HABERLER>POLİTİKA
15 Haziran 2012 Cuma - 15:35

Vekil Güven’den Afyon çıkarması

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Afyon'un Bolvadin ilçesinde hem partilileriyle buluştu hem de ilçenin sorunlarını vatandaşlarla konuşarak, CHP’nin tüm sorunlara çözüm için uğraştığını söyledi.

Vekil Güven’den Afyon çıkarması

İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, İzmir dışında da ziyaretlerini sürdürüyor, halkın sorunlarını dinliyor. Baba memleketi olan Afyon Bolvadin'e de geçtiğimiz günlerde bir ziyaret gerçekleştiren Prof. Dr. Güven, "Bolvadin'in sorunlarını dinlemek ve elimizden gelen ne varsa yardımcı olabilmek için ilçede tüm kesimlerle görüştüm. İlçe halkının en büyük sıkıntısı özelleştirme nedeniyle kapanan işletmelerden sonra ortaya çıkan işsizlik. SEKA’nın özelleştirilmesi sonucunda fabrikanın kapandığını ve fabrika için gölde kamış üreten üreticilerin de artık üretim yapamadıkları için göç ettiklerini ve bu göç’ün giderek arttığını anlattıklarını belirten Güven, “AKP iktidarının halkı hiçe sayarak gerçekleştirdiği uygulamalarının faturasını maalesef halkımız ödüyor. Biz bu sorunların yaşanmadığı bir Türkiye hayal ediyor ve bunu gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.
 
GÖÇÜN ASIL NEDENİ İŞSİZLİK
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, ilçe ziyaretine CHP Bolvadin İlçe Başkanı Ömer Çengel'i ziyaret ederek başladı. İlçe yöneticileri Mustafa Çavdar, Ömer Köksoy ve İbrahim Selçuk'un da hazır bulunduğu toplantıda ilçenin sorunları tartışıldı. İlçenin her yıl çok fazla göç verdiği ve bunun önüne geçilemediğine vurgu yapan ilçe yöneticileri, göçün en temel nedeninin ise işsizlik ve SEKA fabrikasının kapatılması olduğuna vurgu yaptı. CHP İlçe Başkanı Ömer Çengel, "Özelleştirilen SEKA fabrikasının, sadece içindeki demir eşyaların 9 trilyon liraya satıldığını biliyoruz. Fabrikada 7000 ailemiz geçim sağlamaktaydı. Şimdi bu aileler göç ediyor. 54.000 nüfustan 31.000'e düştük ve hala da göç vermekteyiz. Bolvadin tamamen öksüz bir memleket haline getirildi, hiç kimse bu ilçemiz ile ilgilenmiyor" dedi.
 
ALKOLOİD FABRİKASI DA ÖZELLEŞECEK!
Şu anda dünyada 3 tane bulunan Alkoloid fabrikasının da özelleştirilmek üzere olduğunu belirten Çengel, "Alkoloid fabrikamız da elimizden gitmek üzere. Görücüye çıkan fabrikamıza İran ve Amerika'dan iş adamları geldi. Şimdi tek korkumuz buranın da özelleştirilmesi. Bu fabrikamız kimyasal ve tamamen zararlı atıklarını ihaleye vermiş olmasına rağmen ihaleyi alan kişilerle yaşamış oldukları sorunlar nedeniyle şu an mahkemeleri sürüyor ve bu yüzden Eber Gölü başta olmak üzere Akarçay gibi Bolvadin'in su kaynaklarını, kimyasal maddeler ile verimli su kaynaklarımızı çürütüyorlar. Belediyemiz muhalif bir belediye olduğu için imkanlar tamamen kısıtlanıyor 2010 yılında bitmesi gereken doğal gaz işinin 2012 yılında yarısının tamamlanması, yollarımızın bitap bir durumda olması ve kaynakların kapanması buna örnek olarak gösterilebilir. Bizim devlet’ten isteğimiz Bolvadin diye bir memleketin olduğunu hatırlamaları ve buraya eğitim, sağlık, sanayi, gibi yatırım beklediğimizi bilmeleridir" diyerek ilçenin sorunlarını dile getirdi.
 
TAKSİCİLER KOSGEB KREDİSİ İSTİYOR
İlçe yöneticileri ile Bolvadin Taksiciler Kooperatifinin sorunlarını dinlemek için kooperatif Başkanı Ali Tığlı'yı ziyaret eden Prof. Dr. Güven'e taksiciler özellikle KOSGEB kredilerinden faydalanmak istediklerini belirttiler. KOSGEB kredisinin kendilerine çıkmadığından yakınan taksici esnafı, "Üretim yapmıyoruz diye kredi çıkmıyor. Biz de hizmet üretiyoruz, bizim de bu hizmeti sunmak için yatırımlarımız var. Bize de kredi çıkmasını istiyoruz" dedi. Prof. Dr. Güven taksicilerin isteklerini araştıracaklarını söyledi.
 
HALKIMIZ KANDIRILDI!
Yerel gazeteleri de ziyaret eden Prof. Dr. Güven, “Bizim Bölge” ve “Yenises” gazetelerinin sahibi Hidayet Hicani Doğruyol ve Yazı İşleri Müdürü Latif Şimşek'ten de ilçenin sorunlarını dinledi. Hidayet Hicani Doğruyol, özelleştirmelere tepki gösterdiği konuşmasında Bolvadin'in unutulduğunu ve artık hatırlanması gerektiğine vurgu yaptı. Doğruyol, "SEKA fabrikası satımından tamamen rant elde edildi, bunun bizler farkındayız ama bunları dile getirdiğimizde kendimizi mahkeme köşelerinde buluyoruz. Hiçbir şey yok gibi ört bas edilmesine göz yummak istemiyoruz. Halkımız kandırıldı. 31 bin nüfusa sahip ilçemiz 13.800 nüfusu olan Çay ilçesine mahkum edildi. Nüfusumuzun daha fazla olmasına rağmen Pancar Bölge Şefliği ve TMO ilçemizde kapatıldı. Çiftçilerimizin karnelerine bakıldığında Afyon ili Çay ilçesi Bolvadin köyü yazıyor. Köklü bir tarihi olan Bolvadin resmen hiç oldu. Halbuki komşu ilçemiz Çay, 1950 yılında Bolvadin'in beldesiydi" dedi. Yerel gazete olarak çok zor şartlar altında işlerini yaptıklarını belirten Doğruyol, "Gazetecilik haklarımızı çok kısıtlıyorlar. Gerçekleri söylediğimizde mahkemelik oluyoruz. 100'ün üzerinde davamız var. Bolvadin'i unutmayıp buraya gelen Sayın vekilimiz Hülya Güven'e ve CHP ilçe yönetimine çok teşekkürler ediyoruz" şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anayasa Mahkemesi: Gül'ün görev süresi 7 yıl
Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Gül’ün görev süresinin 7 yıl olduğuna ...
Erdoğan’ın çağrısına Gülen cephesi ne yanıt verdi?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkçe Olimpiyatları’nın kapanış töreninde ...
Başkan Durak'tan, Ali Engin'e ziyaret
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak CHP İl Başkanı Ali Engin’i ziyaret ...
 
Özel yetkili mahkemeler sonbahara kaldı
Özel yetkili mahkemelerle ilgili kendisi ve Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları ...
Yargıtay CHP’li Cihaner için ‘yargılanabilir’ dedi
Yargıtay, milletvekili dokunulmazlığının eski Erzincan Başsavcısı İlhan ...
CHP Gaziemir'den Balbay'a özgürlük haykırışı
CHP Gaziemir İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Mustafa Balbay'ın için Milli ...
 
Vekil Yüksel '771 açılışı' sordu: Nedir bu projeler?
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Başbakan’ın AKP il kongresinden ...
Çağrı aynı sözler farklı: Keskin duruşu bırakalım…
Kürt sorununun çözümü için Meclis’te bir araya gelme çağrısı yineleyen ...
AK Parti İzmir’de flaş gelişme: Tekbaş’tan istifa kararı
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın seçim kurulu tarafından görevden ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva