HABERLER>POLİTİKA
28 Kasım 2014 Cuma - 13:27

Ve Papa Saray'da: Erdoğan'dan ilk mesajlar

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis, üç günlük resmi ziyaret için Ankara'da. İlk ziyaretini Anıtkabir'e gerçekleştiren Papa, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından karşılandı. Papa, tören kıtasını Türkçe selamladı. Papa Francis’le bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin verimli geçtiğini belirterek, “Farklı düşündüğümüz konu hemen hemen hiç yok” dedi. Erdoğan, Suriye ve Filistin konusunda Batı'ya eleştirilerde de bulundu.

Ve Papa Saray da: Erdoğan dan ilk mesajlar

ANKARA - Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis ve beraberindeki heyeti taşıyan İtalya havayolları Alitalia'ya ait özel uçak saat 12.50'de Esenboğa Havalimanı'na indi. Karşılamada askeri kıta hazır bulundu.
 
Papa Francis, ilk ziyaretini Anıktabir'e gerçekleştirdi. Papa, Atatürk'ün mozelesine çelenk koydu. Papa, Atatürk'ün huzurunda dua etti.
 
Anıtkabir özel defterine yazan Papa, programında olmamasına rağmen Anıtkabir Müzesi'ni gezdi.
 
Papa Francis, müzedeki bazı eserler hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
 
SARAY'DA İLK RESMİ TÖREN
Anıtkabir'deki tören sonrası Papa Francis, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldi. Papa Francis'i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kapıda karşıladı.
 
'MERHABA ASKER'
Papa Francis için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi tören düzenlendi. Papa Francis, tören kıtasını Türkçe "Merhaba asker" diyerek selamladı.
 
ERDOĞAN: FARKLI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ KONU YOK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Papa Francis, Cumhurbaşkanlığ Sarayı'nda görüşme yaptı.
 
Konuşmasında Batı'ya Suriye ve Filistin konusunda eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:
 
“Çok verimli bir görüşmeyi gerçekleştirdik. Farklı düşündüğümüz konu hemen hemen hiç yok. Teröre, terörle mücadeleye bakışımız aynı. Şiddete yönelik bakışımız aynı, paranın egemenliğine yönelik bakışımız aynı.
 
Saygıdeğer misafirimizin Türkiye'ye yaptığı bu ziyareti hakikaten çok önemsiyorum. Bölgemizde ve dünyada barış ümitlerini çoğaltacak çok önemli, çok hayati adım olduğuna inanıyorum. Bugün Türkiye'den verilecek mesajlar sadece Türkiye'ye, sadece Vatikan'a değil inanıyorum ki tüm İslam coğrafyasına, tüm Hristiyan coğrafyasına ulaşacak ve oralarda da barış umudunu artıracak şekilde inşallah yankı bulacaktır. Bugün Ankara'da vücut bulan bu fotoğraf hiç şüphesiz dünya için bir umut fotoğrafıdır.
 
Batıda ırkçılık, ayrımcılık, farklı olana nefret ve İslamofobi ne yazık ki son derece hızlı ve ciddi bir şekilde tırmanma seyri gösteriyor. Müslüman ülkelerin yanında Batılı ülkelerde yaşayan Müslümanlara karşı önyargının ve tahammülsüzlüğün giderek arttığını görüyoruz. İnsanlar sadece mensup olduğu dinlerden dolayı peşinen ve son derece haksız biçimde gerici, hoşgörüsüz tutucu ya da şiddet yanlısı olarak yaftalanabiliyorlar. İslam terörle özdeş haline getiren girişimler var. İslam dünyasında da öfke ve şiddet yaygınlaşıyor.
 
DEAŞ terör örgütü dünya tarafından biliniyor, tedbirler alınıyor. Suriye'de 300 bin kişinin öldürülmesi, 7 milyonun kişinin ülkesini terk etmesi göz ardı ediliyor. Bu konuda ciddi manada konuşulmuyor. Suriye’de devlet terörü var.
 
Gazze'ye uygulanan, masum çocukların, masum kadınların ölümüne yol açan devlet terörü, ne yazık ki dünyanın dikkatini çekmiyor. Kudüs'te Müslümanların en kutsal mekanlarından biri olan, Mescid-i Aksa'yı hedef alan ihlal ve saldırıları mütemadiyen görmezden geliniyor. Orada farklı dini cemaatlerin kutsallarına ve özgürlüklerine yönelik de kısıtlamalar da yapılıyor uluslararası camia buna da duyarsız kalıyor.
 
Türkiye'de 30 yıldır 50 bine yakın insanın ölümüne neden olan PKK terörü dünyadan gereken tepkiyi almıyor. Bazı ülkelerdeki askeri darbeler, katliamlar, hak ihlalleri, kıyımlar dünyadan gereken cevabı almayarak adeta teşvik ediliyor. İşte bu çifte standartlı tutum, bu adaletsiz yaklaşım sadece İslam dünyasındaki kitlelerin ruhunda değil, adalete gönül veren tüm insanların ruhunda tamiri zor tahribatlar açıyor.
 
Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Fransuva Hazretlerine, bu ziyaretiniz hiç şüpheniz olmasın ki İslam dünyası üzerinde son derece olumlu bir iz bırakacaktır. Bu ziyaretiniz aynı zamanda Hristiyan dünyası üzerinde de nice ön yargıyı kıracaktır diye düşünüyorum. Bu tarihi ziyaretin, bu küresel barış ve medeniyetin ittifakı olarak gördüğüm bu ziyaretin yeni bir sürecin ilk adımı olması en büyük arzumuzdur.
 
Birlikte yaşama kültürünün küresel ölçekte desteklenmesi adına Türkiye'nin tavsiye ve uyarılarının mutlaka dikkate alınması gerektiğini burada vurgulamak isterim. Aynı şekilde batıda yükselen tehditler, doğuda oluşan hassasiyetler konusunda da Türkiye'nin uyarı ve tavsiyelerine dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'nin tavsiyeleri gündelik siyasi polemikler içerisinde görmezden gelinmesin. Biz yaklaşan tehlikeyi görüyor, hissediyor ve tüm insanlığı ayrım yapmaksızın tedbir almaya çağırıyoruz."
 
DAVUTOĞLU VE GÖRMEZ'LE GÖRÜŞECEK
Papa Francis, daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı'nı da ziyaret ederek Başkan Mehmet Görmez ile görüşecek olan Papa Francis burada ortak basın toplantısı düzenleyecek.
 
HAFTASONU PROGRAMI
Yarın İstanbul'da Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii'ni gezecek olan Papa Francis, Şişli'deki Saint Esprit Katolik Kilisesi'ndeki ayine katılacak.
 
Papa aynı gün Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret edecek ve Patrik Bartholomeos ile özel bir görüşme yapacak.
 
ORTAK DEKLARASYONA İMZA
Papa Francis ve Patrik Bartholomeos daha sonra Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi'nde dua edecek.
 
Papa, ziyaretinin son günü 30 Kasım'da tekrar Fener Rum Patrikhanesi'ne gidecek ve Bartholomeos ile ortak bir deklarasyona imza atacak.
 
TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR
Öte yandan, Papa Francis, Türkiye’ye yolunda uçakta açıklamalarda bulundu.
 
Uçakta 65 gazetecinin bulunduğu bölüme gelen Papa, "Türkiye şu anda sınırındaki çok sayıda mülteciye yardım ediyor. Bu hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 28 Kasım 2014 Cuma 15:10

RESMİ ZİYARETSE NEDEN HEP 28 -30 KASIM TAHİNE DENK GELİYOR . PAPA LARIN ZİYARETLERİ.

Yorumu oyla      12      5  
Işık Dikicigil 28 Kasım 2014 Cuma 14:37

DERİN MANA VAR.. ANLIYORMUSUN SAYIN CUMHURBAŞKANI... AĞIRLIK NASIL OLUYOR.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de 25 Aralık trafiği: Kimler vekillik için istifa edecek?
Genel seçim öncesinde CHP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MYK) parti yönetimlerinde ...
Davutoğlu’ndan ilk tepki: Keşke Tuncelilerle…
Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Tunceli ziyaretini değerlendirdi.
Çelik'ten bedelli destek açıklaması
AK Parti Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Çelik bedelli askerliğe destek açıklaması yaptı.
 
Bahçeli Tunceli'de: O sözleri yineledi!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun hodri meydan ...
Davutoğlu’nun başdanışmanına AK Partililer’den tepki
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, başdanışmanlığa atadığı Etyen Mahçupyan'ın ...
MHP’li Tanrıkulu’ndan vagon ihalesi çıkışı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ...
 
Atalay’dan flaş açıklama: Yol haritası…
Çözüm sürecinin hedefinin silahsızlandırma olduğunu belirten AK Parti ...
Susam’dan yapılandırmada ek süre çağrısı
CHP’li Susam vergi ve SGK borcu yapılandırmasında uzun kuyrukların oluştuğunu, ...
CHP 'yayın yasağı'nı Meclis'te delecek
CHP lideri Kılıçdaroğlu, yolsuzluklara yayın yasağı, çözüm ve seçim ittifakları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva