HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
20 Eylül 2014 Cumartesi - 01:56

Vizyonda 8 yeni film

Bu hafta 4'ü yerli 8 yeni film sinemaseverlerle buluşuyor.

Vizyonda 8 yeni film

GRACE OF MONACO / MONAKO PRENSESİ
Olivier Dahan'ın yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerinde Nicole Kidman, Tim Roth, Frank Langella ile Paz Vega oynuyor.
 
Dram türündeki filmin konusu ise kısaca şöyle; "Hollywood'un Altın Çağı'nın en büyük yıldızlarından biri olan Grace Kelly, kariyeriyle ilgili her şeyin yolunda gittiği bir dönemde aşık olur ve Monako prensi, Prens 3. Rainier ile yaşadığı aşk, onu çok sevdiği mesleğine son vermek zorunda bırakır. İkili, Yüzyılın Düğünü olarak adlandırılan görkemli bir düğünle evlendikten sonra ünlü aktris resmi olarak Monako prensesi olur. Saray hayatına ve bu çevrenin kurallarına uyum sağlamaya çalışan 'Monako Prensesi'nin karşılaştığı tek güçlük bu olmaz. Bu dönemde meydana gelen ve Fransa ile Monako arasında patlak veren politik krizler genç krallığı günden güne daha fazla yıpratmaya başlar. "
 
KANUNSUZLAR
Barış Erçetin'in yönettiği filmde Bülent Çolak, Orhan Eşkin, Umut Temizaş, Fatih Koyunoğlu, Sarp Bozkurt, Kerem Corogil, İsmail Oral, Erdinç Kurt, Levent İnanır, Rıza Sönmez, Aslı Altaylar, İhsan Gedik ile Zafer Atlı yer alıyor.
 
Komedi türündeki filmin konusu ise kısaca şöyle; "İso ve Cengo kısa yoldan para kazanmanın yollarını arayan iki arkadaştır. Aldıkları son iş aslında oldukça kolaydır. Sadece onlara verilen paketi başka bir şehre götürüp teslim etmek. Ama şeytan boş durmaz. Paketin içinde ne olduğunun merakı korkudan ağır basar. İşte bu noktada onlar için macera başlar..."
 
TERSİNE
Faik Ahmet Akıncı'nın yönettiği filmde Şenol İpek, Senem Hakkı, Cumhur Sarı ile Nuray Kanal yer alıyor.
 
Toplumdaki cinsiyet ayrımcılığı konusuna sıra dışı bir bakış açısıyla yaklaşan filmin konusu kısaca şöyle; "Dayak yiyen, tecavüze uğrayan, çocuk yaşta evlendirilip ağır sorumluluklar altına itilen, öldürülen erkek olsaydı?" teziyle yola çıkan film, insan ilişkilerinde kadın ve erkeğin hayat içindeki konumlarını değiştirip, yaşanılan sorunu erkeğin mağduriyeti açısından beyaz perdeye aktarıyor.
 
20.000 DAYS ON EARTH / DÜNYADA 20.000 GÜN
Yönemen Iain Forsyth ve Jane Pollard'ın ilk uzun metrajlı filmi, sinemaseverleri Nick Cave'in yaşamındaki 20 bininci günü izlemeye davet ediyor.
 
33. İstanbul Film Festivali'nden Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) Ödülü kazanan, Sundance Film Festivali'nden de "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Kurgu" ödülleri ile dönen filmin konus ise kısaca şöyle; "Nick Cave'in sözlerini yazdığı ve ilk melodilerini oluşturduğu bestelerini nasıl canlı bir şova dönüştürdüğünün anlatıldığı filmde, sanatçının Kylie Minogue, Warren Ellis ve Ray Winstone gibi isimlerle yaşadığı anlardan kesitler sunuluyor."
 
ÇİLEK
Yönetmenliğini Günhan Emrah Sönmez'in yaptığı filmin başrollerinde, Azra Akın, Kadir Özdal, Bülent Şakrak ile Selen Öztürk rol alıyor.
 
Dram ve macera ağırlıklı polisiye türündeki filmin konusu ise kısaca şöyle;  "Kasabanın en güzel kızı Çilek ve ona çocukluktan beri platonik aşk besleyen Kaan... Çilek’in en büyük hayali İstanbul’da gidip ünlü bir şarkıcı olmak. Kaan'ınsa yıllardır hayalet gibi izlediği Çilek’e aşkını ilan etmek. İkisinin yolu bir gece Çilek’in şarkı söylediği sevgilisi Hayri’ye ait olan barda kesişir. Kaan Çilek’e hayallerini gerçekleştirmeyi vaad eder, Çilek’se bu teklife karşılık aşkını. Bu baştan çıkarıcı anlaşmaya ikisi de kayıtsız kalamaz. Hayri’nin kasabada olmadığı bir zamanı fırsat bilerek, arkalarına bile bakmadan hayallerinin peşinde İstanbul’a doğru yola koyulurlar ama Hayri ve adamlarıyla birlikte emniyet güçlerini de peşlerine taktıkları sıradışı bir maceraya sürüklenirler."
 
IF I STAY / EĞER YAŞARSAM
R. J. Cutler'ın yönettiği  filmin oyuncu kadrosunda Chloe Grace Moretz, Mireille Enos, Joshua Leonard ile Jamie Blackley yer alıyor.
 
Gayle Forman'ın çok satan aynı adlı romanının uyarlaması olan filmin konusu kısaca şöyle; "Mia Hall (Chloe Grace Moretz), hayatında karşı karşıya kalacağı en zor kararın, Juillard'da müzik hayallerinin peşinden gitmek ile hayatının aşkı Adam'la (Jamie Blackley) beraber olmak için farklı bir yol izlemek arasında olacağını sanıyordur. Fakat tasasız bir aile gezintisi olması gereken araba yolculuğu bir anda her şeyi değiştirir, şimdi Mia'nın hayatı pamuk ipliğine bağlıdır. Pek çok şeyin açıklığa kavuştuğu bir gün boyunca ölüm ile yaşam arasında sıkışıp kalan genç kızın vermesi gereken tek bir karar kalmıştır ve bu karar, yalnızca geleceğini değil, kaderini de belirleyecektir."
 
THE MAZE RUNNER / LABİRENT: ÖLÜMCÜL KAÇIŞ
Wes Ball'ın yönettiği filmib başrollerinde  Dylan O'Brien, Thomas Brodie Sangster, Will Poulter  Kaya Scodelano yer alıyor. 
 
James Dashner'ın Ekim 2009'da yayınladığı ve "New York Times En İyi Satış" ödüllü kitabından esinlenilen filmde, Dylan O'Brien "Thomas" adlı bir genci canlandırıyor.
 
Bilim kurgu ve aksiyon türündeki filmin konusu ise kısaca şöyle; "Thomas adlı bir genç, beraberinde 60 çocukla birlikte bir labirente hapsolur. Uyandığında kendisini labirentte bulan Thomas ismi haricinde hiçbirşey hatırlamamaktadır. Hayatta kalma çabası vermesinin yanısıra labirentten de çıkmanın bir yolunu bulmak zorundadır. Thomas, hem hayatta kalmanın hem de kendini saran çemberin dışına çıkıp oradan kurtulmanın yolunu bulmaya çalışacaktır."
 
BÖCEK
Bora Tekay'ın yönettiği filmde Uğur Bilgin, Leyla Yüngül, Barış Yılmaz Gündüz ile Engin Karabacak gibi isimler yer alıyor.
 
Fantastik komedi türündeki filmin konusu ise kısaca şöyle; "Uğur ve Barış çocukluk arkadaşıdır. Barış’ın motor imalatçısı dayısı Engin’in onlara açtığı DVD dükkanını işletmektedirler. Uğur, Barış’ın kuzeni, Engin’in de kızkardeşi olan Leyla’ya aşıktır. Leyla da Uğur’a karşı boş değildir; zaman zaman abisinin haberi olmadan Uğur’la gizli gizli buluşurlar. Leyla’nın en büyük isteği abisinin boyunduruğundan kurtulmak ve Uğur’la yeni bir hayat kurmaktır. Fakat Uğur bu yolda Leyla’ya pek de yardımcı olamamaktadır. Hangi yüzle Engin’in karşısına çıkıp Leyla’yı isteyecektir? Daha kendi hayatını yoluna koyamamıştır. Çözüm Barış’tan gelir. Uğur ve Leyla’nın başrollerde oynadığı bir film çekeceklerdir. Ancak bu işin sandıkları kadar kolay olmadığını çektiklerini izlediklerinde anlarlar. Yardım ararken karşılarına bir yönetmen çıkar. Bora yaşadıklarından dolayı sektöre küsmüş kendini resim yapmaya vermiştir. Barış ve Uğur’da gördüğü cevherle gaza gelen Bora, bekleyen bir projelerini hayata geçirmek üzere eski ortağı Haluk’u arar. Haluk geçirdiği trafik kazasının travmasıyla artık yazamayan bir senaristtir. En büyük derdi evsahibine borcu ve iki çocuğunun okul taksididir. Para kaynağı Engin’i duyan Haluk ekibe dahil olur. Engin ikna edilir fakat Uğur aldığı haberle yıkılır. Engin, Leyla’yı başkasıyla evlendirmeye karar vermiştir. Velhasıl, daralan zaman ve zorlu koşullar içinde Barış ve Uğur’a bir film yaparak Engin’i ikna edip Leyla ile Uğur’un mutlu sonlarını hazırlamak Bora ve Haluk’a düşer..."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taypark’ta tiyatro şenliği
Kültürel etkinliklerle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, Taypark’ta, ...
James Bond geri dönüyor
007 lakaplı İngliz ajan James Bond beyazperdeye geri dönüyor. Serinin ...
İzmir’de Charlie Chaplin haftası
'Konak Sinematek' adıyla beyazperdenin unutulmaz filmlerini İzmirlilerle ...
 
Sakız’da yeni destinasyon: Volissos
Türkiye’nin en gözde ilçelerinden birisi olan Çeşme’ye 20 dakika uzaklıktaki ...
Türk sinemasında sonbahar rüzgarı
Yaz sezonunda zirvedeki yerini yabancı filmlere kaptıran yerli yapımlar, ...
Mile Karşıyaka’yı Türkçe şarkılar ile büyüledi
Müzik tutkunlarının yakından tanıdığı, dünyaca ünlü Amerikalı soul-rock ...
 
Vizyonda şölen: 2’si yerli 8 film!
Bu hafta vizyona 2'si yerli yapım toplam 8 yeni film vizyona giriyor.
Yaşar'ın 'İnsan Kent'i Frankurt'u fethetti
Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından çekilen İzmirlilerin ...
Bodrum Oda Orkestrası’ndan muhteşem konser
Bodrum Oda Orkestrası 15 Eylül Pazartesi günü Bodrum Kalesinde halka açık ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva