HABERLER>POLİTİKA
8 Ekim 2015 Perşembe - 12:47

Ve Kılıçdaroğlu İzmir’de: Ayağının tozuyla mesaj yağmuru

CHP Lideri, milletvekili seçildiği İzmir’e 1.Bölge turundan bir gün önce geldi. Kılıçdaroğlu konakladığı otelde yapılan yayında İzmir ve ülke gündemi üzerine konuştu. İzmir’i ‘ülkenin Batı’ya açılan kapısı’ olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu, kentten aday olmanın gurur verici olduğunu söyledi. Olumsuz sonuçlanan koalisyon sürecine ilişkin açıklamalar yapan CHP Lideri, sıkça dillendirilen ‘kaynak’ sorusuna da yanıt vererek vaatler üzerine konuştu. Kılıçdaroğlu, İzmir’e sandığa gitme çağrısı yaparken kentteki seçim havasını değerlendirdi.

Ve Kılıçdaroğlu İzmir’de: Ayağının tozuyla mesaj yağmuru

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ -  CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu 1 Kasım erken genel seçimleri çalışmaları kapsamında kente geldi.

-KILIÇDAROĞLU'NDAN KADINLARA: EŞİNİZİ ALIP OYLARINIZI KULLANIN

1.Bölge’de tura çıkarak seçmene seslenecek CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, temaslarının bir gün öncesinde Uşak mitinginin ardından İzmir’e geçti.



CHP Lideri konakladığı Balçova’daki Wyandham Otel’de partililer tarafından karşılanırken, Ege TV canlı yayına katılarak İzmir’e ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir’i ‘ülkenin Batı’ya açılan kapısı’ olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu, kentten aday olmanın gurur verici olduğunu söyledi. Olumsuz sonuçlanan koalisyon sürecine ilişkin açıklamalar yapan CHP Lideri, sıkça dillendirilen ‘kaynak’ sorusuna da yanıt vererek vaatler üzerine konuştu. Kılıçdaroğlu, İzmir’e sandığa gitme çağrısı yaparken kentteki seçim havasını değerlendirdi.



İzmir CHP açısından ne anlam ifade ediyor?
Çok şey demek... CHP açısından İzmir özgürlük demek, insan hakları demek, uygar kent demek, üniversite kenti demek. İzmir’in şöyle bir özelliğin var. İzmir Türkiye’nin Batı’ya açılan kapısıdır. İzmir düşmana ilk kurşunun atıldığın kenttir.
 
Onun için mi adayı oldunuz?
İzmir’den aday olmak gurur verici bir şey... Belediye başkanımız ‘aday ol’ deyince Ben de ‘hay hay’ dedim.
 
İzmir milletvekilliğiniz nasıl geçti?
Parlamento çalışmadı bu arada… Biz bu yüzden görevimizi yetirince yerine getiremedik. Komisyonlar çalışmayınca yasa teklifi verseniz bile bunun görüşülme ihtimali sıfır. Sadece milletvekili unvanlarını aldılar, soru önergeleri verdiler. . 1-2 kere terör konusunda meclisi toplantıya çağırdık ama AKP ve MHP bunu kabul etmedi.
 
Terör konusu nasıl çözülecek? Türkiye’nin sorunları nasıl çözülecek?
Bütün samimiyetimle söylüyorum. Türkiye en büyük krizlerinden birisini yaşıyor. Yabancı uçaklar bizim hava sahamızı ihlal ediyorlar. Terör deseniz yeniden hortladı. Dolar tırmandı. Nereye gittiği belli değil. Bu ortamda seçime gidiyoruz. Bu seçimde vatandaşlar düşünerek sandığa gitsin. Eskiden hep CHP’yi suçluyorlardı ama iktidarda değildi.
 
Bahçeli’ye ‘gel başbakan ol’ diye teklifiniz oldu…
Bizim için önce Türkiye. Türkiye’nin sorunlarını çözmedikten sonra benim, partimin sorunlarının ne önemi var. Biz önce Türkiye’nin sorunlarını çözelim
 
AKP ile koalisyon görüşmesi yaptınız. O hükümet bir türlü kurulamadı…
Sayın Davutoğlu bize ilk geldiğinde koalisyon kurmak istedi. Biz de ‘kurabiliriz’ dedik.  Heyetler 10 gün görüştü. 10’uncu günün sonunda Başbakan ‘İki konuda görüş ayrılığımız var. Eğitim ve dış politika… Bu yüzden seçim hükümeti kuralım’ dedi. Biz 4 yılık bir koalisyon bekliyorduk. Ben de, ‘Bu yeni bir teklif. Ben bunu partinin gerekli organlarına götüreceğim size haber veririm’ dedim. Partimizin karar organları bir seçim hükümetini kabul etmedi. Vatandaşın verdiği oyun anlamı şuydu: Uzlaşın… Yeni bir hükümet kurun… Türkiye’nin sorunlarını çözün…
 
Vatandaş size ne söylüyor gezilerinizde?
Vatandaş ‘niye uzlaşmıyorsunuz’ diyor…
 
Siz ne diyorsunuz?
Biz,  ‘Koalisyon için herhangi bir engel çıkarmadık. Onlar kabul etmedi’ diyoruz.
 
AK Parti’nin seçim vaatlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bizim seçim bildirgemizi örnek aldılar. İlk seçim bildirgemizi açıkladığımızda ‘bu mümkün değil’ dediler. Şimdi AKP’nin seçim bildirgesi bizimkine benzedi. Artık Mehmet Şimşek gelsin partimize oy versin.
 
Yaptırdığınız bir anket var mı?
Biz anket yapmıyoruz. Çok değişik kuruluşlar anket yapıyor. O anketlere baktığımızda oylarımız yükseliyor. Benim gönlümden geçen tek başına CHP iktidarı. Ülkenin bu kadar sorunu varken bunları çözebilecek bir hükümete ihtiyaç var. O da CHP.  Sorunları en iyi teşhis eden partinin bizim partimiz olduğu ortaya çıktı. Vatandaşlar oylarını kullansın Yeni bir başlangıç olsun. Türkiye’ye geriye doğru değil ileriye doğru adım atan ülke olsun.
 
Hedef ilk kez oy kullanacak gençler mi?
Nüfusumuzun yarısı genç ama hükümet bunun farkında değil. İşsizlik büyük travmalar yaratıyor. İşsizlere iş bulmak lazım...  Bunları yapamadılar. Biz buna yönelik adımlar atacağız. İş garantili eğitim. Yatılı meslek liseleri kuracağız. Ailesine yük olmayacak o genç
 
Süre çok kısa... Bunları nasıl anlatacaksınız?
Televizyondan anlatıyoruz, reklamlarımız dönüyor. Mitinglerde anlatmaya çalışıyoruz. Her fırsatta vaatlerimizi anlatmaya çalışıyoruz. Bizim vaatlerimiz yere basan vaatlerdir.
 
Siyasetçiler sürekli vaat ediyor, vatandaşlar böyle diyor. Bu vaatler için kaynak var mı?
Var. Ben 27 uçuk yıl devlette çalıştım. Vergi nasıl toplanır bütçe nasıl yapılırım bilirim: Türkiye’nin kaynağı var. Mesele kaynağın yerinde ve zamanında kullanılması… Vergilerin hesabını vatandaşa vereceğiz her kuruşuna kadar. Kesin hesap komisyonu kuracağız. Başkanı ana muhalefetten olacak. Onlara hesap vereceğiz.
 
Sayın Davutoğlu’nun performansını nasıl buluyorsunuz?
Bir yorum yapmak istemem. Ama Sayın Davutoğlu’nun özgür ve bağımsız bir iradesi var mı? Bir kişiye yetki verilmişse ve ilk geldiğinde ‘koalisyon istiyoruz’ deyip sonunda biz ‘seçim hükümeti istiyoruz’ demiş ise iradesini başkasına ipotek etmiştir.  İradesini saraya bırakan birisi özgür olamaz
 
Cumhurbaşkanı’ndan nasıl bir tutum bekliyorsunuz?
Tarafsız kalmasını isterim. Tarafsız kalması konusunda kendisi mecliste yemin etti namusu ve şerefi üzerine. Eğer siz namus ve şeref üzerine yemin ettikten sonra bunu ihlal ederseniz bu hoş olmaz.

Güneydoğu’da sandık taşıma meselesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Gerçi YSK iptal etti.
Son derece yanlış olurdu. YSK’nın kararı doğrudur. Siz kendi ülkenizin bir okulunda güvenliği sağlayamıyorsanız nasıl iktidarsınız?  Diyarbakır’a gizli gidiyor. Bir ülkenin başbakanı kendi ülkesindeki bir yere gizli gidiyor. Bunu da iftiharla söylüyor. Bu, 'ben bu ülkeyi yönetemiyorum' demektir.

Doğu’da Güneydoğu’ da güvenlik sorunumu var?
Kendisi itiraf ediyor…
 
HDP’nin tutumunu nasıl buldunuz?
HDP dahil bütün partilerin açıkça tavır alması lazım. ‘PKK bir terör örgütüdür’ demesi lazım. Silah bırakması yönünde temenniler oldu. Her partinin açık ve net teröre karşı ortak tavır alması lazım. Terör bir insanlık suçudur.
 
Oy kullanmayan seçmenler yoğunlukta. Seçmenler ümitsiz mi? Siyaset kurumuna güvenmiyorlar mı?
Siyaset kurumuna güvenmeyen ciddi seçmenler var. Bunun suçu vatandaşta değil. Ama bu seçimler bizim için önemli. Ya demokrasiden yana ya da baskıdan yana bir seçim yapacağız.7 kanal Digiturk’ten çıkarıldı. Hani bunlar özgürlükçüydü. Gazeteciler ölümle tehdit ediliyor. AKP Milletvekilinin öncülüğüne Hürriyet basılıyor 2 defa. O milletvekilinin sırtı sıvazlanıyor.
 
Özel bir çalışma yapacak mısınız seçmenlere?
Oy kullanmayan vatandaşlara partililerimiz gitmeli. Hem şikayet edip hem de sandığa gitmemek olmaz.
 
Türkiye 2 Kasım sabahına nasıl uyanır? Hiçbir parti tek başına iktidar olamazsa ne olur?
1 Kasım’ı önce bir görmemiz lazım. Gönlümde yatan 2 Kasım sabahına Türkiye’nin huzur içinde uyanması lazım. Baskıcı bir yönetim eğer yeniden iktidara gelirse Türkiye’nin sonu pek parlak olmaz. Bir AKP iktidarı daha Türkiye için felaket olur. Nokta. Bu kadar gerilimi yaratan kim? Türkiye bölündü. Eskiden komşumuzun milliyetini, dilini sormazdık. Şimdi soruyoruz. Bize oy versin vatandaşlarımız. Biz herkesi kucaklayacağız.
 
8 Haziran’daki tutumunuz 2 Kasım sabahında da olur mu?
Biz Türkiye’nin hükümetsiz kalmaması için her çabayı gösteririz.
 
Davutoğlu ile görüşür müsünüz?
CHP’nin birinci parti olması halinde biz hükümeti kurarız. Davutoğlu hükümeti kuramadı Görevin bize verilemesi lazımdı. Ama verilmedi. Biz yetkiyi halktan istiyoruz. Sen anayasayı çiğniyorsun. Örfü adeti çiğniyorsun. Vatandaşın, ‘Ben doğrudan halk olarak CHP’ye oy vereceğim’ lazım.
 


Kentteki seçim havasını nasıl buluyorsunuz?
Bu seçimlerde milletvekili sayımız artacak. Biz İzmirlilere güveniyoruz. İzmir özgürlükçü bir kent... Ankara’nın karabasan havasından çıkıp İzmir’e geldiğimde huzur hissediyorum. İzmir’e gelince rahat ediyoruz…

AK Parti’de İzmir listeleri değişti. Nasıl değerlendirmek lazım?
AKP’nin oyu düştü. O düşüşü telafi etmek için terörü azdırdı. Bizim insanımız şantaja teslim olmaz. Milletvekillerini değiştirdiler. Acaba ‘İzmirliyi kandırılabilir miyiz’ diye yola çıktılar. Ama İzmir kararlığını gösterecektir.  İzmir’de tablo değişmez.

Sizin oylarınızın HDP’ye kaydığı ifade edildi…
Geçen seçimle bu seçime baktığınızda bir miktar kayıp görüyoruz. Oy kullanan vatandaşlar bunu strateji amaçla kullandıklarını ifade ediyorlar. Ben hiçbir zaman hiçbir vatandaşıma ‘bu partiye oy verdin şu partiye oy verdin’ diye suçlama getirmedim. Ama ben isterim ki CHP tek başına iktidar olsun. Ülkeyi bu girdaptan kurtarsın. Mustafa Kemal Atatürk ‘yurtta barış dünyada barış’ demiştir. Ama hayatı savaş meydanlarına geçmiştir. Bütün savaş acılarını görmüştür. Barışın önemini vurgulamışlar. Bugün bizi bütün komşularımızla savaş durumuna soktular.
 
1 Kasım’dan sonra olası bir CHP iktidarında ilk yapacağınız şey nedir?
Emeklilere 2 maaş ikramiye kanunun getireceğiz. Taşeron işçilere kadro vereceğiz. Aile sigortasını hayata getireceğiz. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Harçları kaldıracağız. 1 yıl içinde bütün üniversite öğrencilere yurt imkanı sunacağız. Taşımalı eğitimi bitireceğiz 1 yıl içinde. Atanamayan öğretmenleri atayacağız.
 
1 yılda bu kadar şey olur mu?
Olur. Bunların bir kısmı kararnameyle olacak.
 
Olası CHP iktidarında başbakan olarak Erdoğan’la nasıl çalışacaksınız?
Erdoğan anayasal sınırlar içersinde çalışacak
 
Beştepe'nin yolunu bilmeyenlerle işimiz yok demişti…
Halk bana oy verdikten sonra onun yapabileceği bir şey yoktur. Halkın o yetkiyi bana vermesi lazım.
 
Size göre AK Parti’nin oyu düşer mi?
Düşüyor zaten. AKP Türkiye’yi yönetemez arttık. Azmini kaybetti. Eğer yönetebilseydi hükümet kurardı. Eğitim politikası perişan. Her seferinde ‘terör oldu, PKK bizi kandırdı. Silivri davaları oldu paralel bizi kandırdı’ Bir ülkenin hükümeti belli organlar tarafından kandırılıyorsa artık yönetme iradesini kaybetmiştir.
 
Çözüm süreci devam edecek mi?
Böyle bir sürecin etmesi mümkün değil. Bu sorunu ancak CHP çözer. Çünkü biz Kuva-i Milliye geleneğinden geliyoruz. Bu sorun parlamentoda çözülür. Sorun çok boyutlu bir sorun. Sadece güvenlik politikasıyla çözülemez.
 
CHP kadro olarak iktidar hazır mı?
Hazırız. Bunun en büyük göstergesi AKP’nin seçim bildirgesi. Aynısını yapsalar olmayacaktı biraz aşağıda biraz yukarıda tuttular. Sorunları en iyi teşhis eden CHP. Sorunları  çözecek olan en iyi parti de CHP…
 
İzmir’den ne mesajlar vereceksiniz?
Barış mesajı vereceğim, özgürlük mesajı vereceğim. Seçim bildirgemizi paylaşacağım. İzmirlilerin özlem duyduğu vaatleri anlatacağım.
 
İzmirliler sizi ne zaman daha çok görecek?
Seçim bitsin daha fazla görebilirler.  İzmir gerçekten çok güzel ve iyi yönetiliyor.
 
Aziz Kocaoğlu’nu her zaman örnek gösteriyorsunuz?
İzmir Büyükşehir belediyesinin kredi notu Türkiye’nin kredi notundan yüksek… Hiçbir garanti istemeden bütün kredi merkezleri kredi açıyor. Ülkenin en büyük fuar merkezini açtı. Oteller tıklım tıklım dolu. Esnaf memnun. İzmir de memnun. Bunları tek başına yapıyor. Ve bunları yapan belediye başkanı 400 yılla yargılanıyor.
 
İzmir’e yerleşmeyi düşünür müsünüz?
İzmir kabul ederse neden olmasın…
 
Son mesajlar…
Vatandaşlarımız sandığa gitsinler. Kadınlar erkekleri ikna etsin. Çocuklarımız için çok önemli...



OTELDE BÜYÜK İLGİ
CHP Genel Başkanı canlı yayını ardından bir süre dinlendikten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, metropol ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanlarıyla yemekte bir araya geldi. İl Başkanı Serter de katıldığı basına kapalı buluşma öncesinde Kılıçdaroğlu’na halkın ilgisi büyüktü. CHP Lideri otel önünde vatandaşların özçekim isteğini kırmadı.


SAAT SAAT PROGRAM
Kılıçdaroğlu İzmir turuna sabah saat 09.30’da başlayacak. CHP Lideri Balçova, Gaziemir, Buca, Konak, Karabağlar’ı seçim otobüsüyle gezecek.
 
10.00 Balçova-İnciraltı Özdilek Wyndham Özdilek Otelden Çıkış
10.10 Balçova Sakarya ve Ata Caddesinde halkı selamlama
11.00 Gaziemir İlçesi ziyareti-
(Abdullah Arda İlçe Meydanında esnaf ziyareti- Halkla sohbet) 
12.00 Göçmen Derneklerinin Başkanlarıyla buluşma
(ULUBALDEF Merkezi-Kozağaç)
13.00 Buca, Kozağaç Pırlanta Çocuk Merkezi ziyareti ve halka sesleniş
15.00 Karabağlar İlçe ziyareti
(Uğur Mumcu Parkında Halka Seslenme )
16.00 Konak İlçe Ziyareti
( Kıbrıs şehitleri caddesi önünden halkı selamlama)
 
CHP Genel Başkanı turun ardından akşam saatlerinde havayoluyla Ankara’ya geçecek.
 
BUCA'DA PIRLANTA GİBİ AÇILIŞ!
Buca Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşların 3-6 yaş arası çocuklarına üç saat süre ile ücretsiz geçici bakım hizmeti vermek üzere hayata geçirdiği ve kısa sürede yoğun ilgi gören pırlanta merkezlerinin beşincisini Kozağaç’ta açıyor. CHP Lideri İzmir turu kapsamında bu merkezin de kurdelesini kesecek.

 
40 geçici işçi alımına 491 başvuru
 
Dikmen: Halkın özgür iradesine ipotek konuluyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARA 8 Ekim 2015 Perşembe 12:51

Bu Ilçelerı Gezse Ne Olacak... Oy Alınmayan Bölgelerde Calışma Yapılmalı...

Yorumu oyla      22      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Böke’den ‘kaynak’ çıkışı: Herhalde artık sorulmayacaktır!
CHP'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, yaptığı ...
AK Parti Adayı Sürekli: Terörün kökünü kazıyacağız
Sürekli “Ülkemizin birliğine ve huzuruna yapılan bu alçakça terör saldırıların ...
CHP’de ‘pamuk eller cebe’ harekatı!
Siyasi partiler 1 Kasım genel seçimleri için Hazine yardımı almayınca ...
 
CHP adayı Uçar'dan 'Kubilay' işçilerine destek!
Maaşlarını alamayan ve sendikalı oldukları için işten çıkarılan Aliağa’daki ...
Yıldırım: 2011 oylarını yeniden istiyoruz
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım Bornovalı Amatör Spor ...
Kilidin çözüm yeri…
8 Haziran sabahı birçok insan gibi ben de, “Türkiye az da olsa rahat bir ...
 
İzmir siyasetinin twitter fenomenleri: Kim/nasıl kullanıyor?
Seçim öncesi her alandan seçmene ulaşmayı hedefleyen siyasetçiler, Twitter'ı ...
AK Partili Kaya: Milletin partisiyiz
AK Parti'nin seçkinlerin değil milletin partisi olduğunu ifade eden Kaya, ...
Ve 1 Kasım erken genel seçimleri başladı!
Erken Genel Seçim kararı alınması üzerine yurtdışında yaşayan seçmenlerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva