HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Eylül 2014 Pazartesi - 14:03

Uğurlu'dan Aquapark selfiesi

Kemalpaşa Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında yapılan protokol uyarınca hafta sonu faaliyete geçen Kemalpaşa Belediye Dershanesi'nin yeni eğitim öğretim yılına keyifle başladı. Kemalpaşa Aquapark'da düzenlenen ve yaklaşık bin öğrencinin katıldığı kahvaltılı piknikte öğrencilere moral veren ve bol bol fotoğraf çektiren Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "Gelecek sizlerin eseri olacak. Size güveniyoruz" diye konuştu.

Uğurlu dan Aquapark selfiesi

İZMİR - Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte; Kemalpaşa Belediye Dershanesi'nin de mesaisi başlamış oldu. Kemalpaşa Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında yapılan protokol uyarınca hafta sonu çalışmalarına başlayan dershane, yeni öğrencileri ve dinamik kadrosuyla göz doldururken; öğrencilere moral olması için Kemalpaşa Aquapark'da düzenlenen sabah pikniği de yoğun ilgi gördü. Yaklaşık bin öğrencinin katıldığı kahvaltılı piknikte öğrencilerle bir araya gelen Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, onlara hem destek hem de moral verdi. Bol bol fotoğraf çektiren ve öğrencilerle birebir sohbet eden Başkan Uğurlu, size güveniyoruz mesajı verdi. Eğitim kuruluşlarının insanoğlu eliyle tarih boyunca kurulmuş en önemli kurumlar olduğuna dikkat çeken Başkan Uğurlu, "Teknolojiniz ne kadar gelişmiş olursa olsun; ne kadar dev projeler yaparsanız yapın, eğitim kurumları kadar önemli bir projeniz asla olamaz çünkü buralarda insan yetiştirirsiniz. Bu kurumların sermayesi de ürünü de insandır. Dolayısıyla ne kadar kaliteli eğitim verip bu insanları yetiştirirseniz geleceğiniz de bir o kadar aydınlık olur" diye konuştu. Eğitimde hedeflenen noktalara dikkat çeken Başkan Uğurlu, "Daha kaliteli eğitim için siz her ne kadar bilgisayar destekli sınıf ya da akıllı tahtalar kullanırsanız kullanın; eğer ki o kurumlarda sevgi, geleceğe dair hedef, milli duygu ve ahlaki değerler bulunmuyorsa oradan nasibimizi çok az alırız. Bunun için biz de diyoruz ki, eğitim kalitesi olmayan milletlerin gelecekte dünyada söz sahibi olması mümkün değildir. Bugünün gençleri yarınlarda ülkemizi hak ettiği noktaya getirecek nesillerdir. Şunu iyi biliyoruz ki, öğrenci kardeşimize hangi imkanı verirseniz verin asıl olan ortaya hedef koyabilmektir. Hedefi olmayan hiçbir gemiye nasıl ki rüzgar fayda etmezse, hedefi olmayan hiçbir öğrenciye de hiçbir öğretmen yararlı olamaz" dedi. Bu noktada öğretmenin önemine dikkat çeken Başkan Uğurlu, "Öğretmen sadece öğrenciye okul süresince bilgi veren bir kişi de değildir. Öğretmen bütün yaşantınızı şekillendirecek adeta bir çömlek ustası gibidir; toprağa şekil verdiği gibi öğrencilere şekil veren. Bu yüzden öğretmen ile olan diyaloğu geliştirmek gerekir. Öğretmenin ise öğrencinin hedef koyabilme kapasitesini geliştirmesi gerekmektedir" ifadesinde bulundu.


 
ÖDÜLLENDİRECEĞİZ
Türkiye'nin eğitime ayırdığı payın her geçen gün arttığına dikkat çeken Başkan Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milli eğitim politikamız yeni teknolojilerden eğitimdeki eşitsizliğin ortadan kaldırılmasına kadar önemli aşamalar kaydetti. Bu noktada devletimiz, vatandaşına her türlü desteği veriyor. Biz de belediye olarak "Gençlerimize ve öğrenci kardeşlerimize nasıl katkı sağlayabiliriz?" diye düşündük. Buradan hareketle Milli Eğitim Bakanlığımızın da desteğini alarak Kemalpaşa Belediyesi Dershanesi projemizi hayata geçirdik. Burada yayınlardan tutun da öğrencinin ihtiyaç duyabileceği kırtasiye malzemelerine kadar birçok imkanı öğrenci arkadaşlarımıza sağlayacağız. Başarılı olan öğrencilerimizi belediye olarak tatile de göndereceğiz. Üstün başarı gösterenleri ise yurtdışına yollamayı hedefliyoruz. Bunların teşvik etmek için her türlü kolaylığı göstereceğiz."
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Alzheimer'ı unutmadı
Dünya Alzheimer Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye Alzheimer Derneği ...
Büyükşehir’de ahilik buluşması: Başkan’dan önemli mesajlar
27. Ahilik Haftası nedeniyle esnaf ve sanatkar temsilcileriyle bir araya ...
Karşıyaka'dan 10 bin öğrenciye diş temizlik seti
Eğitim öğretim sezonunun açılması ile birlikte öğrencilere yönelik bilgilendirme ...
 
Konak’ta DİSK zirvesi: Pekdaş’tan ‘taşeronla mücadeleye’ tam destek
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yapılacak dev miting öncesi DİSK’e ...
İzmir'de ateş savaşçılarının gurur günü
İzmir’de İtfaiye Haftası kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenle ...
Selçuk'un geri dönüşüm tesisi açılıyor
Selçuk geri dönüşüm tesisi kazanıyor. Doğa için olduğu kadar ekonomi için ...
 
Karşıyaka’ya çöp tesisine ‘komşu’dan tam destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Yamanlar’da yapacağı Katı Atık ...
Bornova Belediyesi’nde hafta sonu bütçe mesaisi
2015-2019 yılı stratejik planını tamamlayan Bornova Belediyesi yönetimi, ...
Urla Yağcılar Köyü sokakları sanat koktu
4. Eski Ev Yeni Sanat Uluslararası Plastik Sanatlar Sempozyumu’nun final ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva