini görmüyor…”

 
AK Parti İzmir’de bir Balkan zirvesi daha!
 
İzmir’in Balkan Rumeli camiası terörü lanetledi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
silo 13 Ekim 2015 Salı 16:48

Önce Türkeş ve Meral akşenere iadei itibarı ver oy o zaman

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’de bir Balkan zirvesi daha!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu ...
Türkeş’ten ‘zafiyet sözleri’ne açıklama
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Orada bir güvenlik tedbirinin alınmaması ...
AK Partili Hotar’dan Başkent’te yaralılara ziyaret
AK Parti Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir ...
 
Karataş’tan Yıldırım’a soru yağmuru: Hangi memleket?
MHP İl Başkanı yazılı bir açıklama yaparak AK Parti İzmir Adayı Yıldırım’ı ...
Yıldırım’dan futbol zirvesi: Başkanlarla buluştu
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım İzmir sporunu İzmirli ...
''Eylem yaptıktan sonra nasıl tutuklayacaksınız?''
Davutoğlu’nun tartışmalı sözlerine tepki gösteren CHP Lideri, “Canlı bombayı ...
 
Demirtaş CNN’e konuştu: Saldırı IŞİD bağlantılı ama…
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara Tren Garı’ndaki patlama ...
Davutoğlu katliam noktasında: İncelemede bulundu ve…
Başbakan Davutoğlu Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği bölgede incelemelerde ...
CHP adayı Sertel: Halkımız seçim değil geçim hükümeti istiyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atila ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva