HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
22 Kasım 2014 Cumartesi - 10:16

Vizyonda 7 yeni film

Bu hafta 5'i yerli 7 yeni film sinemasevelerle buluşuyor.

Vizyonda 7 yeni film

KARIŞIK KASET
Yönetmen koltuğunda Tunç şahin'in oturduğu filmde Sarp Apak, Özge Özpirinçci, Bülent Emin Yarar, Ulaşcan Kutlu, Aslıhan Kapanşahin, Burak Sarımola, Atilla Taş, Öznur Serçeller ile Sevinç Erbulak gibi birçok isim yer alıyor.
 
Uygar Şirin'in aynı adlı romanından beyazperdeye aktarılan romantik türdeki  film, 20 senedir bir şekilde beraber olmalarına rağmen, ilişkileri henüz başlayamamış bir çiftin öyküsünü konu alıyor. 13 yaşındaki Ulaş, kendisinden 1 yaş küçük İrem'e aşık olmuştur. Ama o kadar utangaçtır ki bir türlü hislerini itiraf edemez. Onun bu halini gören babası ise karışık bir kaset doldurup, İrem'e hediye etmesini tavsiye eder. Ulaş, en güzel karışık kaseti hazırlamanın heyecanını yaşarken, hayat bu çifte hiç bilmedikleri sürprizlerle gelecektir.
 
SENİ SEVİYORUM ADAMIM
Biray Dalkıran'ın yönettiği filmin başrollerinde Barış Kılıç, Gizem Karaca, Asuman Dabak, Yıldız Kültür, Ayşen Gruda, Aslı Omağ ile Murat Serezli'nin oynuyor.

Romantik komedi türündeki filmde, mesleğine küserek KKTC'de sahil kasabasına yerleşen, eskiden oldukça başarılı bir müzik yapımcısı olan Ömer ile hayatının son günlerini yaşadığını öğrenen genç ve yetenekli genç kız Ezel'in hikayesini konu alınıyor.
 
ÜMMÜ SIBYAN: ZİFİR
Yönetmenliğini Efe Hızır'ın üstlendiği filminin oyuncu kadrosunda Melisa Akman, Berkan Bulut, Rabia Kaya ile Mustafa Kırantepe yer alıyor.
 
Korku türündeki filmin konusu ise kısaca şöyle; "Lise son sınıfta okuyan bir grup arkadaş, mezun olmadan önce son bir çılgınlık yapmaya karar verirler. Gece okula gizlice girip öğretmenler odasına girip parti yapacaklardır. Okula kimsecikler görmeden girmeyi başarırlar. Parti başlar; çok eğlenmektedirler, ta ki içlerinden biri yıllar önce okullarında intihar eden Kevser isimli öğrencinin ruhunu çağırmayı teklif edene kadar."
 
KUMUN TADI
Yönetmenliğini Melisa Önel'in yaptığı filmin başrol oyuncuları arasında Mira Furlan, Timuçin Esen, Ahmet Rıfat Şungar ile Mustafa Uzunyılmaz yer alıyor.
 
Dünya prömiyeri 64. Berlin Film Festivali'nin "Forum" bölümünde yapılan dram türündeki filmin konusu kısaca şöyle; "İstanbul’un tekinsiz mahalleleriyle, şehirden çok uzak olmayan Karadeniz sahilindeki yoksul bir sınır kasabası arasında gidip gelen Hamit’i izler. İnsan kaçakçılığı yapan kömür tüccarı Ali hesabına çalışan Hamit, kamyonetiyle kömür götürürken dönüşte kaçak göçmenler getirmektedir. Hamit’in tek tesellisi, yurtdışından bir araştırma projesi için çalışmaya gelmiş, botanik bilimci Denise’dir. Hamit ve Denise, geceleri denizin kenarında, ıssız bir kulübede gizlice buluşurlar. Yeni bir grup mültecinin kasabaya gelişi ve mahsur kalmasıyla beraber gerilim artarken ikilinin ilişkileri de kırılmaya başlar."
 
"ASFALT ÇİÇEKLERİ"
 Yapımcılığını ve yönetmenliğini Kamil Koç'un üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Hilmi Korkmaz, Sema Şahingöz, Sinem İslamoğlu ile Semir Aslanyürek yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen filmin çekimleri, İstanbul, İzmit, Osmancık, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, İzmir, Selçuk ve Konya'da yapıldı.
 
Dram türündeki filmin konusu kısaca şöyle; " Fransa'da göçmen olarak yaşayan Haifa, 'Asfalt Çiçekleri' adlı, sokak müziği yapan bir grubun solistidir. Müzik grubuyla birlikte köklerini aramak için doğuya doğru yolculuğa çıkar ve yolları Türkiye'ye düşer. Genç bir ressam olan Hasan ise son zamanlarda varoluşsal sancılar yaşamaktadır ve bir gece sevgilisi Elif'le birlikte yolda yürürken Haifa ile karşılaşırlar. Hasan'ın içine o an tuhaf bir his doğar ve sonrasında Haifa'yı bulması gerektiğine karar verir. Şimdi Elif'le birlikte yola çıkıp Haifa'nın peşine düşme vaktidir."
 
AÇLIK OYUNLARI: ALAYCI KUŞ BÖLÜM 1
Francis Lawrence'in yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Robert Knepper, Julianne Moore ve Elizabeth Banks yer aldı.
 
Amerikan yapımı  macera türündeki filmin konusu kısaca şöyle; "Tüm zorluklara rağmen, Katniss Everdeen iki kez Açlık Oyunları’ndan sağ çıkmayı başarmıştır. Ama kanlı arenadan sağ salim çıkmayı başarmış olsa da, hala güvende değildir. Capitol öfkelidir. Capitol intikam istiyordur. Geride kalanların bedelini kim ödeyecek? Katniss. Daha da kötüsü, Başkan Snow hiç kimsenin güvende olmadığını da açıkça belirtmiştir. Ne Katniss’in ailesi, ne arkadaşları ne de 12. Mıntıka’daki insanlar, hiç kimse güvende değildir. Suzanne Collins’in çığır açan Açlık Oyunları üçlemesinin etkileyici ve akıldan çıkmayacak nitelikteki final bölümü yılın en çok konuşulan kitaplarından biri olacak gibi görünüyor."
 
"ŞEFLERİN SAVAŞI"
Daniel Cohen'in yönettiği filmin başrollerinde Jean Reno, Michael Youn, Raphaelle Agogue ile Julien Boisselier'in oynuyor.
 
Komedi türündeki filmin konusu kısaca şöyle; "Popüler bir restoranın patronu, emektar şefin yemeklerini bozup, restoranının yıldızını düşürtmeye göze almıştır. Bunların hepsi, genç ve moleküler gastronomi bilen bir şef getirtmek uğrunadır. Jacky yemek sanatı meraklısı bir genç. Kendi kendini yetiştirmiş, son derece yetenekli ama bir o kadar da inatçı. Yıldız Şef Alexandre Lagarde’ın, restoranın yönetim kurulu başkanı Stanislas Matter ile ciddi sorunları var. Matter’in niyeti ona bir yıldız kaybettirip, yemek endüstrisi için daha kârlı olan kimyasal ürünler kullanacak, genç ve modern bir şefi onun yerine getirmek. Stanislas Matter, Alexandre’ın ekibindekilere farklı işler sunarak ayrılmalarını sağlar. İşin kötüsü Alexandre’ın yakında gelecek eleştirmenlere sunacak yeni yemekler icat etme konusunda sıkıntıya düşer. Alexandre günlük iki servisi yönetecek bir yardımcıyı umutsuzca arar. Sonra bir gün, şans eseri Jacky ile karşılaşır."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yavrucuk’un ödül canavarı oyunu 1 TL’ye İzmir’de!
Ünlü oyuncu Sumru Yavrucuk, hem yönetip hem de oynadığı ‘Kimsenin Ölmediği ...
Hitler’in tablosu açık artırmada
Hitler’in 1914 yılında yaptığı suluboya tablo, Cumartesi günü açık artırmayla ...
Godfather'ın çekildiği ev satılıyor
Sinema tarihinin en önemli filmlerinden biri olarak kabul edilen Godfather’ın ...
 
Ünlü yönetmen hastaneye kaldırıldı
Hastaneye kaldırılan yönetmen Memduh Ün'e idrar yolları enfeksiyonu teşhisi konuldu.
İzmirli fotoğrafçının yargı zaferi
İzmir’in Bergama İlçesi'nde fotoğraf sanatıyla uğraşan 38 yaşındaki Emin ...
Karşıyaka Opera’da iki muhteşem konser
Karşıyaka’da sanatın merkezi haline gelen Opera ve Tiyatro Sahnesi, bu ...
 
Canaydın’ın sualtı fotoğrafları sergisi Urla AKM’de
Birbirinden farklı sergilere ev sahipliği yapan Urla Atatürk Kültür Merkezi ...
Gaziemir’den Can Yücel geçti!
Gaziemir AKM’de ‘Sözcükler Can Yücel’i özler’ isimli oyunu sergileyen ...
1. Dünya Savaşı filmleri Fransız Kültür Merkezi'nde
İzmir Fransız Kültür Merkezi ev sahipliğinde Birinci Dünya Savaşı'nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva