HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Mayıs 2015 Perşembe - 13:56

Vali Toprak’tan flaş açıklama: İzmir’de MOBESE krizi mi var?

İzmir Valisi Mustafa Toprak kent güvenliği kamera sisteminde yaşanan sorunun çalışmaları aksatmadığını söyledi. Toprak, “İhaleyi alan şirket ile emniyet arasında görüşmeler sürüyor. Sadece işin devamında yapılması gereken çalışmalarda anlaşmazlık var. Kurulan kamera sisteminde hiçbir sorun yok” dedi.

Vali Toprak’tan flaş açıklama: İzmir’de MOBESE krizi mi var?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün denetiminde çalışan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu’nda (MOBESE) yaşanan aksama nedeniyle İzmir Valisi Mustafa Toprak’tan açıklama geldi.  Toprak, sistemin çalıştığını ifade ederken emniyet ile şirket arasında işin devamı konusunda anlaşmazlık olduğunu söyledi.
 
İzmir’de ilk MOBESE sisteminin kurulması ihalesi 29 Mart 2008’de yapıldı. Toplam 22 milyon 218 bin 234 TL’lik ihale bedelli projeye İzmir İl Özel İdaresi ve Emniyet Genel Müdürlüğü farklı zamanlarda kaynak ayırdı. Yaşanan gecikmeler ve ihale süresindeki aksamalar nedeniyle ödenen para da arttı. Bornova Doğanlar’da emniyetin denetiminde komuta merkezi kuruldu. Kentin birçok yerindeki kamera sistemi de buraya bağlandı.
 
Aradan geçen zaman içinde ihaleyi alan Siemens Şirketi ile emniyet arasında ihale şartnamesi nedeniyle kriz çıktı. Şirket, ihale bedelinin tamamının gereğini yerine getirdiğini ifade ederken emniyet ise şartnameye uygun noktalarda kamera ve sistem kurulumunda eksiklikler tespit edildiğini belirtti. Birçok noktaya daha çalışma yapılması istenirken şirket ise ihalenin geneline bakıldığında ihale bedelinin uygulamada tamamlandığını vurguladı.



SİSTEM ÇALIŞIYOR
MOBESE sisteminde yaşanan kriz nedeniyle kentte, sistemin tamamen durduğu, aksamalar yaşandığı ve görüntülerin sağlıklı gelmediği konuşulmaya başlandı. İzmir Valisi Mustafa Toprak ise uygulamada sorunun olmadığını vurguladı. Egedesonsöz’e konuşan Toprak, “İhale nedeniyle teknik bir sıkıntı var. Şirket ‘ben işlemi tamamladım’ derken yetkili arkadaşlar da ‘şunları da yapman gerekiyor’ diyor. Kent geneline artı olarak takılması gereken kameralar, toplumsal olaylar nedeniyle arızalanan, kırılan görüntü sistemlerinin düzenlenmesi işleri var. Şirket, ‘ben komuta merkezine çok para harcadım, kameraları arttıramam’ diyor. Emniyetteki yetkili arkadaşlarımız da görüşmesinde ‘şunu, bunu da yapman lazım ki işler tam olsun’ diyor. Bu konular ihalenin teknik meseleleridir. Bizim hukuki olarak yürüyen ve kurumlar arsındaki işlere müdahale etmemiz söz konusu değildir.  Ama şunu kesinlikle net bir şekilde ifade etmek gerekirse kurulan sistem, komuta merkezi, kameralarda hiçbir sıkıntı yok. Eksiksiz ve hatasız çalışıyor. Bir aksama söz konusu değil. Emniyetin kontrolünde çalışmalar yürüyor” diye konuştu.

 
İzmir’de zehir bagajı: 35 kilo esrar!
 
İşçi isyanı İzmir'e sıçradı: Petkim'den ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kazazede 6 Haziran 2015 Cumartesi 03:51

Geçen ay arabada bebeğimde var . arka camda da "arabada bebek var" yazdikki dikkatli gelsinler diye gören kim.kırmızıda duruyorum 10-15 sn geçti arkadan dannn adamın biri vurdu. napıyorsun dedim kırmızı yanıyor . adam geçersin diye düşündüm dedi. Niye geçeyim manyakmıyım ben dedim. adamda "herkes geçiyor abi" dedi. 2008de ihale alınmış. yıl olmuş 2015 hala yok anlaşmazlık var bilmem ne. yazık günah. sizin yüzünüzden yılda kaç kaza oldu sorumsuzlar .Makamınızın hakkını verin

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 29 Mayıs 2015 Cuma 11:57

izmirde problemin gerçek adı.. Vali...

Yorumu oyla      12      6  
KARSIYAKALI 29 Mayıs 2015 Cuma 10:55

Evet sistem sorunsuz calısıyor bir yakınıma alsancakta araba carptı araç mobese kameralarının önünden geçmesine ragmen bulunamadı sistem algılamamıs !

Yorumu oyla      14      5  
İZMİRLİ 28 Mayıs 2015 Perşembe 23:43

siz syn valim izmirlilerle hiç kucaklaşmadınız ..sadece protokol. bu bize sevgi yetmez..izmir sevgisi için..VALİ ÖGÜTÇEN vardı ALLAH rahmet eylesin içimizde yaşayacak ..biz size akıl veremeyiz.ama halk .. sokak taki esnaf v.s sizi tanımak istiyorr

Yorumu oyla      16      6  
ercan 28 Mayıs 2015 Perşembe 14:10

Sayın vali aslında projenin sağlıklı gerçekleşmedğini satır aralarında itiraf ediyor.Bir de aziz kocaoğluınu beceresizlikle suçlarlar Kendileri farklı sanki.

Yorumu oyla      24      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şirince’ye ivme kazandıracak proje start aldı
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve İzmir Rölöve ve Anıtlar ...
Başkan Selvitopu komşu esnafla buluştu
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediye binasının yanında ...
Ödemiş Nihat Hatipoğlu’nu ağırlıyor
Ünlü İlahiyatçı ve Akademisyen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Ödemiş Belediyesi’nin ...
 
Menderes yarışıyor: Çevre için fotoğraf çek
Menderes Belediyesi tarafından 5-11 Haziran Çevre Haftası kapsamında fotoğraf ...
Çiğli’nin vezneleri hafta sonu açık
Emlak ve çevre temizlik vergilerinin birinci taksitlerinin ödenmesi için ...
Tam gaz mesai: Urla yaza hazırlanıyor
Urla Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü yaz hazırlıklarına devam ediyor. ...
 
Kocaoğlu atık günlerinde konuştu: Körfez’le barıştık
İzmir’de düzenlenen Türk-Alman Katı Atık Günleri’nde konuşan Büyükşehir ...
İZSU’dan 5 ilçede büyük yağmur suyu harekatı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bayraklı, Bornova, Konak, ...
Bornova Belediyesi’nden vatandaşa özel hizmet
Bornova Belediyesi emlak ve çevre temizlik vergilerini ödemeye gelen vatandaşları ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva