HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ekim 2015 Çarşamba - 11:13

Ulaşım Ana Planı sahada: Büyükşehir 40 bin kapı çalacak

Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in kent içi ulaşımında gelecek 15 yılı şekillendirecek “İzmir Ulaşım Ana Planı”nı güncelleme çalışmalarında sahaya çıktı.

Ulaşım Ana Planı sahada: Büyükşehir 40 bin kapı çalacak

Teknolojik ilerleme ve gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda ulaşım ana planında güncelleme çalışmaları yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2030 yılına kadarki kent içi ulaşımı şekillendirecek ‘İzmir Ulaşım Ana Planı’nı oluşturmak için İzmirlilerle yüz yüze görüşmelere başladı.

Vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarının belirlenmesi, taleplerin alınması ve yeni ulaşım ana planının bu doğrultuda şekillenmesi amacıyla alanında uzman ekipler tarafından toplam 40 bin hanede 120 bin kişiyle görüşme yapılacak. Ayrıca 5 bin sürücü, yolcu ve yayayla da anketler gerçekleştirilecek. Anket çalışmaları, Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki  30 ilçe içinde tesadüfi örnekleme yöntemi (TÜİK örneklem yöntemleri) ile seçilen  hanelerde yapılacak.


 
İNSAN ODAKLI ULAŞIM
İzmir Ulaşım Ana Planını güncelleme çalışmaları için yapılan ihaleyi sonuçlandırarak sahada çalışmaya başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni planla insan odaklı ve sürdürülebilir bir ulaşım sistemi için gerekli politikalar ve yatırımları belirlemeyi hedefliyor. Bu amaçla kentin üst ve alt ölçekli plan kararları da dikkate alınarak ulaşım ve trafik önerileri ile yeni projeler üretilecek.
 
BİLİMSEL ULAŞIM MODELİ
Yapılacak çalışmalarla, kentte gerçekleşen günlük yolculuk verileri toplanacak ve yolculuk özellikleri dikkate alınarak gelecekte tüm kentte oluşacak ulaşım talebi tahmin edilecek ve bu talebe uygun bir ulaşım ağı oluşturulacak. Ayrıca plan kapsamında karayolu şebekesi önerileri, toplu taşıma sistemi hat ve işletme planları, raylı sistem önerileri,  yaya yolu ve bisiklet yolu geliştirme önerileri, otopark politikaları, şehirlerarası ve kırsal ulaşım bağlantıları gibi projelere bilimsel bir altlık oluşturulacak.
 
ANKET VE SAYIMLAR
Çalışma kapsamında yaklaşık 120 bin İzmirliyle yüz yüze görüşülerek ulaşım ihtiyaçları belirlenecek ve kentin gelecekteki ulaşım yatırımları bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekleştirilecek. Ayrıca yapılacak trafik sayımları ve yolcu, sürücü, bisikletli ve yaya anketleri ile kentin mevcut ulaşım yapısı etüt edilecek. Plan çalışmaları kapsamında  1/1000 ölçekli Kent Merkezi Trafik sirkülasyon planları, 100  hemzemin kavşak ön projesi, 10 tane köprülü kavşak ön projesi, raylı sistem ön projeleri, karayolu koridor ön projeleri, toplu taşıma sistemleri ön fizibiliteleri, İzmir’e uygun ulaşım modelleme yazılımı ve trafik simülasyon yazılımı hazırlanacak.
 
SİZİN DE KAPINIZ ÇALINABİLİR
Kentin ulaşım alanında geleceğini belirleyecek olan anket çalışmalarında İzmirlilerden destek  isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Anket çalışmalarında görev alan uzman ekipler, İzmir'in her noktasında karşınıza çıkabilir. Onlara ayıracağınız 15 dakika ile kentimizin daha çağdaş bir ulaşıma kavuşmasına katkı sağlayabilirsiniz” dedi.
Ulaşım anketi ekibinde bulunan anketörlerin üzerinde kimlik bilgilerinin yer aldığı yaka kartları bulunacak. İzmirlilerin ulaşım alışkanlıklarının belirlenmesi amacıyla haneler, bu ekipler tarafından ziyaret edilerek yüz yüze görüşmeler yapılacak. Herhangi bir olumsuz durum ile karşılaşılması halinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çağrı merkezi olan 0232 293 1100 numaralı telefon 24 saat boyunca aranabilecek.
 

 
CHP’li Çam’dan Vural’a ‘nöbetçi’ yanıtı
 
CHP Adayı Rodoplu Türkiye için ant içti
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hepiniz uzman olmussunuz 8 Ekim 2015 Perşembe 10:32

Öncelikle çok bilenler ; Şehir Planlamacı denmez.. Sehir Plancısı.... Ayrıca demokrasi ve halkçılık allerji yapmış bazı bunyelerde... Halka sormanın , fikir almanın ve ihtiyaç belirlemenin nesi kötü... Tabii ki bu bilgileri uzmanlar sonuca bağlayacak... .. Ama allah vere de bazı trollere imkan vermeseler...

Yorumu oyla      11      6  
Misafir 7 Ekim 2015 Çarşamba 22:59

Goruldugu gibi ,halkin fikrinin alinmasi fikri bile fikir ayriligi yaratmaya yetiyor. Onun icin yerel yonetimler modern şehircilik ilkeleri çerçevesinde doğruyu bildigi gibi yapip geçmelidir.

Yorumu oyla      12      7  
TC misafir 7 Ekim 2015 Çarşamba 17:48

2030 Ulaşım ana planı üniversiteler ve şehir plancıları odasıyla beraber zaten gerçekleştirildi. Bu insanlar bu işin bilimiyle uğraşıyor vatandaşa soracağın sorular ihtiyaca cevap olacak sorular olmalı yoksa teknik işlerden vatandaş anlamaz o yüzden vereceği cevaplar teknik açıdan sağlıksız sonuçlar doğurabilir. Örneğin yol genişleteyim dersin özel araç kullanımını teşvik edersin yapacağın toplu taşıma da verimsiz kalır trafik yoğunluğun da azalmaz.

Yorumu oyla      16      9  
7 Ekim 2015 Çarşamba 16:49

İzmirli dediklerin zaten belli. Ayrıca merak etme ulaşım master planı var. Ancak halktan fikir almanın neresi kötü ? Şuraya otobüs hattı olsa kullanırız dediğiniz hiç olmadı mı ?

Yorumu oyla      15      9  
İZMİR'Lİ 7 Ekim 2015 Çarşamba 16:18

Anketle falan olacak işler değil bunlar.Olsa olsa boşuna zaman kaybı.Kardeşim sanayi hangi bölgede olacak,tarım alanları olarak neresi korunacak,yeni konut alanları hangi bölgede yoğunlaşacak,Üniversiteler,iş merkezleri,gökdelenler hangi bölgelerde inşa edilecek şeklinde 10-20-50 yıllık planlama yapar ve ona göre ulaşım hatlarını belirlersin.Dünyanın neresinde bu işler anketle yapılmış,sormak lazım.Boş işlerle uğraşmayın,işini bilen şehir planlamacıları ve iş yapacak bürokratları göreve getirin artık.Yeter yahu,gidin diğer iller mükemmel gelişiyor,İzmir hala yerinde sayıyor.Örnek mi istiyorsunuz,İstanbul, Ankara,Bursa,Konya,Antalya,Eskişehir,G.Antep,hatta K.Maraş gibi daha birçok ile gidin ve görün.Başınızı kuma sokmaktan vazgeçin,yeter..

Yorumu oyla      18      14  
7 Ekim 2015 Çarşamba 15:49

Halkın fikrini almanın neresi saçma?

Yorumu oyla      21      9  
felipe melo 7 Ekim 2015 Çarşamba 13:25

saçma bir uygulama. anket yapan kişilere para kazandırmaktan başka işe yaramaz. sonuçta ulaşım daire başkanlığı çalışanları bu planı yapmak zorunda. yolları genişletsinler, metroyu yaygınlaştırsınlar. ayrıca şehirde semt bazında sosyal hayatı destekleyecek meydan- alan-saha yapsınlar yeter.

Yorumu oyla      19      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa'da eğitime örnek destek
Okula yeni başlayan ve okuma yazma öğrenecek olan minik öğrencilere destek ...
‘Kardelenler’ Karşıyaka’da yetişecek!
Okul öncesi eğitime önem veren Karşıyaka Belediyesi, belediye bünyesinde ...
İzmir Metrosu’nda sinyalizasyon devrimi!
İzmir Metrosu, hızla artan yolculuk talebine yanıt vermek için mevcut ...
 
Menderes beyaza dönüyor
Menderes Belediyesi tarafından ilçe genelinde yapılan çalışmalar kapsamında ...
Adnan Menderes’te Selanik günü: Ortak değil kardeşiz!
İzmir ile Selanik arasında başlayan direkt uçuşlar, iki dost belediye ...
Başkan'dan kuzey çıkarması: Aliağa'yı dinledi!
Aliağa’yı ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, ilçede İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Konak’ta iş çok, icraat yok: Önergeler 5 aydır mecliste!
Konak Belediyesi’nde birimler tarafından yürütülen bazı çalışmalar 5 aydır ...
Yeni gemiler geldi: Körfez'de seferler sıklaşıyor
Siparişini verdiği 15 yeni gemiden 7’sini hizmete alan İzmir Büyükşehir ...
Konak'ta Cumhuriyet coşkusu yaşanacak
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta Cumhuriyet Bayramı coşkusu belediye meclisinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva