HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Şubat 2013 Cuma - 16:25

Urla Devrim ve Demokrasi Şehitleri’ni unutmadı

Urla Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi Devrim ve Demokrasi Şehitleri’ni unutmadı. İki gün süren anma programı Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikle başladı.

Urla Devrim ve Demokrasi Şehitleri’ni unutmadı

İZMİR – İki gün süren Devrim ve Demokrasi Şehitleri’ni anma kapsamında Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ve DİSK Ankara Bölge Başkanı ve Genel İş Sekreteri Kani Beko’nun konuşmacı olarak katıldığı ilk etkinlikte Toprak Sahne Tiyatrosu oyuncuları Uğur Mumcu’nun yazdığı “Seslenişi” sahnelediler. Utku Erişik’in şiirleri ile katıldığı anma programının ilk günü bağlama sanatçısı Yolcu’nun seslendirdiği türkülerle sona erdi.
 
Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şube Başkanı Ali Yanar, CHP Urla İlçe Başkan Yardımcısı Ragıp Topal, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda Urlalı katıldı.
           
Etkinliğe ev sahipliği yapan Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu konuşmasında “Aramızdan ayrılışının ilk yıl dönümünden başlayarak Urla, İzmir ve güzel ülkemizin birçok yerinde düzenlenen anma toplantıları ile yerel yönetimlerimizin mahallelere, kültür merkezlerine, meydanlara, caddelere, parklara verdikleri isimlerle demokrasi yolunda şehit olan Uğur Mumcu’nun adını ve hatırasını yaşatmaya çalışıyoruz ”dedi. Karaosmanoğlu, “Atatürk’ün bize çizdiği yolda çağdaş uygarlık ve tam bağımsızlık yolu tüm kurum ve kurallarıyla özgürlükçü demokrasiyi işletmekten geçmektedir. Bizler, Sevr Antlaşması’nı imzalayanların değil, onu yırtıp atan Lozan’ı gerçekleştirenlerin ulusal kurtuluş mücadelesinin tam bağımsızlık ruhunun temsilcileriyiz. Bizler, laik demokratik Cumhuriyetin kararlı savunucularıyız. Yaşasın tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye Cumhuriyeti” dedi.
           
ADD Urla Şube Başkanı Ali Yanar da konuşmasında “Yıllardır halkımızın bilinçlenmesini istemeyen bir güç hain saldırılar düzenlemektedir. Sahteliği kanıtlanmış gizli tanıklar ile hukuk süreçleri işler hale gelmiştir. Uğur Mumcu ölümsüzdür. O’nu ölümsüz kılan yıllar önce ne dediyse yıllar sonra söylediklerinin gerçekleşmesidir. Yaşamları boyunca laik, demokratik bir dünya görüşünü getirmek için canlarından olan aydın katliamına son vermek, tüm Türklerin görevidir. Ortaçağ karanlığına son vermek, aydınlığa ilerlemek için omuz omuza ilerlemek gerekmektedir” dedi.
 
Konuşmacılar arasında yer alan DİSK Ankara Bölge Başkanı ve Genel İş Sekreteri Kani Beko “Birçok yiğit kalemi daha çok özgürlük, daha çok demokrasi için aldığı tehditlere rağmen yılmadan yollarına devam ettiği için kaybettik. Türkiye’nin özgür ve demokratik sesi kısılmaya çalışılmaktadır. Bugün Türkiye yazdıklarından dolayı en fazla tutuklu gazetecilerin yer aldığı ülkeler arasındadır. Türkiye’de yaşanılan bu cendereden çıkmak için tüm çağdaş güçlerin desteğine, devrimci güçlerin birlikteliğine ihtiyacımız vardır” diyerek düşüncelerini dile getirdi.
 
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel konuşmasında “Elli bir yaşında gözlerini yuman Uğur Mumcu bugün yaşasaydı yetmiş bir yaşında olacaktı. Düşünceleri ile Türkiye’nin önünü aydınlattığı, bundan yirmi üç yıl önce Türkiye’nin durumunu öngördüğü ülkenin, emperyalist ahtapot kollarına teslim edilmiştir. Öyle bir teslimiyet ki ülke topraklarının bir kısmı üst adı altında başka bir devletin kullanımına bırakılmıştır. Öyle bir güç ki yeraltı kaynakları, suları ve toprakları yağmalanmaktadır. Çok uluslu şirketler zenginliklerine zenginlik katmıştır bu durum ile. Türkiye’de işlenen adım adım bir senaryodur. Adalet, hukuk ve vicdan kalmadı. Türkiye yeniden dizayn edilmeye çalışılmaktadır. Çözüm biziz. Birlikte olmalıyız” dedi.
 
Tiyatrocu Utku Erişik’in eşsiz sesi ile seslendirdiği şiirleri ve anlattığı hikayeleri programı izlemeye gelenleri büyüledi.
 
Programın son bölümünde bağlama sanatçısı Yolcu, dile gelen sazı ile herkesin bam teline dokunup duygulandırdı. Hep bir ağızdan söylenen türkülerle gece sona erdi.
Etkinliğin sonunda Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu anma programına katkı verenlere çiçek ve plaket sundu.
 
Demokrasi ve Devrim Şehitleri Haftası etkinlikleri kapsamında hazırlanan iki günlük
programın son gününde Nazım Hikmet’in yazdığı “Vasiyet” adlı oyun Toprak Sahne Tiyatro oyuncuları tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Gökhan Altuntaş’ın yönettiği ve Onur Çatal’ın Nazım Hikmet’i canlandırdığı “Vasiyet” adlı oyun izleyenlerden büyük alkış aldı. Oyunun sonunda belediye meclis üyeleri Mehmet Bilgin ve Hilmi Bayer, Toprak Sahne Tiyatro oyuncularına teşekkür ederek günün anısına plaket sundular. Oyuna, Özbek Köyü sakinleri ve Urlalılar destek verdi.
                       

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devrim şehitleri Karşıyaka’da anıldı
Karşıyaka Atatürkçü Düşünce Derneği, evinin önünde uğradığı silahlı saldırı ...
Kocaoğlu’ndan herkese mesaj: Başkanlara, İzmir’e ve Gökçek’e
Büyükşehir Belediye Başkanı ‘bitmeyen tartışma’ çöp konusunda net konuştu. ...
Gaziemir Belediyesi ‘işaret diliyle konuşacak’
Dünya Engelliler Derneği önerisiyle hazırlanan, Gaziemir Kent Konseyi ...
 
Bornova Belediyesi lider kadınları ağırladı
Bornova Belediyesi'nin daha önce 33 mahalle ve 12 köy için organize ettiği ...
Batur'dan 2.İnönü ve Narkent çıkarması
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 2. İnönü Mahallesi ve Narkent’te incelemelerde bulundu.
Bergama'da milli takım sevinci
Bergama Belediyespor Badminton Takımı Türkiye sekizincisi olurken, takımın ...
 
Bir yılda 400 aile ev eşyasına kavuştu
Konak Belediyesi’nin eşya yardımı yaptığı engelli Atilla Çalışkaner’in ...
Güzelbahçe'den köylülere can suyu: 13 bin fidan
Güzelbahçe'nin Payamlı köyünde geçtiğimiz yıl meydana gelen yangında tarım ...
Menemen artık yağmura teslim olmayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen’de şiddetli yağışlar nedeniyle yaşanan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva