HABERLER>GÜNCEL
17 Ekim 2012 Çarşamba - 08:03

Van'da yıkılan okullara yeni isim: 'Atatürk' gitti...

Van'da büyük yıkıma neden olan depremlerde ağır hasar gören ve yıkılan okulların yerine yenilerini yapılırken, bu okulların büyük bölümünün adları da değiştirildi. En çok dikkat çeken isim değişikliği, Cumhuriyetle yaşıt Atatürk ilkokulunun adı Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde ölen annesi Tenzile Ana olarak değiştirildi.

Van da yıkılan okullara yeni isim:  Atatürk  gitti...

VAN - Van Erciş İlçesi'nde yıkılan Atatürk İlköğretim Okulu'nun yerine EVYAP Firması tarafından yaptırılan okula, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi adına 'Tenzile Ana İlkokulu ve Tenzile Ana Ortaokulu', Van'daki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun yerine yaptırılan okula da, yaptıran televizyoncu Acun Ilıcalı'nın annesi 'İlknur Ilıcalı İlkokulu' adı verildi. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri işadamı, kişi ve kurumlarla yapılan protokoller gereği bu ad değişikliklerinin yapıldığını, ancak eski isimlerin de TOKİ tarafından yaptırılan yeni okulara verileceğini söyledi.
 
Van ve Erciş'te 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de Richter ölçeğine göre meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerde binlerce ev ve binanın yanı sıra, 1050 derslik de yıkıldı veya hasar gördü. Yetkililer, yıkılan ve yıkımına karar verilen bu dersliklerin yerine ise 2050 dersliğin inşa edildiğini söyledi. TOKİ tarafından 30, işadamı, kurum ve hayırseverlerle yapılan protokoler gereği de 61 okulun yapımına başlandı. Bu okulların büyük bölümü tamamlanıp eğitim- öğretime açılırken, bazılarının da yapımı sürüyor.
 
CUMHURİYETLE YAŞIT OKUL 'ATATÜRK' ADINI TAŞIYORDU
Ancak Van kent merkezi ve Erciş İlçesi'nde yıkılan eski okulların yerine yeni yapılan okullara verilen yeni isimler dikkat çekti.Erciş İlçesi'nde 1924'te Van Yolu Caddesi üzerinde 'Merkez İlkokulu' olarak inşa edilen okulun adı, 1944 yılında yapılan değişiklikle 'Atatürk İlkokulu' oldu. Depremde yıkılan bu okulun yerine EVYAP firması tarafından yaptırılan ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından da temeli atılan 32 derslikli yeni okula, bu kez Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ı çağrıştıran 'Tenzile Ana İlköğretim Okulu' ve 'Tenzile Ana Ortaokulu' adı verildi. Okul yeni adıyla eğitim öğretime açılırken, Van kent merkezindeki bir çok okulun adı da bu şekilde değiştirildi.
 
Van'ın Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun yerine yaptırılan okula, yapımını üstlenen televizyoncu Acun Ilıcalı'nın annesi 'İlknur Ilıcalı İlköğretim Okulu', Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan Kız Meslek Lisesi'ne 'Vestel Kız Teknik Meslek Lisesi', aynı cadde üzerinde bulunan Kazım Karabekir Lisesi'ne de 'TeliaSonera Anadolu Lisesi' adı verildi.
 
'ESKİ İSİMLER TOKİ OKULLARINA VERİLECEK'
Van Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okul yapımı için 61 kişi ve kurumla protokol imzalandığını, yapılan protokoller gereği bu isimlerin değiştirildiğini belirtirken, eski isimlerin de unutulmayacağını söyledi. Yetkililer, TOKİ tarafından yapılan okullara eski okul isimlerinin verileceğini kaydetti.
 
OLUMLU BULAN DA VAR, ELEŞTİREN DE
Bu değişiklikleri destekleyenler de tepki gösterenler de oldu. Olumlu bulanlar "Okul yaptıranlara teşekkür ediyoruz" derken, eleştiren ise "Birçok okulumuzun ismi eskilere dayanıyor. İsimlerin değişmesi iyi olmadı. Okul isimleri keşke depremden önce olduğu gibi olsaydı. Değiştirmek yerine ek isimler de olabilirdi. Birçok okul ismi eskilere dayanıyor. Bizim geçmişimiz bu isimlerde" diye konuştu. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 17 Ekim 2012 Çarşamba 16:13

CAMİ YİDE OKULUDA KENDİ PARASINDAN YAPSIN. DÜNYALIĞINI YAPTI BAŞBAKAN VE YANDAŞLARI

Yorumu oyla      22      6  
Şakir Turan 17 Ekim 2012 Çarşamba 15:41

yeni isimler de okul adı olabilmeli.Başbakan anasının adı konması neden tepki yaratıyor anlamadım

Yorumu oyla      12      18  
misafir 17 Ekim 2012 Çarşamba 14:21

mutedil isimli arkadaş, maltepe belediyesindeki türkan saylam kültür merkezi yeni mi yapılmış yoksa senin dediğin gibi "istanbul maltepe belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nin adını Türkan Saylan'a çevirdiğinde..." bu kültür merkezi önceden Atatürk kültür merkezi adıyla var olup sonradan mı adı değiştirilmiş? cevabını bekliyorum. gerçi ben cevabı alttaki yorumumda yazdım umarım sana tüyo olur. umarım gerçekleri öğrenir malum gazete haberine kanmazsın.

Yorumu oyla      17      14  
AHMET 17 Ekim 2012 Çarşamba 14:20

BEN O OKULDA OKUDUM ORANIN ADI 80 YILDIR ATATÜRK İLKOKULUDU VE ERÇİŞTE BAŞKADA ATATÜRK OKULU YOKTUR.BUNLARIN ATATÜRK VE CUMHURİYET'E DÜŞMAN OLDUKLARINI HERKES BİLİYOR AMA HALA İNANMAYANLARDA MALESEF ÇOK DAHA NE YAPMALARINI BEKLİYORSUNUZ KALKIP TV DEN ATATÜRK'KÜFÜRMÜ ETSİNLER HERYER ATATÜRK DİYORLAR ATATÜRK'ÜN NESİ BATIYOR BUNLARA KINIYORUM

Yorumu oyla      21      9  
bülent ışık 17 Ekim 2012 Çarşamba 13:19

11.52 Mantıklı yorum yap iktidar partisi muhalefet partisinin milletvekilinin ismini verir mi?

Yorumu oyla      14      12  
mutedil 17 Ekim 2012 Çarşamba 11:52

'İZMİRLİ' kardeş..önerilerine 'Hüseyin Aygün'ü de ekleseydin ya..chp tunceli milletvekili olan beyefendiyi...

Yorumu oyla      15      18  
misafir 17 Ekim 2012 Çarşamba 11:51

mutedil isimli arkadaş, yazdığını okuyan sanki maltepe belediyesinde önceden Atatürk Kültür Merkezi varmış da onun adı Türkan Saylan olarak değiştirilmiş gibi yanlış algı yaratacak şekilde yorum yapmışsın söz konusu kültür merkezi 28.10.2009 da açılmış olup, merkez açılmadan önce chp lilerin buranın adının türkan saylan olması için verdiği önergeyi akp liler Atatürk olsun diyerek türkan saylana duydukları öfkeyi ve Atatürkü kullanarak chp yi Atatürk karşıtı gösterme çabasıdır.haber zamana aittir

Yorumu oyla      21      9  
Kenan çeliktan 17 Ekim 2012 Çarşamba 11:49

Bu millet maalesef hala derin bir kış uykusunda. Olaya masumane bir tavırla bakmak, gafletin daniskasıdır. Hala uyanmadınız mı? Atatürk ve Cumhuriyet olgusunu adım adım yok ediyorlar. İçlerindeki kin ve nefreti dışarıya vuruyorlar.

Yorumu oyla      23      8  
Erdi 17 Ekim 2012 Çarşamba 11:31

Her yer Atatürk zaten her ilde 2 3 tane Atatürk ismine benzer okul olsun yeter...

Yorumu oyla      11      18  
İZMİRLİ... 17 Ekim 2012 Çarşamba 11:25

Bülent arınç ın dedesi olan, Kubilayı katledenlerden, mollayıda koyun, isim olarak... Ha birde gurur duyduğunuz barzani var onuda unutmayın...

Yorumu oyla      26      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Seri katil’e rekor ceza istemi: Üç kez müebbet!
İzmir’de 2.5 yıl önce, ilk olarak bankada çalışan Esra Yaşar, ardından ...
‘Ergenekon’ sanığından oğluna veda: Cezaevi-cenaze-cezaevi!
Ergenekon davasının tutuklu sanığı, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. ...
İzmir’de ‘açıköğretim’ çilesi
İzmir’de yüzlerce öğrenci, ek yerleştirme, lisans tamamlama, sınavsız ...
 
Egeli öğrencilerden yemeğe zam eylemi
Ege Üniversitesi kampüsü içerisindeki KYK’ya ait karma öğrenci yurdunda ...
İZBAN krizine son nokta: Makinistler dönüyor
İZBAN’da yaşanan kriz sona erdi. Yeterli maaş alamadıkları gerekçesiyle ...
Teröristler 3’ü öğretmen 4 kişiyi kaçırdı
Siirt’in Pervari ilçesinde yol kesen PKK’lı teröristler, 3 kadın öğretmen ...
 
Afyon’daki patlamada ölen 25 asker doğal afet şehidiymiş!
Afyon'da patlamada şehit olan 25 askerin "doğal afet şehidi" sayıldığı ...
Sürpriz ziyaret: Komutan donanmayı denetliyor...
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel inceleme ve denetlemelerde bulunmak ...
Adalet bu kez aile dağıttı: Raşit 10 yıl hapiste
Bayındırlı berber Raşit Bayar, 2006 yılında, yaşı küçük olduğu halde kaçırdığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva