HABERLER>POLİTİKA
3 Ağustos 2015 Pazartesi - 13:13

Uğur’dan Bahçeli’ye yanıt: Ben şerefli MHP seçmeninin…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “İzmir’de Marmaris’te yazlıklarında yatıp, AKP’nin olmasın diye oyunu MHP’ye vermeyen; ama HDP’yi Meclis’e taşıyan zavallılar, Türkiye’nin kaymağını yiyenler, Boğaz’da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler. Şimdi, HDP ile koalisyonu kurun” sözlerine yanıt veren HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, “Bu açıklama akıl tutulmasıdır, kabul edilemez” dedi. Uğur, “Ama ben şerefli MHP seçmeninin Devlet Bahçeli’ye gereken dersi vereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Uğur’dan Bahçeli’ye yanıt: Ben şerefli MHP seçmeninin…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ -  MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Genişletilmiş İstişare Toplantısı’nda yaptığı sert açıklamalar siyaset gündemine damga vurdu.

Bahçeli toplantıda HDP’yi ve HDP’ye oy atanları hedef alarak, “İzmir’de Marmaris’te yazlıklarında yatıp, AKP’nin olmasın diye oyunu MHP’ye vermeyen; ama HDP’yi Meclis’e taşıyan zavallılar, Türkiye’nin kaymağını yiyenler, Boğaz’da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler. Şimdi, HDP ile koalisyonu kurun” demişti. Bu sözlere HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ardından HDP İl Başkanı Cavit Uğur’dan da yanıt geldi.

- BAHÇELİ NELER SÖYLEMİŞTİ?...

Bahçeli’nin açıklamalarını akıl tutulması olarak nitelendiren Uğur, çok kızgın ve üzgün olduğunu ifade etti. 

Seçmenin akılsız olmadığını da söyleyen Uğur olası bir erken seçimde seçmenin MHP ve AK Parti’ye gereken dersi vereceğini belirtti. Herkesin okuduklarıyla, öğrendikleriyle kendince bir seçim yaparak oy attığını belirten Uğur, bütün yurttaşların onurlu ve şerefli olduğunu da sözlerini ekledi.
 
AKIL TUTULMASIDIR, KABUL EDİLEMEZ!
Uğur şunları söyledi: Bir insanın siyasi terbiyesi, ahlakı buna müsaade edebilir mi? Kötü söz sahibine aittir. Seçmeni bu kadar hor görmek, kendisini desteklemeyen herkesi düşman görmek MHP liderine aittir. Ama ben şerefli MHP seçmeninin Devlet Bahçeli’ye gereken dersi vereceğine inanıyorum. Seçmen akılsız değil, sürü değildir, sizin babanızın malı değil. Seçmen kendince Türkiye’nin kaderi hakkında okudukları gördükleriyle bir fikir yürütüyor. Bir karar veriyor, oyunu veriyor. Bize veriyor, diğer partilere veriyor. Kendine oy vermeyen herkesi düşman görme özelliği tamamıyla ırkçı, faşist, kafatasçı bir zihniyettir. Biz zaten Devlet Bahçeli’nin bu özellikleri olduğunu biliyoruz. Kabul edilmez. İzmirli olarak yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Ama İzmirli, olası bir erken seçimde de hem AKP hem MHP’ye bu yaptıkları ve söylediklerinden ötürü gereken dersi verecektir. Çünkü artık birlikte hareket ettikleri, gizli bir koalisyon sürdürdükleri son derece açıktır. Meclis başkanlığı seçiminde ve şimdi yaşananlardan dolayı el altından ülkeyi iç savaşa sürüklemeye çalışmaları açıktır. MHP seçmeninin diğer seçmenler gibi akıllı oy kullanacağına inanıyorum. İnsanlar sizden değil diyerek bu sıfat söylenebilir bir şey mi? İnsani, ahlaki norma uyar bir tarafı uyar söz konusu olabilir mi? AKP ve MHP oyları Türkiye’nin yarsısından fazlasına tekabül eder sayın Demirtaş’ın, bizim ağzımızdan bu seçmenlere, buna benzer bir şey duymak söz konusu olabilir mi? Çünkü bütün yurttaşlar onurlu ve şerefli yurttaşlardır. Hangi partiye oy verirse versin onların haysiyetini şerefini sorgulamak attıkları partiye göre belirlenir mi? Akıl tutulmasıdır. Çok kızgınım, çok üzgünüm. Türkiye ve İzmir buna layık değildir.

 
Deniz Seki'den Gülben Ergen'e duygusal mektup
 
Kerem’in kulağını koparan köpeğin sahibi tutuklandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
PAUSE 4 Ağustos 2015 Salı 09:20

Pkk'nın sırtını dayadığı Türkiye'deki siyasi yapı olan partiye (düşmanımın düşmanı dostumdur mantığıyla) oy veren kumsal devrimcileri; sayın Bahçeli'nin sözlerinden alındılarsa Ermenistan sınırındaki Ağrı'dan uzak olmalarındandır.

Yorumu oyla      11      6  
Yusuf Demir 3 Ağustos 2015 Pazartesi 21:04

Bahçeli'nin sözlerine, neresinden bakarsanız bakın, çuçtur. BVölücülüktür, halkın bir kesimini, diğer kesimine karşı düşmanlığa teşvik etmektir, toplumun bir kesimine alenen ve yayın yolu ile hakarettir. Savcıların, kendiliğinden harekete geçmesi gerekir.

Yorumu oyla      12      5  
HAKKI TURAN 3 Ağustos 2015 Pazartesi 18:04

ağzına sağlık bende tüm Türkiyede tazminat davası aın ve ayrıca ANAYASA: Madde 10 Herkes, dil, ırk, Renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. BÖLÜCÜLÜKTEN DAVA ACIN

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş'tan Bahçeli ve Arınç'a sert yanıt
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş yaptığı açıklamada Başbakan Yardımcısı ...
Arınç’tan flaş ‘Zelgele’ ve ‘Bir kadın olarak sus’ açıklaması
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Son günlerde Zergele ismindeki bir ...
Bahçeli’den sert sözler: İzmir’de yazlıklarında yatıp…
MHP Lideri Genişletilmiş İstişare Toplantısı’nda sert açıklamalarda bulundu. ...
 
CHP İzmir’de itiraz mesaisi, Serter’den eşitlik mesajı
İzmir’de 136 bin 969 CHP üyesi, 15 Ağustos- 6 Eylül tarihleri arasında ...
Koalisyon görüşmelerinde 'Truva Atı' varmış!
AK Parti-CHP koalisyon görüşmelerinde AK Parti heyeti başkanı Ömer Çelik'in ...
Kılıçdaroğlu: Davutoğlu istiyor, Erdoğan izin vermiyor
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir televizyon kanalında gündemi değerlendirdi. ...
 
Aydınlardan Meclis'e çağrı: Anaları ağlatmayın
Farklı siyasal görüş ve çevrelerden bir grup bilim, devlet ve siyaset ...
CHP'li Başkan: HDP'ye destek stratejik bir hataydı
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 7 Haziran seçimlerinde ...
Demirtaş: Devlet silah bıraksın demiyorum...
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilerin gündeme ilişkin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva