HABERLER>GÜNCEL
22 Eylül 2014 Pazartesi - 16:27

DİSK'ten büyük miting: Binlerce işçi 'taşerona hayır' dedi

Büyükşehir’de yaşanan ihale krizi sonrası eylemlerini sürdüren DİSK büyük miting için binlerle alana indi. DİSK’in tüm üst düzey yöneticilerinin katıldığı, CHP’nin de destek verdiği miting öncesi binlerce işçi sloganlarla Basmane’den Gündoğdu Meydanı’na yürüdü. Meydanda konuşan DİSK Başkanı Beko'dan 'Taşerona geçit vermeyeceğiz' mesajı verdi.

DİSK ten büyük miting: Binlerce işçi  taşerona hayır  dedi

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ şirketinde bin 170 işçiyi ilgilendiren ihaleyi taşeron firmanın kazanması sonrası kriz sürüyor.

- BÜYÜK MİTİNG ÖNCESİ KONAK'TA DİSK ZİRVESİ...

- KARABAĞLAR'DA BÜYÜK İSYAN: TAŞERON BELEDİYEYE GİRDİ!...

- FOTO GALERİ: DİSK'TEN BÜYÜK MİTİNG

Büyükşehir Belediyesi henüz Dermar firmasıyla sözleşme imzalamazken, sendika ilçelerde yapılan periyodik eylemlerin ardından bu kez binlerce işçiyle alana indi.

Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) tarafından düzenlenen büyük miting için Basmane’de bir araya gelen binlerce işçi sloganlarla Gündoğdu Meydanı’na yürüdü.

İşçilerin taşeron sistemi protestosuna DİSK Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın yanı sıra sendikanın tüm üst düzey yöneticileri katılırken, eyleme CHP de destek verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları ve CHP İl Başkanı Ali Engin’in yanı sıra çok sayıda milletvekili de yürüyüşe katıldı. Gündoğdu Meydanı'nda sonlanan yürüyüşte "Susma haykır, taşerona hayır", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz" sloganları atıldı.



BAŞKANLAR KOL KOLA
Öte yandan Başkan Kocaoğlu'na Basmane Meydanı'na geldiği sırada tepki gösteren iki kişi ise işçiler tarafından meydandan uzaklaştırıldı. Kocaoğlu daha sonra DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Tekstil Sen Genel Başkanı Rıdvan Budak'ın koluna girip en önde yürüyüşe katıldı.


 
BEKO: İZİN VERMEYECEĞİZ!
İşçilerin alana toplanmasının ardından DİSK Genel Başkanı Kani Beko konuştu. DİSK Genel Başkanı Beko, "Soma'daki katliamın üzerinden 4 ay geçti. Bu süre içerisinde maalesef 600 işçi kardeşimiz daha iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. Yani Türkiye iki Soma katliamı daha yaşadı. Madenler, inşaatlar, tersaneler, fabrikalar, işçiler için mezarlığa dönüşüyor. İş güvenliği sağlamayan patrona yaptırım uygulaması gereken devlettir. Peki devleti yönetenler ne yapıyor? İş cinayetlerine savunma hazırlıyor. İş cinayetlerinin durması için yıllardır üç şey söylüyoruz. Denetimi bağımsız kurumlar yapmalı. İkincisi işçinin en büyük güvencesi örgütlü olmasıdır. Eğer bir işyerinde sendika yoksa işyerindeki sendika patronla ortak çalışıyorsa orada iş cinayeti bitmez. Bunun en iyi örneğini Somalı kardeşim bilir. Üçüncü konu ise taşeron yasaklanmalıdır. Çünkü taşeron demek iş cinayeti demektir, taşeron demek ölüm demektir. Taşeron sistemi, işçi sınıfına karşı açılmış bir savaştır. AKP iktidarının çıkardığı yasalarla taşeron zorunlu oldu. Kamu hizmetlerini de taşerona devretmek için her yolu deniyor. Bizim çocuklarımız alnının teriyle ekmek parasını kazanacak, onların taşerona köle olmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

‘Taşerona hayır’ mitingi Hilmi Yarayıcı konseriyle sona erdi. (Haber servisi, dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SOSYALİST 23 Eylül 2014 Salı 16:56

herkes kadrolu olamaz taşerona da ihtiyaç var.başkana izmir halkı destek veriyor. belediyenin paraları boşa gitmesin hatta çalışmayanlara yol verilsin. taşerona EVEEEETTTTT.

Yorumu oyla      13      10  
işçi 23 Eylül 2014 Salı 15:27

Patron sendikası patron"la yürüyerek taşeron a itiraz etti; ALKIŞLIYORUZ...!!!

Yorumu oyla      16      6  
misk 23 Eylül 2014 Salı 12:53

disk başkanının verdiği fotoğrafa bak. patronlarla elele, akrabalar belediyeye.

Yorumu oyla      23      6  
giritli 23 Eylül 2014 Salı 12:47

chp belediyelerinde taşeron yokmu ?

Yorumu oyla      19      7  
bülent ışık 23 Eylül 2014 Salı 11:10

Bazı yorumları okuyunca ne çok işçi düşmanı varmış dedim.Yok İstanbul'da CHP nin 1994 seçimlerini kaybetmesinin sebebi yüksek ücretler ve grevlermiş.1989-1994 arası Sosyal demokrat belediyeler olmasaydı kamuda ücretler daha önce olduğu gibi asgari ücretin 1.5 katını geçmezdi.Yoksulluk sınırı 4200 lira olduğu yerde taşeron işçisinin açlık sınırında maaş alması mı yüksek.işçi düşmanlığı yapacağınıza yüzde 20 niçin milli gelirin yüzde 50 sini alıyor onu sorgulayın.

Yorumu oyla      15      48  
ado 23 Eylül 2014 Salı 09:16

hala sandika ağalarına inanan işçiler kaybettiklerinzi yetmedimi

Yorumu oyla      25      7  
mulla 23 Eylül 2014 Salı 00:34

Ülke batmış üretim yok, saman bulgaristandan buğday rusyadan devlet tüm kurumları ele almış bir işci kaldı onuda torba yasayla hallediyo. Devlet diyoki bu kadar işsizlik varken bu işcilerin hak edişleri fazla asgari ücrete talim et.

Yorumu oyla      16      8  
nazif aydın 22 Eylül 2014 Pazartesi 23:25

izmir emekcine sahip cık 1170miş işçi ve ailleler ekmeksiz aşsızkalacak izmirde taşoron istemiyoruz ,

Yorumu oyla      17      14  
yüzde 22 Eylül 2014 Pazartesi 23:07

yüzde 40'ları çözün önce

Yorumu oyla      23      6  
chp disk yüzünden izmiri kaybedecek 22 Eylül 2014 Pazartesi 21:56

istanbulda 1994 de disk chp li büyükşehir belediyesini teslim aldı,yüksek ücretlerle hizmet üretilemedi,disk o zamanlar belediyeyi maddi yönden bitirdi,belediye işçi ücretlerini ödeyemez hale geldi ve hizmet üretilmediğinden chp istanbulda darbe aldı ve istanbulu kaybetti,sendika aidat zengini oldu,sonuçta halk bıktı istanbuldan chp yi sildi ,aynı akibet izmir içinde geçerlidir,disk izmir belediyelerini başta büyükşehir olmak üzere teslim aldı,artık bu belediyelerden hizmet beklemeyin,disk chp li belediyelerde görünmeyen bir güç olmuştur ama bu güç izmirli chp li büyükşehir belediyesini ve ilçe belediyelerini sendikanın baskısıyla çalışanlara yüksek ücret vermek zorunda kalacağından maddi yönden bitirecektir ve ilk yerel seçimlerde disk in belediyeleri teslim alıp şehiri hizmet üretilemez hale getirmesi yüzünden chp önümüzdeki yerel seçimlerde izmiri akp ye tıpış tıpış teslim etmek zorunda kalacaktır,bunu bir yere yazın ..........

Yorumu oyla      16      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Greenpeace gemisi önünde santral isyanı
Foça Çevre ve Kültür Platformu üyeleri, Türkiye turu kapsamında İzmir'e ...
Riskli temsilciliklere bordo bereli koruma
Kritik bölgelerdeki diplomatik temsilciliklerimizi, polis değil bordo ...
Yine önce Fuat Avni açıkladı: Ankara’da flaş operasyon
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, "bazı polislere usulsüz taltif verildiği" ...
 
Kredi kartıyla kurbanlık alanlara uyarı
İlahiyat Fakültesi dekanından, 'borcu faize düşürmeyin' uyarısı geldi. ...
Kesici delici alet taşıyanlara para cezası!
İçişleri Bakanlığı'nca başlatılan çalışma kapsamında kesici alet taşıyanlara ...
İl ilde katliam gibi kazalar: 10 ölü
Önce Malatya ardından da Antalya'da ölümlü kazalar yaşandı: 10 ölü, çok sayıda yaralı.
 
İzmir Emniyeti şifreyi çözdü: Kaçak sigaraya geçit yok!
İzmir’de, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ...
İstanbul'da yine damper kazası
Kartal TEM bağlantı yolunda damperi açılan hafriyat kamyonu, önce karayolu ...
Flaş! İzmir’deki Twitter davasında karar açıklandı
İzmir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında attıkları Tweetler nedeniyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva