HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
1 Kasım 2014 Cumartesi - 09:05

Vizyonda merakla beklenen 6 yeni film

Türkiye sinemalarında bu hafta 3'ü yerli 6 film vizyona girecek.

Vizyonda merakla beklenen 6 yeni film

UNUTURSAM FISILDA
Haftanın öne çıkan yapımı Çağan Irmak imzasını taşıyor. Hani “Babam ve Oğlum”da bizi ağlatırken aynı sahnede güldürmeyi de başaran adam. Gerçi sonraki filmlerinde bu performansı yakalamakta zorlanmıştı. Ama her seferinde üzerinde konuşulan işlere imza attı Irmak ve yine öyle olacağa benziyor.
 
Ses sanatçısı kardeşler Hanife ve Ayperi'nin hikayesi bu. Abla Ayperi yaşadıkları kasabadan Tarık’la beraber müzik aşkıyla ayrılır. Ama yanında kız kardeşinin sırrını da götürür. O sır, yıllar sonra iki kardeşi yeniden buluşturur. Çekimleri İzmir’de yapılan filmin senaryosu da Çağan Irmak’a ait. Hümeyra abla Ayperi’yi, gençliğini ise Farah Zeynep Abdullah oynuyor. Ayperi’yi solist olma hayaliyle büyük şehre götüren Tarık rolünde ise Mehmet Günsür var.
 
NEW YORK'A HOŞGELDİNİZ
Dominique Strauss-Kahn’ın öyküsünü bilirsiniz. 2011’de IMF Başkanı iken Fransa’nın yeni Cumhurbaşkanı olmaya hazırlanan Strauss-Kahn’ın karizması, bir seks skandalıyla fena sarsılmıştı. Elleri kelepçeli fotoğraflarının medyada yer aldığı anda, sonradan aklansa bile, Fransa lideri olma hayalleri çoktan suya düşmüştü. İşte o hikaye, ABD’li kült yönetmen Abel Ferrera’ya -artık nereden estiyse- ilham vermiş olmalı ki, karşımıza bu film çıkmış. Filmde dünyanın en güçlü insanlarından biri olan Mr. Deveraux rolünde Gerard Depardieu var. Depardieu’nun bu rolün altından kalkacak becerisi -giderek Rusya’yı da kaplayan göbeğine rağmen- mevcut, keza Abel Ferrera’yı da severiz ama Strauss-Kahn’a yapılanan düpedüz bir siyasi komplo olduğunu düşünecek olursak bu film asıl hikayenin hakkını verebiliyor mu, orası soru işareti.
 
ARI MAYA
Bu haftanın da diğerlerinden farkı yok. Yine yeni bir animasyon sinemalarımıza konuk oluyor. Yaş sınırını biraz aşağıya çekecek olursak çıta bu kez ortalamanın üzerinde. Kahramanımız en azından çocukluğumuzdan beri tanıdık bir sima: Arı Maya! Ait olduğu kovanın kurallarına uymayan biridir Arı Maya. Arı sütü çalındığında haksız yere suçlanır ve asıl suçluları bulmak için bir yolculuğa çıkar. Almanya yapımı filmin bir özelliği de üç boyutlu olması. Alexs Stadermann’ın yönettiği filmin seslendirme kadrosunda Noah Taylor, Jacki Weaver gibi kalburüstü isimler mevcut. Çocuğunuzu yanınıza alıp gönül rahatlığıyla seyredebilirsiniz. Ya da çocukluğunuzu.
 
SİVAS
Filmin Yozgat’ın bir köyünde geçiyor olması sizi şaşırtmasın. Sivas, bir köpeğin adı.
 
11 yaşındaki Aslan'ın bir köpek dövüşü sırasında tanıştığı Sivas üzerinden yönetmen Kaan Müjdeci, Anadolu’da oğlan çocuğunun “erkek” olma sürecini ve karşılaştığı zorunlulukları anlatıyor. Hayli metaforik ve içten bu filmin dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nin yarışma bölümünde yaptığını ve çok olumlu eleştiriler aldığını da ekleyelim.
 
Kaan Müjdeci’nin ilk uzun metrajlı filmi "Sivas"ın başrollerinde Doğan İzci ve "Çakır" lakaplı dövüş köpeğinin yer alıyor.
 
Filmin başrol oyuncusu Doğan İzci, Venedik Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu dalında "Altın Aslan ödülü"nü kazanmıştı.
 
OFLU HOCA'NIN ŞİFRESİ
 
"Sümela'nın Şifresi" ve "Moskova’nın Şifresi" filmlerinin yönetmeni Adem Kılıç'ın yeni filmi "Oflu Hoca'nın Şifresi" komedi meraklılarının ilgisini çekmeye aday.
 
Başrollerinde Çetin Altay, Ahmet Varlı, Köksal Engür, Didem Balçın ve Başak Daşman'ın yer aldığı filmde; Tarık Papuççuoğlu, Mehtap Bayrı, Eser Eyüboğlu, Asena Ongan, Onur Dilber, Deha Beşyıldız, Timur Ölkebaş, Ali Demirel, Ceyhun Gen ve Emin Albayrak rol aldı. Teknik direktör Yılmaz Vural ve ünlü oyuncu Ahmet Kural da konuk oyuncu olarak filme renk kattı.
 
Senaryosunu Engin Elgün, Hilmi Köksal Alişanoğlu ve Ferhat Ergün’ün birlikte yazdıkları filmde, Oflu Hoca (Çetin Altay) ile Müteahhit Ahmet'in (Ahmet Varlı) Doğanspor'un başkanlık seçimindeki mücadeleleri komik bir dille anlatılıyor.
 
POMPEII
“Resident Evil (Ölümcül Deney)” filmlerinin yönetmenini 100 milyon dolarlık bütçeyle buluşturan film. Paul W.S. Anderson’dan söz ediyoruz (sakın defalarca Oscar’a aday gösterilen Paul Thomas Anderson’la karıştırmayın!). Felaket bir film değil ama felaketi anlatıyor. Daha önce defalarca olduğu gibi, Pompeii şehrini tehdit eden volkan patlamasının öyküsü bu. Gemilerde köle olarak çalışan birinin, sevdiği kızın Romalı bir generalle evlenmesini önlemeye çalışması da senaryoya yedirilmiş. Şu ana kadar pek de sevecen olmayan eleştiriler alan filmde başrolü, yani köle Milo’yu “Game of Thrones”un Jon Snow’u Kit Harrington’ın oynadığını söylemek, belki ilginizi çekebilir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emre Şen’den İzmir’de piyano resitali
Seçkin konserlerle İzmirliler’in kültür ve sanat hayatına renk getiren ...
Kitap mevsimi başlıyor
İstanbul Kitap Fuarı 8 Kasım Cumartesi günü 33. kez kapılarını TÜYAP Fuar ...
İzmir’de Altın Kedi günleri: İşte program
İzmir’in uzun soluklu ve kesintisiz devam eden tek film festivali olan ...
 
Perde çocuklar için açılıyor: Üç oyun birden
İzmir Büyükşehir Belediyesi, küçük sanatseverler için peşpeşe 3 çocuk oyunu birden sahneleyecek.
Urla’nın Cumhuriyet Konseri İZDOB’tan!
Urla’da Cumhuriyetin 91. yıl dönümü çok özel bir konserle kutlanacak.
Atatürk portreleri Selçuk Kent Belleği’nde
Ressam Kemal Buluş Selçuk Efes Kent Belleği’nde “Mustafa Kemal Portreleri” ...
 
Cumhuriyet kadınlarından Cumhuriyet şarkıları
Karşıyaka Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ...
Kurtuluşun öteki yakası: Kardeşime kurşun sıkmam
İzmir’de yaşayan Şair Tuğrul Keskin yeni şiir kitabı Zito i Epanastasis’i ...
Belediye koleksiyonu sergiye çıktı
Konak Belediyesi’nin envanterine kayıtlı bulunan ve belediyenin farklı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva