HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Kasım 2014 Pazar - 10:01

Urla kadına şiddete 'Dur' dedi

Urla Belediyesi ve Urla Kent Konseyi “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla Urla’da yürüyüş ve etkinlik düzenledi.

Urla kadına şiddete  Dur  dedi

İZMİR - “Kadına Şiddete Dur” de sloganı ile yola çıkılan yürüyüşe Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Belediye Başkan Danışmanı Prof. Dr. Belgin Hoşsu, siyasi partilerin Urla İlçe Başkanlığı yönetim kurulu, kadın kolları ve üyeleri, Urla’daki sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ve üyeleri, Urla Halk Eğitim Merkezi’nin kursiyer “Keçi Tiyatro” oyuncuları katıldı.

Urla Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Özdemir, siyasi partilerin ilçe başkanlığı yönetim kurulundaki erkek temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının erkek başkanları da  “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” diyerek yürüyüşe ve etkinliğe destek verdiler.



“ANCAK HEP BİRLİKTE GÜÇLÜ OLURUZ”
Hep birlikte sloganlar eşliğinde Urla Kadın Dayanışma Merkezi’nden başlayan yürüyüş Sanat Sokağı ve Malgaca Pazarı içinden geçilerek Üretici Kadın Pazarı’nın bulunduğu Eski Tamirhane Binası’nda son buldu.

Üretici Kadın Pazarı’nın emektar kadınlarının da katıldığı etkinlikte Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Adalı Kayseri’nin kendi hayatından örnek vererek yaptığı konuşma kadınlara duygusal anlar yaşattı. Zor günler yaşadığı sırada Sibel Uyar’ın Başkan olmadan önce destek olduğunu belirten Adalı “Ancak hep birlikte güçlü oluruz” dedi. Türkiye’de fiziksel ve psikolojik şiddetin küçümsenmeyecek boyutta olduğunu söyleyen Adalı; “Bir erkek bir kadınla gezerken “aslan”, bir kadın bir erkekle gezerken “namussuz” olarak nitelendirilir. Bir erkeği “aslan” yapan bir kadınsa bu ne yaman bir çelişkidir” diye konuştu.

“HEPİMİZ BİR KADINI KURTARABİLİRİZ”
Adalı’nın konuşması ile duygulanan Başkan Uyar’ın; “Hepimiz bir kadını kurtarabiliriz. Burada bulunarak gücümüze güç katan herkese teşekkürler” diyerek başladığı konuşmasında “Bundan 54 yıl önce 3 kadının vahşice öldürülmesi ile sonuçlanan bu acı gün, Birleşmiş Milletler tarafından kadına yönelik şiddete karşı mücadele günü olarak ilan edilmiştir” sözlerine yer verdi. “Bizler tek başımıza kalsak bile mücadeleden korkmayan güçlü kadınlarız. Birbirimize destek olursak daha güçlü olacağız” diyen Başkan Uyar; “Ben önce bir kadın, sonra Belediye Başkanı olarak tüm kadın mücadelemizde elimden gelenden de fazlasını ortaya koymaya, sizler için sorumluluk almaya ve tüm dertlerinize ortak olmaya hazırım. Buradan öyle bir ışık yakalım ki ışığımızla önce İzmir, sonra Ege ve tüm Türkiye aydınlansın” dedi.

Avukat Saadet Kayaalp’in  “Şiddet ve Haklarımız” konularında kadınları bilgilendirdiği ve Urla Halk Eğitim Merkezi’nin “Keçi Tiyatro” oyuncularının kadına yönelik şiddeti anlatan oyunlarını sergiledikleri etkinlikte tüm kadınlar Urla Belediyesi Halk Müziği Korosu’nun kadını anlatan şarkılarını hep birlikte söylediler.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu’ndan Özcan’a ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Barosu'nun yeni ...
Büyükşehir'den örnek yarışma: 'Rüzgar ve Güneş...'
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre kirliliği ve doğal kaynakların tükenmesine ...
17 yeni Metro treni için kredi tamam: 38.5 milyonluk imza
17 Aralık tarihinde 85 vagonlu 17 tren seti alımı için uluslararası ihaleye ...
 
Tepecik Senfoni büyüledi: İlle de Mozart oldu
Tepecikli 12 gencin ünlü Perküsyon Ustası Hamdi Akatay ile sahne aldığı ...
Piriştina'dan miniklere anlamlı hediye
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İzmir Star Merkez Yapım Ajansı ...
Kocaoğlu’ndan mesaj yağmuru: Stat, İZKA, dönüşüm ve liman!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Foça'daki 21 milyon liralık çevre ...
 
Başkan Kocaoğlu denizcileri ağırladı
Ege Denizi’nde gerçekleşen 2014 yılı ‘Nusret Davet Tatbikatı’na katılan ...
Bornova’ya Tokat’tan kardeş geldi
Bornova'ya, Tokat'ın Niksar ilçesinden kardeş kent olan Yazıcık Beldesi'nin ...
Büyükşehir Meclisi’nde AK Parti’den bütçe teklifi: Örtülü ödenekten…
İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında konuşan AK Parti Meclis ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva