HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Mart 2015 Çarşamba - 17:25

Üçkuyular-Narlıdere metrosunda flaş gelişme

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Üçkuyular-Narlıdere arasında yapacağı 8.5 kilometrelik metro ihalesi ertelendi. Belediye, daha önce 10 Şubat’ta yapacağını ilan ettiği ihaleyi 17 Nisan olarak değiştirdi.

Üçkuyular-Narlıdere metrosunda flaş gelişme

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi öz kaynakları ile yapmayı planladığı Üçkuyular Fahrettin Altay-Narlıdere İstihkam Okulu arasındaki 8.5 kilometrelik yeni metro hattı ile ilgili ihale ertelendi.

İzmir Hafif Raylı Sistemi 4. Aşaması olarak adlandırılan güzergahın fizibilite raporu ve ihale dokümanları ile hattın ilk 4 kilometresinin (5 istasyon) uygulama projelerinin hazırlanmasına ait danışmanlık hizmet alımı işi iptal edildi. Belediyenin daha önce 10 Şubat olarak ilan ettiği ihale 17 Nisan’a ertelendi. Çalışmalar, kararın ardından iki ay sonraya kalmış oldu.
 


İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak ihalenin ardından daha sonra yapım ile ilgili süreç başlayacak. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nden gerekli izinlerin alınmasının ardından da inşaat çalışmalarına hız verilecek.
 
AÇ-KAPA TÜNEL
Toplam 20 kilometrelik Bornova-Üçkuyular metro hattının uzantısı niteliğinde olacak olan Fahrettin Altay-Narlıdere hattının uzunluğu 8.5 kilometre uzunluğunda olacak. 10 istasyonlu olarak planlanan güzergahın ilk bölümünde Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Narlıdere olarak belirlenen 5 yer altı istasyonu bulunacak.  İkinci aşama olarak Narlıdere İstihkam Alayı’na kadar olan bölüm de yine 5 adet yer altı istasyonu yapılacak. Güzergahın tamamının aç-kapa tünel şeklinde yapılması planlanıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 34 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erol 30 Eylül 2015 Çarşamba 21:19

incir altı rezalet sahil tarafı trafiye açılsın sahile 10 tane bahçeler arasından yol direk yapılır...sahil şeridi ne güzel yapılmış arabalar girse ne olur zaten öz dilekten geri dönülüyor...taa..vapur iskelesine kadar araba girsi gene geri döner gider büyük bir göl yapılmış etrafına 19 milletin yemek restoranları kurulur,adana,,sulu-fırın yemekleri deniz mahsülleri,hamur işleri ve eğlence fuarları boş-oğlu boş..sadece bahçıvanlar ve bekçiler ara ara iş yapıyor bir anteplinin elinde olsa belediye katrilyonlar kazanır ALLAH sizi islah etsin uyuyun..bu sahilin sıkışan trafiyini kurtarın birde esnaflara gıda fuarı yapın sizin fuarınız gene olsun....iki tane büyük vapur iskelesi yapın avrupalılar gelsin....sahada büyük bir pist var köpekler etrafında yatıyor birde gece saat 23 den sonra motorcular gelip dönüyor..oralar otopark olsun 2 tl olsun gene para kazanır...

Yorumu oyla      11      5  
erol 30 Eylül 2015 Çarşamba 21:07

izmir sal şeridini 20 yıl geriye atmıştır...en geri sistemiyle,ne tren,ne plajlar,ne vapur iskeleleri,ne yat limanları..anlatmakla bitmez gidin urlaya gece kalabak ve çeşme yolu boş korkarsınız....almanların elinde olsa dünya cenneti yaparlardı bütün avrupayıda izmire çekerlerdi...çok yazık ülkemizin cenneti izmire....

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 6 Mart 2015 Cuma 09:15

Biri dağ başına metro çıkmaz demiş. Hatay ne? Dağbaşı değilmi? Rampa yukarı çıkılmıyor mu? Yorum yaparken abuk subuk şeyler yazmayın. Kuzeyde bahsi geçen semtlerin hepside Hatay semtine göre yükseklik bakımından daha aşağı semtler. Bilip bilmeden yorum yapmayın.

Yorumu oyla      17      5  
Narlıdere Hattı İhalesi 5 Mart 2015 Perşembe 23:40

Yatırımlar Dergisi’nin aldığı bilgiye göre; söz konusu ihalenin ön seçimini kazanan firmalardan 17 Nisan 2015 günü saat 14.00’a kadar teklif vermeleri istendi. İhalenin ön seçimini kazanan firmalar şöyle belirlendi: 1. Altınok Müşavirlik 2. Obermeyer Planen – Beraten GmbH – Optim 3. Prota Mühendislik 4. Proyapı Mühendislik 5. Su-Yapı Mühendislik – KMG Proje 6. Yüksel Proje

Yorumu oyla      11      5  
onur 5 Mart 2015 Perşembe 15:21

ercan,üçyol-f.altay metro hattı yapılırken 10 sene boyunca bizim o çevrede çektiğimiz sıkıntıları bilsen,bu kadar kolay akıl vermeye kalkmazdın.dünyanın heryerinde metro yapılıyor.ama merkezi hükümet desteğiyle ama yerel kaynaklarla,fakat hiçbir 3 Km'lik metro hattı 10 senede bitirilmiyor.takım tutar gibi aziz başkanı destekliyorsun,sen gerçekleri de gör biraz.

Yorumu oyla      17      7  
5 Mart 2015 Perşembe 14:41

arkadaşlar metro lunapark treni değil. dağ başına metro çıkmaz. maksimum eğim yüzde 7 dir.

Yorumu oyla      13      12  
ERCÜMENT ŞAHİN 5 Mart 2015 Perşembe 13:28

METRO BAŞLAMADAN GEÇİKMEYE BAŞLADI, YER ALTINDA YAPILACAGINA MEVCUT ZEMİNDE YAPILABİLİR, HEM MALİYET AÇISINDAN UCUZ OLUR,HEM ZAMAN AÇISINDAN ACELE OLUR,

Yorumu oyla      16      9  
ercan 5 Mart 2015 Perşembe 12:57

izban aziz kocaoglu sayesinde meydana gelmiş bir projedir. Türkiyede de bir ilktir. Metroyla eş güdümlü olamsı en büyük başarısıdır.Bu projeninin başarısı avrupadan görülmüş ve bu başarısından dolayı kutlamışlardır.Kalkmış birileri aziz kocaoglunu becerisizlikle suçluyor.Hadi canım sizde.Aziz kocaogunun en büyük başarısı ulaşımdır. Bunu herkez kabul ediyor ve görüyor.Belediye kendi imkanlarıyla bu metro hatlarını yaparken özellikle ankara belediyesi bir kilometre metro yapamadı.O kanunun neden çıktıgını herkes biliyor.Kendi partisinin belediyelerinin beceremedikleri metro hatlarını yapmak için.İzmire bir kilometre bile yapmazlar.Yatın kalkın aziz kocaogluna teşekkür edin eleştireceginize.Dünyanın parasını aktardıkları istanbul ve ankara belediyelerinin beceremedigi bu metro işini izmir belediyesi kendi imkanlarıyla yapabiliyor.Gerçekleri görelim biraz.

Yorumu oyla      20      16  
İzmirli Vatandaş 5 Mart 2015 Perşembe 12:30

İbrahim bey yazısında ,Kocaoğlu yasadan faydalanıp metro hattını hükümete devir etmediğini ve merkez hükümetin yapmadığını belirtmiş.Belediye başkanlığı seçimlerinde Binalı Yıldırım tarafından hükümet olarak yapacağı sözü verilmişti.Ayrıca ,Kocaoğlu hükümetin yapması için teklifde bulundukları iki hafta önce açıklamış idi.Arkadaş,İstanbul,Ankara ve Antalya dururken İzmir'e sıra gelmiyor.

Yorumu oyla      22      9  
muhalif 5 Mart 2015 Perşembe 11:39

üçkuyular-narlıdere ve istihkam hattı "aç-kapa" yapılacakmış, yani yerin altından tünel açılmayacak, daha önce çankaya ve konakta yapıldığı gibi, üstten kazılıp metro tünelleri yapılacak, bu yöntemle metro çalışmasında bir geçikme olmaz.....

Yorumu oyla      20      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçovalı kadınlar artık üretimde de söz sahibi
Balçova Belediyesi’nin öncülüğünde 5 yıl önce kurulan Balçova Kadın Çevre ...
Kadınların el emekleri Selçuk'ta görücüye çıktı
Selçuk Kadın Danışma Merkezi’nde ücretsiz olarak düzenlenen kurslara katılan ...
Karşıyaka'da Roman havası
Farklı kültürleri Karşıyaka'da yaşatmak için kültürel etkinlikler düzenleyen ...
 
Çorumlulardan Başkan Arslan'a ziyaret
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İzmir Çorum Dernekleri Federasyonu ...
UNESCO yolundaki Efes için bir ilk: Belediye-STK kooperatifi
Türkiye’de ilk kez Selçuk Belediyesi öncülüğünde Selçuk Efes Tanıtma ve ...
Bergamalı çiftçinin yeni gelir kapısı ipekböceği!
“Kırsal Kalkınma” hedefiyle üreticiye yönelik projelere ağırlık veren ...
 
Konak Belediyesi’nden ‘8 Mart’ duvarı: Geleceği ör!
İzmir’in merkez ilçesi Konak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında anlamlı ...
Torbalılı fırıncılardan örnek hareket
IŞİD'in Suriye'deki Kobani'ye saldırması sonrası Türkiye'ye kaçanlardan ...
Karşıyaka'da flamingo operasyonu
Mavişehir’de deniz kıyısına yaklaşan yaralı flamingo, Karşıyaka Belediyesi ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva