HABERLER>POLİTİKA
3 Aralık 2012 Pazartesi - 12:47

Urla ve Güzelbahçe'de 'Anayasa Forumları'na yoğun katılım

Milli anayasa forumlarının 14 ve 15.’si hafta sonu Urla ve Güzelbahçe’de yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Urla ve Güzelbahçe de  Anayasa Forumları na yoğun katılım

İZMİR - İlk olarak Urla’da Cumartesi günün Sosyal Etkinlik Salonu’nda Milli Anayasa forum gerçekleşti. Forumda; İşçi Parti Genel Başkan Yardımcısı Avukat Tugay Şen, Parlamenterler   Birliği İzmir Şube Başkanı ve Eski dönem Milletvekili Avukat Metin Öney, yine eski Parlamenter ve Urla’da uzun yıllar Belediye Başkanlığı yapmış olan Avukat Bülent Baratalı konuşmacı olarak yer aldı. Türkiye’de 94. gerçekleşen Milli Anayasa Forum’da Avukat Erdoğan Özer forumun başkanlığını üstlendi.

ÖNEY;’ BU MİLLET HER ÇAKIL İÇİN YÜZLERCE ŞEHİT VERMİŞTİR’
Öney;’ 82 Anayasası 20’den fazla değişti. Yeni anayasaya ihtiyaç var mı? T.B.M.M yetkisi var mı? İçeriği ne olacak? Öncelikle bu soruları cevaplamak lazım. Ama nedense Türkiye hep 3. Sorudan yola çıkıyor. Yeni Anayasayı isteyen ABD, AB ve PKK’dır. Anayasadan içeriği değiştirmek demek bizi biz yapan değerleri değiştirmek demektir. Bu millet her çakıl için yüzlerce şehit vermiştir. Bizler Anayasanın değişmesi fikrine demokratik tepki koymak zorundayız. Bugün saf tutmazsak, yarın yas tutarız.

Baratalı;’ Anayasalar büyük devrimler ya da karşı devrimler sonunda yapılır. AKP’nin yapmak istediği karşı devrimdir. Bu parti yeni anayasa yaparak, laikliği değiştirmek istiyor. Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer bir yazısında şöyle demişti;’ Laiklik, Cumhuriyetçilik dönemi geçti artık bu değerler gitmiştir. Yerine yeni dönem geçmiştir. Türkiye’nin yeni dönemi ise İslam’dır’ Bu zihniyetle anayasa yapmak istiyorlar. Eğer bu anayasayı yaparlarsa Erdoğan’ın ve AKP’nin anayasası olacaktır.’

Şen;’ Türkiye AKP ve PKK tarafından yönetilmektedir. Bizleri eyalet yasasıyla bölmek istiyorlar. Kür5distan devleti kurmak istiyorlar. Ama biz anayasamızın değişmesine izin vermeyeceğiz. ‘diyerek 23 aralık2012 günü Menemen’de gerçekleşecek şehit Kubilay anma mitingine bütün milletin katılması gerektiğini belirtti

KİMLER KATILDI
Milli Anayasa forumuna; Atatürkçü Düşünce Derneği Özdere Şube Başkanı Sami Gürler, Dokuz Eylül Hukuk fakültesi öğr. üyesi Yrd Doç Münevver Aktaş, Eski Bayraklı CHP meclis üyesi Ertuğrul Sivrioğlu, Urla ADD Başkan yardımcısı Hüseyin Gürler, Mordoğan ADD Başkanı Yusuf Yazıcı, Urla belediye meclis Üyesi Atilla Özkaya, CHP Urla ilçe başkan yrd.İbrahim Tok, Prf.Dr.Cavit Çehreli, gazeteci yazar Ocal Uluç, Mesude Öney, Prof. Acar Savacı ve urla chp delegeleri , Urla Ziraat Odası Başkanı, Eski Milletvekili Ahmet Ersin katıldı.

HEPİMİZ ATATÜRK GİBİ OLMALIYIZ
Konuşmaların sonunda söz alan yurttaşlar fikirlerini şöyle belirttiler; Prof. Acar söz alarak yapılacak olan işleri öğrenmeye geldim, mücadeleye hazırım nefer olarak dedi ,Prof. Cavit Çehreli de cumhuriyet mitingleri ses getirdi, devam etmedi..bize adres gösterin örgütlenelim diyerek mücadele çağrısı yaptı.ADD Özdere Şube Başkanı Sami Gürler söz alarak 13 Aralıkta Silivri’de olacağız, herkesi çağırıyoruz diyerek “Ergenekon kurtuluş destanımızı kanayan yaraya dönüştürdüler” dedi. Yar-.Doç. Münevver Aktaş ise “ kurtarıcı beklemenin” yanlış olduğunu, b bütün günümüzü buna ayırmamız gerekir.

Güzelbahçe’de Milli Anayasa Forumu
İkinci forum ise Güzelbahçe Belediye Anfi Salonu’nda gerçekleşti. Urla Milli Anayasa Forum’da konuşmacı olanlar Güzelbahçe’de de konuştu. İşçi Parti Genel Başkan Yardımcısı Avukat Tugay Şen, Parlamenterler   Birliği İzmir Şube Başkanı ve Eski dönem Milletvekili Avukat Metin Öney, yine eski Parlamenter ve Urla’da uzun yıllar Belediye Başkanlığı yapmış olan Avukat Bülent Baratalı konuşmacı olarak yer aldı. Milli Anayasa Forum’da Avukat Erdoğan Özer forumun başkanlığını üstlendi.

Konuşmasını yapan Özer Anayasa konusunun bir yıldır tartışıldığına dikkat çekerek şöyle dedi;’ Büyük Ortadoğu’ya anayasa yapılmaya çalışıyorlar. 175. Maddeye aykırı olarak anayasa yapılmasının konuşmasını karşısındayız. Türk milleti toparlanarak vatanına sahip çıktığını gösterecektir.

ÖNEY;’ YAŞANANLAR FETRET DEVRİDİR AMA SON BULACAKTIR’
Milli anayasa forumu kurulduğundan beri takip ediyorum. Yeni anayasadan söz ediyorlar peki bu anayasada yargı bağımsızlığı olacak mı? Bu anayasa yıkım anayasasıdır. Bu anayasa Atatürk’e düşmandır, üniter devlet yok sayılmıştır. Türk milleti Osmanlı döneminde de bu dönemi yaşadı. Yaşanılanlar Fetret devridir. Tarihte bu devir 10 yıldır yaşanmıştır. Ben asla ümitsiz değilim. Aynı tarihteki gibi bu devri atlatacağız. 

BARATALI;’ ASLİ KURUCU İKTİDAR DEĞİLDİR, ANAYASA YAPMA HAKKI YOKTUR’
AKP kafasında laiklik yoktur, Neo Osmanlıcılık vardır. Tam bağımsız Türkiye iradesiyle 1921 yılında kendi anayasasını yapmıştır. Asli kurucu iktidar değildir ve Anayasa yapma hakkı yoktur.Şen;’ Devrim ve karşı devrim anayasası vardır. Türkiye AKP ve PKK tarafından yönetilmektedir’ dedi. Şen;’ Türk milleti 29 Ekim, 10 Kasımlardaki gibi bu kez 13 Aralıkta Silivri’ye akacaktır. Güzelbahçeden de duyuruyoruz. Ve herkesi çağırıyoruz. Yine bu yıl 23 Aralık Menemen’de Kubilay’ı Anma Törenlerin de daha büyük bir etkinlik düzenleneceğini buradan bir daha açıklıyoruz. Bütün halkımızı Menemen’de buluşmaya çağırıyoruz.

Güzelbahçe’deki Milli Anayasa Forumuna Eski Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Özdere A.D.D Başkanı Sami Güler, Eski CHP Milletvekilli Atilla Mutman, Güzelbahçe Belediye Meclis Üyesi İhsan Seyhan, Güzelbahçe A.D.D Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Şen Antakyalı, CHP Urla İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Tok, CHP Delegesi Ayşe Eğrikülah katıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Akan kanın durması için herkesle görüşürüz”
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, terörle mücadeleye ilişkin önemli mesajlar ...
Cihaner ve Aksünger'den aşureli birlik mesajı
Muharrem ayı nedeniyle Çiğli Evka2 Cem ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ...
'Asla AKP'li Alevi olamaz, Aleviler de AKP'li olmaz'
CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, "Asla AKP'li alevi olamaz. Aleviler de AKP'li olmaz" dedi.
 
'Zenginle fakir aynı okula mı gidiyor?'
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer okullarda serbest kıyafet düzenlemesiyle ...
Erdoğan Said Nursi'nin talebesini uğurladı
İstanbul'da dün vefat eden Said Nursi'nin öğrencilerinden Mustafa Sungur, ...
'Grup kararı alınacağını zannetmiyorum'
Başbakan Yardımcısı Arınç, BDP milletvekillerine fezlekeyle ilgili, "Bu ...
 
Uludere yorumu: Fantazi yapacak halimiz yok
Uludere Alt Komisyonu Başkanı Şener, ''Önceki operasyonlarda emri kim ...
Bu dava adalete inmiş bir 'Balyoz'dur
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Balyoz ...
'Satanistler imam hatiplerde yetişmedi!'
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Satanist olanlar, memleketi soyup soyanlar, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva