HABERLER>GÜNCEL
2 Eylül 2015 Çarşamba - 12:33

Urla'daki Barış Günü konserini Kaymakamlık iptal etti!

Urla Belediyesi ile Cumalı-Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği işbirliğiyle, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Urla Meydan'da Türk sanatçı Serap Tamay ile Yunan şarkıcı Kalliopi Vetta'nın birlikte seslendirecekleri 'Ege Denizi Ezgilerindir' konseri, güvenlik sağlanamayacağı gerekçisiyle iptal edildi.

Urla daki Barış Günü konserini Kaymakamlık iptal etti!

İZMİR - Konserde sunuculuk yapıp, ünlü şair Seferis'in şiirlerini Türkçe okuyacak olan eski haber spikeri Ayşenur Yazıcı, "İzmir'de üç ayrı yerde aynı etkinlikler yapıldı. Orada güvenlik sağlandı da burada neden sağlanamadı. Misafirlerimize çok mahcup olduk" dedi. Konser için Atina'dan gelen Yunan şarkıcı Kalliopi Vetta ile Mikis Thodorakis'in şarkılarının bestecisi ve yapımcısı Yannis K. İoannov da, "Biz dostluk için buraya geldik. İki yakanın şarkılarını seslendirecektik. Hiçbir gerekçe gösterilmeden konser iptal edildi" sözleriyle sitem etti.
 
Urla Belediyesi, verilecek konser için günler öncesinden ilçenin her yerine Türk sanatçı Serap Tamay ile Yunan sanatçı Kalliopi Vetta'nın birlikte seslendirecekleri 'Ege Denizi Ezgilerindir', 'Dünya Barış Günü Konseri' afişleri astı. Dün saat 21.00'de Urla Meydan'da verilecek olan konser, öğlen saatlerinde güvenlik sağlanamadığı gerekçesiyle Kaymakamlık tarafından iptal edildi. Gece alana gelen sanatseverler, konserin iptal edildiğini öğrenince üzgün olarak ayrıldı.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_09/2015_09_02/ca37d9c6bb97ba8d384d916427ecdcce.jpg

"YASAĞA ANLAM VEREMEDİM"
Cumalı-Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği üyesi Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Dramaturji Ana Sanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Semih Çelenk, konserin iptal edilmesine bir anlam veremediğini belirtip, "Düzenlenen etkinlik, bir kültür faaliyeti. İki yakanın karşılıklı kültür alışverişi. Güvenlik nedeniyle kapalı bir alana alınabilirdi. Barışın iki yakasını bir araya getirdik. Bu yasağa bir anlam veremedik. Bize yasaklamayla ilgili kesin bir açıklama yapılmadı. Sadece güvenlik gerekçesiyle iptal edildiği öğlen saatlerinde söylendi. Belediyeden kültür merkezini aradık kimse telefonlara çıkmadı" dedi.

"MUTLU AYRILIYORUZ"
Seferis ve Necati Cumalı'nın şiirlerinden derlenen şarkıları Serap Tamay ile birlikte seslendirecek olan Yunanlı ünlü kadın şarkıcı ve Atina valisinin de danışmanlığını yapan Kalliopi Vetta ise "Belediyenin ve derneğin bu davetini büyük sevinçle kabul ettik. Türk sanatçılarla birlikte iki şairin şarkılarını söyleyecektik. Müzik her zaman insanları birbirine yaklaştırır. Ruha iyi gelir. Özelliklede Seferis gibi Nobel ödüllü bir şairin şiirlerini söylemek bizi oldukça heyecanlandırdı. Konserin şairin doğum yerinde yapılacak olması da bizi çok duygulandırdı ve mutlu etti. Müzik insanları birbirine yaklaştırır. Birbirimize daha da yakınlaşacağımızı düşünerek konseri kabul ettik. Bu yüzden de üzüntümüz iki katı arttı. Çok üzgünüz. Zaten birbirine yakın olan iki halkı daha da yakınlaştırmak için bu fırsat inşallah bir daha elimize geçer de yarım kalan konseri gerçekleştiririz. Halkların arasındaki barış önemli olan. Hepimiz birbirimize yakınız. Bizi davet eden herkese teşekkür ediyoruz. Harika bir misafirperlikle karışandık. Kendimizi evimizde gibi hissettik. Her şey çok güzeldi. Davet edilirsek, sevinçle tekrar kabul eder, yeniden geliriz. Türk sanatçıları da Atina'da ağırlamak isteriz. Üç yıl önce Ayşenur Yazıcı ile bir şarkımda düet yaptık. O CD Türkiye'ye gelirse dinlenir" diye konuştu.

"BEN DE BORNOVALIYIM"
Ailesinin Bornova'da yaşadığını belirten kompizatör, besteci ve yapımcı Yannis K. İoannov da, "Kalliopi'nin söylediklerine ben de katılıyorum. İzmir'e ilk kez geldik. Ben de Bornovalıyım. Ailem buradan göç etti. Gidip onların doğduğu yeri gördüm. Çok duygulandım. Soyadımın anlamı Bornovalı. Buraya gelmeme sebep olan şey, Seferis gibi en sevdiğim şairilerden bir tanesine adanan program olması. Bunu Türkler gerçekleştiriyor olacaktı. Farklı bir duygusallık yaşıyorum. Duygularımız çok yoğun. Ayşenur Yazıcı'yı ülkemde herkes tanıyor, çok da seviyoruz. Konserin ertelenmesine üzüldük. Tanıdığım insanlar ve gördüğüm yerlerle dolu tatmin olmuş olarak ülkeme gideceğim. Konser verilseydi iyi olacaktı" dedi.
 
"KÜLTÜREL BİR YAKINLAŞMA OLACAKTI"
Gecede sunuculuk yapacak ve Seferis'in şiirlerini Türkçe okuyacak olan eski haber spikeri Ayşenur Yazıcı, "Dünya Barış Günü'nde iki ülkenin sanatçıları olarak bir araya gelinmesi bizi sevindirdi. Ben Seferis'in şiirlerini Türkçe okuyacaktım. Edebiyatla haşır neşir olanların bu şiirleri Türkçe okuması, tanışması lazım. Güvenlik gerekçesiyle nedense konser iptal oldu. Aynı gün İzmir'in üç ayrı bölgesinde, Urla'daki gibi aynı şekilde açık alanda konserler veriliyor. Oralarda güvenlik sağlandı da burada neden sağlanamadı ya da neden kapalı bir alana alınmadı? Misafirlere karşı kendimi çok mahcup hissediyorum. Nobel ödülü almış bir kişi adına adanmış bir konserin iptal olması çok üzücü. İptal edildiği bizlere son dakikada söylendi. Biz konserimizi şehitlerimize rahmet dileyerek, 'Barış olsun şehitler olmasın' sözüyle başlayıp insanlık adına küçük bir tuğla koymak istedik. Çok kırgınım ve üzgünüm. Bu konser için Yunanistan'dan gelen çok ünlü sanatçılar var. Buradaki halk dünyaca ünlü müzisyenleri dinleyecekti. Ülkem güvenliği sağlayamadığı için utanç içindeyim. Serap hanımla Kalliopi kaç gündür birlikte çalışıp, Seferis ve Cumalı'nın şiirlerin ortak çalışıp ezberledi" diye konuştu.

SEVGİ VE DOSTLUK KAZANACAKTI
Yunan sanatçı ile şarkı söyleyecek olan Serap Tamay ise "Biz yıllarca şarkılarımıza başlamadan önce 'Sevgili dostlar bugün yine şarkılarımızı sevgi, barış ve dostluk için sesendireceğiz' diye başlıyoruz. Günler öncesinden hazırlık yaptık. Kalliopi ile ortak şarkıları birlikte seslendirecektik. Ortaya çıkacak olan şey sadece barış, dostluk, sevgi ve aşk olacaktı. Böyle bir şeyin iptal edilmesi yüreğimi ezdi, beni üzdü. Umarım bundan sonra güvenlik nedeniyle ezgiler susturulmaz" dedi.
 
Türk ve Yunan sanatçılar, iptal edilen konser nedeniyle alanda söyleyemedikleri şarkıları, kaldıkları otel Maison Vourla'da hep birlikte dostluk için söyledi.(dha)
 

 
Bodrum'daki zafer yürüyüşünde köpek paniği!
 
HDP İzmir'den hem CHP'ye hem Vali'ye sert çıkış
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumcu 2 Eylül 2015 Çarşamba 13:37

simdi konser sirasi degil birader,seneye yaparsiniz...

Yorumu oyla      12      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakkari'de askere saldırı: 1 şehit, 2 yaralı
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yol araması yapan askerlere silahlı saldırı ...
İzmir'de kredi kartı operasyonu: 3 tutuklama
İzmir'de çok sayıda kişinin kredi kartı bilgilerini ele geçirip, yurtdışı ...
Vali Toprak 'Barış Günü'nü Twitter'dan bombaladı!
İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın, İzmir Barış Blokunun 1 Eylül Barış Günü’nde ...
 
Patenli gençler ölüme meydan okuyor!
İzmir'in Bayraklı İlçesi'ndeki Yavuz Caddesi'nde ilerleyen bir belediye ...
Bir kadının çığlığı: Beni öldüren katilimi bilin
Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Kübra Yılmaz, uzun bir ...
17 yaşında kuma oldu: 9 yıllık esaret ve işkence...
S.C., 17 yaşında kocasının ilk eşi ve 8 çocuğuyla yaşamak zorunda kaldı... ...
 
PKK'dan üç ilde birden saldırı!
Şırnak, Van ve Hakkari'de terör örgütü PKK saldırı düzenledi. Şırnak'ta ...
Terör sağlık hizmetlerini de vurdu: Çocuklar aşı olamıyor
Diyarbakır'da Cizre Devlet Hastanesi’nde görevli hemşire Eyüp Ergen’in ...
IŞİD'in kaçırdığı başkonsolos aday adayı oldu
IŞİD'in personeliyle birlikte 101 gün alıkoyduğu Türkiye'nin eski Musul ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva