HABERLER>YEREL MEDYA
27 Mart 2015 Cuma - 18:37

‘Vicdanlara tekme’ anına Metin Göktepe onuru

Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl 18'incisi düzenlenen ödüller kapsamında, Nuh Köklü ve Kadri Bağdu için özel ödül verildi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin yayın organı 9 Eylül gazetesi muhabiri Mehmet Emin Al'ın Soma'da çektiği 'Tekme' fotoğrafı da Fotoğraf Ödülü'ne layık görüldü.

‘Vicdanlara tekme’ anına Metin Göktepe onuru

Bu yıl 18’incisi düzenlenen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’ni kazananlar belli oldu. Bu yılki yarışmada kazananları Yazgülü Aldoğan, Melda Onur, Celal Başlangıç, Erol Önderoğlu, Fikret İlkiz, Kamil Tekin Sürek, Amberin Zaman, Belma Akçura, Murat Sabuncu, Hilmi Hacaloğlu, Başak Şengül, Nazım Alpman, Yalçın Doğan ve Hüseyin Aykol’dan oluşan jüri belirledi.
 
YAZILI HABER ÖDÜLÜ: ÊZİDÎ KADINLARIN ÇIĞLIĞI
Yazılı Haber Ödülü’nü, kadın haber ajansı JİNHA Muhabiri Zehra Doğan, 3 Mart 2015 tarihi taşıyan ‘Êzidî Kadınların Çığlığı’ başlıklı haberiyle kazandı.
 
Zehra Doğan; IŞİD (DAİŞ) tarafından Tıl Alfer, Baaj, Aseyba, Rabia, Şengal, Koço, Tıl Azêr, Suudi Arabistan, Rakka başta olmak üzere birçok noktada 10 dolardan başlayan fiyatlarla satılan Êzidî kadınlarla görüştü.
 
GÖRÜNTÜLÜ HABER ÖDÜRÜ: CANLI YAYINDA IŞİD’İN SINIR İHLALİ
Görüntülü Haber Ödülü’ne ise, İMC TV Muhabiri Saadet Yıldız ile Kameramanı Refik Tekin’in, ‘Canlı Yayında IŞİD’in Sınır İhlali’ adlı haberi değer görüldü.
 
Saadet Yıldız ve Refik Tekin, öğlen saatlerinde IŞİD üyesi bir grubun tren rayı hattındaki bir köprünün altından Suruç’tan Suriye’ye geçişini görüntüledi. Geçidin yaklaşık 200 metre solunda Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait iki zırhlı araç ve Türk bayrağı yer almasına rağmen yapılan bu geçiş, İMC TV’de 1 Ekim 2014 tarihinde canlı olarak yayımlanan haberde verildi.
 
FOTOĞRAF ÖDÜLÜ: SOMA’DA İKTİDAR TEKMESİ
Fotoğraf Ödülü’nü ise, resmi rakamlara göre 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Soma’da 14 Mayıs 2014 günü, Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in Soma’da bir madenciyi tekmelemesini gösteren “İktidar Tekmesi” adlı fotoğrafıyla, İzmir Gazeteciler Cemiyetinin gazetesi 9 Eylül’ün Foto Muhabiri Mehmet Emin Al kazandı. Fotoğraf, 9 Eylül gazetesi ile birlikte dünyanın birçok önemli basın organında Soma’yı simgeleyen fotoğraf olarak kullanıldı.
 
YEREL GAZETECİLİK ÖDÜLÜ ‘HES’ HABERİNE
Bu yılki yarışmada Yerel Gazetecilik Ödülü’nü ise, Nabız gazetesinde 21 Ocak 2015 günü ‘HES’tirin Gidin’ başlığıyla yayımlanan haberiyle Gençağa Karafazlı aldı. Haberde, Karadeniz’de HES’lere karşı verilen mücadele, 8 yıldır dere boylarına ve vadilerine bir kazma dahi vurdurmayan Rize Fındıklı halkının yeni HES projesine karşı mücadelesi yansıtılıyor.
 
NUH KÖKLÜ VE KADRİ BAĞDU ÖZEL ÖDÜLLERİ
Bu yılki yarışmada, 18 Şubat 2015 günü Kadıköy’de kartopu oynarken esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülen Gazeteci Nuh Köklü ile 14 Ekim 2014 günü Adana’da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Azadiya Welat ve Özgür Gündem Gazetesi Dağıtıcısı Kadri Bağdu’nun anısını yaşatmak amacıyla, onlar adına birer özel ödül verildi.
 
Sabah-Atv grevinin örgütleyicilerinden biri olan Nuh Köklü adına verilen özel ödül, basın alanında yaşanan sorunların çözümünde örgütlenmenin vazgeçilmez önemde olduğunun bir kez daha görüldüğü bu günlerde, örgütlenme çabalarından ötürü Türkiye Gazeteciler Sendikasına verildi.
Kadri Bağdu özel ödülüne ise, 7 Ocak 2015 günü Paris’te saldırıya uğrayan ve alçakça bir katliamın hedefi olan ünlü mizah dergisi Charlie Hebdo’nun katliamdan sonraki ilk sayısından bir seçki yayınlayarak gösterdiği dayanışmadan ötürü Cumhuriyet gazetesi değer görüldü.
 
AGOS’A JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ
Jüri, 1915 yılında gerçekleşen Ermeni Soykırımı’nın 100’üncü yılında, insan haklarına bağlı yayıncılıktan ödün vermeyen çizgisi, Ermeni halkının ve basının sesi olmak konusundaki kararlı tutumu nedeniyle Agos gazetesine de özel ödül verilmesini kararlaştırdı.
18. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri Yarışması’nda kazananlara ödülleri 10 Nisan’da düzenlenecek törenle verilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Basın Konseyi’nden Yeni Asır’a kınama!
Baro seçimlerine Çağdaş Avukatlar Grubu adayı olarak giren Ercan Demir’in ...
Sektörün ‘birinci ağzı’ndan yerel medyanın ‘Z Raporu’
EGE RATİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Bingöl ile Egedesonsöz Yönetim Kurulu ...
Egedesonsöz’e büyük transfer
İzmir basınının yakından tanıdığı deneyimli gazeteci Erkan Doğan Egedesonsöz ailesine katıldı.
 
Yine ‘çok özel’ bir Söz Meclis’ten İçeri!
Ege TV ekranlarında beğeniyle izlenen Söz Meclisten İçeri programı yine ...
Turkuvaz Grubu’nda bir deprem daha: Egeli Sabah’ta 2 önemli isim…
Gruba bağlı yayın organlarında ayrılıkların ardı arkası kesilmiyor. Yeni ...
Turkuvaz’dan şok karar: Yeni Asır TV ekranı karardı!
Turkuvaz Medya Grubu, Yeni Asır TV’yi kapatma kararı aldı.
 
İzmir basınına Hasan Tahsin onuru: İşte kazananlar
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik ve ...
Seçimin faturası kiracıya!
30 mart yerel seçimlerinde Aydın'ın Köşk İlçesi'ne bağlı Cumayanı Köyü'nde ...
Twitter davasında İzmirli Gazeteci Çınar da hakim karşısında!
Yurt Gazetesi İzmir Muhabiri Ahmet Çınar’a geçen yıl Haziran ayındaki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva